DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@ATS16, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Tayland için aktardığınız bilgi kısmi doğru, ülkeye girişten 72 saat önce veya sonrasında Thailand Digital Arrival Card (TDAC) online formun (e-vize) doldurulması ve konfirmasyon çıktısının alınması gerekiyor uçuş öncesi.
Bu tip şeyler varsa bile yapılması kolay anlamında söylemiştim. Schengen gibi süründürmüyor yani.
-
Her talihlinin profili doğrultusunda kendisinin karar vermesi gerekir, sizin de yaptığınız doğru bir yönlendirme

Talihlinin Schengen vizesi almasında sıkıntısı yok ise, TC vatandaşlarına mülakat veren dördüncü bir konsolosluk da Bükreş. Kesin bir tavsiye degildir, arama butonundan DV2025 ve geçmiş yıl Bükreş mülakat deneyimlerine bakılabilir, talihliler kendi değerlendirmelerini yapabilir Viyana özelinde yoğunluk vb bir endişe taşınılıyorsa. Viyana konsolusluk ve Alize Hanim bir çok talihliye umut oldu bu süreçte. Bol şans!
-
Teşekkür ederim
-
@aysegul silinmiş mi gene

-
@BERKE-Güngöroğlu Dosyanın 9 FAM 504.4-8 (U) PLACE OF APPLICATION bu maddenin altındaki tabloda departman yönlendirmesinden kasıt NVC veya KCC ile direkt atama ve yeniden atamalar bahsediliyor. Yani ds-260 formunda ister kendin mülakata gireceğin yeri sen seç, istersen KCC ile atama talebinde bulun aynı anlama geliyor yani departman yönlendirmesi.
9 FAM 504.4-8 (“Place of Application – d. (U) Summary of IV and DV Acceptance for Processing”)bölümünde, başvuru sahibinin o konsolosluk bölgesinde ikamet etmediği veya fiziksel olarak hazır bulunmadığının dosyanın kabulü açısından engel teşkil etmeyeceği, yani dosyanın teknik olarak işleme alınacağı açıkça belirtiliyor.
Buraya kadar sorun yok, yani konsolosluklar ister DS-260 ister KCC ile atama yapılan dosyaları itiraza uğramaksızın alacaklar.
Ancak, ilgili konsolosluk bizler hakkında, yerel koşullar (örneğin, başvuru sahibinin o ülkede geçici veya yasal statüye dair ek kanıtlar) açısından ek değerlendirme yapabilir.
Sıkıntı şu ki; nihai vize kararı yani mülakatın gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği, ek belge talep edilip edilmeyeceği gibi hususların ilgili ABD konsolosluğunun yerel düzenlemeleri ve uygulama kriterlerine göre değişiyor.
Nitekim; dünyanın herhangi bir yerindeki konsolosluk nasıl ki mülakat sırasında farklı farklı evraklar istiyor ise ve mülakatta onların istediği evraklar ile sonuçlanıyor ise, pekala bizden mülakat sırasında oturum izni evrakları veya ikamet evrakları talep etme hakkı konsoloslukların her zaman var.
Nasıl ki bazı konsolosluklar banka hesap ekstresi istiyor, bazıları istemiyor. Bazıları SGK, çalışılan şirkettin vergi levhası gibi dökümleri isterken, bazıları götürsen de bakmadığını geçmiş mülakat deneyimlerinden okuduk. Konsolosluk bazında örnekler çoğaltılabilir.
Keşke dediğin gibi olsaydı ve dünyanın öbür ucuna inanılmaz mali külfet yaratacak seyahat planları yapmasak.
-
Dosyamı bangkok a taşıdım. 5 yaşında bir oğlum var eşim ben ve oğlum 3ümüz gideceğiz sağlık muayenesinde oğlum için bir muayene yapılacak mı bilmiyorum var mı deneyimleyen bunu? aşı kartları daha küçük olduğu için var zaten. bizim gibi kan verecek mi o da mesela ? ayrıca hepimiz için ayrı hastane randevusu mu almamız gerekiyor. ?
-
Merhaba dosya numaram doğrultusunda kesinlikle taşıma yapacağım fakat hong kong mu bangok mu kararsızım siz ne önerirsiniz maliyet kolaylık hız açısından ne yapmalıyım
-
@xaviniesta5 merhaba öncelikle tebrik ederim. Bende viyana adres değişikliği için bir otel adresi ile mail attım ancak standart cevaplar geldi. Detaylı adres dediğiniz tam olarak nasıl oluyor örneğini verirseniz sevinirim. Birde pasaport yada vize fotoğrafı vs. gönderdiniz mi mailinize ek olarak?
-
@MomisCan’in Bangkok mülakat deneyimini okuyabilirsiniz sorunuz ile ilgili. Eşiniz ve çocuğunuz ile fiziksel olarak Bangkok’da bulunacaksınız hem sağlık muayenesi için hem de vize mülakatı için. Çocuğunuzun gececegi muhtemel sağlık kontrolleri hususunda ilgili deneyimden yararlanabilirsiniz. Bol şans!
-
@Kaan-Uçar hesap benım ama mısafır olarak mı almış anlamadım
-
Merhaba 2025'te mülakatlarda aşı kartları soruluyor mu , Oğlum için ve Bizim için Covid vs aşılarının tam olması gerekiyor mu 2026 da da sorarlar mı , ayrıca 2025'te şuanda kaçıncı sıradaki vatandaş mülakata çağrıldı. Muhtemelen kaç bininci vatandaş ile kapatır bir öngörüsü olan var mı? , DS206 formunu erken doldurmuş olmak mülakatta öncelik sağlar mı, bir algoritma var mı ? Bu gidişata göre 2026 için 48xx case nosu ile bize Ankarada sıra gelir mi, tecrübeli arkadaşlar cevaplayabilir mi , şimdiden teşekkür ediyorum...
-
@BERKE-Güngöroğlu
Benim gonderimi tam olarak anlamadiginiz dusunuyorum. Ben daha onceki senelerde alinan vizelerden bahsetmemistim, sizin DV yilinizin ozelinde herhangi bir ornek yok cunku sureciniz henuz baslamadi.
DV-2026 ozelinde FAM duzenlemelerinin cogunlukla uygulanacagini beklerken, bir baskanlik kararnamesi ile DV-2021 mumla arayabiliriz… Dediginiz gibi AP’ye kalma riski dunya genelinde her konsoloslukta mevcut tabii ki ancak Belgrad Buyukelciliginin yaptigi gibi keyfi olarak AP’ye “birakilma” durumunu da unutmamak gerekir. Gecmis gonderilerime bakarsaniz benzer dusuncelerde oldugumuzu gorebilirsiniz, hatta mulakat deneyimimde Gurcistan Buyukelciligi ile ilgili yasadigim tecrubeye de ulasabilirsiniz. Ozetle baslamamis bir surec icin bu olur, su olur demek kehanetten ibaret olur. Benim isaret ettigim noktayi anladiginizi dusunuyorum. Yolunuz acik olsun. -
@bketcrsur
Maili ne zaman attınız. Bir kaç gün sürebileceği belirtiliyor. Adres belirttiyseniz olumlu dönüş alacağınızı tahmin ediyorum. -
@tugcebkdgl attım ancak daha cevap bekliyorum peki siz attınız mı bank Kong için
-
Yesilkartforum diye telegram grubu açmışlar 3500 kişi var, Amerika vize danışmanı diye sürekli link paylaşıyorlar ve müşteri çekmeye çalışıyorlar . Forum dan link atınca da insanlara forum linki atıp sayfalarca şey okumak zorunda bırakmayın diye de bir tutumla yaklaşıyorlar. İnsanlara ds260 forumlarınızı açın birşey olmaz diyorlar düzeltme yapın case numarasıyla ilgisi yok diyorlar bizde biliyoruz olmadığınıda mülakattan sonra açıp hak mağduriyeti yaşatmamaya çalışıyoruz olası erken doldurma avantajına karşın . Dolandırılmayın sakınn
-
@Hyponus diploması yoksa elinizde, eklemenize gerek yok
-
YesilkartForum'da sorularınıza yanit alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi bu adimlari takip ederek olusturabilirsiniz. Bilgilerininizi Excel dosyaya da eklemeniz süreciniz ve forum işleyişi için önemli.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532
-
@ATS16 haklısınız süreci imzaya taşıdım Excel dosyasını da doldurdum, internet bağlantım çok zayıftı iletiyi paylaşırken bir yanlışlık olmuş ve beni sanırım misafir olarak algılamış. Isterseniz iletiyi silin tekrar paylaşım yapayım.
-
Merhaba,
Dün sabah Tiflis, Gücistan`dan case numaramı Viyana, Avusturya için değiştirmek istediğimi [email protected] adresine bir mail atarak bildirdim. Gece olumlu yanıt vermişler numaranız taşındı diye. Sıra numaramız çok geride evet ama bir umutla 2026 yılının gidişatını bekleyeceğim. İnşallah, herkese sıra gelir.
Numara taşıma için maili şu şekilde daha önce bu forumda da belirtildiği gibi faydalanarak gönderdim.
Dear KCC Officer,
Name-Surname:
Case Number:
Date of Birth:I kindly request to transfer my DV DIVERSITY case from U.S. Embassy Tbilisi, Georgia to U.S. Embassy in Vienna, Austria.
The address where I will stay in Vienna will be: Buraya herhangi bir otel adresi yazdım (Otel adı belirtmeden sadece adres)Please accept my transfer request and let me know after the transfer process.
Thanks, Regards
Adınız... -
Bu detayları incelemeniz, yorumlamanız tabii ki güzel. Ancak bu süreçte en önemli referans deneyimler.
Şunu unutmamalısınız ki, konsolosluklar hiç bir şey yapmak zorunda değiller.
2025 Muscat örneğinde olduğu gibi, dosyanızı KCC üzerinden FAM ile taşırsınız ama hiç bir EU dosyasına mülakat vermezler.2024 Kuala Lumpur örneğinde olduğu gibi dosyanızı konsolosluğun kendisi taşımayı kabul eder ama yine de mülakat vermez. (Bir çok kişi maalesef bu sebepten alamadı vizesini)
Ya da yine 2024 Belgrad örneğinde olduğu gibi siz dosyanızı taşırsınız, mülakat alırsınız ve mülakat günü bir şekilde kendinizi konsolosluğa atarsınız. Ama sizi gözünüzün üzerinde kaşınız var diye AP'ye bırakırlar. Yanlış hatırlamıyorsam 15-20 kişi bu sebepten alamadı.
Yani bir konsolosluk size, dosyanızı bize taşımayın diyorsa, kişisel tavsiyem oraya taşımamanızdır. Özellikle bu Tiflis ise...
2024 ve 2025 Deneyimleri hazine gibi. Her bir sayfasını mutlaka herkesin okumasını tavsiye ederim.
Süreç bireysel. Tabii ki herkesin kendi kararı.
Şimdiden sürecinizde başarılar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.