Amerika Hayallerimizde neler var? Nasıl bir yaşam hayal ediyoruz? Sınır yok yazın yeter.
-
Benim hayallerim daha çok teknolojik

Örneğin, üzerimde kağıt para ve ya banka kartı olmadan dışarı çıka bilmek. Samsung/Google/Apple pay kullanmak. Hatta katlanabilir ekranlar yeni cihaz doğuracak gibi, katlanabilir telefon-saat. İlk örneği duyuruldu bile, Nubia Alpha. 2019 sonu US için satışta olacak. Kolumda sadece saat ile telefonsuz, cüzdansız bir gün geçirmek. Tabi kablosuz kulaklık olmalı, o kadar da değil
Google'ın US için sunduğu tüm servisleri VPN olmadan kullanabilmek. Bazen VPN olsa bile kullanamıyoruz, Google Feed gibi. Online alışverişin 2 güne ulaşması. İstediğin elektronik cihazı gümrüğe takılmak korkusu olmadan alabilmek ve s. -
@subhan caprica adlı diziydi sanırım kağıt cihazlar vardı dokunmatik okurken o geldi aklıma

-
Ahahaha... en gerçekçi olanı @semavi yazmış.
-
@semavi 9 ile 9.01 arasında kendinize ne zaman vakit ayırıyorsunuz.

-
eh ben de hayallermi yazayım.
Texas Amarillo da bir çiftlikteyim. Sabah namazını kılıp dogru hayvanların yanına gidiyorum yemleri suları bakımları vs sonra onları dogaya salarak eve geçiyorum evlatlarımı uyanmış buluyorum seviniyorum(tembel tembel yatmadıkları için) ablalarıyla beraber kahvaltıdalar. (1 kız iki oglan annesiyim) sonra hep beraber hızlıca kahvaltımızı tamamlayıp arabayla okula bırakıyor ablası onları kendi de tercümanlık ofisine gidiyor. Ben de yine hayvancıklarıma dönüyorum bir elimde koccaman bi mug fincan koyu şekersiz türk kahvem bir elimde de kitabım ön bahçede sevdigim bi agacın altında kitabımla takılıyorum öglene dogru akşamdan hazırladıgım yemekleri yiyorum ve kahveye devam hayvanların yemi suyu bakımı vs. yemekten ve ögle namazından sonra dogru kasabaya.. Şarküteri dükkanım var, sabah eleman açmış işler fena degil Allah bereket versin.
Şöyle bir yoklayıp part time ögretmenlik yaptıgım bir "okulsuz anneler " grubuna gidiyorum. okulsuzlugu seçen çocuklarımla(ögrencilerimle) zaman geçirip 17 gibi eve dönüyorum ikindiyi kılıp hayvanları yemleyip sulayıp eve geçerek akşam yemegini hazırlıyorum ardında akşam namazını kılıyorum. Saat 18 gibi oglanlar, 19 gibi kızım geliyor hep beraber sofraya oturup muhabbet ediyoruz. Akşam saat 21 de oglanlar uyuyorlar Kızla da biraz muhabbet ediyoruz sonra yatsıyı kılıp şöyle bi günün haberlerine bakıp 22 gibi yatıyorum.
Buradakinden bir tık daha iyi ama aynı sukunette yaşayıp gidiyoruz vesselam.
Hafta sonları rodeoya maçlara (basket ve amerikan futbolu) sinemaya tiyatroya etkinliklere gidiyoruz bazen de mangal yapıyoruz tabii ki etimiz sütümüz yagımız peynirimiz yogurdumuz ve yumurtamız organik ve ev yapımı
Hepinizi Texas Amarillo ya beklerim efenim.
gelir mangalınızı yapar etinizi sütünüzü vs vakumlatır, alır dönersiniz şimdiden afiyet olsun. 
-
Gelmeden önce bir kaç başlık altında topladık sebeplerimi...
- Çocukların özgüvenli yetişmesi... Buradaki okullarda öğretmenlerde mükemmel değil ama iyi okul bölgelerinde tr de para ile saglayamadigimiz bir kalite var...
- Özgürlük ve hergun vatanı kurtarma! Zorunda kalmadan yada birilerinin benim adıma benim bekami, geçmişimi geleceğimi vs kurtarmak için bana "güya"bedeller ödetmemesi... Bir tane hayatım var!
- Geniş ve bahçeli bir eve ulaşabilme kolaylığı (İstanbul'da çok zordu)
- Iyi arabalar (hobim)
- Temel gıdaların ucuzluğu
- Geri dönüş kararı bile alınsa dil ogrenme&geliştirme imkanı
- Gözlem yapmayı sevmem ve yeni yerlerin bana kattığı tecrübeler
- Kafa dinlemek...
-
tek hayalim sevgilimle hiç bir sorun çıkmadan amerika'da aile olabilmek..
birbirimize destek olmaya ve en zor zamanlarımızda bir arada olmaya söz verdik zaten. bir de, bu işi resmiyete dökerken başta babamın ve ailemin sevdiklerimin yanında olmasını çok istiyorum

yasal sıkıntılar çıkarsa (yerleşme izni, vize sıkıntısı vs..) bu işler biraz zorlaşacak malesef, bu sebeple şu anda en çok gerçekleşmesini istediğim senaryo bu
-
@Deejake o kadar güzel yazmışsın ki okurken gerçek zannettim öyle kaptırdım kendimi

-
Los Angelestayım, saat 07:30 uykudan kalkıyorum bir bardak su içtikten sonra üzerime spor kıyafetlerimi giyiyorum, ardından dublex evimin kapısını kapatarak kulaklıklarımı takıp koşuya çıkıyorum. Bir saat civarı mahallemin etrafında koştuktan sonra eve geliyorum, duş alıyorum ve kahvaltı hazırlıyorum. ( Türk usulü ) Kahvaltımı yaptıktan sonra, takım elbiselerimi giyip işe doğru gitmek için arabama biniyorum. ( BMW M4 ) 08:30' da işe başlayıp 18:00'de işimi bitirip çıkıyorum, ardından bir spor merkezine gidip 1-2 saat daha spor yapıyorum. Ve tekrar arama atlayıp Venice Beach'te gezintiye çıkıyorum. Gün batımını izledikten sonra bir lokantaya gidip yemek yiyorum ve evime gidiyorum. Biraz televizyon izleyip birazda oyun oynamanın ardından saat 23:00 gibi yatağa girip iyi ki yerleşmişim Amerika'ya diyerek uykuya dalıyorum.
-
Yahu! Madem amariga'ya gittiniz. Şu route 66 da üstü açık arabanla gezmeyecekmisin ? etrafta hiç bir yapının olmadığı bir bölgede eski püskü köhne bir benzinliğe yanaşıp, kapısında sallanan sandalyede kucagında tüfekle oturan sacı sakalı birbirine karışmış tütün çiğneyen adama "hey dude" demeden... yolda sürüş yaparken yanından geçen tek tük araçlara "f..k the system. Hell yeaaa" demeden olurmu bu amariga rüyası
( Ulan ne işlemişsin be hollywood...seni lanet olası :P) -
@opctebur Amerika Hayallerimizde neler var? Nasıl bir yaşam hayal ediyoruz? Sınır yok yazın yeter. içinde söyledi:
Yahu! Madem amariga'ya gittiniz. Şu route 66 da üstü açık arabanla gezmeyecekmisin ? etrafta hiç bir yapının olmadığı bir bölgede eski püskü köhne bir benzinliğe yanaşıp, kapısında sallanan sandalyede kucagında tüfekle oturan sacı sakalı birbirine karışmış tütün çiğneyen adama "hey dude" demeden... yolda sürüş yaparken yanından geçen tek tük araçlara "f..k the system. Hell yeaaa" demeden olurmu bu amariga rüyası
( Ulan ne işlemişsin be hollywood...seni lanet olası :P)Zaten Amarillo Route 66 içinden geçen şehir. Ve benim hayallerimdeki çiftlik de Route 66 da.
beklerim Muratçım hanımı çocukları al gel ama Allahaşkına gelirken tanımadıgın insanlara "f...k the system Hell yeaaa" falan deme solugu kodeste alırsın.
zaten uçagın kargosunda geliceksin onun travması falan 1 ay sürer ..:D -
@Sinem-Akçam Çiftliğinize olan davetinizi aldım kabul ettim
Lakin beni davet ettiğinizden emin olamadım :)))) Hanım ve çocukları pek tabii yollarım ama bu MURAT kim onu bulup yollamakta epey zorlanıcam gibi
Haaa! bu arada yahu neden uçağın kargosunda geliyorum?! Çisem hanımlar giderken kedilerini bile yolcu kabinine almışlardı
tabii şu "f...k the system Hell yeaaa" olayından sonra araba da değilde tabutta seyahat edeceğimi ima ettiyseniz... evet o zaman kargo bölümü benim için kaçınılmaz :))) -
@opctebur şu "amariga" lafını bir tek Murat Tugcu isimli sürekli facede bana takılan bi arkadaştan duydugum için sizi o sandım eger o iseniz lafım halen geçerli yok degilseniz kargo kısmı hariç yine geçerli. :))
-
@griinkart hayaliniz çok güzel, araba tercihi 10 numara ama saatler tutmuyor

07:30'da uyanıp 1 saat antreman + duş + kallavi bir kahvaltı + yol
08:30 iş başı biraz zor sanki
Sizin kalk saatiniz 05:00 benden söylemesi

-
@Sinem-Akçam Yok! o ben değilim. Kargoda da gitmiiiceeeeem
-
@volkanu Bir gideyim de hayırlısı ile saat 05:00'de kalkmaya razıyım Türkiye'de 06:00'da kalkıyorum bir saat az uyumaya Amerika değer bence

-
Los angeles vb kurak güneşli yerlerde erken kalkmak koymazda northeast bölgesinde işkence olur bence bilemedim
-
@calibraturbo Amerika Hayallerimizde neler var? Nasıl bir yaşam hayal ediyoruz? Sınır yok yazın yeter. içinde söyledi:
Los angeles vb kurak güneşli yerlerde erken kalkmak koymazda northeast bölgesinde işkence olur bence bilemedim
Hayal işte
erken kalkmak pek zorlamıyor beni ama eğer orada rahata alışırsam saat 10:00'a kadar yatarım kesin -
@opctebur whats poppin demek lazım .Eski route 66 arizona flagstaff- seligman arası eyyt beh..Birtane camper in olacak , Kamp alanına bırakıcaksın arkada çeki demiri- treyler üstünde 572 big block nova bitane de harley elektra glide birini secip etrafı dolasicaksin. Klasik arabanla Wallmarttan erzaki alıp kasabaları gezip kamp alanına geri dönceksin. yolun bazı kısımlari interstate yapmıslar eski hali bozulmus. Dokusu antik olan yerler birtek arizonada diye biliyorum baska section bilen varsa söylesin ögrenelim amarillo kesimi Interstate oldu diye biliyorum. ABD ye ayak basmadım ama western meraklısıyım. Seligmanın ordan grand canyona giden tenha bir yol var çok güzel. Google maps XD
-
zor bir iş gününden sonra emeklerimin karşılığı olarak , gece yastığa başımı koyduğumda rahatça uyku uyuya bileceğim , çocuğumun eğitimi , geleceği hakkında endişe duymayacağım. insanların birbirine saygı gösterdiği , hukukun ve adaletin olduğu bir yaşam hayali kuruyorum ABD ile ilgili olarak.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
35
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum