Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 518.3k 770

  • @doguyilma, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese merhaba,
    Mülakatta geçmiş iş deneyimlerine bakıyorlar mı ?
    ( DS 260 formunu doldururken sürekli hata aldım ve Windows'da https://dvprogram.state.gov/ adresine de block koydu. McBook'tan safariden girdim. Bu sebepten dolayı yine engel yememek için iş deneyimlerimin arasında olan önemsiz - bir kaç ay çalıştığım işleri girmedim.

    Bir de Amerika'dan bulunduğum tarihlerde hata yaptım. Bulunduğum ayları sehven hatalı girdim.

    Mülakata girdiğimde bunları dile getirmeli miyim? ( Bence getirmeliyim ) Ama hangi aşamada memura bunu söylemeliyim. İlk pasaport kontrolünde mi yok mülakat memuruna mı aktarayım?

    Saygılarımla
    Doğukan YILMAZ

    Merhaba, hiç önemli bir veri değil, temel bilgileri hatırladığınız kadarıyla eksiksiz girmeniz yeterli. Mülakatta ne iş yaptından ziyade, ne iş yapacaksın sorusuyla karşılaşmanız daha mümkün. Hiç dert etmeyin iş ile ilgili eksikleri.

    Amerika kayıtları kendilerinde mevcut olduğu için, mülakatta bunda yanlışlık yaptığınızı söyleyebilirsiniz. Bu da çok major bir hata değil. Kendileri sorarsa söyleyebilirsiniz, mesela ABD’de daha önce bulundunuz mu diye sorabilir.


  • Merhaba, dosyamı taşıyacağım. Bir otel adresi gireceğim, adını vermeyeceğim mail'de, bu sonradan değişse, başka bir yere gitsem fark eder mi? Daha uzun zaman var, başka bir yer de tercih edebilirim sonradan.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Scythep bu konu başlığında daha önceki sayfalarda defalarca cevaplandığı üzere dosya taşıma esnasında KCC’ye beyan ettiğiniz adreste konaklama zorunluluğunuz yok.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Guven4627, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Serapp Hanım belirtmek isterim ki imzam ve bilgilerim güncel, taşıma yapmak için ülkeleri araştırıyorum.

    Siz mesajınızda aşağıdaki gibi yazdığınız için dosyanızı HK'ya taşıdığınızı düşünerek güncellemenizi istemiştim.

    @Guven4627, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Bu evrağı Hong Kong götürücem ve sorun yaşamak istemiyorum. Bilen var mı?

  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

  • Merhaba CN 5400lerde Nişanlıyım ağustosta düğünümüz var. Birlikte gideceğiz. Fakat dosya numaramız bizi arafta bırakıyor. Ankarayı beklemeli miyiz ne yapmalıyız. Süreç hakkında pek bilgi sahibi değiliz araştırma yapıyoruz. Yardımlarınızı bekliyoruz


  • @yagmurgunes neden senin durumun zor sıralaman gayet iyi


  • @alidogan54 neden?


  • @yagmurgunes Merhaba, isminizi excel dosyasında göremedim, eklerseniz faydalı olacaktır.

    2026 DV Talihlileri Excel Listesi için tıklayın


  • Merhabalar, 2026 talihlisiyiz CN 5400 lerde nişanlıyız. Ağustos ayında düğünümüz var. Birlikte gideceğiz. Fakat doşya taşıma konusunda çook kararsız kaldık Ankara sonlara doğru alır gibi düşünüyoruz. Fakat bunun stresi bizi çok yoracak. Önerilereniz nedir bize? Bankok veya Honkong arasındayız. Arasında bir fark var mıdır? Bankok'a taşıyıp orada balayı mı yapsak diyoruz. Kafamızda çok soru işareti var. Bize yardımcı olabilir misiniz?


  • @Murat-Dündar maalesef lise diplomam yok ve son 5 senedir calısmıyorum dogum yaptıgım icin :(


  • @gucarslan teşekkürler bilgiler için 🙏


  • @bravist evet eklemeyi beceremedim :(


  • Dsoyamı hong kong a taşımak için mail attım kcc ye sonra dönüş yapıldı dosyanız hong kong a taşınmıştır diye bugün de teyit amaçlı mail attım görüşme yerim neresi diye , ankara olduğunu öğrendim şimdi tekrar taşımak için mail attım bu bir dezavantaj mıdır


  • Dosyamı HK yada Bangkok'a taşıyacağım fakat DS-260 Formunda öğrenim bilgilerinde liseyi yazmadığım için birde ufak tefek 2 yanlış için oranın konsolosluklarına mı mesaj atacağım dosyayı taşıdıktan sonra yoksa mülakat günü söylemem mi gerekiyor eksik bilgiyi?


  • @Ekremi belirtip belirtmemenizin pek bir önemi yok üni diplomanız varsa.


  • @smelihkrkmz
    Tebrik ederim, dosya taşımaya karar vermiş ve taşımış arkadaşlara kafamda oturmayan birkaç soruyu aktarmak isterim. Çok fazla Bangkok ve Hong Kong a taşıyan görüyorum. Bu durumda o konsolosluklarda yoğunluk olma durumu ve Ankara ile aynı durumda olma ihtimali var mı? Veya geçmişte bu durum için bir bilgi var mı acaba. Ek olarak dosyayı ne zaman taşıdığımız ile mülakat tarihimiz etkilenmekte mi? Örnek olarak numarası 20xxx olan bir arkadaş bu tarihlerde sırası 10xxx olan bir arkadaş ise 1 ay sonra taşıdığında sıra numarası önce olan mı mülakat önce alır yoksa önce taşıyan mı? Bu konuda bir bilgi bulamadım. Şimdiden yanıtlarınız için teşekkürler. Herkese başarılar dilerim


  • @smelihkrkmz Mülakat tarihi aldıktan sonra dosyanı açtır düzelt

  • ⭐⭐

    @flzdgnn selamlar, benim dusunceme gore sizin cn nizim biraz riskli. Su sekilde aciklayayim.

    1.) Diyelim ki ankarayi bekleme karari aldiniz. Suanda dv25 surecine baktigimiz zaman temmuz ayi icin 5000 lere daha yeni mulakat gelmis. Bu da ekimden bu zamana kadar stresli bir beklemek demektir. Sizin cn nize buyuk ihtimalle agustos(dv25 icin) gibi mulakat gelecektir, eger ankara az sekilde mulakat vermeye devam ederse.
    2.) Ankarayi beklediginiz durumda(current oldugunuzda) dosyanizi tasimak icin kcc ile degil artik konsolosluklara mail atmaniz gerekecek.
    3.) Eger tasima islemi yaparsaniz, agustos ayinda aciklanacak olan dv26 nin ilk bulteniyle cut-off a girebilir, konsoloslugun yogunluguna gore ekimde vizenizi alma ihtimaliniz olabilir.

    Benim de size yakin bir cn im mevcut, ankarayi beklemeyerek dosyami tasidim ve dv25 surecinin ikinci(2 ekim) gununde mulakatima girdim ve vizemi aldim. Henuz sureciniz baslamamisken bence forumda biraz zaman gecirerek arastirma yapmanizi tavsiye ederim. Simdiden bol sanslar.


  • Ekran görüntüsü 2025-05-27 193525.png bu mailden sonra ne yapmam gerekir nasıl onaylayacagım bir de ankarayı yanlış yazmıslar bir sorun olur mu

  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

  • @yagmurgunes lise diplomanız kayıp mı yoksa lise terk misiniz?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum