Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @bernat Kesin olmamakla birlikte, sorunun cevabını sorunuz içerisinde vermişsiniz diye düşünüyorum.

• @erenotti çok teşekkür ediyorum. Yanlış olmasın derken her şeyi irdeleyince kafam karıştı.

• @cango Zor bir dosya..
    Ben kesin olmayan görüşlerimi ve önerimi açıklayayım. Dosyanızı CP yaparsanız, onaylanmama ihtimali bana göre daha yüksek. Çünkü siz beni koruyun diye Amerika içinde ilticaya başvuruyorsunuz ve sonra green card çekilişini kazanınca, mülakat için ülkeden ayrılıyorsunuz. Konsolosluk memurları bu tip durumlarda insaflı davranırlar mı emin değilim. Belki de Türkiye'ye hiç uğramadan başka bir ülkeye dosyanızı taşırsanız olabilir. (emin değilim yine de)
    Diğer senaryoda ülkeden ayrılmadan Aos yapmayı deneyeceksiniz ancak bu durumda da out of status (veya pending her neyse) durumunda olduğunuzdan, teknik olarak nasıl statü değiştireceksiniz kafa karıştırıcı. Ancak ülkeyi terketmemiş olmanız, USCIS memurları açısından daha inandırıcı olabilir. Konusunda GERÇEKTEN uzman birden fazla avukattan görüş almadan, ülkeden kesinlikle ayrılmayın. Eğer SSN'iniz var ve çalışabiliyorsanız, Amerika'dan sıkılmadıysanız ve Türkiye ile bir bağınız kalmadıysa ben 2. seçeneği denerdim (hukuki boyutunu netleştirdikten sonra tabi)

• ⭐⭐

@Redbeard Hocam vazgecilen ABD degil, siginma hakki kapsaminda yapilan iltica basvurusu oluyor, yoksa yasal yollardan ABD kapisi yine acik kaliyor. Burada esas mevzu 1.000$ degil, dosyanin sira numarasina gore ABD icerisinde mi yoksa disinda mi riskin alinmasindadir. Iltica basvurusu da DV ile yapilacak GC basvurusu da gocmenlik oldugu icin usulen bir sorun teskil etmez; ancak esasta konsolos vazgecilmis bir iltica basvurusunu olumlu mu yoksa olumsuz mu degerlendirir bilemeyiz.

Esasinda iltica basvurusu ile oturum ve calisma izni almak askida kalmis ve adi konulmamis bir statu sagliyor; ama adjust yapilacak statulerde pending olanlar yok. O yuzden bu durum ciddi anlamda bir gri alan, basvuruyu inceleyen ofis pending durumda da olsa oturum izni oldugu icin statu olarak kabul edebilir, basvurunun icerigine girmeden statu yok diyerek usulden ret de edebilir.

Cidden bu durumda olmak istemezdim.

Biz de forum ahalisi olarak etrafimizda bu durumda bir dosyayi alan bir avukat var mi arastirip yardimci olabilirsek ne mutlu bize.

• @erenotti evet tam olarak durum böyle. Birkaç avukatla konuştum. Biri sosyal medyada fazlasıyla bilinen bir avukat. Bana verdiği ilk yanıt “ ABD içinde taşıyamazsın” dı. Önerisi Türkiye dışında başka bir konsolosluğa taşımak oldu dosyayı. Forumlardan hangi konsolosluk bu aralar daha az risklidir değildir araştırılması lazım olduğunu söyledi. Benim durumumda bire bir YouTube ta bahseden California dan bir avukatı aradım. Sıra numaramın 12 binlerde olduğunu ve ülkeye girişteki vize türüm zamanım, ilticaya başvurduğum zaman vs gibi detaylarımı verdim ama geri aramadılar. Sanırım Aos başvurum kabul edilmediğinde durum hukuken gri olduğu için avukat karşı dava açacak ve bu savunması benim birkaç yıldır amerika da olup bana asylum dan bir gün ve statü verilmemesi üzerine olmak zorunda. Bende 2024 te başvurduğum için oradan da yürüme yolu göremediği için avukatların çokta ilgisini çekmiyor sanırım. Böyle çıkarım yaptım.

• @cango İmzanızı güncelleyiniz efendim.
    Tam olarak demek istediğim şu; I-485 formunda sizin durumunuzu beliren kutucuklar da var, ayrıca legal statünüzü ihlal ettiğiniz için Supplement A diye ekstra bir form doldurmanız da gerekiyor, sanırım onun için de 1000 dolar bir ekstra ücret ödüyorsunuz, yani ülke içerisindeyken statü değişikliğinize başvurmanız konusunda önünüzde bir engel yok, lakin dosyanız katı bir USCIS memurunun önüne düşerse işte o kötü. Şayet reddedilirseniz, DV mali yılı içinde avukatlar aracılığı ile sürecinizi expedite edip hızlandırma şansınız var. Konsolosluktan CP yoluyla ret yerseniz öyle bir itiraz etme şansınız var mı, bilmiyorum, sanırım ret verdiler mi kararları nihai oluyor. Bu söylediklerim kesin değil ve tavsiye niteliğinde değildir, kendi tecrübelerim ve yaşadığım süreçler çerçevesinde öğrendiklerimi aktarmaya çalışıyorum. Bu konuda karar almak tamamen size kalmış bir durum; örneğin şuan rahatsanız, SSN'inizi almışsanız, güzel bir iş bulduysanız, Amerika'da deyim yerindeyse ikinci baharınızı yaşıyorsunuz, burdaki hiçbir şey size batmıyorsa, ailemi zerre özlemiyorum, ben buraya aşığım beni buraya çivileyin diyorsanız, o zaman kalın ve tüm şartları zorlayın derim. Lakin süreciniz hassas olduğundan avukatın yapacağı en ufak bir yanlış sizin iltica sürecinize bile mal olabilir. O sebeple madem buralara kadar geldiniz o cesaretiniz var, dil de biliyorsunuz diye tahmin ediyorum, dosyanızı kendiniz yollayınız.
    İkinci seçenek, iş bulamıyor veya günlük işlerle kıt kanaat kendinizi geçindiriyorsanız, aile özleminiz varsa vs vs o zaman vize durumunuza göre Türkiye dışındaki bir konsolosluğa dosyanızı taşıyıp mülakata katılmak daha mantıklı bile olabilir. Ha bu arada ülkeyi terkedecekseniz Trump'ın parasını almanızı tavsiye etmem, çünkü o ucu açık bir konu, karşılığında ne imzalatırlar, ne şart koşarlar, geri ülkeye alınır mısınız bilemiyorum. Ben olsam o parayı almazdım. İleride yasal olarak tabiki tekrar gelirsiniz, önemli olan şu mali yılda göçmen vizesini alıp girebilmekte. Konsolosluk Trump'ın parasını aldığınız için dosyanıza ret verebilir mi, tabiki verebilir, garantisi yok.
    Özetle; iltica süreciniz devam ederken DV'den AOS dosyası gönderirseniz (statü konusunda girmiyorum, çünkü detaylarına hakim değilim) dosyanız reddolur veya süresinde onaylanmazsa ülkeden çıkmanız gerekebilir, adınıza verilen SSN vs iptal edilebilir, bu dediklerim sadece görüş, ps. avukat değilim, forum nezdinde düşüncelerimi yazıyorum. Olur da CP yapıp konsoloslukta sağlam gerekçelerle hikayenizi, iltica sürecinizi, Amerika sevdanızı tatlı dille anlatırsanız, eğer teknik olarak mümkünse dosyanız onaylanadabilir, veya teknik açıdan ret de verebilirler. Lakin benim en bildiğim konu, şu durumda ülkeyi terkederseniz, iltica vs hepsi sıfırlanıyor, aslında konsolosluk nezdinde temiz gidiyorsunuz. Karar sizin.

• @erenotti İmza nedir onu bilmiyorum. Para alma olayı biraz çocukça Trump gibi. bana şöyle bir yol izleyecekmişim gibi geliyor. Konsolosluğu başka bir ülkeye taşıyacağım(kabul ederlerse) mülakat zamanı da buradaki hayatıma bakıp riske girip çıkarım ABD den veya gitmem mülakata. Memurla yüz yüze gelip konuşup iltica mı ve dv lottery sürecimi savunabileceğim bir ortamı hangi yol sağlıyorsa o benim için ideal olur.

• @cango, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@erenotti İmza nedir onu bilmiyorum. Para alma olayı biraz çocukça Trump gibi. bana şöyle bir yol izleyecekmişim gibi geliyor. Konsolosluğu başka bir ülkeye taşıyacağım(kabul ederlerse) mülakat zamanı da buradaki hayatıma bakıp riske girip çıkarım ABD den veya gitmem mülakata. Memurla yüz yüze gelip konuşup iltica mı ve dv lottery sürecimi savunabileceğim bir ortamı hangi yol sağlıyorsa o benim için ideal olur.

Imza size tavsiye verirken dosya numaranizi gordugumuz kisim, siz de eklemissiniz aslinda, yazdiginiz metnin altinda XXXX olarak gorunen sey.

Dosya numaraniz kaclarda onu bilmedigim icin ne yazik ki AoS ile ilgili yorum yapamiyorum. Size baska bir konsolosluga tasi diyen avukat acaba iltica dosyanizin siz ABD’den cikinca ne olacagini da iletti mi? Tavsiyesi bana cok mantikli gelmedi.

Su an ABD’de icinde yasal bir statunuz varsa, AoS yapmaniz cok mantikli ama bu durumda da dosya numaraniz onemli. Memurla yuzyuze gelip iltica mi AoS mu savunmasi yapmaniz cok zor cunku surecler birbirinden cok farkli yuruyor. Iki case’i ayni anda sunamazsiniz. Sanirim birine karar verip oyle ilerlemelisiniz.

• Merhaba, paketi gönderdim, dün teslim aldılar ama G1145 her biri için doldurmama ragmen herhangi bir bildiri telefona gelmedi. Normal mi?

• @bernat herhangi bir guncelleme almaniz bir ayi bulabilir (ama muhtemelen 5-10 is gunu icerisinde sms ile receipt number gelir).

• @kemalede çok teşekkürler. Hemen aynı gün receipt alanlar olmuş önceki deneyimlerde o nedenle acaba bizde bir sorun mu oldu diye düşündüm. Çok teşekkürler, bekleyelim öyleyse

• @bernat Normal. SMS, paket teslim edildikten 1 hafta 10 gün sonra gelir. Yani bir memur alır sisteme işler, öyle gelir.

• ⭐⭐

@cango Dosyaniz son derece riskli olmaktan ziyade belirsizliklerle dolu oldugu icin avukatlarin ilgisini cekmemesini anlayisla karsilamak lazim. Oncelikle, turist vizesi ile baska bir basvuru yapmaksizin ABD'de olsaydiniz direkt AoS basvurusu yapilir ve GC sahibi olabilirdiniz; ancak siz ABD'de yaptiginiz bir basvuru gorusulunceye kadar size oturma, calisma ve diger sosyal haklardan faydalanmanizi saglayan askida kalmis bir statu ile bulunuyorsunuz ve bu durum basit bir idari islemden ziyade teorik hukuksal tartismayi beraberinde getiriyor. Eger Dv basvurunuz statusuzlukten oturu reddedilirse buna yapilacak bir itirazin da basarili olacagini dusunmuyorum.

Sizin DV basvurunuzun iltica basvurunuza bir halel getirecegini dusunmuyorum; ama iltica basvurunuzdan vazgecip Turkiye harici bir ulkeye dosyanizi tasimak hem GC'ye hem de olasi tum ABD geleceginize mal olacaktir. Siz su ana kadar kagit uzerinde hic statu veya vize ihlali yapmamis olsaniz bile 2024te gerceklestirdiginiz siginma basvurusu gecmis tum statunuzu ve vizelerinizi yok etmistir.

Dosyanizla ilgilenen bir avukat muhakkak cikacaktir, su an yeni aciklanan bultenle beraber hepsi kendi mevcut musterilerinin basvurulari ile ilgileniyorlardir ve takdir edersiniz ki sizin durumunuz normal bir dosyadan daha fazla ilgi ve zaman gerektiriyor. O sebeple biraz daha sabirli olun zira daha cok vaktiniz var.

• @EasternStar, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Sizin DV basvurunuzun iltica basvurunuza bir halel getirecegini dusunmuyorum; ama iltica basvurunuzdan vazgecip Turkiye harici bir ulkeye dosyanizi tasimak hem GC'ye hem de olasi tum ABD geleceginize mal olacaktir. Siz su ana kadar kagit uzerinde hic statu veya vize ihlali yapmamis olsaniz bile 2024te gerceklestirdiginiz siginma basvurusu gecmis tum statunuzu ve vizelerinizi yok etmistir.

Bu yorumunuza katılamayacağım. Chat GPT'ye de sorduğumda, DV-2026 ile ilerlenecekse iltica başvurusunun geri çekilmesi gerektiğini söylüyor. Zaten teknik olarak bir kişinin aynı anda iki tane göçmenlik başvurusu olamaz, olmamalı. İster iltica başvurusunu kendi isteğiyle resmi yollarla geri çeksin, ister iltica dosyasına hiçbir işlem yapmadan DV-AOS dosyasını ayrıca yollasın, DV I-485 yollayıp sisteme girildiği anda iltica başvurusunun ortadan kalkacağını düşünüyorum. Burda şöyle bir nüans farkı var, arkadaşımız B2 vizesiyle yani ülkeye yasal olarak girmiş ve vize ihlali yapmadan ilticaya başvurmuş. Teknik olarak AOS yapabilir mi, dediğiniz gibi kesinlikle konusunda çok uzman bir avukatla ilerlemesi gerekiyor, dosyasını kendisi yollasa bile en azından bir danışmanlık alması lazım. Önceki iletimde de kendisine yazdım, I485 e ek olarak Supplement A diye bir forma yollaması gerekiyor.

Ayrıca ChatGPT, bu casede eğer DV-2026 ile ilerlenecekse tavsiye edilen en yasal yöntemin, iltica başvurusunun geri çekilerek, dosyanın bir US Embassy veya Consulate'e yönlendirilmesi olduğunu söylüyor. Bu noktada eğer dosya taşımaya karar verilirse, konsolosluktaki mülakatta DV kazandım, o yüzden iltica başvurumu çektim, dosya taşıdım geldim, şimdi karşınızdayım şeklinde değil de, 'bana göre' mülakatı yapacak memuru (şayet sorarsa) iltica ile ilgili sebeplerinin ortadan kalktığı için Amerika'yı terk ettiğine dair ikna etmesi gerekecektir, daha sonra DV-2026 talihlisi olması sebebiyle yeniden göçmenlik başvurusu yaptığını söyleyebilir.

• @cango sizin durumda olan bir kişi AOS ile greencardını almış. Linkini buraya bırakıyorum. Özelden yazıp o kişiden bilgi alabilirsiniz. Bol şans.

• ⭐⭐

@erenotti Soylediklerinizde haklisiniz, iltica cok ozel bir basvuru turu ve bu basvuruyu yapinca maalesef kazanclardan cok kayiplar olabiliyor. Benim kastim suydu, ABD icerisinde DV uzerinden basvuru yapildiktan sonra eger dosya USCIS tarafindan kabul edilir mulakat asamasina gelinirse iltica basvurusu o an geri cekilebilir; ancak ABD disina gidilirse boyle bir sans olmaz ve geri donus de mumkun olmayabilir.

Benzer bir durum ilk geldigim sene 3 senedir ABD'de bulunan bir ailenin basina gelmis; ama onlar CN cok yuksek oldugu icin denemediler bile, onlarin dosyasini yalnizca bir avukat ustlenmek istemisti o kisinin de guven vermediginden bahsetmislerdi. Daha sonra zaten basvurulari kabul edildi ve GC aldilar.

Etnik koken uzerinden bir iltica basvurusu yapilmissa su an ortam musaitken basvuruyu olusturan durumlarin ortanin kalktigindan hareketle iltica basvurusunu iptal edip dosyanin baska yere tasinmasi denenebilir; ancak 5-6 ay sonra ortam yine musait olur mu onu bilemeyiz.

Keske aramizda USCIS calisani birisi olsaydi da bize yol gosterseydi diye dusundum; ama muhtemelen o da ne yapacagini bilemezdi 😞

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Merhabalar, bu gönderiyi DV2025 başlığına da yazdım ama aslında doğrudan AOS ile ilişkili olduğu için buraya da aynı şekilde aktarıyorum:

Case numaram 192xxx, bu ay da az farkla current olamadım. Başlıkta daha önce bahsetmiştim ama tekrar kısaca özetleyeyim, halihazırda ABD'de haziran - temmuz - ağustos aylarında b1/b2 vizesi ile bulunmam gerekiyor, bu sebeple farklı bir ülkede (hong kong) Consular Processing yapmak yerine ABD'de bulunduğum sürede Adjustment of Status yapmak daha mantıklı gibi görünüyordu.

Mayıs 28'de ABD'de olacağım, en iyi ihtimalle Haziran 28 - Temmuz 3 aralarında bir tarihte AOS için başvuru yapabiliyorum diye biliyorum. Bu sene bültenin yavaş ilerlemesi sanırım kotanın erken biteceğine dair bir gösterge olarak değerlendirilebilir (basılan vize istatistiklerini gösteren kaynağı bulamadım ama bu sene geçen senelerle nasıl kıyaslandığını da bilmiyorum doğrusu). Bu durumda en iyi ihtimalle 2 ay gibi bir sürem var AOS sonuçlanması için ki bu süre daha kısa da olabilir gerçekten kotanın erken biteceği bir sene ise. AOS sürecini hızlandırmak için başka şansım da var mı bilmiyorum.

Bu durumda CP ile devam etmek mi yoksa her şekilde AOS ile devam etmek mi daha mantıklı bilmiyorum. CP'de HK büyük ihtimalle ağustos ayına randevu verecektir sanıyorum.

Önümüzdeki ayın bülteninde de 19000 aynı kalması da ihtimaller dahilinde...
    Tecrübesi, bilgisi olan arkadaşlar yol gösterirse çok sevinirim. Teşekkürler

• ⭐⭐

@docdoc58 Merhaba, hayirli olsun, bu isin danismanligini ticari olarak yapan arkadaslar ve avukatlar daha iyi bilecektir; ama AoS islemi tahmin ettiginizden daha uzun ve mesakkatli bir surec. Yayinlanan bultene gore bir degisiklik olmazsa temmuz ayind da CN aktif olmayacak ve AoS basvurunuz Agustos ayina kalacak (onceden basvuru yapan bazi kisilerin basvurulari early filing nedeni ile reddedildi). Bu durumda da USCIS tarafindan dosyanizin alinmasi, ceklerin bozulup paranin alinmasi, size biyometrik randevu verilmesi ve nihayetinde gocmenlik icin mulakat almaniz ( bagli bulunacaginiz ofise gore degismekle beraber) icin 2 ay sureniz kalacak.

Size sunu yapin diye oneride bulunacak kadar bilgili degilim, ancak forumdan ve cevremden ogrendiklerim kadariyla ben sizin yerinizde olsaydim hazir dosyami kabul etmis bir HK varken AoS macerasina girmezdim.

• @EasternStar Bu konularda herhangi bir yoruma ve tavsiyeye ulaşmak çok zor maalesef, o yüzden değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum öncelikle.

Emin olmak adına, dosyamı KCC üzerinden mailleşerek HK'a taşıdım, sanırım konsolosluk ile farklı bir iletişime geçmem gerekmiyordu ve bu yeterliydi.

Early filling konusunda, sonraki ayın bülteninde ismimizi gördüğümüz zaman dosyamızı gönderebiliyoruz diye biliyorum, current olacağımız o ayı beklemeden. Field office'lerin yaklaşımı farklı olabilir belki ama, görece sorunsuz yardımcı olan ve interview waive etme oranı yüksek ofislerden biri ile AOS sürecini planladık. 28 Mayısta da ABD'de olacağım ve işin evrak, ödeme kısmını olabildiğince erken bir süreçte başlatıp belgelerimi Temmuz başında göndermeyi düşünüyordum. Ağustos sonuna kadar yaklaşık 2 ay bir süre olacak.

Ama detaylara hakim değilim, biometric, muayene, çekin bozulması? bu süreçleri ve tahmini tarihlerini birebir çok detaylı bilmiyorum. Yabancı AOS spreadsheet'leri var, ama tarihler çok değişken.

En büyük korkum da vizelerin erken bitmesi. Her şey yolunda gitse ve önümüzdeki ay current olsam bile süreç uzadığı için 50000 GC ulaşıldığı için süreci tamamlayamamak.

Ne yapmam gerektiği konusunda gerçekten kafam karışık.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

109

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |