DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@gucarslan özel nedenlerden çıkaramıyorum
-
Geçtiğimiz yıllarda dosyasını submit ettikten sonra bazı bilgileri değiştirmek için açtıran talihlilerin ilerleyen süreçte mülakat dağıtımı yapılırken dosyalarının atlandığına dair deneyimler mevcut. Formda sorulan kimlik bilgileri, adli sicil bilgi değişiklikleri ve sorulan güvenlik sorularının cevabını değiştirmeyecekseniz formunuzu açtırmaya gerek yok.
İş yeri değişikliği/işten ayrılma, askerlik durumu güncellemesi, pasaport no güncelleme, adres güncellemesi, sosyal medya hesap eklemesi vb hususlarda formunuzun açtırmaya gerek yok, gerektiğine inanıyorsanız mülakat öncesi evrak teslim aşamasında evrak beyan ederek güncelleme yapılmasını isteyebilirsiniz.
-
Dosya taşıma viyanayi düşünüyorum.Ama konsolosluğa bir takım sorular soracağım. Sizce shengen vizesine mülakat için ihtiyacım var. Viyana oturum istiyormu önümde ekime kadar zaman var. Shengeni sınırlı verirler mi
-
F Flight101 bu başlıktan bahsetti
-
@B_E_L_G_I_N Selamlar...Vize süreniz konusunda kesin birşey söyleyemem ancak daha önceden alınan schengenleriniz varsa, yapacağınız tatil planı veya planlarının tutarlılığı konuları vize sürenizi etkileyen faktörler olacaktır. Viyana ile ilgili olarak şu ana kadar oturum istemedi. DV2025 Mülakat deneyimleri başlığında Viyana mülakatları ile ilgili anlatımları bulabilirsiniz..
-
@B_E_L_G_I_N özel sebebinizi sorulduğunda konsolosluğa açıklayabilecekseniz eğer o şekilde ilerleyebilirsiniz.
bol şans. -
Çekilişte aile soyadımı girmişim iki soyadda pasaportumda var sizce bu bir sorun teşkil eder mi?
-
Merhaba forumda yeniyim tavsiye üzerine geldim. Hayatımızda ilk defa greencard çıktı o da eşime. Ancak sıramız 7100lerde. Ankara geçen yılı da 7000lerde kapatmış. Şimdi tereddütte kaldım. İşimi şansa bırakmak istemiyorum çıkmışken değerlendirmek istiyorum. Şengen olamayan ve hızlı ilerleyen bir Ülke ye mi caseimizi taşısam diye düşünüyorum. Sizin de fikirlerinizi alabilir miyim? Yalnız eşim İngilizce bilmiyor applicant kendisi, ancak ben biliyorum. Sizce ne yapmalıyız Ankarayı beklemek risk midir? Önerdiğiniz ülke var mı? Şimdiden herkese tüm kader arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bir de dosyayı yurtdışına taşıdığınızda orada ikamet gösterebiliyor olmamız mı gerekiyor?
-
@gucarslan gürcistanda, üniversitemin hazırlık bölümünde okudum aynı üniversitede birinci sınıftan başladım
-
Merhabalar iletiyi yazmıştım ama cevap alamadım. DS-260 formunu doldurdum fakat önlisans diplomamı high school olarak işaretledim, eşim ise memur meslek kısmına officer yerine government personnel olarak yazdık bu bir sorun oluşturur mu ?
-
Arkadaşlar bir konu da bilgisi olan varsa paylaşır mı? Forum da bir çok kaynak buldum ama bir türlü hangisinin doğru olduğunu çözemedim.
Lise Diploması Kayıp belgesi ve Transkrip belgesinin önce Türkçe halini Apostil yaptırıp daha sonra mı tercüme ettirmemiz doğru, yoksa önce türcüme ettirip daha sonra mı Apostil yapılması doğru?
Adliye Mahkeme Kararının Türkçesini Apostil ederim, sen gidip bunu Yeminle türcüme ettirip daha sonra da noterden onaylatabilirsin diyor.
Adalet Bakanlığı; Adliye ben bilmediğim bir dilde ki evrağı Türkçe harici bir evrağı Apostil yapmam diyor.
İçişleri Bakanlığı; Valilikler önce tercüme ettir sonra Apostil yapayım diyor. İstersen Türkçesini Apostil yapayım diyor.
Hangisi doğru, bir türlü işin içinden çıkamadım.
Bu evrağı Hong Kong götürücem ve sorun yaşamak istemiyorum. Bilen var mı?
-
@Guven4627, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar bir konu da bilgisi olan varsa paylaşır mı? Forum da bir çok kaynak buldum ama bir türlü hangisinin doğru olduğunu çözemedim.
Lise Diploması Kayıp belgesi ve Transkrip belgesinin önce Türkçe halini Apostil yaptırıp daha sonra mı tercüme ettirmemiz doğru, yoksa önce türcüme ettirip daha sonra mı Apostil yapılması doğru?
Adliye Mahkeme Kararının Türkçesini Apostil ederim, sen gidip bunu Yeminle türcüme ettirip daha sonra da noterden onaylatabilirsin diyor.
Adalet Bakanlığı; Adliye ben bilmediğim bir dilde ki evrağı Türkçe harici bir evrağı Apostil yapmam diyor.
İçişleri Bakanlığı; Valilikler önce tercüme ettir sonra Apostil yapayım diyor. İstersen Türkçesini Apostil yapayım diyor.
Hangisi doğru, bir türlü işin içinden çıkamadım.
Bu evrağı Hong Kong götürücem ve sorun yaşamak istemiyorum. Bilen var mı?
Öncelikle imzanızı ve excel tablodaki mülakat yerinizi güncelleyin lütfen.
Evrakları apostil yaptırmak istiyorsanız önce yeminli tercüme ettirip sonra noter onayından geçirtip sonra da apostil yaptırmanız gerekiyor, sıra bu şekilde.
Ancak forumda HK deneyimlerini okuyun bir çok kişi apostil yaptırmadan gitti.Bir de bu işlemler için henüz çok erken.
-
@itsahmet asli olmayan bir seyin asli gibidirini alamazsiniz. okudugunuz liseye gidin onlar size bir belge mutlaka verirler
-
@yagmurgunes rica ederim, ben 7 veya üzeri olmalı diye biliyorum ama 6 ile 7 arası kabul olur mu bilemedim. Detaylar için şu başlığa da göz atın lütfen.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2587/green-card-çekilişi-başvuru-şartları/16?_=1748286792617 -
Sn. @aysegul sizi doğru yönlendirmiş, job zone 4 veya 5’te, minimum skor 7 ve üzeri olan bir işte en az 2 yıllık deneyime sahip olup kanıtlamanız gerekiyor evraklar ile.
Yonergenin 15. ve 16.sayfasında taşımanız gereken kriterler belirtilmiş.
-
Mülakat tarihi alırsanız mülakat öncesi evrak teslim esnasında doğru evrakı (diploma) beyan ederek düzeltilmesini isteyebilirsiniz. Yaptığınız hata diskalifiye sebebi değil. Bol şans
-
merhaba ben dv2026 talihlisiyim. sıralamam 10 binlerde. dosyamı bangkok veya hong kong'a taşımayı düşünüyorum.
siz nereyi tavsiye edersiniz? -
KCC'ye mail atmadan önce gitmek istediğim ülkenin konsolosluğuna şartlarınız nedir diye mail atmalı mıyım?
-
@iibrahimd bu konuda geçmiş deneyimlerde paylaşılmış bir durum söz konusu değil. Bangkok konsolosluk sitesini incelerken ben de denk geldim bilgisi olan var mı diyerekten sormak istedim ama yanıt yok. Dolayısı ile ya eski bir bilgi ya da uygulanmayan bir durum diye düşünüyorum.
-
Herkese merhaba,
Mülakatta geçmiş iş deneyimlerine bakıyorlar mı ?
( DS 260 formunu doldururken sürekli hata aldım ve Windows'da https://dvprogram.state.gov/ adresine de block koydu. McBook'tan safariden girdim. Bu sebepten dolayı yine engel yememek için iş deneyimlerimin arasında olan önemsiz - bir kaç ay çalıştığım işleri girmedim.Bir de Amerika'dan bulunduğum tarihlerde hata yaptım. Bulunduğum ayları sehven hatalı girdim.
Mülakata girdiğimde bunları dile getirmeli miyim? ( Bence getirmeliyim ) Ama hangi aşamada memura bunu söylemeliyim. İlk pasaport kontrolünde mi yok mülakat memuruna mı aktarayım?
Saygılarımla
Doğukan YILMAZ -
@alidogan54 Yeşil Pasaportunuz mevcutsa Viyana degilse tercihinize bağlı Bangkok veya Hong Kong.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
48
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.