Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika Hayallerimizde neler var? Nasıl bir yaşam hayal ediyoruz? Sınır yok yazın yeter.

Göçmenlik Sohbetleri
153 68 14.5k 47
  • ⭐⭐

Los angeles vb kurak güneşli yerlerde erken kalkmak koymazda northeast bölgesinde işkence olur bence bilemedim

• @calibraturbo Amerika Hayallerimizde neler var? Nasıl bir yaşam hayal ediyoruz? Sınır yok yazın yeter. içinde söyledi:

Los angeles vb kurak güneşli yerlerde erken kalkmak koymazda northeast bölgesinde işkence olur bence bilemedim

Hayal işte :) erken kalkmak pek zorlamıyor beni ama eğer orada rahata alışırsam saat 10:00'a kadar yatarım kesin

• ⭐⭐

@opctebur whats poppin demek lazım .Eski route 66 arizona flagstaff- seligman arası eyyt beh..Birtane camper in olacak , Kamp alanına bırakıcaksın arkada çeki demiri- treyler üstünde 572 big block nova bitane de harley elektra glide birini secip etrafı dolasicaksin. Klasik arabanla Wallmarttan erzaki alıp kasabaları gezip kamp alanına geri dönceksin. yolun bazı kısımlari interstate yapmıslar eski hali bozulmus. Dokusu antik olan yerler birtek arizonada diye biliyorum baska section bilen varsa söylesin ögrenelim amarillo kesimi Interstate oldu diye biliyorum. ABD ye ayak basmadım ama western meraklısıyım. Seligmanın ordan grand canyona giden tenha bir yol var çok güzel. Google maps XD

• zor bir iş gününden sonra emeklerimin karşılığı olarak , gece yastığa başımı koyduğumda rahatça uyku uyuya bileceğim , çocuğumun eğitimi , geleceği hakkında endişe duymayacağım. insanların birbirine saygı gösterdiği , hukukun ve adaletin olduğu bir yaşam hayali kuruyorum ABD ile ilgili olarak.

• Yasaklı

@opctebur tm tm kargo yok. :D hep beraber buyurun gelin. :)

• @Calibraturbo Tamamdır... Amariga'ya gelirsem muhakkak buluşalım. çoluk çocuu şu meşhur amarillo'daki çiftliğe bırakalım önce :) @Sinem-Akçam senide unutmadık bak :) sonra ver elini route 66. Ama bir kaç yerli ile de tanışalım. eğer hala varsa , barış çubuğu tüttürmemiz lazım :) sonra ulu manituların da hikayesini dinlemek lazım :) ama şu lanet olası federalleride peşime takarım haberin olsun :)

• Merhaba, yeni üyeyim, çok fazla yazma imkanım olmadı. Henüz Green Card'a başvuru yapmamış bir dostunuz olarak şu an iş yerimden yazıyorum. Çok kötü hastayım aslında ama mecburen geldim işe. İlaçların etkisi biraz ayakta tutuyor. Bugün 16 saat civarı mesai yapacağım. Yaşım 27, erkeğim. Uzun süredir devam eden bir birlikteliğim var ama henüz evliliğe adım atamadım (tamamen maddi sebepler). Tüm bunları neden paylaşıyorum? Yazacaklarımın temeli şu an yaşadığım hayatta yatıyor o yüzden.

Ben hangi eyalette uçaktan inerdim, hangi şehrin sabahına gözlerimi açardım gerçekten bilmiyorum. İsteklerim aslında oldukça asgari düzeyde, hayallerim de öyle. Çok basit şeyler istiyorum şu hayatta aslında ve istediğim, hayalini kurduğum şeylere ulaşmak için inanılmaz şekilde çabalıyorum, çalışıyorum, araştırıyorum, emek veriyorum... Ama karşılığını bir türlü alamıyorum. Hayalim çok basit; emeklerimin karşılığını alabilmek. 27 yaşında bir dostunuz olarak bunu henüz başaramadım. "Arkadaşım ne istedin olmadı? Bu yaşta neyin feryadı bu!?" demeyin bana. İsteklerim çok basit şeylerdi. Misal bir haftalık basit bir pansiyonda tatil yapmak gibi ya da arabayla uzun uzun gezebilmek gibi ya da yıllardır yaptığım işte hak ettiğim maaşları, primleri alabilmek gibi... Olmadı arkadaşlar yani daha neler sayabilirim sizlere böyle basit basit... Ama güzel ülkemde çok basit isteklerim hatta ve hatta hak ettiklerimin bile bir karşılığı yok, olmadı. Özellikle son zamanlarda durum iyice kötüleşmeye başladı. Benim şanssızlığım olduğunu söyleyebilirsiniz, ona sözüm yok.

14 yıldır hem okudum, hem çalıştım. Evet 6. sınıfta falan sırf yeni şeyler öğrenelim diye yaz tatillerimde, boş günlerimde çalıştım. Okul derecelerim var bu arada, kötü bir öğrenci değildim. Çalıştığım yerlerde hep övgüyle bahsedilir, kötü bir çalışan değildim. Ama bir şekilde hak ettiklerimi alamadığıma inanıyorum. En güncel örneği vereyim mi size? Alanında sertifikaları olan, İngilizce bilen (müşterilerimin yarısı yabancı ve dilim yeterli düzeyde diyebiliriz), 6 yıldır aktif bir şekilde bu işi yapan dostunuza maaş zammı verilmedi bu sene. Hak ettiği prim de aynı şekilde verilmedi... Yani şu an asgari ücretle çalışıyorum neredeyse. Saymadığım onlarca artı özelliğim, kalifiye oluşum anlam ifade etmiyor inanabiliyor musunuz? Ben buna alıştım deyip ek iş arıyorum Ankara gibi büyük bir şehirde ve her platformda başvuru yapıyorum, ilan açıyorum ve çevreme söylüyorum ama inanır mısınız geri dönüş olmadı hiç. Bulaşıkçılık yapamıyorum şu an, ortam o kadar kötü ekonomik olarak. Yahu tamam ama ben para kazanmak istiyorum, kendi işim hakkımı vermiyor ve iş bulamam diye çıkamıyorum o yüzden ek iş arıyorum; araba yıkarım, bulaşık yıkarım hiç fark etmez diyorum ama yine iş bulamıyorum. Peki ben nasıl para kazanacağım? Koca aile geçindiriyorum ve bu para denen lanet şeye ihtiyacım var, ne yapayım çalayım mı? Torpil mi sokayım araya? Haram lokma mı yiyeyim? Yok işte, olmuyor arkadaşlar. Yani basit isteklerinizi veya hayallerizi gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğunuz para var ya, hah işte ben para kazanabileceğim (hemde dürüstlüğümü bozmadan) o ortamın hayalini kuruyorum. Arabasıydı, eviydi, çiftliğiydi onlar çok kolay, gerisi çok kolay...

Misal hakkımın yenilmeyeceği bir ülke hayali kuruyorum. Çok mu zor? Kendi ülkemde, anavatanımda, dedelerimin uğrunda gazi olduğu, şehit olduğu güzel ülkemde sürekli hakkımın yenilmesinden bıktım. En son devlet hastanesinde (Ankara'nın göbeğinde bilindik bir hastane) tetkik için haftalar öncesinden sıra aldım, son bir işlem için gittiğimde "cihaz bozuk hemde 2 gündür bozuk, yarına tamir edilemeyeceği söylendi başka zamana aldık biz sizin randevunuzu" dediler. Ki randevum ertesi gün sabahına. Neyse dedim ama işkillendim. Sonra bir baktım dedikleri cihaz çatır çatır çalışıyor hatta tetkikten çıkan hastalarla falan konuştum. Hasta hakları birimine gittim, durumu anlattım. Onlar aradı ilgili birimi önce "sıkıntı yok, çalışıyor" dediler sonra benim şikayetçi olduğumu öğrenince "cihaz bozuk aslında evet ama gelsin biz yaparız onu araya sokup" diye teklif sundular. Sus payı veriyor bana yani terbiyesiz, başkalarının hakkını yememi teklif ediyor! Yani benim randevumu eşine, dostuna vermiş ve bana yalan atıyor elemanlar göz göre göre... Ki sağlık bedava değil aslında, verdiğimiz vergiler ortada. Sistem farklı ama emin olun en azından benim gibi çalışan ve vergilerini ödeyen insan Amerika'da sağlık sigortası ödüormuş gibi para saçıyor sürekli... Al işte hayalim; parasını verdiğim şeyin karşılığını alayım! Bu arada şu an MR sırası 2 ayda falan geliyor, yaklaşık 15 - 20 saniye süren ultrason sırası için 1 aydır bekliyorum. Operasyon geçireceğim muhtemelen ve Allah biliyor belki kaç ay onu bekleyeceğim...

Daha spesifik, daha yaratıcı hayallerim yok mu? Var elbette ancak şu sıralar çok doluyum, aklıma güzel şeyleri getirmekte zorlanıyorum. Hayallerim kısaca bu anlattıklarımla alakalı şu sıralar. Eğer hakkımı alabilseydim terk etmek gibi bir fikre kapılır mıydım ilk nefes aldığım bu toprakları???

• Yasaklı

@opctebur lütfen tek parça halinde geri gelin hanımla çocuklar sizi parçalara bölüp bana bırakmasın sonra. :D

• Cumayı cumartesiye bağlayan gece saat 3 sularında 1960 model willys şasesine oturtulmuş v8 motorlu aracımın arkasına remington 700 tüfeğimi ve competition 15-55x52 .125MOA tüfek dürbününü , koyup 2 4 gün yetecek kadar temel gıda maddesi ile beraber en yakın avlak alana gidip pusuya yatıp şöyle 10 12 yaşlarında 80 90 cm boynuz açıklığına sahip bir geyiği vurup olduğu yerde sadece derisini yüzüp iç organlarını çıkardıktan sonra pazar günü öğlen olmadan evime geldikten ve en samimi 1 - 2 arkadaşımı türk mangalı için evime davet ettikten sonra öğlen 3 gibi mangala başlayıp mangalı pişirirken yanında rakımı açıp hem kendimin hem arkadaşlarımın çocuklarının oyun oynaması olabilir mesela

• @mr-hakan Amerika Hayallerimizde neler var? Nasıl bir yaşam hayal ediyoruz? Sınır yok yazın yeter. içinde söyledi:

Cumayı cumartesiye bağlayan gece saat 3 sularında 1960 model willys şasesine oturtulmuş v8 motorlu aracımın arkasına remington 700 tüfeğimi ve competition 15-55x52 .125MOA tüfek dürbününü , koyup 2 4 gün yetecek kadar temel gıda maddesi ile beraber en yakın avlak alana gidip pusuya yatıp şöyle 10 12 yaşlarında 80 90 cm boynuz açıklığına sahip bir geyiği vurup olduğu yerde sadece derisini yüzüp iç organlarını çıkardıktan sonra pazar günü öğlen olmadan evime geldikten ve en samimi 1 - 2 arkadaşımı türk mangalı için evime davet ettikten sonra öğlen 3 gibi mangala başlayıp mangalı pişirirken yanında rakımı açıp hem kendimin hem arkadaşlarımın çocuklarının oyun oynaması olabilir mesela

Nazım Hikmet bunu kastetmemiştir sanıyorum! Av olmaktan avcı olmaya giden bir hayal.. Böyle güzelleşmez hocam dünya. Tartışma yaşamaya hiç hevesim yok ama umarım daha güzel bir hayale sahip olursunuz.

• Yasaklı

@tanti benzer duygu ve düşünceler içindeyiz geyikler canlı ve insanlar da daha insancıl olabilir sanki. :)

• @mr-hakan dikkat edinde geyik avlamaya giderken koşarak ormandan çıkan bir geyik gelip arabanıza çarpıp kaza yapmamıza neden olmasın ava giderken avlanmayın . Umarım bu yazdıklarınız hayal olarak kalır Amerika’da canlılara zarar vermeden daha güzel aktiviteler bulursunuz kendinize.

• @Sinem-Akçam hocam insanoğlu olarak hem etçil hem otçul olarak besleniyoruz umarım daha önce yediğiniz etlerin gökten indiğine inandırmışlardır sizi. Çünkü sizin dediğiniz gibi canlılar diye avlamayacaksak yada toplamayacaksak insanoğlu ne ile beslenecek .
    Keza yukardaki tezime karşıt tez olarak aklınıza ilk gelecek şey ya yediğimiz canlılar bunlar için yetiştiriliyor veyahut yemek içinse satın alın olacaktır. Buna da cevabım ; bir besici kendi beslediği hayvanı yiyemez mi yada bir çiftçi tarlasında yetiştirdiği domatesi alıp yiyemez mi sonuçta bunlarda bilimsel olarak canlılar. Ha eğer bildiğiniz ve benim bilmediğim bir gelişmeden haberdar iseniz cansız bitki veyahut cansız hayvan gibi sözüm söz evimde av amacıyla kullandığım 4 tüfeğimi de hidrolik pres içinde ezip sizlere videosunu atacağım . Büyük ihtimalle turkiyede en azından bir kaç gün de olsa köylerde geçirmişsinizdir. Köylüler domuzu öldürür ne etini ne derisini kullanmaz olduğu yerde bırakır birşey olmaz der. Sizin dediğiniz şeyde tam buna çıkıyor . Tabiri caizse işime yaramayacak hayvanı vurmam bitkiyi koparmam kendime veyahut aileme bir faydası var ise eğer yasalarda izin veriyorsa hiç çekinmeden tereddüt etmeden öldürürüm . Eğer bilime inanıyor iseniz insanların avcı toplayıcılıktan yerleşik hayata geçmeleri tüm insanoğlu hayatında bir günün son 5 dakikası gibidir. Yok eğer ademden geldik ben bilime inanmam diyorsanız . O zaman da Adem de oğulları Habil ile Kabil de avcılık yaptılar. Sizin tanımınıza göre canlı öldürdüler hatta ve hatta hiç de insancıl olmayan şeyler yaptılar ki herhalde boyle birşey söyleyip inancınıza ters düşmemişsinizdir. Diye düşünüyorum. Lütfen yazdıklarımı yanlış anlamayın bu benim için bir fikir tartışmasıdır amacım kesinlikle sizleri kırmak incitmek değildir. Çünkü basının yanlış yönlendirmesi , ailelerin ve eğitim sisteminin yetersizliği özellikle turkiyede olmak şartı ile dünyanın dörtbir yaninda avcılığı canilik ile barbarlık ile hatta ve hatta öldürmekten zevk almak ile karıştırıyorlar. Size tavsiyem babanız eşiniz kardeşiniz dostunuz gibi kişilerden yardim alarak tecrübeli bir avcı ile balık avına gidin ve yakaladığınız ilk balığı yakalarken ki hislerinizi yazınız . Ondan sonra isterseniz balığı tekrar suya da bırakabilirsiniz . Sonuçta balığın canını almamış olacaksınız

• ⭐⭐

Mr Hakan süper redneck paradise yaşiyorsun Silah ve jeep hayalleri amerikada sıradan şeyler bunlar. Tantinin kastettigi gibi tuhafımıza gidecek birşey de olmamalı. Abd de ha işte bu benim silah koleksiyonum, A ordaki gun store de kampanya var vb diyenler çok olacaktır. Kanadada ben collegedeyken ilk haftada adamlar okulumuzu silahla biri tararsa ne yapacagız? Arkadaslarımızdan biri silahla bizi tararsa nereye saklanacagız vb tatbikat yaptırılmıstı.Seksenli yıllarda Pikap truck alanlara aracın kendi logolu silahı tüfeginin armagan edildigi degişik bir ülke.(1985 yilinda Chevy outsdoorman tufek mesela). Cesitli facebook hillbilly forumlarinda geyige carpan insanlar birbiriyle şöyle konusuyor. Aa akşam yemegi çıktı. Al işte götür akbabalara mı yem edeceksin gibi gibi. . Et insan oldu olalı varoldu hayvan öldürmek vb. Fakat ezik silik diyarlardan gelip orada da sahte krallık yapmak ta evrenin aurasına, karmaya ters olur. Agırbaslı biraz humble noble vb takılmak lazım. Mangal bagırsak kanseri riskini iki kat arttırıyor (bu arada.Et yemek sahsen benim tarzım degil. Inekler pet benim gözümde.).. HK1892!! A101 bim işe almadı.Haklısın.Cogumuz mal gibi bitkisel hayatta yaşiyoruz.Arabaya 20 tl gaz koymak lux oldu burada. Hobim marketten ekmek alıp gelmek. Hicdegilse calisiyorsun biryerde.Ins gidersin seneye. Abd sart degil.OPCTEBUR gezdir beni oralarda ins sana da cıkar federallerle işimiz ne illegalmiyiz biz

• @tanti hocam nazım bunu mu kastetti yoksa başka birşeyi mi'nin bizim şu anki bir konumuz ile alakası olduğunu sanmıyorum. Yazdığınız diğer hususta ise dünyayı güzelleştirme işine gelince eğer dünya ben geyik avlamadığım zaman güzelleşecek ise kabulum lâkin sadece amerika da günlük yapilan av sayısı 1 milyon u geçiyor . Sizin dediğinize göre amerika çoktan berbat bir yer oldu gelin vazgeçin siz gitmeyin amerikaya çünkü orda her türlü silah alımı buna tabanca tüfek yivli tüfek ve carabinalar da dahil yasalara uyan kişiler için çok kolay hatta amerika dünyada bireysel silahlanmanın en fazla olduğu ülke konumunda . İşin komedisi bir tarafa bir geyiğin daha doğrusu amerika kıtasında bulunan geyik türlerinin ortalama 10 - 15 yıl yaşadıklarını benim hayalimde ise 10 -12 yaşında bir geyiği vurmak istediğimi belirtmişim ki bu da hayatının sonuna yaklaşmış olduğunu zaten büyük ihtimalle 1 2 sene içinde öleceğini belirtir . Kalkıp 5 6 yaşında hayvanı sırf eti bir tik daha yumuşak olacak diye vuracağımı söylemiş olsaydım dediklerinizi kabul ederdim. Lakin ne asla daha ergen - genç devrelerinde olan herhangi bir hayvan avlamadım. Umarım ne anlatmak istediğimi anlamışsınızdır

• Yasaklı

@mr-hakan Amerika Hayallerimizde neler var? Nasıl bir yaşam hayal ediyoruz? Sınır yok yazın yeter. içinde söyledi:

@Sinem-Akçam hocam insanoğlu olarak hem etçil hem otçul olarak besleniyoruz umarım daha önce yediğiniz etlerin gökten indiğine inandırmışlardır sizi. Çünkü sizin dediğiniz gibi canlılar diye avlamayacaksak yada toplamayacaksak insanoğlu ne ile beslenecek .
    Keza yukardaki tezime karşıt tez olarak aklınıza ilk gelecek şey ya yediğimiz canlılar bunlar için yetiştiriliyor veyahut yemek içinse satın alın olacaktır. Buna da cevabım ; bir besici kendi beslediği hayvanı yiyemez mi yada bir çiftçi tarlasında yetiştirdiği domatesi alıp yiyemez mi sonuçta bunlarda bilimsel olarak canlılar. Ha eğer bildiğiniz ve benim bilmediğim bir gelişmeden haberdar iseniz cansız bitki veyahut cansız hayvan gibi sözüm söz evimde av amacıyla kullandığım 4 tüfeğimi de hidrolik pres içinde ezip sizlere videosunu atacağım . Büyük ihtimalle turkiyede en azından bir kaç gün de olsa köylerde geçirmişsinizdir. Köylüler domuzu öldürür ne etini ne derisini kullanmaz olduğu yerde bırakır birşey olmaz der. Sizin dediğiniz şeyde tam buna çıkıyor . Tabiri caizse işime yaramayacak hayvanı vurmam bitkiyi koparmam kendime veyahut aileme bir faydası var ise eğer yasalarda izin veriyorsa hiç çekinmeden tereddüt etmeden öldürürüm . Eğer bilime inanıyor iseniz insanların avcı toplayıcılıktan yerleşik hayata geçmeleri tüm insanoğlu hayatında bir günün son 5 dakikası gibidir. Yok eğer ademden geldik ben bilime inanmam diyorsanız . O zaman da Adem de oğulları Habil ile Kabil de avcılık yaptılar. Sizin tanımınıza göre canlı öldürdüler hatta ve hatta hiç de insancıl olmayan şeyler yaptılar ki herhalde boyle birşey söyleyip inancınıza ters düşmemişsinizdir. Diye düşünüyorum. Lütfen yazdıklarımı yanlış anlamayın bu benim için bir fikir tartışmasıdır amacım kesinlikle sizleri kırmak incitmek değildir. Çünkü basının yanlış yönlendirmesi , ailelerin ve eğitim sisteminin yetersizliği özellikle turkiyede olmak şartı ile dünyanın dörtbir yaninda avcılığı canilik ile barbarlık ile hatta ve hatta öldürmekten zevk almak ile karıştırıyorlar. Size tavsiyem babanız eşiniz kardeşiniz dostunuz gibi kişilerden yardim alarak tecrübeli bir avcı ile balık avına gidin ve yakaladığınız ilk balığı yakalarken ki hislerinizi yazınız . Ondan sonra isterseniz balığı tekrar suya da bırakabilirsiniz . Sonuçta balığın canını almamış olacaksınız

@Mr-Hakan ben "av" olgusunun insanın ihtiyacı dogrultusunda mecburiyetler hasıl olnca kullanılması taraftarıyım. Elbette ki tavuk, koyun keçi dana vb hayvanları kesip yiyoruz etinden sütünden yününden derisinden vs faydalanıyoruz fakat "av" bambaşka bir olgu. O olguda insanoglu SOYUNUN TÜKENİP TÜKENMEDİGİNE BAKMAKSIZIN ya da yavrulu olup olmadıgını DÜŞÜNMEKSİZİN bir canlıyı avlıyor, oracıkta bırakıyor keyfini tatmin ediyor ve sonra da hiç bir şey olmamışcasına ardına bakmadan basıp gidiyor. Ben bunu ZALİMLİK olarak görüyorum. Açsındır, hiç bir başka yiyecek bulamamışsındır, yenilebilir bir hayvanı mecbur kalır öldürür ve YERSİN buna itirazım olamaz. Veya evcil besin amaçlı hayvan yetiştiriyor ve zaman zaman kesip yiyorsundur(neslini koruyarak) buna da itirazım olamaz. Domuz gibi ekine ve başka canlılara zararı olan ya da kuduz bir hayvanı vurursun buna da itirazım olamaz. Ama keyf için hayvan vurmak nedir? Kusura bakmayın ben bunu insanlıkla bagdaştıramıyorum. Tabii bunu sizi baz alarak söylemiyorum zaten sizi tanımıyorum bile. Av olgusunu mecburiyet kaydıyla kısıtlı tutmayı yegliyorum. Kişisel fikrim bu... Saygılar.

• @mr-hakan Amerika Hayallerimizde neler var? Nasıl bir yaşam hayal ediyoruz? Sınır yok yazın yeter. içinde söyledi:

@tanti hocam nazım bunu mu kastetti yoksa başka birşeyi mi'nin bizim şu anki bir konumuz ile alakası olduğunu sanmıyorum. Yazdığınız diğer hususta ise dünyayı güzelleştirme işine gelince eğer dünya ben geyik avlamadığım zaman güzelleşecek ise kabulum lâkin sadece amerika da günlük yapilan av sayısı 1 milyon u geçiyor . Sizin dediğinize göre amerika çoktan berbat bir yer oldu gelin vazgeçin siz gitmeyin amerikaya çünkü orda her türlü silah alımı buna tabanca tüfek yivli tüfek ve carabinalar da dahil yasalara uyan kişiler için çok kolay hatta amerika dünyada bireysel silahlanmanın en fazla olduğu ülke konumunda . İşin komedisi bir tarafa bir geyiğin daha doğrusu amerika kıtasında bulunan geyik türlerinin ortalama 10 - 15 yıl yaşadıklarını benim hayalimde ise 10 -12 yaşında bir geyiği vurmak istediğimi belirtmişim ki bu da hayatının sonuna yaklaşmış olduğunu zaten büyük ihtimalle 1 2 sene içinde öleceğini belirtir . Kalkıp 5 6 yaşında hayvanı sırf eti bir tik daha yumuşak olacak diye vuracağımı söylemiş olsaydım dediklerinizi kabul ederdim. Lakin ne asla daha ergen - genç devrelerinde olan herhangi bir hayvan avlamadım. Umarım ne anlatmak istediğimi anlamışsınızdır

Hocam ben sizi anladığım için cevap verdim zaten siz beni anlamadınız. Hobileriniz olabilir ama bir hobi bir canlının ihtiyaçtan öte! zevk uğruna katledilmesiyle ilgiliyse orada insani olarak tepki gösteririm. İhtiyaçlarla farklı şeyleri ayırt edebiliyorum. Hobinizi gayet normal bir şey gibi anlattığınız için tepki gösterdim. Silahımı alıp araziye çıkıp havaya kraket atıp vururum, poligona giderim deseydiniz zerre lafım olmazdı. Vururum derisini yüzerim içini boşaltırım lafınız bana göre doğal bir şey değil. Durum bundan ibaret..

• @calibraturbo düşünün hocam sizin dediginiz gibi tuhaf bir durum değil ama ülkemizde av ve avcılığın yanlış veyahut eksik anlatilmasindan dolayı herkes av yapanlara cani yaptıkları avlara da katliam gözüyle bakıyor .

Truck + silah merağının amerikada gelişmiş olduğunu biliyorum . Lakin turkiyeden 1960 model bir willys almaya kalksam 50 bin lira , buna performans geliştirmesi yapılmamış stock bir v8 motor ve uygun stock bir 4x4 Şanzıman satın almak sadece 100 bin lirayı geçecektir. Yanına bahsettiğim tüfeği turkiyede en son 4 sene önce biri 8000 dolardan sattı ki o da kaba hesap 40 bin yapar bahsettiğim dürbün de 20 bin lira civarında . Hadi bunların yanına basit bir ruhsat , av karnesi ve geyik avlamak için izin belgesi ekleyelim bunlarda en az 30 bin . Neredeyse çeyrek milyon yapar . Turkiyede 250 k birime bunları yapabiliyorken istediğim tüm geliştirmeleri de dahil olmak üzere aynı araca 50 k birim veririm tüfeğin fiyatı güncel olarak 900 birim civarinda dürbün de en son 1600 dilar civarındaydı. Av için kullanilan pulların tanesi de 20 30 dolar arası değişiyor hadi ben katliam yapacağım ya 500 dolara da av pulu aldım .Yani toplamda 53k birim e tüfeğimi avımı aracımı herşeyimi halledeceğim ve bir sonra ki avda tek giderim av pulu olacak o da maksimum vurabileceğim geyik sayısı olan 2 ile çarparsak 60 dolar olacak

• @tanti hocam kısaca özetlemem gerekir ise
    1 ben köyde doğdum 5 yaşına kadar şehir görmedim ondan sonraki tüm hayatım boyunca da her sene en az 3 4 ay köyde kaldım.
    2 hayvanlarımız vardı . Bi misafir gelir , evde yemek için et kalmazdı tutup ya bir koyun ya bir keçi ya da kuzu keserdik. Şahsen ilk hayvanımı 13 yaşında kestim .
    3 Malum köylüyüm ya hayvanları kestikten sonra direkt yiyemiyorduk . Önce bir derisini yüzmek içinde yenilebilecek organları çıkarıp yenilemeyecekleri ayırmak . Yüzdüğümüz deriyi de çerçi gelince çerçiye satmak veyahut büyüklerimiz onu kullanarak montlar yaparlardı bize . Bundan dolayı deriyi yüzerim dedim.

Eğer benim bilmediğim insanı daha az yoran veya tiksindiren bir yönteminiz var ise anlatın ki geyiği avlayınca o şekilde temizleyip etini alayım. Ha unutmadan derisi de lazım o deriden koltuk yapıp üstüne oturacağım . Unutmadan boynuzlar da lâzım olacak bıçaklar için güzel sap malzemesi olur .
    Benim gömeceğim dediğim kısımlar da sadece bağırsak ve işkembesi olacak onun dışında hic bir parçasının boşa gitmeyeceğine emin olabilirsiniz . Normalde o bağırsak ve mide de boşa gitmez lakin temizliği aşırı zor özellikle geyik gibi hayvanlar da

• ⭐⭐

Abi ben keyfii hayvan öldürmeye karsıyım. Onu belirteyim. Ama amerikada silah kullanmak türkiyede işte nebileyim camiden ezan sesi cıkması gibi birşey ülkenin kanında kültüründe olan birsey. Abd ye gitsem, onlara yaranmak için güzel yapıyorsunuz öldürün ufak tefek hayvanları trofe yapın diyecek yalaka ögretide de degilim. Rednekligin kayıtsızlıgını bugun varım bugun yerim hak kerimdir yarına felsefesini seviyorum. O da kaynak sıkıntısı yaşayan kültürden geldigim için.Kaliteli ülkelerde ölmeye yakın hayvanlar belli bir kota ve belli bir ücret karsılıgında avlatılıyor özellikle dag keçileri vb ve bu para yine dogal hayata harcanıyor bu biraz kabul edilebilir.

Türkiyede willys f150 dodge ram bunun gibi arabalar bu saatten sonra rüya.Yurtdısından Aldiginiz tüm kalemlere tek tek yüzde 20 vergi ödüyorsunuz. Tümüylevergi benzin silindir hacmi tümüyle bela. Bir suburban türkiyede 1.5 trilyon amerikada 40 bin dolar

silah olarak comarlara dagıtılan yerli uyduruk tüfek vari silahlardan baskasını almak çok çok zor gibi. Av konusunda fazla bilgim yok da nesli tükenen balıgı sülünü gariban hayvanları gizli gizli vb sınırsız avlamak cok kolay. Devlet tarafından rantable olarak adledilen dag tekesi vb amerikada ayakişi heryerde bulunan hayvanların avlanması için ise çok para ödenmesi gerekiyor. Bana green cıkarsa oltayla sazan avlar göle geri bırakırım minnettar olmalı .

Benzer Başlıklar

• Ne yapmalı, Nasıl Yapmalı...

Göçmenlik Sohbetleri
    4
    0 Oy
    4 İleti
    225 Bakış
    semaviS
    @academicus, içinde söyledi: Ne yapmalı, Nasıl Yapmalı... @semavi cevabınız için çok sağ olun. size karşı mesleğimi savunmayı, akademisyenlere laf ettirmem demeyi çok isterdim :) ama maalesef o kadar haklısınız ki.... çalışmayla ilgili bir sıkıntım yok, zaten işçi ailesinden geliyorum ve akademi öncesi hayatımda yapmadığım iş kalmadı. Onun dışında kendimi dijitalde de oldukça geliştirdim. Adobe'nin çoğu uygulamasını ileri düzey kullanıyorum, şu an oyun tasarımı çalışıyorum, iyi istatistikçiyim vs... Bunları kendimi övmek için söylemiyorum, vasıfsız işlerin yanı sıra freelance'ten de ekmeğimi çıkarırım... İstifa ile ilgili temel korkum aslında ya gemileri yaktıktan sonra vizemi uzatamazsam, kalamazsam korkusu... Yoksa içeride kalabildikten sonra yanında çalışabilecğeim tanıdıklarım da var... Her ne kadar suan hobimi meslek edinsem de, onceden meslektastik, hic savunmaya gerek yok... Turkiye'de akademinin hali ortada... Hele ki idareci olunca daha cok sey goruyorsunuz... Vize isinizi cozun gelin... Yazilimdan devam edersiniz. Akademide vakit kaybetmeyin... Tabi ki herseyin kilit noktasi yasal calisma izni ile burada olabilmek. Turkiye'de akademide ayakta kalan birisi burada rahatlikla kalir :)
  • Amerika'dan yardim istegi

Göçmenlik Sohbetleri
    39
    8 Oy
    39 İleti
    2k Bakış
    I
    @aslimh, içinde söyledi: Amerika'dan yardim istegi @hadi-BE Cok tesekkur ederim 🙏🏻 @aslimh, içinde söyledi: Amerika'dan yardim istegi @hadi-BE Cok tesekkur ederim 🙏🏻 Anthony enişteye selam söyle. Aklını başında tutsun, kaçırmasın seni. Bir daha senin gibisini bulamaz, Impossible yani. Resmi de atıcam birazdan. [image: 1616673792454-asl%C4%B1.jpg]
  • Gitmek de var, dönmek de.

Göçmenlik Sohbetleri
    11
    1 Oy
    11 İleti
    755 Bakış
    GencovaistaG
    Avrupa'da nereden geldiğini ve kim olduğunu toplum sana sürekli bir şekilde hatırlatır fakat ABD de ise nereden geldiğin kim olduğun çok önemli değildir çünkü ülke insanının tamamı veya ailesi zaten bir yerlerden göçüp gelmiştir .Avrupa'da da yaşamış olup ABD ye göç etmiş birisi olarak söyleyebilirim ki Avrupa gurbet ABD özgürlüktür.
  • Hayallerinden vazgeçenler:/erteleyenler

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    149
    25 Oy
    149 İleti
    14k Bakış
    redsat2000R
    https://www.instagram.com/reel/CjetYG7jgDl/?igshid=YmMyMTA2M2Y= Bazen yükselme kadar düşüşü de yaşarsınız. Bu durum bizler için bazen borsa endeksine benzer . Doğru ve güzel bir replik. Ara sıra beynimize bu düşünceyi hatırlatmak gerekir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k