Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @xaviniesta5 merhaba öncelikle tebrik ederim. Bende viyana adres değişikliği için bir otel adresi ile mail attım ancak standart cevaplar geldi. Detaylı adres dediğiniz tam olarak nasıl oluyor örneğini verirseniz sevinirim. Birde pasaport yada vize fotoğrafı vs. gönderdiniz mi mailinize ek olarak?

• ⭐⭐⭐⭐

@bketcrsur

@MomisCan’in Bangkok mülakat deneyimini okuyabilirsiniz sorunuz ile ilgili. Eşiniz ve çocuğunuz ile fiziksel olarak Bangkok’da bulunacaksınız hem sağlık muayenesi için hem de vize mülakatı için. Çocuğunuzun gececegi muhtemel sağlık kontrolleri hususunda ilgili deneyimden yararlanabilirsiniz. Bol şans!

https://yesilkartforum.com/forum/post/452455

• @Kaan-Uçar hesap benım ama mısafır olarak mı almış anlamadım

• Merhaba 2025'te mülakatlarda aşı kartları soruluyor mu , Oğlum için ve Bizim için Covid vs aşılarının tam olması gerekiyor mu 2026 da da sorarlar mı , ayrıca 2025'te şuanda kaçıncı sıradaki vatandaş mülakata çağrıldı. Muhtemelen kaç bininci vatandaş ile kapatır bir öngörüsü olan var mı? , DS206 formunu erken doldurmuş olmak mülakatta öncelik sağlar mı, bir algoritma var mı ? Bu gidişata göre 2026 için 48xx case nosu ile bize Ankarada sıra gelir mi, tecrübeli arkadaşlar cevaplayabilir mi , şimdiden teşekkür ediyorum...

• @BERKE-Güngöroğlu
    Benim gonderimi tam olarak anlamadiginiz dusunuyorum. Ben daha onceki senelerde alinan vizelerden bahsetmemistim, sizin DV yilinizin ozelinde herhangi bir ornek yok cunku sureciniz henuz baslamadi.
    DV-2026 ozelinde FAM duzenlemelerinin cogunlukla uygulanacagini beklerken, bir baskanlik kararnamesi ile DV-2021 mumla arayabiliriz… Dediginiz gibi AP’ye kalma riski dunya genelinde her konsoloslukta mevcut tabii ki ancak Belgrad Buyukelciliginin yaptigi gibi keyfi olarak AP’ye “birakilma” durumunu da unutmamak gerekir. Gecmis gonderilerime bakarsaniz benzer dusuncelerde oldugumuzu gorebilirsiniz, hatta mulakat deneyimimde Gurcistan Buyukelciligi ile ilgili yasadigim tecrubeye de ulasabilirsiniz. Ozetle baslamamis bir surec icin bu olur, su olur demek kehanetten ibaret olur. Benim isaret ettigim noktayi anladiginizi dusunuyorum. Yolunuz acik olsun.

• @bketcrsur
    Maili ne zaman attınız. Bir kaç gün sürebileceği belirtiliyor. Adres belirttiyseniz olumlu dönüş alacağınızı tahmin ediyorum.

• @tugcebkdgl attım ancak daha cevap bekliyorum peki siz attınız mı bank Kong için

• @gucarslan

Yesilkartforum diye telegram grubu açmışlar 3500 kişi var, Amerika vize danışmanı diye sürekli link paylaşıyorlar ve müşteri çekmeye çalışıyorlar . Forum dan link atınca da insanlara forum linki atıp sayfalarca şey okumak zorunda bırakmayın diye de bir tutumla yaklaşıyorlar. İnsanlara ds260 forumlarınızı açın birşey olmaz diyorlar düzeltme yapın case numarasıyla ilgisi yok diyorlar bizde biliyoruz olmadığınıda mülakattan sonra açıp hak mağduriyeti yaşatmamaya çalışıyoruz olası erken doldurma avantajına karşın . Dolandırılmayın sakınn

• ⭐⭐⭐⭐

@Hyponus diploması yoksa elinizde, eklemenize gerek yok

• ⭐⭐⭐⭐

@Kaan-Uçar

YesilkartForum'da sorularınıza yanit alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi bu adimlari takip ederek olusturabilirsiniz. Bilgilerininizi Excel dosyaya da eklemeniz süreciniz ve forum işleyişi için önemli.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• @ATS16 haklısınız süreci imzaya taşıdım Excel dosyasını da doldurdum, internet bağlantım çok zayıftı iletiyi paylaşırken bir yanlışlık olmuş ve beni sanırım misafir olarak algılamış. Isterseniz iletiyi silin tekrar paylaşım yapayım.

• Merhaba,
    Dün sabah Tiflis, Gücistan`dan case numaramı Viyana, Avusturya için değiştirmek istediğimi [email protected] adresine bir mail atarak bildirdim. Gece olumlu yanıt vermişler numaranız taşındı diye. Sıra numaramız çok geride evet ama bir umutla 2026 yılının gidişatını bekleyeceğim. İnşallah, herkese sıra gelir.
    Numara taşıma için maili şu şekilde daha önce bu forumda da belirtildiği gibi faydalanarak gönderdim.

Dear KCC Officer,

Name-Surname:
    Case Number:
    Date of Birth:

I kindly request to transfer my DV DIVERSITY case from U.S. Embassy Tbilisi, Georgia to U.S. Embassy in Vienna, Austria.
    The address where I will stay in Vienna will be: Buraya herhangi bir otel adresi yazdım (Otel adı belirtmeden sadece adres)

Please accept my transfer request and let me know after the transfer process.

Thanks, Regards
    Adınız...

• @BERKE-Güngöroğlu

Bu detayları incelemeniz, yorumlamanız tabii ki güzel. Ancak bu süreçte en önemli referans deneyimler.

Şunu unutmamalısınız ki, konsolosluklar hiç bir şey yapmak zorunda değiller.
    2025 Muscat örneğinde olduğu gibi, dosyanızı KCC üzerinden FAM ile taşırsınız ama hiç bir EU dosyasına mülakat vermezler.

2024 Kuala Lumpur örneğinde olduğu gibi dosyanızı konsolosluğun kendisi taşımayı kabul eder ama yine de mülakat vermez. (Bir çok kişi maalesef bu sebepten alamadı vizesini)

Ya da yine 2024 Belgrad örneğinde olduğu gibi siz dosyanızı taşırsınız, mülakat alırsınız ve mülakat günü bir şekilde kendinizi konsolosluğa atarsınız. Ama sizi gözünüzün üzerinde kaşınız var diye AP'ye bırakırlar. Yanlış hatırlamıyorsam 15-20 kişi bu sebepten alamadı.

Yani bir konsolosluk size, dosyanızı bize taşımayın diyorsa, kişisel tavsiyem oraya taşımamanızdır. Özellikle bu Tiflis ise...

2024 ve 2025 Deneyimleri hazine gibi. Her bir sayfasını mutlaka herkesin okumasını tavsiye ederim.

Süreç bireysel. Tabii ki herkesin kendi kararı.

Şimdiden sürecinizde başarılar.

• 2023 yılında Fas’a turistik amaçlı 10 günlük bir seyahatte bulundum. Orada internete bağlanmak için bir SIM kart aldım. Hat büyük ihtimalle şu an kapalıdır ama o hatla aktive ettiğim WhatsApp hesabını hâlâ kullanıyorum. Other phone numbers used kısmına bu numarayı da eklemeli miyim, yoksa sadece sosyal medya hesabı olarak belirtmem yeterli olur mu?

• Merhaba, 2 sorum olucak.
    1- E devletten Formül B talep ettim fakat evlenmeden önceki soy ismim yazmıyor. 2- Özbekistan doğumlu olduğum için aynı zamanda e devletten Formül A istediğimde de belgeye ulaşılamadı diye yanıt geliyor.

Bu iki konu ile ilgili ne yapmalıyım? Elimde orjinal doğum belgem var ve aile cüzdanımda da evlenmeden önceki soy ismim yazıyor. Tavsiyelerinizi rica edebilir miyim?

Teşekkürler

• Merhaba, forumda emeği geçen herkese çoooook teşekkürler. Bazı konularda emin olmak istiyorum. Görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim:

1- CN 14XXX olduğu için dosyamın Ankara’da görüşmeye çağrılma ihtimali kesin olarak YOK görünüyor. Bu durumda dosya taşımam kesinlikle gerekli mi? Sürpriz bir gelişme ya da değişiklik beklenmiyor diyebilir miyiz?

2- Nisan 2026 itibarıyla current olacağımı tahmin ediyorum, DV2026 süreci henüz başlamamış olsa da KCC ye mail atıp olumlu yanıtlar alan var gördüğüm kadarıyla? Böyle bir adım erken olsa da mantıklı olur mu?

3- Hong Kong, Bangkok ve Viyana konsolosluklarına şimdiden birçok kişi yönelmiş görünüyor. Bu konsolosluklarda ciddi bir yoğunluk bekleniyor. Bu durum benim için bir risk oluşturur mu, sizce endişelenmeli miyim?

4- Alternatif konsolosluklar hakkında yeterince bilgi bulamadım. Örneğin İtalya, Slovakya veya Tiran gibi yerlerde Green Card görüşmeleriyle ilgili sıkıntılar yaşanıyor mu? İtalya’ya dosya taşıyıp vizesini alabilen örnekler oldu mu?

5- DS-260 formunda eşimin kendine ait şirketi olduğu bilgisini atlamışız. Şu an başka bir firmada çalışıyor olarak görünüyor. tüm çalıştığı yerleri girmiştik. Bu durum ciddi bir sorun teşkil eder mi?

6- Amerika’da bir yakınım var. Onun davetiyle vizeye başvurup, dosyamı ABD’deki bir konsolosluğa taşımak gibi bir plan mantıklı olur mu? Amerika vizesi almak çok zor mu bilmiyorum. İş amaçlı bir senaryo da mümkün vize başvurusu için.

• Herkese mutlu bir hafta sonu dilerim.

Bangkok'ta mülakat evrakları için konsolosluk sitesine girdiğimde aşağıdaki şekilde bir uyarı le karşılaştım. Bu evrak yükleme sürecini yapan var mı?

image.png

Bunun haricinde pasaport teslim için bu adrese yönlendiriyor. Buradaki bilgileri Bangkok'a gittikten sonra mı bilgileri doğrulayıp giriyoruz? Bangkok'a ait telefon numarası ve adres istiyor. Sallama bir şeyler girmek sıkıntı olarak anlıyorum.

d05d25d6-3b0e-4c0d-b14e-85e71e8233cd-image.png

• Arkadaşlar kardeşim kazandı ama askerlik icin bedelli yapacak ve sanırım en erken 2026 şubatta gidecek diyelimki askerdeyken sıra geldi izin alıp gidebilir mi veya baska bi yolu var mi

• @Kamile-1 Formül A için aynı hatayla karşılaşıyorum. Nüfus müdürlüğünden randevu aldım, oradan belgeyi islak imzalı şekilde verdiler. Yanında da adımı değiştirdiğim için İsim Denklik Belgesi de aldım. İkisine kaymakamlıktan apostil yaptırdım.

• Çok şükür dosya taşıma işini de halletmiş bulunuyorum, KCC mailimi kabul etmiş, bekle beni Viyana. :)))

Benzer Başlıklar

• 728
  • 316
  • 57
  • 221
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

157

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |