Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @itsahmet asli olmayan bir seyin asli gibidirini alamazsiniz. okudugunuz liseye gidin onlar size bir belge mutlaka verirler

• ⭐⭐⭐⭐

@yagmurgunes rica ederim, ben 7 veya üzeri olmalı diye biliyorum ama 6 ile 7 arası kabul olur mu bilemedim. Detaylar için şu başlığa da göz atın lütfen.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2587/green-card-çekilişi-başvuru-şartları/16?_=1748286792617

• ⭐⭐⭐⭐

@yagmurgunes

Sn. @aysegul sizi doğru yönlendirmiş, job zone 4 veya 5’te, minimum skor 7 ve üzeri olan bir işte en az 2 yıllık deneyime sahip olup kanıtlamanız gerekiyor evraklar ile.

Yonergenin 15. ve 16.sayfasında taşımanız gereken kriterler belirtilmiş.

• ⭐⭐⭐⭐

@hasaanemree

Mülakat tarihi alırsanız mülakat öncesi evrak teslim esnasında doğru evrakı (diploma) beyan ederek düzeltilmesini isteyebilirsiniz. Yaptığınız hata diskalifiye sebebi değil. Bol şans

• merhaba ben dv2026 talihlisiyim. sıralamam 10 binlerde. dosyamı bangkok veya hong kong'a taşımayı düşünüyorum.
    siz nereyi tavsiye edersiniz?

• KCC'ye mail atmadan önce gitmek istediğim ülkenin konsolosluğuna şartlarınız nedir diye mail atmalı mıyım?

• @iibrahimd bu konuda geçmiş deneyimlerde paylaşılmış bir durum söz konusu değil. Bangkok konsolosluk sitesini incelerken ben de denk geldim bilgisi olan var mı diyerekten sormak istedim ama yanıt yok. Dolayısı ile ya eski bir bilgi ya da uygulanmayan bir durum diye düşünüyorum.

• Herkese merhaba,
    Mülakatta geçmiş iş deneyimlerine bakıyorlar mı ?
    ( DS 260 formunu doldururken sürekli hata aldım ve Windows'da https://dvprogram.state.gov/ adresine de block koydu. McBook'tan safariden girdim. Bu sebepten dolayı yine engel yememek için iş deneyimlerimin arasında olan önemsiz - bir kaç ay çalıştığım işleri girmedim.

Bir de Amerika'dan bulunduğum tarihlerde hata yaptım. Bulunduğum ayları sehven hatalı girdim.

Mülakata girdiğimde bunları dile getirmeli miyim? ( Bence getirmeliyim ) Ama hangi aşamada memura bunu söylemeliyim. İlk pasaport kontrolünde mi yok mülakat memuruna mı aktarayım?

Saygılarımla
    Doğukan YILMAZ

• @alidogan54 Yeşil Pasaportunuz mevcutsa Viyana degilse tercihinize bağlı Bangkok veya Hong Kong.

• Başta bu forumu kuran herkese ve yardımlarını esirgemeyip vakit ayırıp deneyimlerini paylaşan cevap veren kişilere gerçekten teşekkürü borç biliyorum.
    Benim durumum maalesef biraz zor gözüküyor ben olur da kabul edilirsem inanın herkes alabilir green cardı 🙂 yine de sonuna kadar tüm imkanları zorlayıp şansımı deneyeceğim ama gerçekten çok faydalı bir iş olmuş. Tekrardan herkese teşekkür ediyorum ve iyi şanslar diliyorum.

• @iibrahimd taşıma işlemi yapmadan önce bangkok konsolosluğuna şartlarını sorma amacıyla mail atmalı mıyım?

• @Serapp Hanım belirtmek isterim ki imzam ve bilgilerim güncel, taşıma yapmak için ülkeleri araştırıyorum.

Adalet Bakanlığı Mahkeme Kararların da ve vermiş oldukları Kararların Şerhlerinde sizin söylediğiniz sıralama ile çalışmıyormuş, bugün bunu öğrendim ve diğer arkadaşlarla da paylaşıyorum.

Bu sıralamayı söylerken daha önce Mahkeme Kararı yaptırdınız mı?

İdari evrak Apostili ile Adli Evrak Apostilini karıştırmıyorsunuz değil mi?

Önemli Not:
    Mahkeme Kararı ve bu Mahkeme Kararın Şerhleri Adli bir olay olduğu için Apostil işlemleri Bulunduğunuz ilin Ağır Ceza Mahkemesi Komisyonu yetkilendirilmiş ve sadece bu komisyon tarafından yapılıyormuş, ve bu Apostil de Türkçe olarak yapılıyormuş, Türkçe Apostilli evragı tercüme ettiriliyormuş, isteyen ayrıca Noter Tasdiki de tekrar yaptırabilir.

Ağır Ceza Mahkemesi Komisyonu Yazı İşleri Müdürünün bana söylediği bilgi bu yönde,

• ⭐⭐⭐⭐

@Guven4627

Mülakata katılmak için dosyanızı taşımayı planladığınız konsolosluğu kesinleştirdikten sonra DV2025 Mülakat Deneyimleri veya daha önceki yıl mülakat deneyimlerine göre benzer durumu yaşamış olan forum kullanıcılarının deneyimlerinden yararlanabilir, hala soru işaretiniz var ise durumu açıklayan bir email ile (mahkeme kararı yeminli tercümesi ile birlikte) dosyanızı taşıyacağınız konsolosluktan yazılı görüş alarak sürecinizi devam ettirebilirsiniz.

Forumdaki kullanıcılar bilgi ve tecrübeleri nezdinde sadece tavsiye verebiliriz burada, bilgi paylaştıkça çoğalır düşüncesiyle. Adli sicil kaydınız özelinde bir çekinceniz varsa ve bu konu konsolosluklar nezdinde çok hassas bir konu olduğu için, hangi onay işlemlerini (tercüme, apostil, noter onay vb) yaptırarak evrak beyanı yapmanız gerektiği hususunda yazılı görüş almak faydanıza olacaktır.

Dosya taşıma ve diğer süreçlerinizde bol şans.

• @ATS16 Teşekkür ederim, benim ki isim ve soyisim değişikliği ile ilgili bir karar,

Adli İşlemlerde işleyiş aşağıdaki gibi ilerliyormuş;
    Türkçe Mahkeme Kararı ve Kesinleşme Şerhi -> Apostil -> Yeminli Tercüman -> Noter Onayı(İsteyen yaptırabilir)

• @doguyilma, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba,
    Mülakatta geçmiş iş deneyimlerine bakıyorlar mı ?
    ( DS 260 formunu doldururken sürekli hata aldım ve Windows'da https://dvprogram.state.gov/ adresine de block koydu. McBook'tan safariden girdim. Bu sebepten dolayı yine engel yememek için iş deneyimlerimin arasında olan önemsiz - bir kaç ay çalıştığım işleri girmedim.

Bir de Amerika'dan bulunduğum tarihlerde hata yaptım. Bulunduğum ayları sehven hatalı girdim.

Mülakata girdiğimde bunları dile getirmeli miyim? ( Bence getirmeliyim ) Ama hangi aşamada memura bunu söylemeliyim. İlk pasaport kontrolünde mi yok mülakat memuruna mı aktarayım?

Saygılarımla
    Doğukan YILMAZ

Merhaba, hiç önemli bir veri değil, temel bilgileri hatırladığınız kadarıyla eksiksiz girmeniz yeterli. Mülakatta ne iş yaptından ziyade, ne iş yapacaksın sorusuyla karşılaşmanız daha mümkün. Hiç dert etmeyin iş ile ilgili eksikleri.

Amerika kayıtları kendilerinde mevcut olduğu için, mülakatta bunda yanlışlık yaptığınızı söyleyebilirsiniz. Bu da çok major bir hata değil. Kendileri sorarsa söyleyebilirsiniz, mesela ABD’de daha önce bulundunuz mu diye sorabilir.

• Merhaba, dosyamı taşıyacağım. Bir otel adresi gireceğim, adını vermeyeceğim mail'de, bu sonradan değişse, başka bir yere gitsem fark eder mi? Daha uzun zaman var, başka bir yer de tercih edebilirim sonradan.

• ⭐⭐⭐⭐

@Scythep bu konu başlığında daha önceki sayfalarda defalarca cevaplandığı üzere dosya taşıma esnasında KCC’ye beyan ettiğiniz adreste konaklama zorunluluğunuz yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@Guven4627, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Hanım belirtmek isterim ki imzam ve bilgilerim güncel, taşıma yapmak için ülkeleri araştırıyorum.

Siz mesajınızda aşağıdaki gibi yazdığınız için dosyanızı HK'ya taşıdığınızı düşünerek güncellemenizi istemiştim.

@Guven4627, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bu evrağı Hong Kong götürücem ve sorun yaşamak istemiyorum. Bilen var mı?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Merhaba CN 5400lerde Nişanlıyım ağustosta düğünümüz var. Birlikte gideceğiz. Fakat dosya numaramız bizi arafta bırakıyor. Ankarayı beklemeli miyiz ne yapmalıyız. Süreç hakkında pek bilgi sahibi değiliz araştırma yapıyoruz. Yardımlarınızı bekliyoruz

• @yagmurgunes neden senin durumun zor sıralaman gayet iyi

Benzer Başlıklar

• 2655
  • 180
  • 221
  • 728
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

157

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |