Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @FurkanElmas çok teşekkür ediyorum

• Herkese Selamlar,

11 ay süren bekleyiş sonunda, 22 Nisan Salı günü Viyana’da katıldığım vize mülakat görüşmesinden bayrağı alarak ayrıldım.

Öncelikle bu forum kurucuları ve yöneticilerine tek tek teşekkürlerimi borç bilirim. Mayıs ayında çekiliş sonuçları açıklandığı gün foruma üye oldum ve geçtiğimiz senelerdeki deneyimleri incelemeye başladım. Sayısız deneyim okudum diyebilirim. Paylaşımda bulunan herkese teşekkürler. Viyana ile ilgili çok deneyim paylaşıldı çok uzun bir yazı yazmayacağım diyordum fakat kendimi tutamadım 🙂

Özellikle bu senenin talihlisi olan ve mülakata Viyana’da katılacağını okuduğum, deneyimlerinden faydalandığım, yeri geldiğinde mesaj ile sorular sorduğum @Flight101’a sonsuz teşekkürler. Edindiği bilgileri ve tecrübeleri her zaman paylaştı. Yeni hayatında kendisine ve ailesine mutluluklar dilerim..Bu süreçte herkesin paylaştığı bilgi ve deneyim çok kıymetli çünkü herkesin süreci ve mülakatı farklı olabiliyor.

Dosya numaram 13 binlerde olduğu için yurtdışına taşımaya en başında zaten karar vermiştim. İşim gereği yurtdışı seyahatlerim oluyor ve son vizemin kasım ayında süresi doluyordu. Dosya numarama göre Mart-Nisan gibi mülakat alabileceğimi formdaki paylaşımlardan bilgi edinince şirketim aracılığıyla başvuracağım yeni vize için randevu bulabilecek miyim?, vize Nisana kadar devam eder mi? Gibi sorular sormaya başladım. Geçmiş vizelerden dolayı kısa vize gelmesi zor olsa da ülkede her gün her şey değişebiliyor ve sürprizle karşılaşmak imkansız değil.

Kasım sonu katıldığım vize mülakatı sonrası uzun süreli vize onaylanınca aynı gün KCC’ye mail atarak dosyamın taşınmasını talep ettim. Fakat herkese gelen otomatik mail geldi. Yine bu form sayesinde edindiğim bilgilerle belirttiğim tarihlerde Viyana’da olacağım adres bilgisini paylaşmam gerekiyordu. Mülakatın hangi tarihte olacağını kestiremediğim için 1-30 Mart arası Booking otel rezervasyonu bilgilerini, adresi ve iş nedeniyle 1 ay boyunca Viyana’da kalmam gerektiğini ekleyerek tekrar mail attım. Aynı gün dosyanın taşındığına dair mail geldi.
    Ardından bültenleri takip etmeye başladım buradaki herkes gibi. 20 Şubat tarihinde Vienna ABD Konsolosluğundan bir mail aldım ve mülakatımın 22 Nisan’a düzenlendiği yazıyordu, ve bu tarih uygunsa onaylayıp onaylamadığım yazıyordu. Uygun olduğunu belirten yanıtı verdikten sonra sağlık muayenesi için DR. Molnar’a konsolosluk mülakat mail’ini ek olarak ekleyerek mail attım.
    18 Nisan tarihine randevu verebileceklerini belirterek, onaylıyorsam geri dönüş yapmamı yazan bir mail aldım. Onu da hemen onayladım. Ve böylece bu tarihleri kapsayacak bir seyahat planlaması yaptım.

Bu sayfada daha önce okuduğum tüm deneyimlere istinaden genellikle herhangi bir sorun ile karşılaşılmadığı takdirde mülakat gününden bir gün sonra vizeli pasaportu alabiliyordu Viyana’da katılanlar. Seyahati çok da uzatmamak adına ve her şeyin yolunda gideceğini umarak mülakat tarihimden iki gün sonrasına dönüş biletimi aldım. Sağlık kontrolünden bir gün önce gidip, vize mülakatından 2 gün sonra dönecek ve toplamda 7 gece Viyanada kalacaktım.
    2019 yılında Viyanayı ziyaret ettiğimde de kaldığım otel olan Hotel Brauhof Wien’e 7 gece rezervasyon oluşturdum. Ve Şubat ayından itibaren neredeyse her gün bu formu takip ederek mülakat deneyimlerini okudum. Sadece Viyana değil, tüm ülkelerdeki deneyimleri okudum.

Viyana için gerek sağlık gerekse mülakatta istenen belgeler defalarca paylaşıldı ve özellikle sevgili @Flight101 mülakat deneyimlerini yazdığı içerikte çok detaylıca bahsettiği için okumanızı tavsiye ederim.

Devlet hastanesinde Antikor testi yaptırdım. eksik olan 2 aşımı aile hekimine yaptırdıktan sonra aile hekiminden aldığım kaşe imzalı yazıyı yeminli tercüman ile çevirisini gerçekleştirdim. Ayrıca noter onayı vs yok. Sadece yeminli tercüman tarafından yapılmış çeviriyi aldım yanıma. Antikor sonuçlarını E-nabiz sisteminden ingilizce olarak indirdim.

Vize mülakatı için gerekli tüm evrakları, viyana konsolosluğundan mülakat tarihiyle ilgili gelen Mail’de belirtiyorlar. Mail’de yazıldığı gibi e-devlet aracılığıyla alınan barkodlu belgeler için çeviriye gerek yok.

En yüksek derecede mezun olunan okul diplomasını istiyorlar. Lisans diplomam çift dil olarak düzenlenmiş fakat yüksek lisans diplomam sadece türkçe düzenlenmişti. Yine @Flight101’e danışarak ne yapmam gerektiğiyle ilgili fikirlerine danıştım. Diplomanın yeminli tercüman vasıtasıyla çeviri yapılmasıyla sonuçlandı bu konuda soru işaretleri.

Mülakat tarihi yaklaştıkça heyecan artıyor ve buradaki gelişmeleri heyecan ile takip ediyordum. Global bir sorun nedeniyle vizelerin basılmaması ve düzelecek tarihin belli olmaması konularında, dönüş biletini değiştirip değiştiremeyeceğimi, kaldığım otelde o tarihlerde yeni oda olup olmadığı vs gibi ekstra araştırmalarım oldu fakat bir karar alamadan sistem düzeldi ve vizeler basılmaya devam etti. Olur da tekrar böyle bir sorun olursa seyahati uzatmakla ilgili tatbikat yapmış oldum 🙂

Sağlık randevumdan 1 gün önce 17 Nisanda 8:10 da Viyanaya uçuşu gerçekleştirdim. Viyanaya vardığımda otele yerleştikten sonra ertesi sabah gideceğim kliniğin adresine giderek görmüş oldum.

Klinikte randevum 10:30’da idi. Biraz heyecandan saat 9:40 gibi orada oldum. Daha önceki yorumlarda okuduğuma göre etrafta yakınlarda kahve vs. bulunamadığı için termosuma kahve alarak gittim. Erken varacağım için avludaki banklarda oturup kahve içmeyi hayal ediyordum ki toplamda 7 gece kaldığım viyanada sadece 1 gün yağmur yağdı ve o güne denk geldi 🙂 Maalesef deneyimlerde okuduğum gibi avludaki bankta oturup beklemek hayal olarak kaldı. Direkt içeri girip 10:30 da randevum olduğunu söyledim ve hiç sorun etmeden işlemlere başladı Stefan.

Şubattan bu yana yaklaşık 7-8 kez mail attığım için sanırım artık beni tanımıştı. Antikor sonuçlarımı onaylamalarını, eksik olduğum aşıların aile hekimi onaylı belgelesini bu şekilde kabul edip etmeyeceklerini ve mülakata yetişip yetişmeyeceğinden son zamanlarda endişe ettiğim için 1-2 gün önceye randevuyu çekip çekemeyeceğimle ilgili sürekli mail atıyorum ve 15-20 dk içinde geri dönüyorlar. Muhteşem insanlar gerçekten.

Fotoğraf çekimi, belge doldurma ve istedikleri evrakları (antikor sonucu, aile hekimi imzalı aşı kartı, ve pasaport) teslim ettikten sonra hemşirenin odasından çağırıldım. Öncelikle Türkiyeden gelen herkesin çok hazır ve bilgili geldiklerini, genellikle tüm evrakların eksiksiz, antikor ve aşılar konusunda sorun yaşamadıklarını söyledi hemşire. Ve teşekkür etti bunun için.
    Doğum tarihi, boy, kilo sorularından sonra, sigara, alkol kullanımı, kronik rahatsızlık, daha önce geçirilen operasyon ve gözlük kullanımı gibi sorular sordu. Ardından tansiyon ölçümü yaptı. Ve yan odaya geçip orada kan örneği alacağını belirtti.

Yan odada kan örneği aldıktan sonra odadan ayrılırken sadece iç çamaşırı kalacak şekilde hazır olmamı rica etti ve 3 dk içinde Dr. Ivana Molnar odaya giriş yaptı. Kulak, boğaz, sırt ve göğüs dinlemesinden sonra refleks testi yaptı ve teşekkür edip odadan ayrıldı.

Stefan’a rapor + 15 Euro kan tahlil ücreti toplam 395 Euro ödeme gerçekleştirdim. Sonuçların mail olarak geldiğinde nasıl görüntüleyip indirebileceğimi anlattı. Mülakat tarihine kadar sonuçların yetişip yetişmeyeceğini sorduğumda yetiştirmeye çalışacaklarını, genellikle sonuçların gönderilmesi için bir günün yeterli olduğunu söyledi. Ve röntgen için adres tarifinin olduğu kağıdı uzattı. Nasıl gideceğimi o anlatmadan ben söyleyince güldü ve “daha önce gelen Türklerden öğrendiniz değil mi? Sizler harika organize olmuşsunuz, teşekkürler” diyerek daha önce Viyana deneyimlerini okuduğum sevgili arkadaşlara bir selam almış oldum 🙂

Röntgen merkezine 5A numaralı otobüs ile 10dk içinde vardım. Girişten orta seçenekten sıra numaramı aldım, DR. Molnar tarafından yönlendirildiğimi söylediğimde kısa bir pasaport kaydı, sisteme pasaport ve telefon girişi sonrasında beklemeye başladım. İçerde çok sıra olmadığı için hemen röntgen odasına alındım. Görevli türk asıllı biriydi ve 15-20 dk sonra CD’yi alabilirsiniz dedi. İçerisi çok kalabalık olmadığı için oradan ayrılmadım ve 15 dk sonra soyadım ile seslenen bir görevli CD’yi teslim etti ve ordan ayrıldım.

21 Nisan Pazartesi günü Paskalya nedeniyle resmi tatil olduğu için rapor ile ilgili bir mail zaten beklemiyordum. 22 Nisan Salı sabahı sabah 10’a kadar sonuç ile ilgili mail gelmez ise göndereceğim maili taslak olarak hazırladım.

Mülakat sabahı saat 10 olduğunda hala mail gelmemişti. Hazırladığım maili atıp saat 13:00 de olan mülakata yetişip yetişmeyeceğini sordum fakat yanıt gelmedi. Saat 11 olduğunda mail düştü ve sonuçları girip indirdim. Ve mülakata gitmek için hazırlanıp konsolosluğa doğru yola çıktım. Viyanada ulaşımın kolaylığını 2019 da deneyimlediğim ve Google Maps’teki yönlendirmelerin doğruluğunu bildiğim için hem müze, saray, restoran ulaşımlarımda hem de klinik ve konsolosluk yolculuklarını Google maps’te nasıl yönlendiriyor ise öyle gerçekleştirdim. Genellike kaldığım otelden her yere ulaşım maksimum 35 dk sürüyordu. Konsolosluğa da tek bir metro ile (u3) ile 25 dk da ulaştım. Saat 12:30 da oradaydım ve yukarı çıktım. Güvenlik ekibi saat 13:00 de gelmemi söylediği için geri çıktım. Girişteki banklarda saat 13:00 ‘ e kadar bekledim. Saat 13:00 de yukarı çıktım ve X-ray geçişi sonrası powerbank, akıllı saat ve çantadaki suyu güvenliğe emanet bırakarak içeri alındım. Benden başka kimse yoktu. 5 dk bekledikten sonra bir kişi ve ardından bir kişi daha geldi ve toplamda bekleyen 3 kişiyken. Benden sonra gelen arkadaş soyadı ile çağırıldı. Soyadını duyduğumda talihlinin Türk olduğunu anladım. Evrak teslimini yapan kişinin Alize hanım olduğunu burada okuduğum deneyimlerden dolayı anlamıştım 🙂

Sıra bana geldi ve Alize hanım benim soyadımı seslendi. Kısa bir selamlaşma ve bu platformdaki talihliler tarafından çok fazla sevildiği bilgisini kendisine ilettikten sonra istediği evrakları kendisine ilettim.

Pasaport
    2 adet Fotoğraf
    Formül A (e-devlet)
    Adli sicil belgesi (e-devlet)
    Banka hesap dökümü (yanımda TL mevduat, USD mevduat ve maaş hesabı olarak 3 farklı hesabın dökümü vardı, sadece USD yeterli dedi ve USD dökümünü aldı)
    En yüksek dereceli mezuniyet belgesi (Yüksek lisans diplomam ve çift dilli olmadığı için yeminli tercüman tarafından çevirilmiş nüshası)
    Amerikada gideceğim adresi teyit etmek için sordu. Mayıs ayında formu doldururken girdiğim adres değişmişti. Yeni adresi, adresteki kişinin adı ve telefon bilgilerini yazdığım kağıdı uzattım.

Bunların yanında tamamen tedbir amaçlı yanıma aldığım lise ve üniversite diplomamı, transkripleri, askerlik durum belgemi gerek olmadığını belirterek almadı. Bir diğer gişeye ödeme için yönlendirdi ve ödemeyi kredi kartı ile yaptıktan sonra mülakat için adınızın seslenilerek çağıralacağını söylediler. İçeride hala 3 kişi bekliyorduk. 2 Türk ve bir yabancı uyruklu arkadaş.
    Bekleme sırasında diğer Türk talihli arkadaş ile tanışıp 10 dakika sohbet etme şansımız oldu. Ve ilk olarak o ismi ile çağırıldı. Yaklaşık 5-6 dk sonra bayrağını alarak mutlu bir şekilde ayrıldı. Güzel dileklerimizi birbirimize ileterek vedalaştık. Gerçekten bunu hak ediyordu ve 5 dk gibi bir sürede sonucu aldı. Buradan tekrar tebrik ediyorum ve yeni hayatından başarılar diliyorum.
    Ardından aynı bankodan ben çağırıldım. Benden önceki arkadaşın mülakatını gerçekleştiren beyfendi gayet sevimli göründüğü için umarım onunla mülakat yapabilirim demiştim ki öyle de oldu.

Türkçe olarak Merhaba diyerek karşıladı. Türkçe bilip bilmediğini sordum. Anlıyorum ve ben de 3-4 cümle biliyorum dedi. Ama Alize hanım türkçe biliyor dedi ve tam o sırada Alize hanım zaten oradan geçiyordu. Yanımıza çağırdı ve 3 kişi mülakata başlıyor gibi olduk 🙂
    Mülakatı gerçekleştiren beyfendinin bildiği 3 cümle;
    Merhaba, Teşekkürler ve Tatlı Rüyalar 🙂

İlk ikisi tamam ama üçüncüsü komik geldi ve güldüm. Alize hanım da şaşırdı. Bunu nasıl öğrendiniz ki dedi. İstanbulda tatil için geldiğinde akşam olduğunda arkadaşlarıyla vedalaşırken tatlı rüyalar diyerek vedalaştıklarını söyledi. Sohbet kıvamındaki bu girişten sonra biraz güldük ve ben çok rahatlamıştım artık. Alize hanımla vedalaştık ve sorular gelmeye başladı.
    Az sonra vereceğim cevaplar ve dosyada paylaştığım tüm bilgilerin doğruluğu için yeminden sonra.
    Daha önce evlendiniz mi?
    En yüksek dereceli mezuniyetiniz.
    Hangi bölümdü?
    Ne iş yapıyorsunuz?
    Amerikada gideceğim adresi ve kişinin adını teyit ettik.
    Virgina eyaletinde hangi şehire gideceksin sorusuna Herndon yanıtını verince güldü. Çok şanslısın, benim eşim de oralı. Muhteşem bir seçim.
    Her şey güzel görünüyor dedi ve bayrağı uzattı. Pasaportu teslim alabilmek için mail göndereceğiz ve muhtemelen yarın alabilirsiniz dedi. Vedalaştık ve güvenlikteki emanet eşyalarımı alıp bayrağım ile oradan uzaklaştım.
    Sanırım 11 ay süren bu sürecin en kolay tarafı konsolosluk içerisindeki mülakat deneyimi diyebilirim. Bülten takip etmek, dosya taşıma süreci, mülakat tarihi almak, klinik randevusu, tüm bu süreçte ihtiyac duyulan belgeleri araştırmak, viyana veya başka ülkelerdeki deneyimleri okumak vs derken psikolojik olarak yorucu bir süreçti. Viyana seyahatindeki süreç en en en kolayı oldu diyebilirim.

Bir de benim gibi sonuçlar açıklanır açıklanmaz iş yerindeki ekip arkadaşlarınız dahil tüm sosyal çevrenize bu durumdan bahsettiyseniz ya da bahsedecekseniz bu 11 ay içerisinde sürekli süreç ile ilgili sorulara hazır olmak gerekiyor. Bunun bir süreç olduğunu ve belli aşamalarının olduğunu bilemedikleri için; ne zaman gidiyorsun? Çok uzun sürmedi mi? Orada her şeyin hazır mı? Gibi sizin bile henüz karar vermediğiniz aklınıza bile gelmeyen soruların yanıtlarını bekleyebiliyorlar. Ve bunu belli aralıklarla neredeyse her ay yapıyorlar. Onlara göre çekiliş tarihinin ardından hemen gidilmeli 🙂

Ertesi gün saat 10 da gelen mailde, vizenin hazır olduğu 11 ile öğle arasına kadar ve 13’den sonra alabileceğim yazıyordu. Saat tam 11 de gittim ve tekrar güvenlikten geçtikten sonra içeri girdiğimde Alize hanım bankoda bekliyordu. Vize basılmış pasaportu ve el bagajı ile taşımam gereken dosyayı teslim ettikten sonra Amerikaya giriş yapmadan önce yapılmasını önerdiği ödeme hakkında gerekli dökümleri teslim ederek vedalaştık. Burada daha önceki deneyimlerde bahsedildiği gibi kendisi inanılmaz tatlı ve her konuda yardımsever biri. 330 Dolar vize ücretini alan görevli, ve mülakatımı yapan beyfendi de inanılmaz yardımseverlerdi. Size sorun çıkarmak değil aksine hak ettiğiniz bu vizeyi almanız için ellerinden geleni yapıyorlar. Böyle insanlar iyi ki varlar.

Viyadan mülakata katılmış daha önceki tüm arkadaşlara çok çok teşekkür ediyorum tekrar. Süreçlerini defalarca okumasaydım bu kadar kolay ve hızlı halledemezdim bu süreci.
    Bundan sonra dünyanın neresinde olursa olsun mülakata katılacak arkadaşlara da bol şans ve şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Sevgiler.

• @ugursway; @FurkanElmas genç kardeşimiz için ESC (European Solidarity Corps), bilgisayar terimi olan ESC gibi olmuş. 🙂
    Kendisini kutluyor ve yeni hayatında hiç BUG olmamasını temenni ediyorum.

• ⭐⭐⭐

@ilker_b
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀
    Birbirimizin hayatlarına dokunuyor olmak bana gerçekten mutluluk veriyor, teşekkürler....🤝

• @ilker_b tebrikler 🙏 her şey gönlünüzce olsun inşallah.

• konu dışı ancak daha önceden hpv (genital siğil) geçirmiş olmak sağlıkta elenme sebebi mi ?

• ⭐⭐⭐⭐

@Murat-Gülkokan

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• 24.04.2025 Viyana Mülakat Deneyimi

DV BAŞVURU VE SONUÇ

Sonuçlar açıklanıncaya kadar Green card ile alakalı hiçbir bilgim yoktu başvurularının tamamlanmasına 1 ya da 2 gün kala eşimin ısrarına dayanamayıp fotoğraf çektirmeye gittik. Çalıştığım şirketten yeni ayrılmışım ne zaman işe girerim ne yaparım derken 4 Mayıs’ta sonuçlar açıklandığı zaman eşim sonuçları kontrol ederken kazanacağımıza dair en ufak bir his yoktu içimde. Eşim sonuçları kontrol ederken dönüp ekrana bile bakmıyorum İlk önce eşim kendi sonucunu ve kontrol etti çıkmamış dedi sonrasında benim sonucumu kontrol ettiğinde o muhteşem sayfa açıldı. İngilizce öğretmeni olan eşim o anki sevinç heyecanla sayfayı okumayı tamamlayamadı 😊 Sonuçları öğrendiğimiz andan itibaren hemen araştırmaya başladık ben o gece sabaha kadar green card ile alakalı videolar izleyip bilgi edinmeye başladım ve yeşilkart forumu buldum , zamanımın çoğunu forumda geçirmeye başlamıştım. Yeşilkartforum olmasaydı muhtemelen vizemi alamayacaktım. Yeşilkart forumu kuran ve sorulan sorulara sabırla cevap veren herkese teşekkür ederim.

SCHENGEN VİZE SÜRECİ VE DOSYA TAŞIMA

Dosya numaramız 4000 civarı olduğu için ve numaramıza güvendiğimiz için dosya taşımayı hiç düşünmemiştik ama forumda defalarca yazılan ‘Ankara’ya Güvenmeyin’ sözünü de aklımızdan çıkarmıyorduk. Kasım ayında Schengen vizesine başvuralım vizemiz geldiği zaman hemen dosyamızı taşımak için yazışmaları yaparız dedik. Önceki yıllardan, farklı ülkelerden 1 tek giriş ve 2 multi vizemiz olması rağmen son multi aldığımız ülke olan Yunanistan’dan Schengen vize başvurumuz reddedildi. Aralık ayında başka bir vize danışmanıyla çalışmaya karar verdik. ‘’Hollanda’dan başvuru yapalım çabuk sonuç alırız’’ dönüşü aldık. 4 Mart’ta gelen sonuçlarda 23 Mart – 6 Mayıs arasında geçerli tek girişli vizemizi aldık. Dosyamızı taşırsak en erken mayıs ayına mülakat alabilecektik. Dosyamızı taşıyalım gerisine de sonra bakarız dedikten sonra 5 Mart’ta dosyamızı taşımak için Viyana Konsolosluğu’na mail attık ve aynı gün dosyamızın taşındığına dair mail aldık. Dosyamız taşındı ama vize süremiz dışında bir tarihe mülakat randevusu alabilirdik nitekim öyle oldu ve 13 Mayıs tarihine mülakat aldık. 17 Mart’ta Viyana Konsolosluğu’na 13 Mayıs 2025 tarihinde mülakat aldığımı ancak bu tarihin Schengen vizem dışında kaldığını, mülakat görüşmemin 21 Nisan – 6 Mayıs tarihlerinde yapılması ricasında bulundum. 4 gün cevap gelmedi o 4 gün 14 gün gibi geldi bana. Ve 21 Mart’ta cevap geldi : ‘’This is to confirm that your DV interview appointment is rescheduled for Thursday 24 April at 1 PM. Please confirm this date’’ 😊 Daha önceden mülakatların ileri tarihi ertelendiğini okudum ama öne çekme gibi bir durum olduğunu hatırlamıyorum. Tarihi onayladıktan hemen sonra Dr. Molnar ile iletişime geçip mülakat tarihimizin değiştiğini ve yeni bir planlama yapmak istediğimizi belirttik yaklaşık 1 saat sonra Dr. Molnar’dan aldığımız mailde ancak 17 Nisan 2025 tarihine planlama yapabileceklerini bildirdiler ve 17 Nisan olarak sağlık muayenemizi oluşturduk.

Viyana konsolosluğu inanılmaz anlayışlı ve iletişimi çok iyi olan bir konsolosluk attığınız maile mutlaka cevap veriyorlar. Göndereceğiniz maile cevap gelmedi diye üzerine tekrar bir mail daha atmanıza gerek yok sabırla bekleyin sadece. Dosya taşıma sürecinde bana mail içeriklerine varıncaya kadar yardımcı olan sevgili @gucarslan ve @ATS16 emeğiniz büyük sizelere ayrıca çok teşekkür ederim.

VİYANAYA GİDİŞ , KONAKLAMA VE VİYANA İÇİ ULAŞIM

Bizim Schengen vizemiz Hollanda’dan olduğu için 13-16 nisan tarihlerinde Amsterdam’da konaklayıp 16 Nisan’da Viyana’ya geçtik. Yakınlık ve ulaşım açısından kolay olması adına 2 Farklı yerde konaklamayı tercih ettik. 16-18 Nisan tarihleri arasında Dr. Molnar kliniğine 350 metre mesafede olan Pappagallo Apartments Vienna adlı yerde konakladık. Tam fiyat-performans yeri diyebilirim. 18 Nisan tarihinde Simmering bölgesinde , Zippererstraße Metro durağının hemen karşısında bulunan Arbio I Liv's Place Lux Apartments isimli yerde konakladık. Hemen binadan çıkınca 71 numaralı tramvay Viyana 1.bölgeye ulaşabilirsiniz. Hemen karşısındaki Zippererstraße metro durağından bu metro hattını kullanıp Stubentor durağında inerseniz yaklaşık 6 dk yürüdükten sonra konsolosluğa ulaşabilirsiniz ve bu yolcuğunuz toplamda 19 dk sürüyor. Yakınında Türk yemeklerinin yapıldığı DELTA restoranından da yemek yiyebilirsiniz. İnternet kullanmak için E-sim io uygulamasından 30 gün geçerli 20gb interneti 24,90 usd karşılığında aldık ve 9 gün boyunca bize yeterli oldu.

DR MOLNAR SAĞLIK RANDEVUSU

Sabah 10:30 olan randevumuz için 10:10 bulunduğumuz daireden ayrıldık klinik kaldığımız yere çok yakın olduğu için yaklaşık 5 dakika sonra kliniğe ulaştık. Giriş yaptıktan sonra bizi Stefan adında bir çalışan karşıladı öncelikle pasaportlarımızı alıp fotoğraflarımızı çekti. Bize doldurmamız gereken formları verdi formları doldurduktan sonra beklememizi söyledi. Bu sırada antikor testlerimizin çıktılarını ve aşı kartlarımızı teslim ettik. Ben antikor testlerimizi gelmeden önce mail olarak gönderip geçerli olup olmadığını sormuştum (Antikor testlerimizi 18 Ocak 2025 tarihinde yaptırmıştık). Yaklaşık 10 dakika sonra üzerinde fotoğrafımız ve kişisel bilgilerimizin olduğu formlarımızı getirdi ve imzalamamız gereken yerleri gösterdikten sonra röntgen için gitmemiz gereken yer hakkında bilgilendirmede bulundu. Sonra eşimle birlikte Sandra adında bir hemşirenin odasına geçtik. Önce eşime sonra bana sorular sordu. (Alkol, sigara, diyabet, ilaç, gözlük, daha önce olduğumuz ameliyatlar vs.) olduğumuz ameliyatlarla alakalı herhangi bir evrak talep etmediler. Tdap ve polio kombine aşısını olmamız gerektiğini ve bu aşının fiyatıyla alakalı bilgiyi verdi (Tdap+Polio 59 Euro) Tansiyon ve ateş ölçümlerimiz yapıldıktan sonra fiziksel muayene ve kan alma işlemi için beklemeye başladık. Fiziksel muayene sırasında İç çamaşırı hariç tüm kıyafetleri çıkartmanızı istiyorlar. Bizim muayene ve kan alma işlemimizi Dr. Ivana Molnar yaptı. Kulak, boğaz kontrolünden sonra göğüs ve sırt dinlendikten sonra sırt üstü uzanmanız isteniyor. Batın muayenesi yapıyor ardından reflekslerinizi ölçüyor ve en sonda aşılarımızı olduktan sonra toplamda 908 Euro ödeyip klinikten ayrıldık. Bizim buradaki bütün işlemlerimiz yaklaşık olarak 75 dakika sürdü.

Bizden istenen evraklar
    -Pasaport
    -Antikor testleri
    -Aşı kartları

Klinikten çıktıktan sonra sola doğru biraz yürüyüp 5A numaralı otobüsün geleceği durağa ulaştık. Lorenz-Böhler durağında indikten sonra otobüsün gittiği yöne doğru yürüyüp karşı kaldırıma geçmeniz gerekiyor. Kırmızı renkli binada Röntgen MRT CT yazılı tabelanın hemen alt tarafından içeriye girdik. “Ich habe keine termin” (ortadaki seçenek) tıklayarak sıra numarası aldıktan sonra sağ tarafta bulundan bankolar var, oraya klinikten aldığımız evrakla ve pasaportumuzu verip kayıt oluşturduk. Bizim şansımıza kalabalık olmadığı için 10 dakika sonra röntgenlerimizi
    çektirdik ve 15 dakika sonra CD’lerimizi teslim aldık.

24.04.2025 MÜLAKAT GÜNÜ

11 aydır beklediğimiz gün nihayet gelmişti. 13:00’da olan mülakatımız için saat 11.40 ‘da evden çıkıp 12.00’da konsolosluğa ulaştık. Hava soğuk olduğu için yakınlardaki bir cafede beklemeye başladık. 12.50’de tekrar konsolosluğa gelip yukarı çıktık. Sıraya girmemizi söylediler ve beklemeye başladık. Güvenlikten geçip içeriye girdik. İçeri girer girmez gözlerimiz, forumda adını sıkça duyduğumuz Alize hanımı aradı sanırım o gün orada değildi. Bizimle 3 Türk aile daha vardı. Şener ailesiyle tanışıp sohbet etme fırsatımız oldu. İngilizce konusunda problem yaşamamak adına bizden yardımcı olmamızı rica ettiler tabi ki kabul ettik. Sırayla herkesten önce parmak izi ve evrakları teslim aldılar.
    Bizden istenen evraklar ;
    Benden (asıl talihli)
    -Diploma
    -Formül A
    -Formül B
    -Adli sicil kaydı
    -Banka hesap dökümleri

Eşimden
    -Formül A
    -Formül B
    -Adli sicil kaydı

Biraz bekledikten sonra ödemeyi yapmak için herkesi tek tek çağırdılar ve yine beklememizi mülakat için sırayla çağırılacağımızı söylediler. Hepsi çok güler yüzlü ve yardımseverdi. Gergin ve heyecanlı olarak girdik içeriye ama rahat olun hiç kasacak bir ortam yok bizden önce gerçekleşen mülakatları gözlemlediğimiz için iyice rahatladık. Bizden önce sevgili Şener ailesi çağırıldı ve bankodaki hanımefendiye bizim onlara yardımcı olup olmayacağımızı sordular. Çok pozitif bir ifadeyle bu talepleri kabul edildi ve eşim çeviri yapmak için mülakatlarına katıldı. Bu durum beni iyice rahatlatmıştı ama sıra bize geldiğinde önce yemin etmek için elimizi havaya kaldırmamızı söylediler ve sonra tekrar parmak izlerimizi aldılar. Bankodaki görevli hanımefendi (fazlasıyla pozitif enerjisi vardı) size birkaç soru soracağım dedi.

1. İkinizin de ilk evliliği mi?
    2. Nereye gitmeyi planlıyorsunuz?
    3. Orda tanıdığınız kimse var mı?
    4. Ne iş yapmayı planlıyorsunuz?

Soruları cevapladıktan sonra her şey mükemmel gözüküyor. Tebrik ederim dedi ve 1 adet bayrağı uzattı. Ben hemen bir bayrak daha istedim. 😊 Bu 11 aydır hayalini kurduğumuz andı ve mutlu sona ulaştık.

Dönemin başından beri vizesini alıp , mülakat deneyimlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim. Bizim için süreç hep yolunda gitti herhangi bir aksilikle karşılaşmadık. Umarım bundan sonrada sürecini devam ettiren herkesin istediği gibi ilerler. Herkese hayatının ilerleyen döneminde bol şans ve mutluluklar diliyorum.

Sevgiler.

• ⭐⭐⭐⭐

@Ysfuncu

Sizi ve eşinizi tebrik ederim, sürecinize destek olabildiysem ne mutlu bana 🙏🏻 Sahip olduğunuz kişisel donanimlariniz ve taşınırken yapacağınız seçimler doğrultusunda göç sürecinizin bundan sonraki aşamalarında da şans yanınızda olsun ve hayal ettiğiniz gibi ilerlesin. Bol şans 🍀

• Bu bir Bangkok/Tayland deneyimidir.

Arkadaşlar mümkün olduğunca bahsedilmeyen konuları anlatmaya çalışacağım.

Dosya numaramın 15XXX olması ve Viyana için Schengen stresi ile uğraşmamak adına çoğu kişi gibi Hong Kong ve Bangkok ikilemi arasında kaldım ve hem daha önce ziyaret ettiğim hem de daha ekonomik olacağını düşündüğümden dosyamı Bangkok'a taşıdım.
    Evlilik planım halihazırda vardı ancak greencard sebebiyle planı 1 yıl geri çektik,evlilik işleminden sonra eşimin kimlik ve pasaportu çıkar çıkmaz eşimi dosyama submit ettim.
    Sabırla current olmayı bekledim zaten current olur olmaz Bangkok mülakat tarihi verdi.
    Mülakat tarihi kesinleştikten sonra DS260 unlock edip medeni durumumu düzenleyecektim ancak emin olmak adına 1 hafta bekledim.Bu esnada Bumrungrad hastanesinden randevu,uçak bileti,GSS kaydı ve hotel rezervasyonu işlemlerini hallettim.Ardından antikor testi sonucuma eksik aşılarımı tamamladım, evraklarımı hazırladım.Bu süreçde hem benim hem diğer kişilerin aşı konusunda çok kafa karışıklığı yaşadığını gördüm ancak bir süre sonra bunun en fazla biraz daha harcama yapmamıza kumanda ettiğini,süreci tehlikeye atacak bir etmen olmadığını fark ettim,dolayısıyla aşı işleri ile ilgilenirken bunu unutmamanızı öneririm.
    Ayrıca genel süreci şu adımlarda takip ettim.Süreç boyunca sıkca aranan cevapları yanlarına yazdım

Dosya taşıma(Current olmadan önce KCC ile,current olduktan sonra konsolosluk vasıtasıyla)
    Evlilik
    Eşim için yeni kimlik ve pasaport
    DS260 Add applicant(Bu aşama DS260'ı unlock anlamına gelmiyor sadece eşimizi dosyamıza ekliyoruz)
    Mülakat aldıktan sonra DS260 düzenleme,unlock etme(medeni durum güncellendi)
    Sağlık kuruluşu Bumrungrad randevu(+66 65 964 7980 numarasından whatsapp yolu ile randevu aldım,ufak sıkıntılar çıkabiliyor bu durumda süreç mailleşme ile ilerleyebiliyor)
    GSS kaydı (https://www.usvisascheduling.com/en-US) site pek stabil çalışmıyor endişe etmeyin,hatta mülakat aldıktan 1 hafta sonra kaydımı yapabildim
    Uçak bileti,otel rezervasyonu
    Belgelerin hazırlığı(Belgenin aslı+çevirisi+çevirinin fotokopisi) apostile ve notere gerek yok
    Aşılar(Bu konu yukarda yazdığım gibi derya deniz dolayısıyla buraya yazmayacağım ama konuya basit yaklaşın:yaş aralığına göre istenen aşıları ol ya da daha önce olduğunu kanıtla.bu kadar)

Mülakat günü : konsolosluk önünde caddede bir sıra oluyor sıra size geldiğinde pasaport ve DS260 confirmation page çıktınızı veriyorsunuz.Randevunuzu kontrol edip sizi güvenlik alanına alıyorlar telefonunuzu kapatıp teslim ediyorsunuz.Laptop götürmek yasak telefon gibi teslim almıyorlar.
    Ardından bahçe alanına geçiyorsunuz ve meşhur 1-2-3 numaralı vezneleri görüyorsunuz.3 numaralı vezneden belge teslimi

Benim için:
    Pasaport fotokopisi
    Formul A (Çok dilli bir belge olsa bile çevirisi istendi)
    Formul B (Çok dilli bir belge olsa bile çevirisi istendi)
    Sicil kaydı (E-devletten ingilizce alınıyor)
    Üniversite diploma kendisi ve çevirisi ve transkript
    Askerlik belgesi ve ingilizce çevirisi
    2 fotoğraf
    Evlilik cüzdanı ve ingilizce çevirisi
    Boşanma belgesi ve ingilizce çevirisi

Eşim için:
    Pasaport fotokopisi
    Formul A
    2 fotoğraf
    Adli sicil kaydı
    Ve tabiki hastane zarfları
    Almanya doğumlu olduğum için Almanya'dan sicil kaydı ve Formul A almıştım ama istemediler.Durumu benim gibi olan varsa yine de burayı referans almasın başka bir dönemde istemeyecekleri anlamına gelmez.

Belge tesliminden sonra içeriye vezneye geçip paraları yatırdık.
    Birkaz bekledikten sonra 1. bankodan amerikalı konsolosluk görevlisi anons etti.
    Önce bizim konuşmamız sonra tercüman Emre beyin çeviri yapması ve ekstra girdi yapmaması konusunda ikazda bulundu.
    Ellerimizi kaldırmamızı ve kendi söylediklerinin sonunda evet dememizi istedi.Hem belge tesliminde hem yeminden önce parmak izi alındı.
    Sorular diğer deneyimlerde olduğu gibiydi:
    Nerdeye gideceksin,tanıdık var mı,ne iş yapacaksın vs.
    Esas kritik şey spesifik tarih istiyor:ne zaman liseden/üniversiteden mezun oldun,ne zaman evlendiniz,ne zaman tanıştınız,kaç yaşında almanyadan geldin,ne zamandır sevgilisiniz...gibi...
    Sonra eşime sen iş yapıyorsun ve orda ne yapacaksın,ve senin ilk evliliğin mi soruları soruldu.kısa bir bekleyişten sonra "I don't see any problem,i aprove" dedi ve 2 hafta içinde pasaportumu teslim alabileceğimi sistemden kontrol etmem gerektiğini söyleyip gönderiyor.
    Tabiki pasaport teslimi 2 hafta sürmedi mülakatımız cuma günüydü salı günü pasaportları teslim aldık.

Mülakat sonrası pasaportun kargoya ulaşması ve takip aşaması:

sayfasında Issued olduğumuzu gördükten sonra

GSS sayfasında
    https://www.usvisascheduling.com/en-US
    Passaport statusun "In transit" olmasını bekliyoruz

Daha sonra DHL nin posta takibinden durumu takip ediyoruz.
    https://www.dhl.com/th-en/home/tracking.html?tracking-id=073993081&submit=1
    Posta takip numarası GSS kaydı yaptığımızda oluşan barkodun altında yazan 9 haneli numara

Posta şubeye ulaşsa bile site ulaştı bilgisini güncellemiyor,ya da o an heyecanla hemen olsun diye beklerken biz fırsat tanımıyoruz 🙂
    Bu durumda şubenin Line uygulaması adresinden iletişime geçtim,Line kullanıcı adı : madd.pld
    Bu Line iletişim adı Palladium alışveriş merkezindeki DHL noktası için geçerli! diğerlerinde böyle bir opsiyon var mı bilmiyorum.
    Salı günü 15.00 civarı postamızın geldiğine dair mail geldi ve aynı zamanda şube Line'dan yazdı,gidip pasaportlarımızı teslim aldık ve vizemizdeki bilgileri kontrol ettik.

Bu foruma case number nedir bilmeden geldim şimdi ise vizem pasaportumda basılı halde,bu gerçekten muazzam bir bilgi paylaşımı sayesinde oldu.Süreç içinde yılmadan herkese yardım eden başta @gucarslan, @ATS16, @Serapp ve @EzgiLera'ya sonsuz teşekkürler,yüzlerce kişinin hayallerine kavuşmasında öncü olmanız harika bir duygu olmalı 🙂
    Ayrıca Forumda tanışıp artık farklı dostluklar kurulabildiğini gösteren @cptmuzaffer, @fahriakc
    Ayrıca desteklerini yılmadan aktaran @metinbeci @Flight101 @onuru @dehaningizemi @gloria @evrentnrkl @Ben-Batur @berilll @vonmanc @Ahmet-Sarıkurt'a sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum

• @ATS16 teşekkür ederim hocam sağolun

• @RuhunGemisi Tebrik ederim. Hem evliliğinizi hem de GC nizi kutlarım. Eşiniz ve Size yeni hayatınız da başarılar umarım her şey sizler için kolaylıkla güzellikle hallolur. Amerikaya gidiş deneyimlerinizi de okumak nasip olur inşallah.

• ⭐⭐

@RuhunGemisi vizeniz hayirli oldun. Yeni hayatinizda bol sanslar. Selamlar.

• @Ysfuncu herşey gönlünüzce olsun. Sevgili eşinle beraber yolunuz açık olsun.

• @erenas çok teşekkür ederiz 🙏

• @ATS16 Fazlasıyla destek oldunuz çok teşekkür ederim 🙏

• ⭐⭐⭐⭐

@RuhunGemisi Hem evliliğinizi hem de vizelerinizi tebrik ederim. Yolunuz açık olsun. ABD'de bol şanslar🎉✨

• ⭐⭐⭐

@Ysfuncu

• ⭐⭐⭐

@RuhunGemisi
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana... Sevgiler..

• @ilker_b Tebrikler, yolunuz açık olsun 🧿😇

Benzer Başlıklar

• 280
  • 4655
  • 516
  • 728
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

115

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |