Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ehliyet ve Araba
262 94 41.2k 72
  • ⭐⭐

@berke1998 hayirli olsun, guzel arac.
    Sigorta super ucuzmus. Ben 2011 camrye 180 dolardan asagi sigorta yaptiramamistim vegasta. Ehliyet yeniydi ondan olabilir diye dusunuyorum.
    Faiz yillik degil mi? Cok guzel rakam.

• @Emre-Kurtulmuş Sizin tecrubelerinizin uzerine ben de benimkileri paylasacagim. Ama biraz genis zamana ihtiyacim var, verileri de toplayip rakamlarla net bir tablo sunmak istiyorum.
    Yeni araba alimi konusunda cok fazla bilmediklerimiz varmis. Almak zorunda kalinca bazi detaylari kacirmis olmak uzuyor.
    2025 Toyota Corolla LE aldim. Kullanma hedefime uygun bir arac olarak aldim. Cross da cok guzel, gule gule kullanin. Taksitle alinca (biz de oyle aldik) faize karsi mutlaka re-finance ile mucadele etmek lazim. Yoksa 100 birimlik arabayi 150-160 birime mal ediyoruz.

• @caglaror Hayırlısı olsun. Allah kaza bela göstermesin.. Umarım en kısa sürede detaylı yazarsınız. "Kacırdığınız ve sizi üzen detaylar" , biz gelecekte araba almayı düşünenler için güzel bir kılavuz olur... Tşk,Syg...

• Dün araca refinance yaptırdım yani yapılandırma %17.9 olan faiz 7.49 a düştü bunu w-2 işine girip 3 ay kendi bankamda maaş göstererek yaptım. aylık 130 dolar fark etti ödemede ama 72 aya vurunca cok fark ediyor.

• Kredi ile tesla almayı düşünüyorum. Aracın özellikleri çok cezbedici. Youtubeda Erdem Baş’ın videosunu izledim. 6 cent peşinat ile 72 ay vadeli olarak sıfır satın almış. Kredi faizi %6 bu şekilde alabilmem için ne kadar kredi puanı lazım olur?

• @emirhankd Normalde, en az 750+ kredi, duzenli bir gelir, uzun kredi gecmisi ve dusuk borc/gelir orani gerekir.

• @MySea en az 1 sene gerekiyor anladığım kadarıyla.

• @emirhankd w-2 işinde kredi skorunun yuksek olması gerekir herkes bunu kacırıyor oyle doordash uberets yaparak kredi skorum yuksek gıdıp alayım dersen olmaz.

• @emirhankd

Boyle bir ödeme planı ile Tesla almak için ayrıca borclanilan tek kredi kartı değil, makul sayıda number of credit lines (farklı kredi kartı, ödemeleri düzenli yapılan farklı mortgage vb) da önemli, ödemeleri eksiksiz ve düzenli yapılmış. Bunun içinde fazlasıyla zaman gerekiyor (bir yıldan da fazla zaman gerekecek zira sizin goruntulenebilen kredi skorunuz ilk kredi kartı kullanmaya başladiginiz tarihten 6 ay sonra çıkacak). YouTube videoları güzel ama detaysiz hazırlananlar kişileri farklı yönlendiriyor.

• Kredi skorunuz +700
    Amerikaya geldiginizden itibaren duzenli gelir saglayan bir isiniz varsa
    Aylik duzenli odedeiginiz kiraniz/fatura/sigorta gibi seylerde sikinti yoksa

Amerikaya yerlestikten 6 - 7 ay sonra 40bin dolarlik sifir araci %5 faiz oraninin altinda alabilirsiniz.

Bir de boyle bir arac aliyorsaniz en az %20-25 down payment vermek faiz oraninin dusuk cikmasinda buyuk etkendir.

Yazdiginiz APR leri hayretle okuyorum. 🙂

• ikinci el alacaksaniz bi ustasina gostermenizi siddetle oneririm. Amerika gibi ulkelerde araba bakimi yaptiran azdir.

• @baran-bozdogan hangi firmadan yaptırdığınızıda paylaşır mısınız sorun değilse

• @Emre-Kurtulmuş arabayı ilk aldıgımda göçmenlere kolay ama yüksek faiz veren santander consumerdan almıstım %17.9 du sonra bankaları dolastım DCU bank eğer maaşın bize 3 ay yatarsa senin arabayı biz alırız düşük faizle aylık ödersin dediler öyle DCU ile yaptırdım. Bu arada bir arkadasımdan DCU önden payment istemiş onun maaşının yattıgı banka olmadıgından olabılır ama yine de karlı oluyordu.

• Merhabalar, Türkiyede ki kredi kartımı kullanarak amerikada araba alabilir miyim? 1 ay sonra amerikaya giriş yapacağım. Nakit para ile almak yerine var olan kredi kartımla almak ve aracının borcunu kartın asgari tutarını ve ya bir miktar fazlasını ödeyerek kapatmak istiyorum. Böyle bir durum mümkünmüdür ?

• @Burakhan-Bircan, içinde söyledi: ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Merhabalar, Türkiyede ki kredi kartımı kullanarak amerikada araba alabilir miyim? 1 ay sonra amerikaya giriş yapacağım. Nakit para ile almak yerine var olan kredi kartımla almak ve aracının borcunu kartın asgari tutarını ve ya bir miktar fazlasını ödeyerek kapatmak istiyorum. Böyle bir durum mümkünmüdür ?

ABD'de alışverişlerde Türk kredi kartımı rahatlıkla kullanıyorum.
    Araç fiyatı nedir? Örneğin 30.000$ ise kart limitinizin en az 1.200.000 TL olması gerekiyor.
    Kredi kartı limitiniz aracın fiyatı kadar ise niye olmasın.

• @Serapp Çok teşekkür ederim.

• @Burakhan-Bircan, içinde söyledi: ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

@Serapp Çok teşekkür ederim.

Yalnız çok büyük bir alışveriş olduğunda kart kabul vermeyebilir ve müşteri hizmetleri sizi arayıp onay almak isteyebilir. Bankada kayıtlı telefon numaranızın yurtdışı aranmalara açık olduğundan emin olun.

• @Burakhan-Bircan

@Serapp

ABD içerisinde TR kredi kartı ile 3.000 - 4.000 USD civarındaki alışveriş için banka sesli yanıt sistemi aracılığıyla işlemi onaylamanızı istiyor, @Serapp Hanim’in tavsiyesi kıymetli. İşlemi yapmanıza hemen müteakip telefonunuza arama gelmesi muhtemel.

• @Burakhan-Bircan kredi kartiyla arac satislarinda satici, kredi karti komisyonu alabilir.

• DOLANDIRILDIM
    Selam arkadaşlar doğru yere yazıyorumdur umarım
    Geçen cuma yani 09.03.2025 de marketplaceden bir Araç gördüm beğendim ve almak istedim araç 2011 model Toyota camry 149.000 milde ve kişi numarasını vermedi bana ismini de bilmiyorum benim hatam malesef aracı gördüm denedim güzel ödemeyi yaptım ve title aldım fakat yinede bi carfaxa bakayım dedim araç 242.000 milde çıktı kaynar sular başımdan aşağı döküldü ve üstüne title de 2021 tarih yazıyor title tarihi araba 2011 model CARFAX da 1 owner gözüküyor çok karmaşık bir işin içine düştüm ayrıca title de kadın ismi yazıyor ben erkek latin birisiyle görüştüm cehaletimin kusuruna bakmayın sizce ne yapmam lazım cash ödeme yaptım satıcı arabayı marketplaceden kaldırmış ilginiz için teşekkürler 🥹

Benzer Başlıklar

• ABD'de Elektrikli Araç Sahibi Olmak

Ehliyet ve Araba
    11
    1 Oy
    11 İleti
    1k Bakış
    hasbelkaderH
    100% electric vehicle yerine hybrid vehicle kullanmak daha iyi. Public charge icin odenen ucret ve charge station larda zaman zaman olusan kuyruklar dusunulurse daha avantajli. Arkadasim yeni Toyota Prius aldi. 1 gallon gas ile uzun yolda 60 mili vuruyor. Harika birsey. Bence yillik gas tuketimine hesaplanirsa teslaya odenen toplam charging fee lerle ayni miktara gelebilir.
  • ABD'de Araç Kiralamak

Ehliyet ve Araba
    129
    0 Oy
    129 İleti
    19k Bakış
    A
    Aslında ilk giriş başlığında bahsetmiştim ancak 1-2 edit yapacaktım, ilgili başlığa taşıyıp ilaveleri buraya yapayım dedim, bir de çokça soran oluyor araç kiralama ile ilgili, en azından deneyimimi de buraya yazıp soranları direk buraya yönlendiririm diye düşündüm. "24 Aralık 2025'te Houston IAH'tan giriş yaptık, gitmeden 1 veya 2 gün önce Alamo'nun us sayfasından, arac kiralama icin rezervasyon yaptık. 11 gün için, Ford Explorer or Similar(yani 7 koltuk SUV), IAH tan alıp oraya return şeklinde ve sigortalar dahil olacak şekilde yaptık rezervasyonu. Havalanında işlemler bitince de, rental car shuttle tabelalarını takip edip alamo ofisine gitmek üzere shuttla alanına gittik. Shuttle otobüsü tam hareket ederken yetistik, durdu aldı bizi, şoför siyahi bir kadındı ama böyle bir güleçlik böyle bir tatlılık yok, kızıma you're gorgeous diye diye binmesine yardım etti, çocukların ellerinden kabin valizlerini aldı kendisi yerleştirdi vs, bizim çocuklar şok tabi neyse birkaç dakika sonra vardık, inerken kız merry christmas şarkıları söylerek bizi ugurladı, ofise ulaştık, yine aşırı güleç bir arkadaş islemlerimizi yaptı, ödeme daha az çiktı rezervasyondan (816 yerine 790 usd odedik), mutlu olduk herkesle merry christmaslar havada uçuşa uçuşa selamlasarak arabayı teslim almaya çıktık. Ford explorer or similar olarak secmiştik. Araç alternatiflerini gösteren kız önce rubicon gösteri, ki eşim sever ama açık kasa yağmurda sorun olacak diye istemedik, kız saşırdı siz amerikalı değil misiniz dedi güldü gmc nin iri kıyım bir modelini verdi(2026 model bir gmc Acadia imiş bu arada, öğrendim artık modeli), 3 sıra koltuk, geniş iç hacim diye başlarmışım şimdi bayıldım arabaya, benim buradaki canım arabam tucson'umu düşününce onun yanında minik kuş gibi kalır heralde dedim, biz de suv a bindigimizi sanıyormuşuz tr'de " Gelelim sonraki aşamalara; teslim ederken de yine havaalanına yaklaşırken ilgili tabelaları takip ettik, return için Alamo tabelasını da takip edince bir sıraya dahil olduk otoparkta. Arabadan inmeden dönüş gününüze ve saatinize göre el terminali gibi bir cihazdan hesap kesiliyor. Anahtarı ön tarafa bırakmayı unutmamanız ve eşyalarınızo alıp araçtan orada inmeniz isteniyor. Yine tabelaları takip edip shuttle alanına gidip, kendi terminalinize giden shuttle'a binip havaalanına gidiyorsunuz. Gelelim provisyon kısmına. 72usd lık bir meblağ 1 hafta-10 gün kadar provizyonda kaldı biz döndükten sonra da. Nihayetinde 20-30küsur usd lik bir kısmını çekti Alamo çünkü ilk birkaç gün navigasyonda "Ücretli Yolları Kullanma" seçeneğini işaretlemediğimiz için "Eztag" denen paralı yollardan çatır çutur geçip durduk :))) çok fazla gezdiğimiz için de çok kullandık o yolları. Bir o yolların ücretlerini bir de saat farkı varmış teslim ettiğimizde, ikisi için toplam 20-30 usd civarında bir ücreti daha en sonunda (birkaç gün önce) tahsil etmiş oldu. Bunu da yazmadan geçemeyeceğim, özellikle TX özelinde, evet trafikte çok truck var, herşey kocaman vs diye çok okumuştum zaten ama trafikte biz GMC Acadia ile bile bazen küçücük kaldığımızı hissettik, sedan arabaları falan nasıl kullanıyorlar şaşırdım, özellikle otobanda, 9386583 şeritli yollarda falan ürkütücü olmalı.. Texasta araç kiralayacak olanlar göz önünde bulundursun bence Herkese kolaylıklar dilerim
  • Amerika'dan Türkiye'ye Araba Getirmek

Ehliyet ve Araba
    125
    0 Oy
    125 İleti
    57k Bakış
    ?
    @NINJAKEMAL hocam bu soruya en dogru cevabi gumruk musavirleri verebilir. Ama genel olarak hesaplama bu sekilde olmasi lazim. Aracin alis fiyati+diger masraflar+bu masraflar uzerinden OTV+ OTV uzerinden KDV seklimde bir hesaplamasi var. sonrasinda MTV. Arac ithal etme konusunda ciddiyseniz, mutlaka profesyonel destek alin. Amerika pazarindaki bir arac, Turkiye deki trafik yonetmeligine uymayabilir ve bu durumda parca degistirmek zorunda kalabilirsiniz. Bazi markalarda, amerik ve avrupa pazarindaki modeller arasinda yazilim veya bilgisayar farkliliklari olabiliyor ki bu araca Turkiyedeki yetkili servis mudahale edemeyebilir.
  • Amerika'da ikinci el araba almak

Taşındı Ehliyet ve Araba
    3k
    106 Oy
    3k İleti
    721k Bakış
    N
    @melih-solmaz, yuksek faizi dusurmek kisa surede olacak sey degil sizin durumunuzda. Cunku sizin kredi gecmisiniz kisa. Yuksek faizi erken kapatarak kaybi azaltabilirsiniz. Ama yuksek faize girmek istemezseniz pesin almak en iyisi.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k