DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
selamlar. ben mulakata kanada'da girecegim cunku burada yasiyorum. nisanlimla evlenmeyi dusunuyorduk ama onun kanada vizesi yok yani kanada'da konsolosluga birlikte gidebilme sansimiz yok bu sorunu nasil cozebilirim? birde mulakat sirasi sorunu varmis galiba , benim dosya numarasi 21binlerde. vize verilip verilmemesi konsolosluktaki siraya goremi belirleniyor yoksa sitede yayinlanan aylik cut-off da 21bininci siraya gelmesine gore mi bekleyecegim?sira konusu tam oturmadi bende. Tabi onemli olanlardan digeride konsoloslugu evli olarak gitmek icin degistirirsem vize alma sansimi dusururmuyum kanadaya kiyasla ? ds-260 formunu hemen gondermek istiyorum bunlara gore submit edecegim. tesekkurler
-
@ugur077, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Daha önce de sormuştum fakat net yanıt alamadım, bilgili arkadaşlardan dönüş bekliyorum lütfen.
- Asıl talihli nişanlım ve 10-15 güne evleneceğiz. DS260 acil göndermemiz gerekiyor mu, 15-20 gün sonra göndermenin bir sakıncası var mı ?
- Nişanlımın şuan bir pasaportu var. Evlendikten sonra pasaportu değişeceği için DS260 formunda şuanki pasaport bilgisini mi verelim yoksa other seçeneğini mi seçelim?
- Lise diplomasının nerede olduğundan emin değiliz. Bu belgeyi nasıl bulabiliriz ?
lise mezunu musunuz? yoksa universiteye kayit yaptirdiniz mi?
-
@mustafa-berat-taşcı, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese selamlar, Bizde de eşim talihli oldu herkese hayırlısı olsun diyorum.
DS-260 Formu ile ilgili bir sorun olacak sizlere;Have you ever used other names (i.e., maiden, religious, professional, alias, etc.)?
Bu bölümde YES diyoruz ve 2 seçenek çıkıyor, burada iki seçenekte ile seçenek olan bölüme nedenini mi yazmamız gerekiyor?
İlk seçenek
Other Surnames Used (maiden, religious, professional, aliases, etc.)
ikinci seçenek ise
Other Given Names UsedBen buradaki alanların nasıl doldurulması gerektiğini anlayamadım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
imzamdaki belgede tum sorularin turkce aciklamalarini bulabilirsiniz.
-
@mustafa-berat-taşcı, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@onuru Buraya kadar tamam soru şu soyisim yazdık ama isim değişikliği olmadı bu durumda boş bırakamıyorum bir şey yazmam lazım direk ismini mi yazmamız gerekiyor.
Kafamızı karıştıran nokta bu oldu.o soyismiyle kullandiginiz isim ne ise onu yazmaniz gerekiyor, forum video'suna veya belgesine goz atmanizi tavsiye ederim. Bu tur aciklamalarin hepsi oralarda ayrintili olarak yazili zaten...
-
@Mertkan-Şahin, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
selamlar. ben mulakata kanada'da girecegim cunku burada yasiyorum. nisanlimla evlenmeyi dusunuyorduk ama onun kanada vizesi yok yani kanada'da konsolosluga birlikte gidebilme sansimiz yok bu sorunu nasil cozebilirim? birde mulakat sirasi sorunu varmis galiba , benim dosya numarasi 21binlerde. vize verilip verilmemesi konsolosluktaki siraya goremi belirleniyor yoksa sitede yayinlanan aylik cut-off da 21bininci siraya gelmesine gore mi bekleyecegim?sira konusu tam oturmadi bende. Tabi onemli olanlardan digeride konsoloslugu evli olarak gitmek icin degistirirsem vize alma sansimi dusururmuyum kanadaya kiyasla ? ds-260 formunu hemen gondermek istiyorum bunlara gore submit edecegim. tesekkurler
Merhaba, DS260 formunuzu hızlıca doldurup gönderin, mülakat aldıktan sonra formunuzu açtırıp eşinizi ekleyebilirsiniz. 21 binlerdeki numaranıza seneye bu zamanlar mülakat verilebilecek duruma gelir, o zamana kadar evlenip, eşinize vize alamaz mısınız?
Sıra numaranız bültende current olduktan sonra size Konsolosluk mülakat verecek. Ne zaman vereceği, onların inisiyatifinde ancak ilk şart current olmak.
Siz Canada’dan vize aldıktan sonra eşiniz Ankara’dan mülakat alabilir ancak Ankara’nın mülakat vermeme tutumu bu işinizi zorlaştırabilir. Bence en doğru yöntem, birlikte Canada’da mülakata girmek olacaktır sizin için.
-
This post is deleted! -
@iibrahimd, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar hayırlı akşamlar yeni yeni konuya hakim olmaya çalışıyorum şu anda aklıma takılan bir kaç soru var şuanda cevaplarsanız çok sevinirim
1- 1 Eylül tarihine kadar herhangi bir işlem olmuycak değil mi bu tarihe kadar araştırmalarımız yapabiliriz.
2- KCC ile taşıma işlemini 1 Eylülden önce mi yapılmalı yoksa sonra mı bunu tam olarak anlıyamadım
Çok teşekkürler1 Eylul degil, 1 Ekim...

-
@Cego43, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese merhaba,
Benim sorum çekilişi kazanan adayların işlerinden ayrılmaları süreci nasıl etikiliyor? Çünkü dosya taşıma ve mülakat sürecinde işyerleri izin vermeyebilir.Bu durum tamamen siz ile is yeriniz arasindaki iliskiye bagli. Ayrica alacaginizin bir gocmen vize oldugunu ve vizeyi aldiktan sonra sizden beklenenenin ABD'ye tasinmaniz oldugunu da hatirlatayim.
-
@Mertkan-Şahin, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@olafque merhaba. green card sonrasi evlendiginizde surec nasil ilerledi. diyelimki bugun ds260 formunu kendi adima doldurdum ve gonderdim. 1 ay sonra evlendik. buradan sonra ne yapmamiz gerekiyor ? tesekkurler
Mulakat tarihi aldiktan sonra konsoloslukla iletisime gecip dosyanizdaki bilgileri guncelleyebilirsiniz ve esinizi dosyaniza dahil edebilirsiniz.
Bu basliktaki bilgileri de incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik
-
@deebee suan kanada vize konusunda sikinti yasattigi icin sureler cok uzuyor ama deneyebiliriz eger current olma durumu ve konsolosluk suresi uzak tarihte ise . ikimiz hong-kong tarzi yerleri denesek mantikli olur mu? birde seneye bu zamanlar gelen sirada vize almak mumkun olur mu? o zamana kadar kota dolma ihtimali cok yuksekmidir?
-
@crazycells cok pardon takvimden bakarken yazmistim yanlis olmus
1 Ekime kadar herhangi bir işlem gerceklestiremiyoruz ve KCC tasima islemini 1 ekimden sonra dosya Ankaraya ulastiktan sonra mi yapiyoruz o halde -
DS-260 Formumu incelediğimde bazı yerlerin sorun yaratıp yaratmıycağını sormak istedim
1- Türkce karakter kullanarak ismimizi yazdığımız kısıma ingilizce olarak yazdım İBRAHİM yerine IBRAHIM olarak
2- 16 yaşından sonra yaşadığımız yerleri yazdığım kısıma 16 yaşına kadar yaşadığımız yerleri yazmıştım zaten toplamda 2 farklı adreste ikametgah yazdım ilk yaşadığımız yerin giriş çıkış zamanlarını tahmini olarak e devletten beyana göre bakarak yazdım 2.adresim hala bulunduğum son adresim onunda başlangıç tarihi yazdım ve onaylama esnasında herhangi bir sorun oluşmadı
3-Henüz amerikada bir adresim yok adres kısmını "Henüz yok olarak yazdım." ancak green card bu adrese gönderilsin sorusunu EVET işaretledim
4- Amerikada ne iş yapıcaksın sorusuna aklıma ilk gelenlerden birini yazdım ancak bilgisayar mühendisi olarak değiştireyim mi bu avantaj sağlar mı?
5- Aşı sorusunda türkcesi olarak "KONSOLOSLUKTA VİZE GÖRÜŞMESİ İÇİN AŞI KANITINI SUNAMIYORUM, İLGİLİ HİÇBİR BELGEYE SAHİP DEĞİLİM." olarak yazdım ancak pdfte anlatılan şekilde ""Hayır, şu anda aşıları aldığımı kanıtlayacak bir belgem yok, ancak konsoloslukta vize görüşmesi sırasında belgelerim olacak.” şeklinde değiştirmeli miyim?
DS-260 formunda verdiğim cevaplar bu şekilde bu maddelerde sorun çıkartabilecek maddeler mevcut mu değiştirmem gerekir mi çok teşekkür ederim
genel olarak bir sorun gorunmuyor. 4. soruya makul bir secenek yazin, yani gercek dusuncelerinizi ve planlarinizi...
5'teki cevabi belgede yazdigi sekilde degistirin.
-
@Egemen-Eren-Gümüş, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba öncelikle bu sabah green card kazadığımı fark ettim dosya numarm 28binlerde dosyamı viyanaya taşımayı düşünüyorum mülakat için bana sıra gelirmi sizce cevaplsrsanız sevinirim.
vize surecinizi imzaniza tasimalisiniz!
-
@crazycells öncelikle yanıt için teşekkür ederim. Sorumu yanlış anladınız, mülakat öncesi işten ayrılmanın süreci olumsuz etkilemesi mümkün mü demek istedim
-
@crazycells cok pardon takvimden bakarken yazmistim yanlis olmus
1 Ekime kadar herhangi bir işlem gerceklestiremiyoruz ve KCC tasima islemini 1 ekimden sonra dosya Ankaraya ulastiktan sonra mi yapiyoruz o haldehangi ulkede mulakata gireceginize bagli olarak daha once de KCC'ye ulasmaniz mumkundur.
-
@Cego43, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells öncelikle yanıt için teşekkür ederim. Sorumu yanlış anladınız, mülakat öncesi işten ayrılmanın süreci olumsuz etkilemesi mümkün mü demek istedim
Hayir, bu durum dosyaniza kesinlikle olumsuz yansimaz.
-
@crazycells üstadim degerli cevaplariniz icin çok tesekkur ederim ellerinize saglik. 5.soruyu su anda guncelleme yapabiliyor muyum acaba? Yapamiyorsam bu işlemi ne zaman yapabilirim?
-
@crazycells üstadim degerli cevaplariniz icin çok tesekkur ederim ellerinize saglik. 5.soruyu su anda guncelleme yapabiliyor muyum acaba? Yapamiyorsam bu işlemi ne zaman yapabilirim?
Eger formu gonderdiyseniz hicbir cevabi degistirmenize gerek yok, bu sekilde kalabilir, zaten mulakat gunu konsolos cevabi guncelleyecektir.
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Eger formu gonderdiyseniz hicbir cevabi degistirmenize gerek yok, bu sekilde kalabilir, zaten mulakat gunu konsolos cevabi guncelleyecektir.
Malesef birazcik aceleye getirip gönderdim. O halde dediginiz gibi bu sekilde kalsin eğer ki mulakatta bir sıkıntı olmazsa. Tekrardan cok tesekkur ederim iyi gunler dilerim.
-
A aysegul bu başlıktan bahsetti
-
A aysegul bu başlıktan bahsetti
-
Birlikte seyahat ettiyseniz aynı tarihli uçak, otobüs bileti isimlerinizin yazılı olduğu, birlikte tatile gittiyseniz isimlerinizin yazılı olduğu rezervasyon konfirmasyon mektubu, tarihli WhatsApp yazışmaları bunların hepsi kanıt. Siz yeter ki ilişkinizin çekiliş tarihinden önce başladığına emin olun, mülakat tarihinize kadar arşivlerinizde fazlasıyla ikna edici kanıt bulacaksınızdir. Sizin olmasa bile birlikte göründüğünüz arkadaşlarinizin sosyal medya paylaşımları dahi kanıt olacaktır.
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum