Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@aerials Hahaha selamlar anılarım canlandı....
    Hatırlayanlar vardır bize de "From XXX to XXX" diye cevap gelmişti...Taşımanın yapıldığı ancak taslak cevapta XXX lerim yerine Ankara ve Viyana yazmayı unuttuklarına kanaat getirmiştik..2-3 gün sonra mülakat yerim neresi şeklşnde bir mail atıp Viyana cevabını almıştık..
    Tavsiyem bu yönde olur...
    Başarılar...

• @Flight101 doğru mu anladım emin diilim:) ama bana orijinal mailde Ankara ve Bangkok yazarak cevap geldi ben sadece her ihtimale karşı Ankara yerine x ve Bangkok yerine y yazdım:) belki bi kaç hafta sonra reminder maili gönderip teyit edebilirim.

• ⭐⭐⭐

@aerials Hocam niye gizliyorsun ki 50 bin kişi burada bağırıyoruz şuraya şuraya taşıyın diye....😉😁....Taşıdığınız yeri paylaşmanızda sıkıntı olmaz hatta aksine faydası olur, sorularınıza spesifik cevaplar alırsınız...
    Emin olmak için dilerseniz birkaç gün sonra sorgulama yaparsınız..

• @Arthur-Morgan dosyanizi tasidiniz ülkeye giriş için hangi belgeler talep ediliyor güncel bir veri var mı ben de tasiyacagim da

• @Arthur-Morgan teyit mailinin taslağını paylaşabilir misin birde teyit içinde kcc mi atılıyor mail

• Herkese merhaba,

Öncelikle aşağıda yazacağım şeylerin kendi şahsi düşüncelerim olduğunu, araştırdığım ve şahit olduğum kadarıyla yazacağımı herhangi bir kesinliği olmadığını belirtmek istiyorum.

Tiflis'teki ABD Konsolosluğu'nda mülakat yeri seçimi ve oturum şartı konusunda önemli bir tartışmayı ve kendi durumumu paylaşmak istiyorum. Özellikle "Departman Yönlendirmesi" kavramının bu süreçteki yerini vurgulamak istiyorum.

DS-260 formunda mülakat yeri olarak Tiflis'i direkt olarak seçmiştim. Benim durumumda sonradan yapılmış bir "transfer" talebi söz konusu değil, başından beri Tiflis'i tercih etmiştim.

Ancak, forumlarda denk geldiğim Tiflis'teki ABD Konsolosluğu'ndan gelen bir e-posta, kafamda bazı sorular oluşmasına neden oldu. Bu e-posta, başka bir adayın "transfer talebine" yanıt olarak gönderilmişti.

E-postanın ana özeti şu şekilde:

"Tiflis rutin göçmen vizesi hizmetlerine yeniden başlamış olsa da, sadece Gürcistan ve Azerbaycan vatandaşları ve yasal ikamet sahiplerinden gelen transfer taleplerini kabul edebildiklerini belirtiyorlar. Eğer bu şartı karşılamıyorsanız, transfer talebinizi şu an için kabul edemeyeceklerini açıkça ifade ediyorlar."

Bu e-postanın otomatik olarak gönderildiğini biliyorum sebebini aşağıda yazacağım;

Peki, bu durum benim gibi "Direkt Tiflis'i Seçenler" için ne anlama geliyor? İşte burada araştırdığım kadarıyla FAM (Foreign Affairs Manual) yasalarının önemi ortaya çıkıyor:

9 FAM 504.4-8(B) (Yükümlülük): Bu yasa maddesi çok açık: "Departman tarafından yönlendirildiğinde bir konsolosluk bölümü... bir IV başvurusunu kabul etmek zorundadır." Ve devamında ekliyor: "NVC (Ulusal Vize Merkezi) veya KCC (Kentucky Konsolosluk Merkezi) tarafından bir konsolosluk bölümüne yapılan atama, Departman tarafından yapılmış bir yönlendirme teşkil edecektir."

"Departman Yönlendirmesi" ile "Transfer Talebi" Farkı: BENİM ANLADIĞIM ve 9 FAM 504.4-9 (Dosya Transferleri) bölümüyle de desteklendiği üzere, burada kritik bir ayrım var:

Transfer Talebi: Bu, dosyanızın zaten başka bir konsolosluğa atanmış olması ve sizin sonradan o konsolosluktan Tiflis'e taşınmasını talep etmeniz durumudur. Tiflis'in e-postasında bahsedilen oturum/vatandaşlık şartı, bu tür transfer talepleri için geçerli olabilir.

Direkt Seçim ve Departman Yönlendirmesi: Ben DS-260'ta Tiflis'i direkt seçtim. Eğer KCC, bu tercihim doğrultusunda dosyamı Tiflis'e doğrudan atarsa, bu bir "Departman Yönlendirmesi"dir. Bu durumda, Tiflis Konsolosluğu'nun 9 FAM 504.4-8(B)'deki yükümlülük nedeniyle başvurumu kabul etmesi gerekir. Yani, dosyam "Departman yönlendirmesiyle onlara geldiği" için, benim oturumum olmasa bile mülakatı yapmak durumunda kalabilirler.
    Bunu destekleyen bir diğer önemli nokta: Şahsen şahit olduğum iki DV adayı, benimle benzer şekilde Gürcistan'da oturum veya vatandaşlıkları olmamasına rağmen, DS-260'ta Tiflis'i direkt seçerek aynı zamanda 1 başka tanıdığımda ''TRANSFER'' yaparak (aynı maili almıştı) mülakatlarını orada sorunsuz bir şekilde tamamlayıp vizelerini aldılar. Bu örnekler, "Departman yönlendirmesi" ile gelen vakalarda yerel kısıtlamaların farklı işleyebileceğini gösteriyor.

Şu anki durumum ve beklentim:

Şu an için KCC'nin dosyamı hangi konsolosluğa atayacağını görmek için ESC'i yakından takip edeceğim. Bizden önceki Tiflis mülakatlarında tekrardan oturum veya vatandaşlık talep edilirse o zaman dosyayı taşımayı düşünüyoruz.

"Departman yönlendirmesiyle geldikleri" ifadesinin önemini bence göz ardı etmemeliyiz. Çünkü bildiğim kadarıyla HK ve BK'un önü FAM yasasından sonra açıldı ve DV-2025 talihlileri için bir ilaç gibi oldu. KCC tarafından doğrudan Tiflis'e atanması durumunda, Tiflis Konsolosluğu'nun FAM yasaları gereği başvurunuzu kabul etme yükümlülüğü doğabilir.

Bu bizim tercih ettiğimiz denemek istediğimiz yoldur. Saygı çerçevesinde doğruları yanlışları tartışmaya açığım.

Saygılarımla,

• @Fatime-İncebaş Tekrar cevap geldi bu defa mülakat yeriniz Bangkok yazıyor erken yazdım belkide yeni değişti sistemde

• @Flight101 yok aslında farkındaysanız gizlemedim:) metinde yukarıda açık açık yazdım Türkçe olarak burada kimseden bir şey gizlediğim yok tabii ki:) prosedür olarak İngilizce kısmını haber almamın üstüne anında belirtmek istemedim belli olmaz neyi nereden stalklayacakları diye. Aslında metinde gayet net yazdığımı düşündüm ama karışık geldiyse özür dilerim. Gizlemek gibi bir niyetim asla olmadı:)

• @Serapp Dediğiniz gibi yazdım şimdi Bangkok yazıyor mailde teşekkür ederim

• @Alaca mail taslağını paylaşabilir misiniz birde mail kcc attınız değil mi

• @Arthur-Morgan teyit meilinin bi ornegini atarmisiniz bizde yollayalim

• @BERKE-Güngöroğlu
    Selamlar, sizden once sizinle ayni sekilde ilerleyip Tiflis Buyukelciliginden mulakat alacak kisi olur mu belirsiz. Mulakat alindigini varsayalim, mulakat sirasinda AP’ye biraklip mali yilinizin bitmesini bekletme ihtimalleri her zaman mevcut, eger bu olursa dosyanizi baska hicbir konsolosluga tasima sansiniz olmuyor. Yanisira Gurcistan sonradan alinan oturum izinlerine bile sicak bakmayan bir konsolosluk. Eger bu tarz girisimde bulunuyorsaniz, ilgili konsoloslugun ne kadar yogun bir konsolosluk oldugunu goz ardi etmemelisiniz. Gurcistan ve Azerbaycan kazananlari gibi birden cok ulke kazananlarinin yogun bir sekilde dosyasini islerken, neden Ankara’nin ilgilenmedigi dosyalari isleme alsinlar? Bir de sizden sonra ilgili konsolosluga yigilacak yuzlerce TR talihlilerini dusunursek… Surec sizin, risk sizin, karar sizin. Kolayliklar dilerim.

• Herkese merhaba arkadaşlar. Dün KCC'ye mail atmıştım bugün Bangkok'a taşındığı mailini aldım.

• Cevap: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları herkese merhabalar dosyamı Gürcistan a taşıdım bu sene oturum istenmeyeceğini duydum doğru olanı mı yaptın artık sadece beklemem mı gerekiyor ayrıca Gürcistan hakkında bilgisi olan mülakata girmiş arkadaşlar yardımcı olabilir ise çok sevinirim teşekkürler

• @ugursway Selamlar,

İletimde paylaştığım gibi sadece benim bildiğim 2 kişi direkt olarak Tiflis'i seçerek vizelerini aldı. Bu paylaşımı yapmamdaki sebep FAM yasasının yeni olduğu ve her konsoloslukta DV-2025 itibariyle tam olarak uygulanamadığı, ancak DV-2026 sürecinde bu durumun çoğunlukla uygulanacağı yönünde. Zaten CN 17xxx'lerde olduğu için Tiflis veya başka bir yerin özellikle şuan HK ve BK'un bu yığılmalara nasıl cevap vereceği belli olacak, AP'ye kalma riski her ülkede var gönül ister ki Schengen alarak Viyana'ya taşıyalım ama maalesef vize randevusu almak şuan imkansız. Takdir ve insiyatif her zaman Konsolosluğun takdirindedir. Sadece bir yol açmaya çalışıyorum kendime doğrusu yanlışı tartışılır.

• @onuru yok hayır yanlış yazmışım 2026 için kazandım ben. 🙂

• @rhabdo teşekkürler aynen dediğiniz gibi yaptım 1 gün içinde değiştirdiler sağolsunlar.

• @Fatime-İncebaş Evet KCC ye mail attım. Konuya CN nizi yazın. Mailide aşağıya yazıyorum. Dosyanızı taşıdıktan hemen sonra atmayın birkaç gün bekleyin ben öyle yapmadığım için belkide ilkine Ankara yazdılar.

Name-surname:
    Case Number:
    Date of Birth:

Dear KCC Officer,

May I know where my interview location is?

Yours sincerely,

Buraya da isim soyisim yazın

• @MusaAtakan bana otomatik mesaj geliyor sadece cevap gelmedi daha

• ⭐⭐⭐

@BERKE-Güngöroğlu
    Mülakatınıza geçmiş yılların verilerine bakarsak daha minimum 10 aynız var..Bu süre içinde birden çok kez schengen vizesi alıp küçük seyahatler yapıp sonraki vizeleriniz için kolaylık sağlayabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• 73
  • 7344
  • 153
  • 16399
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |