@rezanclz Geçen hafta babam "Chicago" 'dan giriş yaptı. Sorgu odasına çekmişler, ama babamı sürekli çekiyorlar. Geçen yıl 2 kere TR'ye gitti. 1. gidiş 3 haftalık bir tatil amaçlıydı. Dönüşte "Houston" 'dan girdi, sorguya çektiler. (Odaya aldılar yani.) 2. gidiş amcanın hastalık nedeniyleydi ve 1 hafta falan kaldı, dönüşte "Chicago" üzerinden geldi ve yine çektiler. Bu sene Nisan ayında ülkeden çıktı ve Mayıs ayında yine "Chicago" üzerinden girdi ve yine sorguya çektiler. (Babaanne yoğun bakımdaydı ve daha sonrasında kaybettik kendisini) Bu arada babamı ben artık referans almıyorum sadece bilgi amaçlı yazdım. Kendisinin durumu biraz karışık çünkü, 12 yıllık bir Amerika geçmişi vardı, daha sonrasında 1999 yılında TR gelip yaklaşık 23 yıl sonra tekrar GC ile 2022 yılında ülkeye giriş yaptı ve sonrasında her girişinde sanırım geçmiş karşısına çıkıyor ve sürekli problem ile karşılaşıyor. Ben geçen sene yaklaşık 4 ay TR'de kalıp "New York" üzerinden giriş yaptım, sorgu odasına almadılar ama klasik sorular sormuşlardı. Bu arada ben Nisan sonunda babaannem nedeni ile TR'ye geldim ve yaklaşık 2 yada 2,5 ay kalıp dönüş yapacağım ve dönüş yaptığımda "New York" aktarmalı dönüş yapacağım.
Çok uzattım özetle;
Eğer vakit olarak ve maddi olarak bir sıkıntınız yok ise "New York" aktarmalı bilet tavsiye ederim, herkes de orayı tavsiye ediyor. Sonuçta diğer yerlere göre daha kalabalık ve turist sayısı çok , bu arada "Miami" de olabilir. Orası da New York kadar olmasa da kalabalık bir giriş yeri diye düşünüyorum. Ben yine New York aktarmalı giriş yapacağım. (Tabii uçuş süresine göre o dönemde karar vereceğim.)
Bu arada sonuçta siz kalıcı olarak giriş yapacağınız için bir problem yaşamazsınız. Giriş sırasında hazırlıklarımı yaptım ve geldim gibisinden bir şeyler söyleyerek hazırlık giriş yaparsınız diye düşünüyorum. Klasik size soru sorma ihtimalleri var ama gönlünüz rahat olsun, bir problem yaşamazsınız.
Syg.