Bu dergi goc krizi, goc edenin yasadigi evreyi falan filan bilimsel bir sekilde acikliyor cok faydali buldum
https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/403542-
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
2 yıllık EB2-NIW süreci sonunda ben de greencardı onaylananlar kervanına katılmış bulunmaktayım. Bekleyen herkese bol şanslar!
-
@nimble tebrik ederim. Gözünüz aydın.
-
@nimble Tebrikler .
-
@nimble gözünüz aydın, tebrikler...
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
cttl -
crazycells -
crazycells -
ATS16
-
Merhabalar bu gün şans bize güldü green card çıktı . dosya numaramız 27 binlerde 10 yıllık da abd vizemiz var hatta şubat ayında abd ye gelip e2 vizesi için araştırma yaptık eylül ayında da yerleşip iş kurup e2 ye başvuru yapacaktık. şunu sormak istiyorum aos mu yapmalıyız
-
YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532
AOS yapma hakkınız var ama sormak yerine bu konu başlığındaki olumlu & olumsuz tecrübeleri (süreç, maliyet vb) iyi okumanız gerekiyor.
DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları konu başlığında tüm detaylar mevcut, ilk dört gönderisinde. Sakin olun DV2026 kazananı olarak, vizesine forumda çok okuyanlar ve çabalayanlar kavuşuyor.
-
@zeynal Öncelikle tebrikler!
Arkadaşıma katılıyorum, daha vaktiniz var, arada hobi niyetine günde yarım saat bir saat, sosyal medya yerine bu başlığı okuyabilirsiniz. Öyle key bilgilerle karşılaşacaksınız ki sizde şaşıracaksınız.
Sorunuza gelirsek; tamamen sizin tercihiniz, lakin tercihinizi şekillendirmek için yaşanmış tecrübelerden faydalanmayı göz ardı etmeyin. Dosya numaranız AOS için biraz yüksek görünüyor. Ben sizin yerinizde olsam Schengen vizem varsa veya alabilecek konumdaysam Avusturya’ya, yoksa Hong Kong’a dosyamı şimdiden taşırdım. Daha sonra gelişecek durumlara göre özellikle bültenin gidişine göre nasıl adım atacağıma karar verirdim. Hiç current olamamaktan, vizenizi son hafta hatta son gün alabilme (ya da alamama), kotaya takılma gibi her ihtimale de kendinizi hazırlamanızı öneririm. -
@erenotti
Teşekkür ederim ilk defa başvurdum ve çıktı ama olaya çok yabancı olduğumdan açıkcası fikir sahibi değilim . Bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim -
-
deebee
-
Arkadaslar merhaba, daha önceki iletilerde durumumuzdan biraz bahsetmiştim. Avukatlar tarafından mağdur edildik ve simdi eşimin aos formlarını kendim dolduruyorum. I-485 formunh doldururken aklıma bir şey takıldı. Daha önce hiç göçmen vizeye basvurdunuz mu diye bir soru var ve avukatlar bu soruya bizimle paylaştıkları hatalı formlarda “hayır” demişler. Fakat ben greencard kazandığımda benden dolayı eşime de basvuru yapmıştık ve AP ye kalmıştı. Daha sonra basılacak vize kalmadı denilerek basvurusu olumsuz sonuclanmıştı. Bu durumda bu soruya “evet” mi demeliyiz?
-
gucarslan
-
@bernat evet daha once Gocmen basvurusu yaptiysaniz evet demelisiniz . Buna dayali olarak gelecek sorular var devaminda onlarida dogru olarak cevaplandirin .
-
gucarslan
-
Arkadaslar AOS dosyamız için gereken yeminli çevirileri fiziki olarak alabileceğimiz bir ofis Philadelphia’da bulamadık. Email olarak iletebiliriz diyor hepsi. USCIS emailden gelen çıktıyı kabul ediyor mu? Yoksa orjinal çevirileri mi eklememiz gerekir? Bu aşamada çalışıp memnun kaldığınız bir tercüme ofisi varsa paylaşabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
-
@bernat, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Arkadaslar AOS dosyamız için gereken yeminli çevirileri fiziki olarak alabileceğimiz bir ofis Philadelphia’da bulamadık. Email olarak iletebiliriz diyor hepsi. USCIS emailden gelen çıktıyı kabul ediyor mu? Yoksa orjinal çevirileri mi eklememiz gerekir? Bu aşamada çalışıp memnun kaldığınız bir tercüme ofisi varsa paylaşabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
Tabiki kabul ediyor, dosyanizdaki tum belgeler zaten kopya olmali, mulakata asillarini gotureceksiniz sadece.
-
Selamlar, ben ABD ye turist olarak 6 aylık giriş yapıp vize sürem dolmadan iltica ettim. Dosyam beklemede(pending). Bu yıl Green card bana çıktı. Eğer statüm turistken veya öğrenci olduğunda green card çıksaydı kolaydı Aos yapmam öğrendiğim kadarıyla. Danıştığım iki avukat ta kanunen gri alanda olduğundan bahsetti benim durumumun. Biri konsolosluğu taşımaktan bahsetti, diğeri de o işin çok riskli olduğundan ve Aos nin mantıklı olduğunu söyledi. Ben tam olarak hesaplayamadım riskleri. Böyle bir süreç yaşayan var mıdır?
-
Arkadaslar merhaba, AOS paketimi hazırladım, salı günü göndereceğim bir aksilik olmazsa. Emin olmak adına bir iki sorum olacaktı. Öncelikle AOS paketim içinde I-485, I-765 ve I-131 olduğu için 6 adet foto koyuyoruz ( her form için 2 adet) değil mi?
Diğer sorum ise, AOS paketinin içine talep ettikleri destekleyici belgeleri birer adet koyuyoruz? Yani I-765 için de ayrıca passport copy, visa page koymam gerekmiyor değil mi zaten I-485 içinde dosyada hepsi mevcut? İzlediğim bazı videolarda koymuşlar, bazılarında gerek yok demişler o nedenle teyit etmek istedim.
Bir de en önemli sorun şu ki, eşim için turist vizesini uzatmıştık. Kabul edildi elimde Approval Notice var. Ve gelen Approval Notice’de I-94 kaydı da var. Belgede valid tarihi June 11, 2025 yazıyor. Fakat elektronik olarak I-94 u actıgımda yıl yanlıs girilmiş valid tarihi June 11, 2024 yazıyor. Bu durumda extensionın approval notice kopyasını koymam yeterli olur mu?
I-864 formunda takıldığım bir soru hariç her şeyi tamamladım gibi görünüyor (sponsorluk baslıgı altında sordum dönüş bekliyorum)
-
ugursway
-
@cango Merhaba, hayirli olsun, surecinizi imzaniza tasirsaniz daha hizli yanitlar alabilirsiniz. Iltica basvurusu size ABD'de kalma hakki verse de pending oldugu icin bir statu degildir. Iki dili karisitirip daha kolay anlatmaya calisirsak, surecin adinin adjustment of status oldugundan hareketle, sizde su an adjust edilecek bir statu yoktur.
Buna ragmen, "pending aslyum seeker" gecici olarak ABD'de bulunma hakki tanidigindan bunu adi konulmamis bir statu olarak algilayan ofisler bulunabilir. Bu konuda net bir yaklasim olmasa da gocmenlik ofisinin basvurunuzu yukarida acikladigim sebeplerle reddebilecegi asikardir. Son zamanlarda Trump hukumetinin iltica basvurularina karsi yaklasimi da acikken daha once boyle bir dosyayi ustlenip kazanabilmis bir avukatttan baskasiyla calismak cok riskli olurdu.
Sizin yerinizde olup boyle zor bir karar vermek istemezdim; ancak dosya numaram 15k altinda ise kesinlikle Trump yonetiminin gonullu geri donenler icin verdigi 1.000$ yol harcligini alip dosya tasimayi denerdim.
-
@cango öncelikle sürecinizde bol şans ve kolaylıklar.
@EasternStar’in ilettiği üzere imzanizi güncellemeniz hususuna ilave olarak statünüzü, alacağınız kararlarin avantaj ve dezavantajlarını iyi değerlendirmelisiniz. Ülkeye dönüş karari alıp, DS260 formu doldurarak başka bir ülkeye dosya taşımayı planlarsanız dolduracaginiz DS260’daki aşağıdaki soruların cevaplarını da düşünmeniz gerekiyor.

Forumda aktif olan Muslu Hukuk Bürosu avukatı @Claudia-J-Muslu Hanim ve ekibinden belki destek alabilirsiniz.
-
@ATS16 Evet bir de bunlar var, gercekten cok iyi akliniza geldi. Bu sorulardan birine bile Evet yaniti vermek dosyanizi ciddi anlamda belaya sokacaktir. Yine de o anki statunun suresi dolmadan yapilmis iltica basvurusu, dosya uzerinde bir islem yapilmamissa, tum sorulara hayir yaniti vermeyi saglayacaktir.
-
@EasternStar değerlendirmen ve katkın için çok teşekkürler... Gerçekten zor bir durum olmuş. İltica sonrasında Green Card kazanıp Green Card alan birisinin tecrübesi olsaydı süper olurdu. Bu arada 1.000 USD iyi para ama ben almasını yada o prosedürü işletmesini önermiyorum. Zaten amaç 1.000 USD ile ülkede kaçak durumda olanları göndermek için aldığı bir para, bu kararı alıp 1.000 USD + Uçak biletini alan birisi aslında Amerika'dan vazgeçti anlamına geliyor diye düşünüyorum. Dolayısıyla son karar @cango 'nundur ama ben olsam o durumdan faydalanmazdım, yinede son karar kendisinin yada avukat yada danışman ile birlikte verecekleri karardır..
Syg. -
Arkadaslar I-485 formunda sayfa 3, Part 1, soru 12. De “I-94 üzerinde görünen expiration date” soruluyor. Eşim B2-Extension yaptı elimizde approval notice var fakat bu bilgi elektronik ortamdaki I-94 de giriş-çıkış yapınca değişiyormuş. Buraya yine de I-94 üzerindeki eski bilgiyi mi girmeliyim?
Aynı sayfanın 15. Sorusunda şuanki immigration statusunun expiration date i soruluyor. Buraya da Approval Notice deki valid date i mi girmeliyim? Dosyamızı en geç yarın göndermem gerekiyor, eşimin legal kalış süresinin dolmasına az kaldı. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. Sevgiler
Benzer Başlıklar
136
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k