Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@mustafa-berat-taşcı

Bu konuda bir çok soru var, benimde DV2024’de form doldururken yaptığım hatalardan birisiydi bu ama sürece olumsuz bir etkisi yok.

Örnek olması açısından eşinizin evlenmeden önceki ismi Ayse Bahar olsun, evlendikten sonra sizin çok soyadınızı alması ile ismi Ayse Tasci olsun.

Ekran görüntüsü attığınız kısımda Other surnames used kısmına Bahar, other given names used kısmına Ayse yazacaksınız.

Tüm yazım karakterleri İngilizce karakter olacak, formda Türkçe karakter kulanilabilecek tek alan var zaten.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Kamile-1 bu başlığın 4. iletisini inceleyin lütfen.

• ⭐⭐⭐⭐

@aysegul

O Michael Jordan cevabını yazdığı kişi bendim @crazycells’in, bu forumdaki ilk mesajimdi.

https://yesilkartforum.com/forum/post/363112

Hatırlattığınız için teşekkürler @aysegul, hatirlattiginiz için ve cevabı içinde @crazycells’e teşekkürler🙏🏻

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Uğur-Çelik burada önemli olan soyadınızın eşleşmesi değil, resmi evli olmanız.
    eğer evliliğiniz kesinse öyle yapabilirsiniz, çünkü DV2026 süreci 1 ekim'de başlayacak.
    eğer uzayacaksa süreç, o zaman bekar olarak doldurun sonra eşinizi eklersiniz.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   deebee deebee 
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@bkaraca bir önceki mesajımda nereden bakacağınızın bilgisini verdim zaten, incelemediniz mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Emre-Çelik-1 ne zaman isterseniz..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@wizzie

KCC'ye en erken ne zaman mail atabiliriz?

formu submit ettikten sonra.

Bülten açıklanmadan önce -dosya numaralarımız current/aktif olmadan önce- KCC'ye dosyalarımızı taşımak istediğimize dair mail atmamızda bir sakınca var mı?

hayır

Önümüzde ön görülemez bir süreç olduğu için, henüz konsoloslukların nasıl işleyeceğini bilmeden erkenden dosyalarımızı taşıtmamız sıkıntılı olur mu yoksa ekim ayını bekleyip ona göre mi hareket etmemiz daha sağlıklı olur?

bu cn ile ankara'dan zerre umut beklemeyin.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@emels hayır. bitirmediğiniz bir okulun forma işlenmesine gerek yok.

• @gucarslan süreci mümkün olduğunca erken halletmeyi düşünüyoruz, ekime kadar nikahı yapıp ds260 formunu doldurucaz , bu durum mülakat sıramızı erteler mi karşımıza bir sorun olarak çıkar mı sizce

• Dosya taşıma için en erken ne zaman başvuru yapabiliriz?

• ⭐⭐⭐⭐

@ATS16 aa kime yazdığına bakmamışım 🙂

• @gucarslan anladım çok teşekkür ederim , benim korkum ds 260 ı temmuz -ağustos gibi doldurursam 2bin olan sıra numaram formu geç doldurdum diye geriye düşer mi , yoksa bunun bir önemi yok mu acaba

• Arkadaşlar ds260 formu doldurulurken annemizin kızlık soyadımı yoksa kimlikte yer alan soyadınımı (kimlikte kızlık soyadı yazmıyor) girmeliyiz?
    Diğer bir sorumda dosya taşıma maili atmaktansa ilk formu doldururken direkt olarak tayland veya hong kong seçersek sorun olurmu?

• @gucarslan çok teşekkürler. Ben henüz DS-260 ı doldurmadım. Bu noktada formu doldururken önce Ankara seçip dosya taşımak mı mantıklı yoksa direkt başka ülkeyi mi konsolosluk olarak seçmek mantıklı. Eğer taşıma yapılacaksa bu taşıma işlemi nasıl yapılıyor onu nasıl öğrenebilirim.

• Tamm hocam yapılan hemen bı sorum var hepatıt b olan bırısı ıcın sorun olur mu aceba

• @gucarslan Gönderiyi inceledim. Anladığım kadarıyla randevu tarihinin çıkması biraz şansa bağlı. Varsova, son 3 yıldır yıllık ortalama 2800 vize vermiş, fakat Rus vatandaşlarının ne kadarının Varsova'ya randevu almak için gittiğini bilmiyorum. Eğer Rus vatandaşları onume gecerse randevu alamayabilirim gibi duruyor. Keşke konsolosluğun sahip olduğu toplam dosya numarasını öğrenmenin bir yolu olsaydı. 27 bin civarında bir dosya numarası için ne yapmamı önerirsiniz? Simdiden yeniden cok tesekkur ederim.

• Merhabalar herkese . Babama green card cikti fakat ankaranin yavaş gitme ihtimaline karşın eğer dosya taşımak istersek neden bir ülkede 15-20 gün konaklamamiz gerekiyor? Ve dosya tasima sürecinu en az gün ve masrafla hangi ülkelerde halledebiliriz? Çok teşekkürler şimdiden.

• DS-260 formunu çocuğum için doldurmaya çalışıyorum. Henüz pasaportu yok. "Provide the following information on your travel documentation:" başlığı altında pasaport veya other travel document seçenekleri var. Bu kısmı ne yapmalıyım şu an ? Kazanan kişi ve eşi submit edilmiş durumda. Sadece çocuk kaldı.

• CN numaram yüksek olduğu için dosyamı kesin taşıyacağım. Halihazırda yeşil pasaport sahibiyim ve Slovenya'da erasmus yapmaktayım. Dosyamı hangi avrupa ülkesine taşımam avantaj sağlayacak onu araştırsam da bulamıyorum. Frankfurt, Viyana, Varşova.. hangisi daha makul veya Amerikan vizesine başvuru yapıp mülakata direkt Amerika üzerinde girmek mümkün mü?

• ⭐⭐

@Gamze-Sahan selamlar, hong kong ozelinde konusacak olursak, saglik muayenesi raporu icin 10 is gunu gibi bir sure veriliyor mulakat tarihinden once. Bu nedenle ulkeye giris yapip, saglik muayenesi olup sonrada mulakatinizi bekliyorsunuz. Tabi arada resmi tatil, firtina vs olmadigi durumlarda eger boyle bir durumada denk gelirseniz ekstra gun oluyor. Masraf konusu biraz goreceli bir kapsam. Mulakata gireceginiz her bir aile bireyi icin saglik muayenesi ve vize ucreti de odeyeceginiz icin bu miktar direkt olarak aile birey sayisi ile dogru orantili oluyor. Eger schengen vizeniz var ise, viyana olasiligini dusunebilirsiniz. Saglik raporu suresi daha az fakat yine de her bir birey icin ayri ayri muayene ucreti odemeniz gerekiyor. Viyana disinda bangkok ve hong kong var. Bunlarda daha uygunu bangkok sonrada hong kong geliyor. Bu konuyu dv24 ve dv25 mulakat deneyimleri konusuna bakarak, kafanizda uc asagi bes yukari bir maliyet cikarabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |