Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ygtoktem tebrikler. Amerika'daki yaşamınızda başarılar dilerim.

• ⭐⭐⭐

@ygtoktem
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@ygtoktem tebrikler, hayırlı olsun. Göç sürecinizde de kolaylıklar dilerim 🍀

• Öncelikle herkese merhabalar. Bugün mülakata girdik ve vizemiz onaylandı! Bu süreçte forumda emeği geçen tüm adminlere ve üyelere teşekkür etmek istiyoruz. DV sürecinde adeta bir rehber niteliğinde olan bu forum sayesinde birçok önemli detayı öğrenme fırsatı bulduk.
    Tüm süreci adım adım not aldık; en kısa sürede toparlayıp sizlerle paylaşacağız.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 

• Unganlar Sağlık Muayenesi Deneyimimiz (5 Mayıs 2025)

Toplam Süre: 11:10 – 12:40 (yaklaşık 1,5 saat)
    Toplam Maliyet: (Eşim + Ben)

• Düzen Laboratuvaru: 6.330₺ (Laboratuvarda sadece TL ile ödeniyor, nakit veya kredi kartı geçerli. Dolara çevirdiğimizde ise 5 Mayıs 2025 kuruyla yaklaşık 164$ yapmaktadır.)
    • Unganlar (doktor muayenesi + aşılar): 580$ (Hem dolar olarak ödeyebilirsiniz hemde TL olarak ödeyebilirsiniz. Tavsiyemiz dolar olarak nakit ödemek.)

👉 Toplam: Tüm ödemeler dolar üzerinden yapılmadı ama genel bir fikir vermek için Düzen Laboratuvarında TL ile ödenen kısmı da dolara çevirerek toplamı söylüyorum. Eşimle birlikte toplamda yaklaşık 744$ ödedik.

f5189238-00b3-4b07-a047-17d203ee844f.jpg

• 5. Kat (Kan tahlili ve idrar tahlili burada yapılıyor.)
    • 4. Kat (Burası Unganlar. Kayıt işlemleri, aşılama ve muayene burada yapılıyor.
    • 3. Kat (Akciğer röntgeni (X-Ray) burada çekiliyor.)

ADRES: Remzi Oğuz Arık Atatürk Bulvarı No: 237/45, 4. Kat, Kavaklıdere, 06680 Çankaya/Ankara

📍Muayene Randevu Günü
    Randevumuza yaklaşık 40 dakika erken gittik. Direk işlemleri başlattılar. İlk olarak 4. katta (Unganlar) pasaportlarımız alındı, kayıt yapıldı, fotoğrafımız çekildi ve aşı kartlarımız varsa teslim etmemiz istendi, çocukluk aşı kartlarımız kabul edildi. Herhangi bir aşı yaptırmamıştık son dönemde sadece çocukluk aşı kartlarını gösterdik, yeterliydi. Fotoğraflarımızı çektiler ve imzalarımızı attık.

Asıl talihli benim pasaportum değiştiği için eski pasaportla alınan randevu bilgileri yenisiyle güncellendi. Ancak sisteme yanlış numara girildi, durumu farkettim hemen sordum. Sorduğumuzda hata hemen düzeltildi. Bu yüzden her ne olursa olsun resmi de olsa HER ŞEYİ KONTROL ETMEKTE FAYDA VAR!

Tüm işlemler boyunca herkes oldukça nazik, yardımsever ve güler yüzlüydü, içiniz rahat olsun sürekli yönlendiriliyorsunuz. NO STRESS!

🧪 Laboratuvar (5. Kat - Düzen Lab.)
    Kayıt sonrası 5. kata, yani laboratuvara yönlendirildik. Burada pasaportlarımız ve zımbalanan evraklarla birlikte giriş yaptık. Bizden 6.330 TL ödeme alındı. Laboratuvarda sadece Türk Lirası kabul ediyorlar, dolar geçmiyor. Kredi kartı ile ödedik. (Bilginiz olsun Düzen Laboratuvarı Unganlara'a ait değil, sadece laboratuvar kısmını orası üstleniyor.)

Yaklaşık 10-15 dakika bekledikten sonra ilk olarak eşim çağrıldı ve kan örneği alındı. Ardından ben çağrıldım, erkek olduğum için mi yoksa asıl talihli olduğum için mi tam bilgim yok fakat benden hem kan hem de idrar örneği alındı. İşlemler hızlı ve kolay bir şekilde ilerledi.

📝 Röntgen (3. Kat)
    Laboratuvar işlemleri tamamlanınca 3. kata indik. Burada akciğer röntgeni (X-Ray) çekildi. Her birimiz için ayrı ayrı çekim yapıldı. Bu işlemler de çok kısa sürdü, imza attık ve çıktık.

🩺 Doktor Muayenesi (4. Kat)
    Son olarak 4. kata çıkıp ilk kayıt yapılan yere evraklarımızı teslim ettik ve muayene için çağrılmayı bekledik. Can sıkıntısından yanımızdaki kişilerle konuşmaya çalıştık, İranlı sandık ama meğer Türk'müşler; tam da aşağıdaki duruma düştük.

hq720 (1).jpg

Bekleme salonu oldukça kalabalıktı, ama yine de çok uzun sürmedi. Önce ben, ardından eşim içeri alındı, ikimizi de Handan Ungan muayene etti.

İlk önce boy ve kilo ölçüldü, beni 3cm eksik ölçtüler, stresten çökmüş olabilirim 🙂 Sonra siyah bir önlük giydik. Bizim Sıfat-ı eşgal aynen aşağıdaki gibidir:

hq720.jpg
    Muayenede önce sırtüstü uzandık ve fiziksel kontroller yapıldı. Ardından aşağıdaki sorular yöneltildi:

anlat-gora.jpg

🔹 Dövme, piercing var mı?

🔹 Kansızlık, böbrek, kalp rahatsızlığı, kronik rahatsızlık?

🔹 Cinsel yolla bulaşan hastalık, verem, kanser geçmişi?

🔹 Psikolojik rahatsızlık, depresyon, intihar ya da zarar verme eğilimi?

🔹 Herhangi bir ameliyat?

🔹 Düzenli kullanılan ilaçlar?

🔹 Sigara, alkol, uyuşturucu?

Ayrıca yaptığımız iş ve nerede yaşadığımızı sordu, genel bir sohbet.

Son olarak bizlere aşı yapıldı. Bana üç adet aşı (MMR-Varicella Vaccine-Influenza), eşime ise dört adet aşı (TDAP-MMR-Varicella Vaccine-Influenza) uygulandı (sanırım askeriyede tetanoz olduğum için bana yapmadılar, belgesini götürmedim galiba kanımda çıktı.)

Tüm işlemlerimiz tamamlandı. Bir gün sonra yani 6 Mayıs 2025 günü saat 15:00–17:00 arasında raporların teslim edileceği söylendi. Biz de 15:00–15:30 gibi gidip raporlarımızı teslim aldık. Ardından Unganlar'ın altında bulunan kafede birer Türk kahvesi içtik. Çünkü artık sürecin 1/2'si tamamlanmıştı ve biraz olsun rahatladık. Sonrasında otele döndük. (Unganlarda stres yapacak herhangi bir durum yok arkadaşlar, bana güvenin.)

623c8d7d86b24425c87e7494.png

(Mülakat deneyimimizi de toparladıktan sonra sizlerle paylaşacağım. Aklınızda hiçbir soru işareti kalmaması için olabildiğince detaylı anlatmaya çalışıyorum. Sorunuz olursa lütfen çekinmeden yazın. Herkesin sürecinin pozitif geçmesi dileğiyle. Saygılarımla.)

⭐ Instagram Hesabımız: instagram.com/amerikamuhabbeti (7/24 Soru Sorabilirsiniz)
    ⭐ YouTube Kanalımız:

• @thellc tebrikler. Amerika'daki yaşamınızda başarılar.

• @thellc Merhabalar,
    Öncelikle hayırlı uğurlu olsun yeni hayatınızda ailenizle beraber mutluluklar başarılar diliyorum,maşallah abi öyle güzel anlatmışsınız ki mülakatı canım çekti desem yeridir 🙂
    İnşallah bize de ve isteyen herkese de nasip olur.Ümit etmeye hayal kurmaya devam…
    e5d046d2-9d3f-48a0-8153-b2e4725f5eeb-image.png

• Herkese merhabalar
    6 mayıs itibariyle 4 kişilik aile olarak Viyanada mülakata girip bugünde pasaportlarımızı aldık
    Şu an hala Viyana dayız en kısa sürede bizde mülakat deneyimimizi paylaşacağız
    Gönülden dileyen herkesin bu duyguyu yaşaması dileğiyle,

• Bu ileti silindi!

• @sadullahs tebrikler. 🎉

• @mesut16 DS260ta dil bilgisi isteyen bir bölüm benim karşıma cikmadi, gecen yıllarda mi vardi acaba ben mi atladım?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 

• @melda22 Sizin yazdığınızı görünce bi an "bende böyle bir şeyle karşılaşmadım" diye gerildim ama bakınca gördüm ki "Can you speak and/or read languages other than your native language" sorusundan bahsediliyor. Çok iyi bilmiyorsanız NO demekten çekinmeyin derim.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Bu ileti silindi!
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   volkandenizikiz volkandenizikiz 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   volkandenizikiz volkandenizikiz 

• Ankara Mülakat Deneyimimiz (7 Mayıs 2025)

Toplam Süre: Tahmini 1.5 Saat
    Toplam Maliyet: 660$ (Kişi Başı 330$)
    Adres: (ABD Büyükelçiliği) Çukurambar, 1480. Sk. No:1, 06530 Çankaya/Ankara
    Ruh Hali: Endişeli, Kaygılı Kararlı, Hazırlıklı

🚗 Erken Varış ve Bekleme
    Mülakat saatimiz 07:30’du ancak biz trafiğe takılmamak için yaklaşık 06:30’da büyükelçilik binasının oraya ulaştık. Yol beklediğimizden çok daha hızlıydı. Büyükelçiliğin hemen yanında bir kahve dükkanı vardı (reklam yapmayalım) “aç karnına girilmez şimdi” diye bir şeyler atıştırmak istedik ama kahve dükkanının saat 07:00’de açılacağını söylediler. Biz de biraz bekledikten sonra doğrudan elçilik önüne geçtik.

🧍‍♂️🧍‍♀️ Sıra ve Güvenlik Kontrolü
    07:00 gibi büyükelçiliğin önüne geçtiğimizde bizden önce yaklaşık 7-8 kişi vardı, biz de sıraya katıldık. Ardımızdan sıra hızla uzadı, en az 50 kişi oldu diyebiliriz. Herkesin elinde evraklar, böyle beklemeye başladık:

73825.jpg

İlk güvenlik aşamasında polisler kapıya yönlendirdi, sessiz olmamız istendi. Tek tek içeri alındık. İçeride camekanlı bir gişe vardı, burada pasaportlar alınıyor. 07:30 randevusu olanları seslenerek çağırdılar. Yaklaşık 10 kişi sıraya girdik. Sıra bize geldiğinde pasaportlarımızı verdik.

Bu aşamada eşimle ilgili sistemde görünmediğini söylediler. “Kayıt yaptırmış mıydınız?” diye sordular. Eşimle ben böyle:

ErT_-U6XYAQfqSG.jpg

Evet deyince 5 dakika içinde “tamam, sorun yok” dediler. Biraz gerildik ama hızlı çözüldü.

🎒 X-Ray ve Giriş
    Sonra sol tarafa geçip çağrılmamızı bekledik. İsimlerimiz okundu ve içeri alındık. “Üzerinizde metal, elektronik eşya var mı?” diye soruldu ama elle arama yapılmadı. Elimizdeki evraklar, cüzdan ve kartlar bir kaba kondu. X-ray kontrolünden sorunsuz geçtik.

Daha sonra o meşhur uzun yolu yürüyüp binanın giriş kapısına geldik. O ağır demir kapıyı açtık ve içeri girdik.

🧾 Evrak Teslimi ve Ödeme
    İçeri girince hemen soldaki gişeye pasaportlarımızı verdik. Pasaportların arkasına bandrol yapıştırıldı. “Oturun, bekleyin” dediler. Mülakat yapacağımız bankonun karşısındaki sandalyelere geçtik.

Bir süre sonra isimler okunmaya başlandı. Bizim ismimiz de okundu. Gişeye gittik, pasaportlarımızı verdik. Kişi başı 330 dolar olacak şekilde ödememizi kapalı zarfta teslim ettik. Görevli bize iki makbuz ve bir sıra numarası verdi.

Sonra tekrardan oturduk evrak teslimi yapacaktık, son kez evrakları kontrol ettik, heyecanlıyız, gerginiz, bir gözümüz evraklarda bir gözümüz televizyonda sıra numarasını bekliyor:

x1080.jpg

3 dakika bile geçmeden numaramız yandı. Bankoya geçtik, işlemler başladı.

📂 Teslim Edilen Evraklar
    Evraklarımız oldukça fazlaydı ancak bizden sadece aşağıdaki belgeler alındı:

🔹 Pasaportlar
    🔹 Biyometrik vize fotoğrafı (kişi başı 2 adet)
    🔹 Arşivli adli sicil kaydı (kişi başı 1 adet)
    🔹 Nüfus kayıt örneği (kişi başı 1 adet)
    🔹 Askerlik belgesi (asıl talihli/erkek)
    🔹 Evlilik cüzdanı + 2 fotokopi (toplam 2 adet fotokopi)
    🔹 Banka hesap dökümü
    🔹 Diploma + fotokopisi (asıl talihli)

Belgeler istenen sıraya göre tek tek verildi. Hepsini masa altındaki bölmeye koymamız istendi. Evrak teslimi sonrası tekrar beklememiz istendi.

🗣️ Mülakat ve Onay
    Oturmamızla kalkmamız bir oldu, yaklaşık 2 dakika sonra numaramız yandı. Günün ilk mülakatı bize denk geldi! Çok tatlı, güleryüzlü bir hanımefendiyle görüşmemizi gerçekleştirdik.

ABD'ye gidip gitmediğimi, yurt dışında yaşayıp yaşamadığımı, hangi üniversiteden mezun olduğumu, hangi bölümü okuduğumu, nerede yaşayıp ne iş yapacağımızı sordu. Ardından:

"Vizeniz onaylandı, pasaportlarınız haftaya PTT." dedi. PTT yavaş çalıştığı için Yurtiçi Kargo ile gönderilmesini talep ilettim fakat onlar.. şaka yapıyorum. Günün ilk mülakatı olduğu için o sırada ödeme kuyruğundaki diğer talihliler gülümseyerek bizi izliyorlardı, inşallah onlarında olumlu geçmiştir ve bu yazıyı okuyan arkadaş, sizin de olumlu geçecek, her şey gönlünüzce olsun. ❤

Arif-V-216-52-e1515137397276.png

İnanılmaz rahatladık. Çıktık, taksiye bindik. 😊

Taksiyle ilerlerken evlilik cüzdanını içeride unuttuğumuzu fark ettik. Hemen geri döndük. Tekrar giriş yaptım ve mülakat yaptığımız bankodan evlilik cüzdanımızı aldım. Eşim evlilik cüzdanını içeride unuttuğum için onu sevmediğimi düşünüyor fakat.. bu da şakaydı. Neyse sonra tekrar taksiye binip otelimize döndük.

Çok güzel, keyifli ama aynı zamanda heyecan verici bir süreçti. Günün ilk mülakatı olduğumuz için biraz tedirgindik ama sonuç çok şükür olumlu oldu. Tüm görevliler oldukça profesyonel ve süreç son derece düzenliydi. Her şeyin olumlu geçmesiyle birlikte artık sürecin ikinci yarısını da tamamlamış olduk. Stresli dönem bitti artık daha stresli bir dönem başlıyor.. bu şaka değildi.

🌟 Greencard Sürecine Yeni Başlayacak Olan ve Yakın Zamanda Mülakata Girecek Arkadaşlarımıza ve Kendimize:

(Öncelikle bu yazıyı okuduğunuz için teşekkür ederim. Hemen hemen herkesin bu süreçte yaşadığı duyguları yaşıyorsunuz. Mülakat günü geldiğinde, heyecan, endişe, belirsizlik hepimizi sarar. Ancak bilin ki, sizin gibi çok sayıda insan bu yoldan geçti ve başarıyla tamamladı. Bugün, bu yazıyla size sadece birkaç satırla değil, gönülden birkaç önemli hatırlatmada bulunmak istiyorum.

Bu yolculuk, tek başınıza çıktığınız bir süreç değil. Her biriniz burada hayalleriniz için, güzel bir gelecek için bir adım atıyorsunuz. Unutmayın, bu mülakat, sadece bir değerlendirme değil, gösterdiğiniz azmin ve kararlılığın bir ödülüdür. Geçmişte büyük çabalar sarf ettiniz ve şimdi o çabaların meyvelerini almak üzeresiniz.

Mülakat günü geldiğinde, içeri girdiğinizde aslında kendinizi bir sınavdan geçmek olarak düşünmeyin. Sadece sizinle tanışmak, hayatınızı daha yakından öğrenmek isteyen insanlarla karşılaşacaksınız. Bizim için çok değerli olan bir belgenin, Green Card’ın, aslında sadece onlardan biri tarafından onaylanması gerektiğini unutmayın. Önemli olan, doğal halinizle ve kendinizi en iyi şekilde ifade etmeniz.

Evet, stresli bir süreç. Evet, zaman zaman içinizden "Acaba?” diye geçirebilirsiniz. Ama unutmayın, bu normal. Kimse mülakata girmeye korkarak gitmez! Çünkü, bizler gibi çoğu kişi de aynı endişeleri taşıdı ve geçti. Sizin gibi mutlu bir hayat kurmak isteyen onlarca kişi, bu aşamaları başarıyla atlattı. Hatta çoğu vatandaşlığını bile aldı. Sizin de yapacağınız tek şey, o bankoya gittiğinizde rahat olmak ve her şeyin geçici olduğunu hatırlamak.

Bu mülakat, sadece bir basamaktır. Sonrası, hayatınızda yeni bir dönemi başlatacak. Eğer bu yolda bir adım attıysanız, sonunda başarı da gelecektir. Her şey sabır, güven ve kararlılık gerektiriyor. Ve unutmayın ki, hayatınızda atacağınız her adım, sizi hedeflerinize bir adım daha yaklaştırır.

Herkesin bu süreçte farklı deneyimleri olabilir. Belki beklediğinizden biraz daha uzun sürer, belki bazı evrakları eksik getirirsiniz. Ama unutmayın, her şey halledilebilir. Önemli olan, kendinizi hazırlıklı hissetmeniz, güvenle gitmeniz ve doğallığınızı kaybetmemeniz. Sonuç ne olursa olsun, yolculuğunuz çok kıymetli ve değerli. Ve o sonuç, sadece bir adım ileri gitmenizi sağlayacak.

Unutmayın, ne olursa olsun her biriniz bu süreci başarıyla atlatacak ve yeni bir hayata adım atacak. Başarı sizindir, yeter ki inanın ve kendinize güvenin. Saygılarımızla ve sevgilerimizle. 🌸)

⭐ Instagram Hesabımız: instagram.com/amerikamuhabbeti (7/24 Soru Sorabilirsiniz)
    ⭐ YouTube Kanalımız:

• ⭐⭐⭐

@thellc
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @thellc Yolunuz açık olsun 🙂

• @thellc merhabalar abi maşallah yine döktürmüşsünüz sizi acilen takibe alıyorum sürecim uzun olacak benim süreç boyunca her modum düştüğünde motivasyonum düştüğünde artık sizin mülakat deneyimlerini okuyup kendime gelmeyi gaza gelmeyi sizi örnek alıp ben de böyle bir mülakat yazacağım demeyi planlıyorum. tekrardan çok teşekkür ediyoruz deneyiminiz için aktardıklarınız için ve mutluluklar diliyorum yeni hayatınızda ailenizle beraber.💐💐💐💐

8df74439-06a3-4d36-81fd-a75c2eeb85f9-image.png

• @Movistar74 teşekkür ederim. Cary, NC düşünüyoruz. Haziran başında uçuşumuz.

• @RuhunGemisi Tarif edilemez bir duygu hayatında görmediğin insanla sevincini, stresini, duygularını beraber yaşamak yeni hayatımızda dostluğumuzun Baki kalması dileğimle.

• Herkese merhaba,
    Öncelikle, bu değerli forumu hayatta tutan ve bilgi paylaşımına olanak sağlayan tüm yöneticilere ve emek verenlere içten teşekkürlerimi sunarım. Bildiğiniz gibi, bu süreçte zaman zaman danışmaya ihtiyaç duyabiliyoruz ve bu forum gerçekten de altın değerinde bir kaynak.
    Yoğun gecen haftalarin ardindan nihayet 9 Nisan'da Bükreş Amerikan Konsolosluğu'nda gerçekleştirdiğimiz başarılı mülakatımızın deneyimlerini paylaşma fırsatı buldum. Vizelerimiz pasaportlarımıza işlendi.
    Sürecin önemli bir parçası olan sağlık kontrollerine 2 Nisan'da başladık. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken bazı detayları paylaşmak istiyorum. Hazırladığımız belgeler şunlardı:
    • Türkiye'den Hazırladığımız Belgeler:
    o Hepatit A, B, C, Kızamık, Kızamıkçık, Boğmaca, Suçiçeği asilari için şehir hastanesinden alınmış antikor test sonuçları.
    o E-devlet üzerinden alınmış COVID-19 aşı sertifikaları ve aşı kartları.
    o DS-260 onay formu.
    o Mülakat tarihini gösteren ASC (Application Support Center) çıktı belgesi.
    o Eski ve yeni pasaportların fotokopileri.
    o Kimlik kartı fotokopileri.
    o 8 yaşındaki oğlumuz için e-devletten İngilizce olarak alınmış aşı kartı.
    o Oğlumuzun doğum sonrası tuttuğumuz ve rotavirüs, menenjit aşılarının seri numaralarını içeren Türkçe aşı kartı belgesi. (Bunun da faydalı olabileceğini düşünerek yanımızda götürdük.)
    Bu belgelerden sadece antikor test sonuçlarını, oğlumuzun Türkçe aşı kartının bir kopyasını, İngilizce olarak aldığımız E-Nabız çıktısını ve pasaportların kopyalarını aldılar veya taradılar. Geri kalan belgelerin gerekli olmadığını ve mülakata götürebileceğimizi belirttiler.
    Bükreş'te Baneasa bölgesinde bulunan Regina Maria Hastanesi'nde Dr. Maria Toma ile mülakat mailimizi aldıktan sonra kendisiyle telefonla iletişime geçmeye çalıştım ancak ulaşamadım. Daha sonra 7 Nisan için mail yoluyla randevu talep ettim. Kendisi ise 2 Nisan'ın uygun bir tarih olacağını belirtti. Benim de ailem 30 Mart Ramazan Bayramı sonrası Bükreş'e geleceği için bu tarih bana da uygundu ve günü bu şekilde kesinleştirdik.
    2 Nisan sabahı saat 08:00 gibi sağlık kontrolleri için hastaneye gittiğimizde güler yüzlü doktor hanım ile görüştük. İlk olarak aşılar için getirdiğimiz antikor testlerini inceledi. Benim daha önce Hepatit B aşısı olmadığımı veya bu hastalığı geçirmediğimi tespit etti ve bu nedenle Hepatit B aşısı olmam gerektiğini söyledi. Eşim daha önce bu aşıyı olduğu için kendisinden herhangi bir talepte bulunmadı. Ayrıca difteri ve tetanoz aşısı kayıtlarımızı sordu. Daha önce olduğumuzu ancak herhangi bir kayıt olmadığını ilettik. Bunun üzerine benim Hepatit B ve tetanoz, eşimin ise sadece tetanoz aşısı olması gerektiğini belirtti. Oğlumuzun tüm aşılarının tamam olduğunu ancak suçiçeği aşısının iki doz olması gerektiğini, bu nedenle ikinci dozun yapılması gerektiğini söyledi. Genel sağlık durumumuz, geçirdiğimiz ameliyatlar hakkında sorular sordu, ardından tansiyonumuzu, boyumuzu ve kilomuzu ölçtu ve Steteskopla ciğerlerimizi dinledi.
    E-Nabız üzerinden aldığımız İngilizce antikor testi çıktısında bazı kelimeler hala Türkçe görünüyordu. Doktor hanım bu çıktının ingilizceye cevrilmesi gerektigini iletti. O anda ellerinde tetanoz aşısı olmadığını, iki gün sonra, 4 Nisan Cuma günü olacağını ve o gün tetanoz aşısı için geldiğimizde çeviriyi de teslim edebileceğimizi belirtti. Kanımızı almak, benim Hepatit B ve oğlumuzun ikinci doz suçiçeği aşısı için yandaki odaya geçmemizi rica ettiler. Kanımızı verip aşılarımızı olduktan sonra röntgen çektirmek için başka bir hastanenin adresini verdiler ve oraya gitmemiz gerektiğini söylediler. Röntgen benim ve eşim için gerekliydi.
    Verdiği adrese yürüyerek gittiğimizde (300-500 metre mesafede olduğunu belirtmişti) herhangi bir hastane tabelası olmayan bir yere geldik. Verdikleri adres yanlıştı. Bölgeyi biraz biliyor olmam ve birine Regina Maria'nın diğer hastanesini sormam sayesinde doğru adresi bulabildik.
    O hastanede de röntgen filmlerini çektirdikten sonra sonuçların çekildiği iki adet CD'yi aldığımızda 2 Nisan gününü tamamlamış olduk.
    4 Nisan sabahı doktor hanımdan aşı için beklediğine dair bir mesaj aldım. Ben antikor testinin çevirisini 2 Nisan'da internette bulduğum yeminli bir tercümana yaptırmış ve orijinalini de almıştım. Cuma sabahı tekrar hastaneye gittik, tetanoz aşılarımızı olduk ve çeviriyi kendisine teslim ettim. Röntgen CD'lerini verdiğimde ise bunlara gerek olmadığını, Amerika'ya giderken yanımızda götürmemiz gerektiğini söyledi. Raporu Pazartesi, Salı veya mülakat günü olan Çarşamba sabahı gelip alabileceğimizi belirtti.
    Ödemelerle ilgili bilgi vermem gerekirse:
    • Oğlumuzun doktor muayenesi, kan testi ve suçiçeği aşısı için yaklaşık 1235 Lei ödedik.
    • Kendimin doktor muayenesi, kan testi, tetanoz aşısı, Hepatit B aşısı ve röntgen için ayrı bir ücret ödedik. (Hatirladigim Kadariyla 1700 Lei civari)
    • Eşimin doktor muayenesi, kan testi, tetanoz aşısı ve röntgen için de ayrı bir ücret ödedik. (1450 Lei civari)
    Önemli gördüğüm hususlar: Bence vaktiniz varsa, şehir hastanelerinden istenen aşılar için antikor testi yaptırmanız gereksiz aşı masrafından sizi kurtarabilir. Antikor testinin sonucunu İngilizceye tercüme ettirmenizi tavsiye ederim. E-Nabız'dan aldığımız İngilizce çıktılar yeterli olmayabiliyor. Tabi bu durum doktordan doktora veya ülkeye göre değişebilir. En azından Bükreş'teki Dr. Maria Toma için çeviri yaptırmak zorunda kaldık diyebiliriz.
    Mülakat Hazırlıkları ve Mülakat Günü
    Mülakat hazırlıklarımda genel olarak forumlarda paylaşılan evrak listelerini takip ettim. Ancak kendi deneyimimden yola çıkarak, en doğru ve güncel bilgi için travel.state.gov sitesinde mülakat yapacağınız konsolosluğu seçerek belirtilen evrakları hazırlamanızı öneririm. Örneğin, ben ikametgah belgesi götürmüştüm ancak hiç sorulmadı bile.
    Hazırladığım Evraklar:
    • Abd'deki adres, telefon numarası ve e-posta adresini içeren A4 çıktısı
    • İngilizce banka hesap dökümleri
    • Doğum belgesi Formül A (Apostil)
    • Evlilik belgesi Formül B (Apostil)
    • Arşivli adli sicil kaydı (Türkiye - Apostil)
    • Adli sicil kaydı (Romanya - Rusya)
    • Adli sicil kaydı (Suudi Arabistan - travel.state.gov çıktısı)
    • DS-260 onay sayfası (KCC çıktısı)
    • DV program sayfası (ESC) (KCC çıktısı)
    • Fotoğraf (2 adet 5x5 cm)
    • Kimlik kartı ve fotokopisi
    • Eski ve güncel pasaportlar ve fotokopileri
    • Üniversite diploması ve transkriptleri (fotokopileri)
    • Vukuatlı nüfus kayıt örneği (e-Devlet çıktısı)
    • Lise diploması ve transkripti (fotokopileri)
    • Askerlik belgesi (e-Devlet çıktısı)
    Bu süreçte beni en çok strese sokan ve yoran konu, Rusya'dan almam gereken adli sicil kaydı oldu. Daha önce bu konuda yapılan uyarıları okumuş olsam da, 2010-2012 yılları arasında yaşadığım Rusya'yı unutmuştum. Mevcutta yaşadığım Romanya'dan adli sicil kaydını kolayca (yaklaşık 1 saatte) almıştım ve bu konuda rahatlamıştım.
    27 Şubat'ta Bükreş Konsolosluğu'ndan gelen e-postada istenen evraklar ve pasaportlarımızın yanı sıra, eşim için lise diplomasının aslı da talep ediliyordu. E-postada açıkça belirtildiği gibi, 16 yaşından sonra bir yıldan fazla yaşadığımız her ülke için adli sicil kaydı gerekiyordu. İşte o an Rusya ve Suudi Arabistan aklıma geldi.
    Hemen araştırmaya başladım. Suudi Arabistan için travel.state.gov'a baktığımda, mevcut oturumu olmayanlara adli sicil kaydı vermediklerini gördüm. Ancak forumdaki arkadaşların tavsiyesiyle bu sayfanın çıktısını yanıma aldım. Romanya adli sicil kaydım zaten hazırdı. Şimdi sıra Rusya'dan belgeyi almaya gelmişti.
    O dönem Bükreş'te yaşadığım için 28 Şubat'ta Bükreş Rusya Konsolosluğu'nu aradım ancak ulaşamadım ve hemen bir e-posta gönderdim. 4 Mart'a kadar cevap alamayınca tekrar aradım ve nihayet bir görevliyle görüştüm. Bana 11 Mart'a randevu verdiler ancak o hafta diğer evrakları hazırlamak için Türkiye'ye gidecektim. 18 Mart icin randevu sordugumda, bu tarihe veremyeceklerini, 25 Mart'a randevu verebileceklerini belirttiler. En azindan bu tarigi kacirmamak icin o an kabul ettim.
    Daha sonra Rusya adli sicil kaydının 3-4 hafta sürebileceğini okuyunca stresim arttı. Ankara Rusya Konsolosluğu'nu aradım ancak telefonda randevu veremediklerini, online başvuru yapmam gerektiğini söylediler. İkna olmayıp e-posta attım. Cevap gelmeyince ertesi gün tekrar aradım ve mailime cevap vereceklerini söylediler. Gelen cevapta ise mail yoluyla randevu veremedikleri, sadece online başvuru yapabileceğim ve hala yeterli vaktim olduğu yazıyordu.
    Pes etmeyip Bükreş Rusya Konsolosluğu'na gitmeye karar verdim. 5 Mart'ta konsolosluğa gittiğimde kapıda elinde randevu defteriyle bir görevli belirdi. ESC çıktımı ve eski çalışma kartlarımı göstererek durumu anlattım ve 9 Nisan öncesinde "Spravka"yı (Rusça adli sicil belgesi) almam gerektiğini ilettim. 6 veya 7 Nisan için randevu rica ettiğimde defteri açtı. Aslinda 7 Nisan'da sadece bir kişinin randevusu oldugunu gordum. Randevuları amirinin ayarladığını ve mail de gönderdiysem elinden geleni yapacaklarini ve bana donus yapacaklarini söyledi. Açıkçası bu görüşmeden sonra arayip basvurumu alacaklarini düşünmüştüm ancak ertesi gün aradığımda maalesef daha erken bir tarihe alamayacaklarını söylediler. Bükreş cephesi böyleydi. Ankara Konsolosluğu'na yaptığım online başvurudan da ne zaman sonuç geleceği belirsizdi.
    09 Nisan mulakat gunune gelmeden once sunu da soyleyim Türkçe olmayan tüm evrakları yeminli İngilizce tercümana çevirttim. Devlet kurumlarından aldığım tüm evraklara apostil yaptırdım. Eşimin lise diplomasına ise noter onaylı İngilizce tercüme ve apostil yaptırdık.
    25 Mart'ta Bükreş Rusya Konsolosluğu'nda başvuruyu yaptıktan sonra belgenin 15 gün içinde gelebileceğini ve gelmeden önce aramam gerektiğini söylediler. 15. gün 8 Nisan'a denk geliyordu. Dayanamayıp 14. gün olan 7 Nisan'da konsolosluğu aradığımda belgenin henüz gelmediğini ve 10 Nisan Perşembe günü tekrar aramam gerektiğini belirttiler. Iş iyice çıkmaza giriyordu.
    Ve nihayet 9 Nisan sabahı geldi. Erken kalkıp direkt Rusya Konsolosluğu'na gittik. Kapı zilini çaldığımda randevum olup olmadığını sordular. Daha önce başvuru yaptığımı ve onun için geldiğimi söyledim. Başvurumu alan ve amir dedikleri diplomat kapıya geldi ve gergin ama alttan aldigim bir konuşma geçti aramızda. Kapıya gelir gelmez "Ben sana ne dedim? Dün telefonla aradın" dedi. Ben de "Hayır, Pazartesi aramıştım ve siz Perşembe günü tekrar aramamı söylemiştiniz. Ancak benim öğleden sonra mülakatım var ve Cuma günü Romanya'dan ayrılacağım, bu eksik evrakı sonradan almam çok zor olacak" dedim. O da "Benim elimde olan bir şey değil, evrak Rusya'dan geliyor, gelmeyince ben ne yapabilirim?" gibi şeyler söyledi ve "Sen her şeyin hızlı olmasını istiyorsun" diye ekledi. Ben de alttan alarak "Hayır, acil olsun istemiyorum ama takvimim çok sıkışık ve Cuma günü ülkeden ayrılacağım. Sizi anlıyorum ancak durum bu" dedim. Sonra bu evrakı başka birinin alıp alamayacağını sordum. Noter aracılığıyla vekalet verirsem alabileceğini söyledi. Noterden vekalet vereceğimi söylediğimde ise "Hayır, bu konsoloslukta vekalet vermeniz gerekli" dedi. İşler iyice karışıyordu. Sanırım gerçekten üzüldüğümü görünce "Gir içeri tekrar kontrol edelim, şanslıysan belki şimdi gelmiştir" dedi ve beni içeri aldı. Beklememi söyledi ve sonunda istediğim evrakı verdi. Hala evrakı elinde tutarken "Buna çeviri mi lazım?" diye sordu. "Yok önemli değil, ben çeviri yaptırırım" dedim ve tek eksik evragim olan Spavkayi almistim.
    Evrakı alır almaz daha önce antikor testimin çevirisini yaptırdığım yeri aradım ve çok acil çeviriye ihtiyacım olduğunu söyledim. Saat 15:00'te hazır olabileceğini söylediler. Ben ise en azından çıktısını alıp orijinalini sunabilmek için saat 13:00'te ihtiyacım olduğunu belirttim. Sağ olsunlar, hızlı bir şekilde tercümesini gönderdiler ve çıktısını alıp tüm evrakları hazırladım.
    Artık her şey hazırdı, sadece gidip evraklarımızı teslim etmek kalmıştı. Öncesinde Amerikan Konsolosluğu yakınındaki Baneasa Alışveriş Merkezi'nde bir şeyler atıştırıp kahvemizi içtik. Saat 13:20 gibi konsolosluğa gittiğimizde önce güvenlik kulübesinden geçtik. Tüm metal eşyaları, cüzdanınızdakiler dahil inceliyorlar. Biz telefonları ve metal eşyaların çoğunu arabada bırakmıştık ancak eşimin cüzdanında iğne iplik varmış, onu aldılar 😊 Ardından sessiz, kimsenin olmadığı bir binaya geçtik. Burada bir hanımefendi evrakları istemeye başladı.
    Evraklar arasında sıkıntılı olan doğum belgesi kısmıydı. "Birth certificate" deyince Formül A'yı verdik. Görevli "Bu ne, birth certificate değil" dedi ve mailde internet çıktısı olmamasi gerektigini ilettiklerini söyledi. Ben de "İnternet çıktısı değil, üzerinde apostil var" dedim. Ardından vukuatlı nüfus kayıt örneğini de verdim ve "Hangisi birth certificate?" diye sordu. "İkisini de kabul edebilirsiniz" dedim. Görevli "Bu birth certificate değil" diye yineledi. Ben de "Birth certificate'ten kastınız nedir, kimlik belgemiz mi?" diye sordum. "Yok, ülkenizin vermiş olduğu birth certificate" dedi. Ben de "Birth certificate istediğimizde bize bu Formül A belgesini veriyorlar" dedim. Sonra anlamaya çalıştı, çok dilli olduğu için karışık geldi sanirim, Diğer evrakları teker teker teslim ettik. O sırada ben evrakları verirken görevli eşime "Siz gidip ücreti yatırabilirsiniz" dedi. Eşim gidip 3 kişi için olan 990 doları yatırdı. Suudi Arabistan için herhangi bir sabıka kaydı sormadılar ancak Romanya ve Rusya için adli sicil kaydını sordular. Evin ve arsanın yaklaşık dolar karşılığındaki değerlerini sordu ve not aldı. Banka hesap dökümü için benim hesabımda para vardı, onu gösterdik. TL'nin yaklaşık dólar değerini sordu.
    Evrakları teslim ettikten sonra tekrar beklemeye başladık. Yaklaşık 5 dakika sonra konsolosluk görevlisi bizi çağırdı. Konsolosluk görevlisi eşimin İngilizcesinin yeterli olmadığını anladığını söyledi. Bana söyleyeceğini, benim Türkçeye çevireceğimi ve eşimin de bana Türkçe cevaplayıp benim de onlara çevireceğimi belirtti. Ardından yeminle başladık. İkimiz de sol elimizi kaldırıp verdiğimiz bilgilerin doğru olduğuna dair yemin ettik. Sonra ne zaman evlendiğimizi, ne iş yaptığını, iş aramaya başlayıp başlamadığımızı, Amerika'ya gittiğimizde nerede kalacağımızı ve orada ne iş yapacağımızı sordu. Yaklaşık 7 dakika sürdü. Oğlumuz yerinde durmuyordu, ortada dolaşıp duruyordu. Bir taraftan konsolosun sordugu soruya odaklanmaya calisriken bir taraftdan 8 yasindaki erkek sipamizi dizginlemeye calisiyorduk. Konsolos oyun alanı olduğunu ve orada oynayabileceğini söyledi. Oyun alani oluyor olmasi guzel bir detaydi acikcasi. Akabinde bir kac daha ilettigim basit sorular. Daha once baska ulkede yasadiniz mi gibi sorular sonrasi "Ben verdiğiniz dokümanları doğruladım. Vizenizi onaylayacağım. Bugün gidip eğlenebilirsiniz" dedi. Tabiki cok sevincliydik, Karsilikli gulustuk. Pasaportları ne zaman alabileceğimizi sordum. Normalde 2 gün yeterli olduğunu ancak bizim için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Pasaportları buradan mı alacağımı sordum. Öncesinde AIS kaydı gibi bir kayıt yaptırmış ve bir kargo şubesi seçmiştim. Kayıt yaparken konsolosluktan pasaport teslimi yapılamayacağı yazıyordu. "Yok, kargo şubesine göndereceğiz" dediler. Ben de tekrar Cuma günü çıkmamız gerektiğini ve umarım yetişir diye belirttim. Bunun üzerine konsolosluk görevlisi eğer aciliyetimiz varsa pasaportlarımızı verebileceğini ve daha sonra pasaportlarımızı onlara göndermemizi önerdi. "Yok, bekleyeceğiz, kargo şubesini takip edeceğiz" dedim. Sonra tekrar ellerinden geleni yapacaklarını ilettiler. Teşekkür ederek ayrıldık.
    Çok uzattım biliyorum, ancak öncesinde insanların ne kadar stresli olabileceğini düşünerek olabildiğince fazla detay vermeye çalıştım. Sonuç olarak ertesi gün, 10 Nisan öğlene doğru konsolosluktan aradılar ve gelip pasaportları teslim alabileceğimizi söylediler. Telefonu alır almaz gidip pasaportlarımızı teslim aldım.
    Darısı herkesin başına diyelim. Yorucu ve stresli zamanlar geçirdik ancak sonuç olarak vizemizi alabildik. Süreç hakkında Bükreş ile ilgili soruları olanlar olursa cevaplamaya hazırım. Bu süreçte bu forumun yöneticilerine ve destekçilerine çok teşekkür ederim. Forumu yaşatmaya devam edelim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |