Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

• @Redbeard Basiniz sagolsun!

• @MySea Üstad çok teşekkürler, dostlar sağolsun...

• @rezanclz hic bir sey olmaz. Ilk girisimi yaptim daha sonra hazirliklar icin ulkeme dondum dersiniz. En fazla aklinca bir kac ogut verir o kadar.

• Merhaba arkadaslar, ben 1hafta donra londra uzerınden aktarmalı newyorka gıdecegım. Herhangi bir vize ya da form doldurmama gerek varmı? Tesekkurler

• @ozlem3434 ozlem hanim, kart ciktiysa ve almazsaniz ileride cok pisman olursunuz.

Saygilarimla...

• ⭐⭐

@ozmell, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Merhaba arkadaslar, ben 1hafta donra londra uzerınden aktarmalı newyorka gıdecegım. Herhangi bir vize ya da form doldurmama gerek varmı? Tesekkurler

Hayir. Herhangi birsey doldurmaniza gerek yok.

• @pistolstar çıktı ama nasıl yapacağız şuanlık belirsiz zamanda kısırlı hayırlısı olsun artık.

• Bu ileti silindi!

• Merhaba ben dün sakin olur diye Newyork JFK havaalanından giris yaptım. Ancak sansıma citizeb kısmı kalabalık degıldı. Sıra bana gelidiğinde memur amerıka dısında ne kadar kaldıgımı sordu. 5ay dedım. Neden 5ay dedı kotu bır mızacla. Dedım doktorum asıstanım ve egıtım suremın bıtmesıne 1ay kaldı dedım, sınava hazırlanıyorum dedım.Adam reentry permıte basvur gc hakkını kahbedeceksın millet zor alıyor fılan gıbı laflar ettı. Adama acıklamak ıstedım dinlemedi asla. İçeri ofaya da cekılmedım ama konustu konustu sistem fılan dedı tam anlayamadım o sırada. Parmak ızımı aldı normal ve ulkeye gırdım. Sisteme gırdıyse nereden gorebılırlm ne yazdıgını suankı ızlemem gereken yol nedır. Suan reeentrye basvuramam donmem gerekıuor cunku.Adamın ne gıbı yaptırımı olabılır.Zamanım olsa reentrye de basvururum sorun yok ama halletmem gereken ısler var. Uscisten mi gorcem kendı durumumu anlamadım.uzgunum gercekten.Yardımcı olursanız sevınırım tesekkurler

• deebeeD deebee bu başlıktan bahsetti

• @ozlem3434 Merhaba DV2025 excel takip listesinde yoksunuz, aşağıdaki linkten sayfada en aşağıya bilgilerinizi girebilirsiniz. Ankara'dan sıra bekliyorsunuz sanırım, taşıma işlemi yapmamışsınız. Hongkong bangkok veya viyana üzerinden sizinle aynı seri CN olanlar vizelerini almışlar.

DV2025 Excel Takip Listesi

• Herkese merhaba, 6 aydan fazla ABD dışında kalınmamasını tavsiye ediyor herkes GC'yi aldıktan sonra. Bu 1 yıl içinde 6 aydan fazla kalınmaması anlamına mı geliyor yoksa vatandaşlık başvurusu yapana kadar geçecek olan 5 yıllık sürede mi toplamda 6 aydan fazla ABD dışında bulunmamalı?

• @ozmell normal şartlarda 5ay problem değil ancak bu ara sıkı tutuyorlar burayla bağlantınız yoksa kira kontratı vs işi zora sokabilir. Önemli olan bir daha girişiniz ne zaman 6 aydan önce girmeye çalışın aynı nedenleri tekrar edin tekrar uyarı vermesi gerekiyor ama şuanki yönetim tarzı çok farklı at da sahibine göre kişniyor. Not yazdıklarını sanmıyorum yazsada görme şansınız yok.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Koçero, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Herkese merhaba, 6 aydan fazla ABD dışında kalınmamasını tavsiye ediyor herkes GC'yi aldıktan sonra. Bu 1 yıl içinde 6 aydan fazla kalınmaması anlamına mı geliyor yoksa vatandaşlık başvurusu yapana kadar geçecek olan 5 yıllık sürede mi toplamda 6 aydan fazla ABD dışında bulunmamalı?

ABD’den son çıkış tarihiniz itibariyle 6 aydan fazla ABD dışında kalınmaması anlamına geliyor.

Son zamanlarda CBP memurlarının göçmen statüsü ile ülkeye giriş yapanlara yaklaşımı bundan daha da sıkı, 6 aydan kısa sürelerde giriş - çıkış yaparak alışkanlık haline getiren göçmen kişilerden permanent resident hakkından feragat etmesi için yazılı evrak imzalamasını talep edebilir CBP memuru veya mahkemeye durumu bildirerek göçmen vizenizin iptal edilmesi hususunda işlem başlatabilir, son kararı mahkeme verir.

• @Koçero green kartı Travel kart olarak kullanan herkes şuan risk altında 6 aydan azda kalsanız burayla bağınızı yani mortgage, tax return, kira kontratı vs gibi şeyler ortaya konamassa kartı kaybetme şansınız mevcut bu zaten bilinen bir kuraldı ancak yeni yönetimle birlikte uygulama farkını netçe görebiliyoruz

• @Koçero hayir 2 giris arasinda 6 aydan fazla sure olmamasi gerekir. Bunu da cok tekrarlarsaniz dikkat cekersiniz ve burada bir baginiz yoksa problem olur.Ilk 1 hatta 2 sene problem olamayabilir ama sonrasinda bu karti 6 ayda bir giris cikis yapmak icin kullanmamaniz gerekiyor.

• @ATS16 Teşekkürler

• Ornegın 6ayda bır gir çık yapıyoruz dıyelim ve bize feragat etmemizi soyledi memur ve imzalamadık. Memurun Gc uzerınde baska bır yetkısı olabılır mı ? Ya da suana kadar dava edılen bırı oldu mu? Buarada uzerımızde dava olup olmadıgını uscis numarasıyla gorebılıyoruz.chatgptye sorunca anlatıyor.

• Eoir diye bir siteye uscis numarasınj yazıp uzerınize dava var mı yok mu ogrenebılıyorsunuz

• @ozmell size zorla I-407 formu imzalatmaya çalışabilirler, ben denk gelmedim ancak bu başlıkta, 5 sene boyunca her 6 ayda 1 gir çık yapan çocuklu bir çifte kişi başı 1600 dolar ceza kesildiğine denk gelmiştim. o ceza tutarı da SB-1 (geri dönen göçmen vizesi diye geçiyordu yanlış hatırlamıyorsam) vizesiyle aynı tutardaydı.

• Herkese selamlar.
    Bu forumda her kişinin kendine has durumları oluyor dolayısıyla bir kişinin yaşadıkları diğerleri için sadece bir örnek olarak kalıyor. Benim durumumda 9 Eylül 2024 tarihinde A.B.D. Miami şehrine giriş yaptım. Bu süreçte 2 adet banka hesabı ve iki adet kredi kartı aldım. Ehliyet almadım ama ID card sahibiyim. Yıl sonu tax return işlemlerini hallettim. Limanda çalıştığım için akreditasyona sahibim(TWIC Card Ulaştırma Çalışanı Akreditasyonu).
    Daha sonra bir cruise gemisinde işe kabul aldım. Background check healt check gibi işlemlerden geçtim ve Mart Ayında Deniz Adamı eğitimimi tamamlayarak işe başlama sürecini beklemeye başladım. 22 Mart 2025 11.35 PM tarihi ile Amerikadan ayrıldım.
    Gemiye biniş tarihim 19 Ekim 2025 olarak açıklandı. 22 Mart tarihinden itibaren yaklaşık 210 gün geçmiş oluyor dolayısıyla 6 ay aşılmış oluyor. Forumda okuduğum kadarıyla green kartımı kaybetmem ihtimaller dışında. Tam olarak burada yapay zekadan yardım almak istedim ve elde ettiğim sonuçlar şu şekilde.
    180 günden uzun süre ABD dışında yaşadığım için vatandaşlığa hak kazanmam için gerekli olan "Sürekli İkamet" şartını bozmuş oluyorum.
    Bu sebepten karşılaşacağım ilk zorluk Ekim ayında giriş yaparken karşılaşacağım ikinci bir kontrol olacağını söylüyor yapay zeka. Tam burada sahip olduğum iş kontratı(Cruise Gemisi), Ulaştırma çalışanı akreditasyonum(TWIC), yıl sonunda yaptığım vergi beyannamesi(Tax Return), banka ekstrelerim ve id kimliğimin benim için Amerikada yaşamaya daha doğrusu ikamet etmeye niyetli olduğumu görevliye kanıtlamam açısından yeterli olduğunu söylüyor. Değerli forum üyelerinin bu konudaki yorumlarını merak etmekteyim.
    Diğer bir husus ise vatandaşlığa başvuru zamanın değişmesi. Yapay zekanın dediğine göre normal şartlarda 9 eylül 2024 den 9 eylül 2029 tarihinde vatandaşlığa hak kazandığım 90 gün erken başvuru yapılabildiği için 11 Haziran 2029 tarihinde başvuruyu yapabilecektim. Lakin bu 210 günlük ayrılış daimi ikametimi bozduğu için 4 yıl 1 gün diye adlandırdığı yeni bir kuralın işlediğini söylüyor. Anladığım kadarıyla daha önce Amerikada ikamet ettiğiniz günler sıfırlanıyor ve yeniden saymaya başlıyor yaklaşık 30 ay (913 gün) Amerikada ikamet ettiğiniz taktirde vatandaşlığa yeniden hak kazanabiliyorsunuz. Böyle bir kural var mı yoksa yine tam olarak 5 yıldan sonra mı vatandaşlığa hak kazanabilirim.
    Yapay zekanın söylediğine göre bu 210 günlük ayrı kalış bana sadece vatandaşlığa başvurumda sadece 40-45 günlük bir erteleme ile sonuçlanıyor. Tecrübeli forum kullanıcılarının yorumlarını beklemekteyim.
    6 ay dolmadan gir çık yapmak veya 1 ay kadar amerikada yaşamak yaklaşık 2.500 dolar bandında tutuyor bu yüzden normal tarih olan ekim ayında giriş yapmayı düşünüyorum. Cevaplayan herkese teşekkürlerimi sunarım.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    3 İleti
    222 Bakış
    Felix 0F
    @Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • 12 Oy
    2k İleti
    172k Bakış
    Meliha YalınM
    @burcu82 belgeyi konsolosluğa mı istemiştiniz yoksa adresinize mi geldi
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k