Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 517.8k 770

• Arkadaşlar formu ben zor bela kendim için doldurdum ama eşim için dolduramıyorum sürekli karakter hatası veriyor. Ne yapmalı sizce?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Kerem-6

Meslek lisesi mezuniyeti için High School Diploma seçmelisiniz. Bitirmediğiniz açık öğretim fakültesi konsolosun ilgi alanına girmiyor.

1abf7c38-ab9f-4e38-b9ad-fde1c09adb30-image.jpeg

Ayrıca bu kısmı doldururken, okulları sondan başa (üniversiteden liseye) yazmak gerekiyor.

• @ebru-aleyn

Dosya taşıma onerilen ülkeler ve nasıl dosya taşıma yapılacağı bu konu basliginin 4.iletisinde mevcut. O iletide DV25, DV24, DV23 talihlilerinin deneyimlerine ait konu başlıkları var. Konu başlıklarında hangi konsolosluklara dosya tasidigina dair tecrübeler mevcut. Mulakat deneyimlerini incelemeniz ve kendi kişi profiliniz (maddi manevi şartlarınız) hangi ülkeye uyuyorsa oraya taşıMainz doğru olacak.

Forumda hiç bir kullanicinin kesin bir konsolosluk tavsiye etmesini beklemeyin, tavsiye ederse de güvenmeyin, her kişi kendi kaderini çiziyor DV sürecinde kendi imkanları doğrultusunda.

Belgrad, Muscat (DV23’de birçok dosya kabul etti, DV24’de 0, DV25’de 1), Manila gibi ilk akla gelen uzak durulması gereken konsoloslukları da mülakat deneyimlerini okudukca goreceksiniz. Yine de tercih etmek isterseniz siz bilirsiniz. Bol şans!

• Herkese merhaba, DS 260 formunu dolduracağım ama sayfada belirlenen süreyi aşmamama rağmen sürekli düşme sorunu yaşıyorum. Bu sorunu yaşayan var mı?

• Bu ileti silindi!
  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

• @turtleman1821

Hong Kong Türk vatandaşlarından vize istemiyor. Pasaport ile işlem yapılabiliyor ülke girişinde . Orda kalmayı planladığım yerin adresini girdim biraz maliyetli bir seçim ayrıca Hong Kong bunu lütfen göz önünde bulundurun.

• @ATS16 merhaba ben üniversite kısmını doldururken Direkt türkçe olarak Sakarya Üniversitesi yazdım Course Of Study kısmına İşletme yazdım yani türkçe yazdım. Ancak lise kısmına lisenin türkçe adını yazdım mesela Mustafa Kemal Atatürk Lisesi yazdım Course of study kısmına Vocational yazdım yani ingilizce yazdım.

Bir problem olur mu? Ankarada girmeyi planlıyorum sorun olur mu bir taraf ingilizce bir taraf türkçe?

Destek için şimdiden saolun

• Herkese merhaba, son 5 yıl içinde kullandığınız farklı bir telefon var mı sorusunda kararsız kaldığım bir durum var. İş için kısa bir dönem açtığım ancak şu an kapalı olan ve çok kısıtlı süre kullandığım bir numara var. bunu bildirmeli miyim ? 5 yıldan fazla bile olabilir tam hatırlamıyorum.

• @mthra, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

herkese selamlar
    ds260 formunu doldurup gönderdikten sonra hata yaptığımı fark ettim heyecandan lise bilgisini girmemişim ve üniversitenin adını ve bölümü ingilizce karakterlerle türkçe olarak yazmışım yani "ANADOLU UNIVERSITESI" - "ISLETME" olarak ne yapmalıyım.

şimdiden teşekkürler

Şu an için hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Mülakat aldıktan sonra formunuzu açtırmak için Konsolosluğa eksik bilgileri gireceğinizi ve yanlışları düzelteceğinizi belirtip, formunuzu açtırıp, bilgileri güncellersiniz.

• Merhaba. Kafama takılan bir konu var. Şöyle ki , KCCye dosya taşıma isteği göndermeden önce, kafamda belirlediğim bazı konsolosluklara dosyamı kabul edip etmeyeceklerini soran bir mail atmam ve ona göre taşıma isteğinde bulunmam sürecimi sıkıntıya sokar mı? Varsa zararı nedir ? Bilen arkadaşlar cevaplayabilirse çok sevinirim. Teşekkürler

• @bkio, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba, son 5 yıl içinde kullandığınız farklı bir telefon var mı sorusunda kararsız kaldığım bir durum var. İş için kısa bir dönem açtığım ancak şu an kapalı olan ve çok kısıtlı süre kullandığım bir numara var. bunu bildirmeli miyim ? 5 yıldan fazla bile olabilir tam hatırlamıyorum.

Sizden beklenen hatırlayabildiğiniz kadarıyla formunuzu güncel ve doğru olarak doldurmanız. Numarayı kullandıysanız şirketinde olsa yazmanızda bir sakınca yok, 5 seneden fazladır kullanmadıysanız yazmanıza gerek yok.

• @deebee merhaba çok major bir durum mu bu mutlaka dosya açtırmalımıyız? Bende aynı şekilde yaptım. Mutlaka mesela Sakarya University mi yazılmalı yada busniess adminastion gibi ingilizcesi

• @bkio, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba, DS 260 formunu dolduracağım ama sayfada belirlenen süreyi aşmamama rağmen sürekli düşme sorunu yaşıyorum. Bu sorunu yaşayan var mı?

Farklı browser kullanın, cache’inizi temizleyin, geçmişi silin, sık sık formu kaydedin. Hızlıca formunuzu doldurup, göndermelisiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bkio

Siz bu konu basliginin 3.iletisini ve hatta ilk dört iletiyi tekrar okur musunuz rica etsem? Hali hazırda soru/sorularınız ile ilgili cevaplar ilk dört iletide mevcut.

bb8cbc4c-848d-48ce-9df3-da1fdc8d3877-image.jpeg

Siz bu daha önce cevaplanmis soruları sorarken diğer özel durumu olan veya gerçekten yardıma ihtiyacı olan kişilerin sorulari sizin sorularınız arasında kayboluyor. Empati yapmak ister misiniz?

• @deebee Teşekkür ederim, o şekilde deneyeceğim.

• @ATS16 Çok teşekkürler. Bir şeyi daha merak ediyorum: Lisenin ilk yılını başka bir okulda okudum, fakat o okul artık kapalı. Bu durumu formda ayrıca belirtmem gerekir mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Kerem-6

Kısa süreli okuduğunuz ve kapanmış olan okulu belirtmenize gerek yok, mezun olduğunuz ve diplomasını kanitlayabildiginiz liseyi DS260’da beyan etmeniz yeterli.

• biliyorum dosya numaram yüksek değil ama yine de dosyamı taşımayı düşünüyorum. forumda dikkat ettiğim kadarıyla viyana konsolosluğu dosya taşıma konusunda yardımcı oluyormuş. süreç hakkında birkaç araştırma yaptım ama yine de emin olamadığımdan sizlere danışmak istiyorum, şimdiden teşekkürler;
    1- viyanaya taşımak mantıklı bir adım olur mu, eğer mantıklı bir adım değilse alternatifim neresi olmalı
    2- current olmadan kcc’ye mail atıp dosyam ankaraya gelmeden taşımak mantıklı mı (ds formunda vize görüşmem ankara)
    3- benden viyanaya taşımam konusunda bir gerekçe isterler mi, eğer isterlerse nasıl bir gerekçe sunabilirim

• @ATS16 Esasen ben tüm yönergeleri tekrar tekrar okudum. Ancak emin olamadığımız, tereddüt ettiğimiz şeyler olabiliyor. Burada da hatırladığınız kadarıyla diyor, ben numarayı biliyor ve hatırlıyorum. Neyse, mühim değil olarak yorumlayacağım. Eminim sizlerin de başvuru sürecinde esasen küçük olan ama tereddüt yaşadığınız şeyler olmuştur. Sizin de empati yapabileceğinizi düşünüyorum. Kusura bakmayınız yine de, ikazınız için teşekkürler :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bkio

@bkio sizinde heyecanınızı anlıyorum ve kendi DS260 formumu doldurduktan sonra foruma ilk yazdığım mesajı dün gibi hatırlıyorum.

DS260 formunu submit etmeden önce, aklınıza gelebilecek cevabını bulamadığınız tüm soruları bir kenara not aldıktan sonra tek bir mesajda sorarsanız, forum yöneticileri ve tecrübeli forum kullanıcıları yine memnuniyetle cevaplayacaktır sorularınızı. Bol şans!

Benzer Başlıklar

• 43 Oy
    7k İleti
    559k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • 17 Oy
    8k İleti
    917k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k