Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ATS16

İmza kısmımı düzenledim, teşekkür ediyorum dikkatli davranmanızdan dolayı. Yanlış bilgilerimib ne olduğu konusunda emin değilim. Hangi dört maddeye dikkat etmeliyim ve nereden ulaşabilirim yazıya?

Sevgiler, saygılar, teşekkürler…

• @alper16
    Selamlar,
    DS-260 formunuza resmi olarak kayitlara gecsin ya da gecmesin, gercekten yasadiginiz adresleri yazmaniz beklenir. Mulakatiniz olursa eger, Dominik Cumhuriyetinden polis raporu almaniz gerekecektir, bunun icin nasil temin edebileceginize dair simdiden arastirma yapabilirsiniz.
    Vizenizin hangi pasaportunuza basilmasini istiyorsaniz o pasaport bilgilerini girebilirsiniz.
    Ilgili konsoloslugun gecmis yillardaki performansina gore dosyanizi tasiyip tasimama kararini kendiniz verebilirsiniz. Ilgili veriler icin bu siteyi inceleyebilirsiniz, bol sans.

• @Arthur-Morgan merhaba öncelikle umarım sizin için hayırlısı olur. Ben de taşıyacağım için sizden bilgi almak istedim nasıl bir mail attınız ve nasıl döndüler

• @ebru-aleyn benim 25xxx. hong konga taşımayı düşünüyorum. Gizem hanımın şu yazısını okumanızı öneririm: https://yesilkartforum.com/forum/topic/7231/dv2025-mülakat-deneyimleri/559?_=1746734858123

• ⭐⭐⭐⭐

@alper16

Vize mülakat görüşmenizi yapacak olan ABD konsolosu vatandaşı olduğunuz ülkeden farklı olarak Dominik Cumhuriyeti‘ndeki kalislarinizin sebebini soracaktır.

DS260 formunda yurtidisindaki kalış sürelerini e-devlet kayitlarinizdan bakarak tam tarihlere göre forma yazabilirsiniz. Hangi pasaportunuzda olduğu önemli değil giriş ve cikislarin, fiziksel olarak sizin nerede olduğunuz önemli.

Farklı bir yorumu olursa forum yöneticilerinin, katkı yapacaklardır durumunuza.

@ugursway’in dediği ve linkte ilettiği üzere Dominik Cumhuriyeti veya başka bir ülkede belirtilen sürede fazla kaldıysanız polis raporu nasıl temin edilir şimdiden arastirmaniz yararınıza olacaktır.

• Arkadaşlar formu ben zor bela kendim için doldurdum ama eşim için dolduramıyorum sürekli karakter hatası veriyor. Ne yapmalı sizce?

• ⭐⭐⭐⭐

@Kerem-6

Meslek lisesi mezuniyeti için High School Diploma seçmelisiniz. Bitirmediğiniz açık öğretim fakültesi konsolosun ilgi alanına girmiyor.

1abf7c38-ab9f-4e38-b9ad-fde1c09adb30-image.jpeg

Ayrıca bu kısmı doldururken, okulları sondan başa (üniversiteden liseye) yazmak gerekiyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@ebru-aleyn

Dosya taşıma onerilen ülkeler ve nasıl dosya taşıma yapılacağı bu konu basliginin 4.iletisinde mevcut. O iletide DV25, DV24, DV23 talihlilerinin deneyimlerine ait konu başlıkları var. Konu başlıklarında hangi konsolosluklara dosya tasidigina dair tecrübeler mevcut. Mulakat deneyimlerini incelemeniz ve kendi kişi profiliniz (maddi manevi şartlarınız) hangi ülkeye uyuyorsa oraya taşıMainz doğru olacak.

Forumda hiç bir kullanicinin kesin bir konsolosluk tavsiye etmesini beklemeyin, tavsiye ederse de güvenmeyin, her kişi kendi kaderini çiziyor DV sürecinde kendi imkanları doğrultusunda.

Belgrad, Muscat (DV23’de birçok dosya kabul etti, DV24’de 0, DV25’de 1), Manila gibi ilk akla gelen uzak durulması gereken konsoloslukları da mülakat deneyimlerini okudukca goreceksiniz. Yine de tercih etmek isterseniz siz bilirsiniz. Bol şans!

• Herkese merhaba, DS 260 formunu dolduracağım ama sayfada belirlenen süreyi aşmamama rağmen sürekli düşme sorunu yaşıyorum. Bu sorunu yaşayan var mı?

• Bu ileti silindi!
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @turtleman1821

Hong Kong Türk vatandaşlarından vize istemiyor. Pasaport ile işlem yapılabiliyor ülke girişinde . Orda kalmayı planladığım yerin adresini girdim biraz maliyetli bir seçim ayrıca Hong Kong bunu lütfen göz önünde bulundurun.

• @ATS16 merhaba ben üniversite kısmını doldururken Direkt türkçe olarak Sakarya Üniversitesi yazdım Course Of Study kısmına İşletme yazdım yani türkçe yazdım. Ancak lise kısmına lisenin türkçe adını yazdım mesela Mustafa Kemal Atatürk Lisesi yazdım Course of study kısmına Vocational yazdım yani ingilizce yazdım.

Bir problem olur mu? Ankarada girmeyi planlıyorum sorun olur mu bir taraf ingilizce bir taraf türkçe?

Destek için şimdiden saolun

• Herkese merhaba, son 5 yıl içinde kullandığınız farklı bir telefon var mı sorusunda kararsız kaldığım bir durum var. İş için kısa bir dönem açtığım ancak şu an kapalı olan ve çok kısıtlı süre kullandığım bir numara var. bunu bildirmeli miyim ? 5 yıldan fazla bile olabilir tam hatırlamıyorum.

• @mthra, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

herkese selamlar
    ds260 formunu doldurup gönderdikten sonra hata yaptığımı fark ettim heyecandan lise bilgisini girmemişim ve üniversitenin adını ve bölümü ingilizce karakterlerle türkçe olarak yazmışım yani "ANADOLU UNIVERSITESI" - "ISLETME" olarak ne yapmalıyım.

şimdiden teşekkürler

Şu an için hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Mülakat aldıktan sonra formunuzu açtırmak için Konsolosluğa eksik bilgileri gireceğinizi ve yanlışları düzelteceğinizi belirtip, formunuzu açtırıp, bilgileri güncellersiniz.

• Merhaba. Kafama takılan bir konu var. Şöyle ki , KCCye dosya taşıma isteği göndermeden önce, kafamda belirlediğim bazı konsolosluklara dosyamı kabul edip etmeyeceklerini soran bir mail atmam ve ona göre taşıma isteğinde bulunmam sürecimi sıkıntıya sokar mı? Varsa zararı nedir ? Bilen arkadaşlar cevaplayabilirse çok sevinirim. Teşekkürler

• @bkio, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba, son 5 yıl içinde kullandığınız farklı bir telefon var mı sorusunda kararsız kaldığım bir durum var. İş için kısa bir dönem açtığım ancak şu an kapalı olan ve çok kısıtlı süre kullandığım bir numara var. bunu bildirmeli miyim ? 5 yıldan fazla bile olabilir tam hatırlamıyorum.

Sizden beklenen hatırlayabildiğiniz kadarıyla formunuzu güncel ve doğru olarak doldurmanız. Numarayı kullandıysanız şirketinde olsa yazmanızda bir sakınca yok, 5 seneden fazladır kullanmadıysanız yazmanıza gerek yok.

• @deebee merhaba çok major bir durum mu bu mutlaka dosya açtırmalımıyız? Bende aynı şekilde yaptım. Mutlaka mesela Sakarya University mi yazılmalı yada busniess adminastion gibi ingilizcesi

• @bkio, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba, DS 260 formunu dolduracağım ama sayfada belirlenen süreyi aşmamama rağmen sürekli düşme sorunu yaşıyorum. Bu sorunu yaşayan var mı?

Farklı browser kullanın, cache’inizi temizleyin, geçmişi silin, sık sık formu kaydedin. Hızlıca formunuzu doldurup, göndermelisiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@bkio

Siz bu konu basliginin 3.iletisini ve hatta ilk dört iletiyi tekrar okur musunuz rica etsem? Hali hazırda soru/sorularınız ile ilgili cevaplar ilk dört iletide mevcut.

bb8cbc4c-848d-48ce-9df3-da1fdc8d3877-image.jpeg

Siz bu daha önce cevaplanmis soruları sorarken diğer özel durumu olan veya gerçekten yardıma ihtiyacı olan kişilerin sorulari sizin sorularınız arasında kayboluyor. Empati yapmak ister misiniz?

• @deebee Teşekkür ederim, o şekilde deneyeceğim.

Benzer Başlıklar

• 153
  • 19441
  • 12173
  • 316
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

157

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |