DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Bu ileti silindi! -
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
Hong Kong Türk vatandaşlarından vize istemiyor. Pasaport ile işlem yapılabiliyor ülke girişinde . Orda kalmayı planladığım yerin adresini girdim biraz maliyetli bir seçim ayrıca Hong Kong bunu lütfen göz önünde bulundurun.
-
@ATS16 merhaba ben üniversite kısmını doldururken Direkt türkçe olarak Sakarya Üniversitesi yazdım Course Of Study kısmına İşletme yazdım yani türkçe yazdım. Ancak lise kısmına lisenin türkçe adını yazdım mesela Mustafa Kemal Atatürk Lisesi yazdım Course of study kısmına Vocational yazdım yani ingilizce yazdım.
Bir problem olur mu? Ankarada girmeyi planlıyorum sorun olur mu bir taraf ingilizce bir taraf türkçe?
Destek için şimdiden saolun
-
Herkese merhaba, son 5 yıl içinde kullandığınız farklı bir telefon var mı sorusunda kararsız kaldığım bir durum var. İş için kısa bir dönem açtığım ancak şu an kapalı olan ve çok kısıtlı süre kullandığım bir numara var. bunu bildirmeli miyim ? 5 yıldan fazla bile olabilir tam hatırlamıyorum.
-
@mthra, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
herkese selamlar
ds260 formunu doldurup gönderdikten sonra hata yaptığımı fark ettim heyecandan lise bilgisini girmemişim ve üniversitenin adını ve bölümü ingilizce karakterlerle türkçe olarak yazmışım yani "ANADOLU UNIVERSITESI" - "ISLETME" olarak ne yapmalıyım.şimdiden teşekkürler
Şu an için hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Mülakat aldıktan sonra formunuzu açtırmak için Konsolosluğa eksik bilgileri gireceğinizi ve yanlışları düzelteceğinizi belirtip, formunuzu açtırıp, bilgileri güncellersiniz.
-
Merhaba. Kafama takılan bir konu var. Şöyle ki , KCCye dosya taşıma isteği göndermeden önce, kafamda belirlediğim bazı konsolosluklara dosyamı kabul edip etmeyeceklerini soran bir mail atmam ve ona göre taşıma isteğinde bulunmam sürecimi sıkıntıya sokar mı? Varsa zararı nedir ? Bilen arkadaşlar cevaplayabilirse çok sevinirim. Teşekkürler
-
@bkio, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese merhaba, son 5 yıl içinde kullandığınız farklı bir telefon var mı sorusunda kararsız kaldığım bir durum var. İş için kısa bir dönem açtığım ancak şu an kapalı olan ve çok kısıtlı süre kullandığım bir numara var. bunu bildirmeli miyim ? 5 yıldan fazla bile olabilir tam hatırlamıyorum.
Sizden beklenen hatırlayabildiğiniz kadarıyla formunuzu güncel ve doğru olarak doldurmanız. Numarayı kullandıysanız şirketinde olsa yazmanızda bir sakınca yok, 5 seneden fazladır kullanmadıysanız yazmanıza gerek yok.
-
@deebee merhaba çok major bir durum mu bu mutlaka dosya açtırmalımıyız? Bende aynı şekilde yaptım. Mutlaka mesela Sakarya University mi yazılmalı yada busniess adminastion gibi ingilizcesi
-
@bkio, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese merhaba, DS 260 formunu dolduracağım ama sayfada belirlenen süreyi aşmamama rağmen sürekli düşme sorunu yaşıyorum. Bu sorunu yaşayan var mı?
Farklı browser kullanın, cache’inizi temizleyin, geçmişi silin, sık sık formu kaydedin. Hızlıca formunuzu doldurup, göndermelisiniz.
-
Siz bu konu basliginin 3.iletisini ve hatta ilk dört iletiyi tekrar okur musunuz rica etsem? Hali hazırda soru/sorularınız ile ilgili cevaplar ilk dört iletide mevcut.

Siz bu daha önce cevaplanmis soruları sorarken diğer özel durumu olan veya gerçekten yardıma ihtiyacı olan kişilerin sorulari sizin sorularınız arasında kayboluyor. Empati yapmak ister misiniz?
-
@deebee Teşekkür ederim, o şekilde deneyeceğim.
-
@ATS16 Çok teşekkürler. Bir şeyi daha merak ediyorum: Lisenin ilk yılını başka bir okulda okudum, fakat o okul artık kapalı. Bu durumu formda ayrıca belirtmem gerekir mi?
-
Kısa süreli okuduğunuz ve kapanmış olan okulu belirtmenize gerek yok, mezun olduğunuz ve diplomasını kanitlayabildiginiz liseyi DS260’da beyan etmeniz yeterli.
-
biliyorum dosya numaram yüksek değil ama yine de dosyamı taşımayı düşünüyorum. forumda dikkat ettiğim kadarıyla viyana konsolosluğu dosya taşıma konusunda yardımcı oluyormuş. süreç hakkında birkaç araştırma yaptım ama yine de emin olamadığımdan sizlere danışmak istiyorum, şimdiden teşekkürler;
1- viyanaya taşımak mantıklı bir adım olur mu, eğer mantıklı bir adım değilse alternatifim neresi olmalı
2- current olmadan kcc’ye mail atıp dosyam ankaraya gelmeden taşımak mantıklı mı (ds formunda vize görüşmem ankara)
3- benden viyanaya taşımam konusunda bir gerekçe isterler mi, eğer isterlerse nasıl bir gerekçe sunabilirim -
@ATS16 Esasen ben tüm yönergeleri tekrar tekrar okudum. Ancak emin olamadığımız, tereddüt ettiğimiz şeyler olabiliyor. Burada da hatırladığınız kadarıyla diyor, ben numarayı biliyor ve hatırlıyorum. Neyse, mühim değil olarak yorumlayacağım. Eminim sizlerin de başvuru sürecinde esasen küçük olan ama tereddüt yaşadığınız şeyler olmuştur. Sizin de empati yapabileceğinizi düşünüyorum. Kusura bakmayınız yine de, ikazınız için teşekkürler :)
-
@bkio sizinde heyecanınızı anlıyorum ve kendi DS260 formumu doldurduktan sonra foruma ilk yazdığım mesajı dün gibi hatırlıyorum.
DS260 formunu submit etmeden önce, aklınıza gelebilecek cevabını bulamadığınız tüm soruları bir kenara not aldıktan sonra tek bir mesajda sorarsanız, forum yöneticileri ve tecrübeli forum kullanıcıları yine memnuniyetle cevaplayacaktır sorularınızı. Bol şans!
-
Bu ileti silindi! -
@ATS16 Tekrar çok teşekkür ederim yanıtlarınız için. Bazı soruların cevabı tahmin edilebilir aslında ama formu biraz fazla titiz (belki biraz da obsesifçe) doldurduğum için bolca detay verip sık sık soru soruyor olabilirim, kusura bakmayın :)
-
"Primary Occupation" kısmında “Student” seçeneğini işaretlemiştim ve açıköğretim fakültesinde kayıtlı olduğum üniversite bilgisini de eklemiştim. Bu yüzden eğitim kısmına da açıköğretim bilgisini eklemem gerekir mi, yoksa sadece mezun olduğum lise bilgisini yazmam yeterli olur mu?
-
Ayrıca, pdf’te geçen bir ifadeyi gördüğüm için lise eğitim geçmişimin tamamını (ilk yılı okuduğum ama artık kapalı olan okul da dahil) yazmayı düşünüyordum. Ancak sizin açıklamanıza göre sadece diplomasını aldığım okulu yazmak yeterli gibi duruyor. Bu durumda lise eğitiminin yalnızca 3 yıl olarak görünmesi bir sorun yaratır mı? Vize görüşmesinde kafa karışıklığına neden olur mu diye de ayrıca sormak istedim.

-
-
@Kerem-6, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@ATS16 Tekrar çok teşekkür ederim yanıtlarınız için. Bazı soruların cevabı tahmin edilebilir aslında ama formu biraz fazla titiz (belki biraz da obsesifçe) doldurduğum için bolca detay verip sık sık soru soruyor olabilirim, kusura bakmayın :)
-
"Primary Occupation" kısmında “Student” seçeneğini işaretlemiştim ve açıköğretim fakültesinde kayıtlı olduğum üniversite bilgisini de eklemiştim. Bu yüzden eğitim kısmına da açıköğretim bilgisini eklemem gerekir mi, yoksa sadece mezun olduğum lise bilgisini yazmam yeterli olur mu?
-
Ayrıca, pdf’te geçen bir ifadeyi gördüğüm için lise eğitim geçmişimin tamamını (ilk yılı okuduğum ama artık kapalı olan okul da dahil) yazmayı düşünüyordum. Ancak sizin açıklamanıza göre sadece diplomasını aldığım okulu yazmak yeterli gibi duruyor. Bu durumda lise eğitiminin yalnızca 3 yıl olarak görünmesi bir sorun yaratır mı? Vize görüşmesinde kafa karışıklığına neden olur mu diye de ayrıca sormak istedim.

1-"Primary Occupation" kısmında “Student” seçeneğini işaretlemiş olmanız uygun, eğitim kısmına da açıköğretim bilgisini eklemeniz uygun, başlangıç tarihi gerçek başladığınız tarih, henüz bitmediği için bitiş tarihine bugünün tarihi, dereceye de “some university courses” seçmeniz uygun.
2-Lise geçmişiniz ile ilgili olarak da başlangıç tarihini kapanmış olan liseye başladığınız gerçek tarihi yazacaksınız, bitiş tarihine gerçek bitirdiğiniz tarihi (veya lise diploması tarihi), dereceye de high school diploma seçeceksiniz. Böylece 4 yıllık lise mezunuiyeti şartı sağlanmış oluyor
-
-
Arkadaslar DV2026 siralamam 28bin. Halihazirda 3 seneyi askindir Amerika'da yasadigim ve gecerli bir F1 statum oldugu icin AOS yapacagim. Ancak diyelim ki tum numaralar yeteri kadar zaman varken current oldu, yada 28 bin'e ulasti. Bu durumda Turkiye icin kota asimi vs gibi durumlar nasil oluyor? Bilgisi olan aydinlatirsa cok sevinirim. Simdiden tesekkurler!!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
47
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum