Amerika'da ikinci el araba almak
-
@smartcells Onune agac dallari geldigi icin son dakikaya kadar gorunmeyen bir isaretmis, eger o yoldan daha once gecmediyseniz muhtemelen biz de beyaz cizgiyi ihlal edermis. Burada mesele ABD'de iltica sureci devam eden ve gecici statu sahibi olan bir kisi trafik ihlalinden oturu yaklasik 10 gundur kimseyle gorusturulmuyor ve geri gonderme icin mahkeme tarihi bekliyor. Bunu ona yapan ICE ekipleri cok rahatlikla GC sureci devam eden gocmenleri veya gocmen olmayan statu sahiplerini de vizelerini iptal ederek sinirdisi edebilir.
-
@nazmi4343 bulunmasin zaten bulunsa bile buyuk ihtimalle hasarli bulunur ve sigorta odeme yapar araci sizden geri alir...deductable denen kismi secime gore 100-500-1000-2000 dolar neyse caldirani ilgilendirir
-
@EasternStar, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
@smartcells Onune agac dallari geldigi icin son dakikaya kadar gorunmeyen bir isaretmis, eger o yoldan daha once gecmediyseniz muhtemelen biz de beyaz cizgiyi ihlal edermis. Burada mesele ABD'de iltica sureci devam eden ve gecici statu sahibi olan bir kisi trafik ihlalinden oturu yaklasik 10 gundur kimseyle gorusturulmuyor ve geri gonderme icin mahkeme tarihi bekliyor. Bunu ona yapan ICE ekipleri cok rahatlikla GC sureci devam eden gocmenleri veya gocmen olmayan statu sahiplerini de vizelerini iptal ederek sinirdisi edebilir.
Haberlere bakilirsa, trafik suclarini bile inceliyorlarmis.
-
@nazmi4343 kesinlikle öneririm, 2015 model 2.4motor Kia optima kullandım yaklaşık üç sene kadar. arabanın sıvı bakımlarını yap hiçbir sıkıntı çıkarmaz. Ben egsoz falan taktırmıştım kendi Halimce binmiş olduğum arabayı biraz daha sport hissettiriyordu :)
bana göre Amerika’nın Megane’ı optimadır
-
Selamlar. İlk geldiğimizde direkt nakit parayı verip mi yoksa krediyle mi araba almak daha mantıklı olur? 5-6 bin bandında delivery yapılacak arabalardan bahsediyorum. Her ihtimale karşı nakit param köşede dursun diye taksitli araç almak istersem SSN elime ulaştıktan sonra carmax vb yerlerden yüksek faizli(17-18 gibi) dahi olsa araba alabilir miyim?
-
@aliaytac41 kredi skoru olusturana kadar kredi ile araba almak zorlayici olabilir, ama deneyebilirsin tabii ki
-
@EasternStar bu dogru tutumdan dolayi ABD polisini bir kez daha kutlarim!
Biz yillarca vizemizi almak icin ugrasalim, digerleri hem kacak gelsin hem de trafik kurallarina uymasin. Gercekten ABD polisindne takdir edilesi bir hareket olmus. -
@solidppl yazı içeriğinde kaçak gelindiğine dair bir ibare yokken insanları durduk yere böyle fişlemeniz hiç doğru değil
-
@Emre-Kurtulmuş Cok da dogru bir hareket. ABD ozelinde degil dunya genelinde hangi ulkeye gidersen git elinde vizen olacak sekilde gidecen. Kacak veya iltica yoluyla gidince aglamayacaksin!
O zaman kacak olmayan ilticaciya ABD polisi cok guzel yapmis, takdir ediyorum. Hem ulkeye iltica edeceksin hem de kurallara uymayacaksin. Oh ne ala!!! Oldu mu simdi Emre? -
@solidppl arkadaşımızın iletisinde iltica statüsünde bulunan kişinin kaçak yolla ülkeye girdiğine dair bir ibare göremiyorum. Anlaşılan yardıladığınız şeyin işleyişinden bile bihabersiniz aslında zaten günümüz sorunuda biraz bu maalesef sizde haklısınız
-
@Emre-Kurtulmuş ilticaci statüsünde olanlarin %99 u illegal yollarla ülkeye girdigi icin ona itafen yapilan bir yorum oldugunu düsünüyorum ayrica yanlis bilmiyorsam vize ile ülkeye girip iltica basvurusu yapanlarin cok güclü kanitlari olmadigi sürece ilticalari da kabul edilmiyor. Kaldi ki ilticaci statüsünde olmasina ragmen genel olarak bütün kurallara ekstra özen göstermesi gerekirken trafik kurallari gibi hayati önem tasiyan konulara hakim olmadan trafige atildigina bakinca az cok nasil bir kisilige sahip oldugu da tahmin edilebiliyor.
-
@ismailayaz Peki krediyle araba alabilirsem, kredi çekip düzenli ödemiş olmam sonraki dönemler için kredi notumu da olumlu etkiler değil mi hocam? Yani sadece nakit vermemek değil de tüm kurumlar tarafından da "bu ülkede ödediği bir kredim dahi var, kalıcı" olarak görülmek için.
-
@Emre-Kurtulmuş Beyfendi sanirim iltica etmeyi yalnizca sinirdan giren insanlarin yaptigini zannediyor.
@solidppl Yakalanan kisi vize ile gelip burada iltica etmis. Bu kisiye ek olarak yaklasik 80'e yakin Turk ogrencinin F-1 ve J-1 gibi vizeleri de benzer sebeplerle iptal edildi. Sizin de yesil kartinizi trafikte bir an daldiginiz icin iptal edebilirler. Bu is artik siniri gecen ve basvuruda bulunmayan kayitsiz kacaklari yakalamanin otesine gecip yabanci dusmanligina donmek uzere, o yuzden neyi tebrik ettiginize dikkat edin.
-
@aliaytac41 araba kredisi etkiler. bunun icin once ufak limitli bir kredi karti alirsin onu duzgun odersin 6 ay 1 sene boylece kredi puanin olusmaya baslar. her borc/kredi alip duzgun borcuna sadik kalirsan puanin artar...odeme yapmazsan da duser
-
@ismailayaz Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.
-
@aliaytac41 estagfurulla
-
Bu ileti silindi! -
@EasternStar
Selamlar, soylediginiz gibi, “Sizin de yesil kartinizi trafikte bir an daldiginiz icin iptal edebilirler.” Boyle bir sey soz konusu olamaz. Bu sekilde anlamsiz bir korkuya kapilmak cok gereksiz. Kimse sizin basit bir trafik ihlalinden dolayi Green Cardinizi iptal edemez. Eger islediginiz suc agirlastirilmis(An aggravated felony) ya da yuz kizartici(moral turpitude) bir suc ise bu durumda non-citizens statutusune sahip bir kisi icin deportation gorusmesi talep edebilirler. Kaldi ki bu tarz bir suc ile yargilaniyorsaniz eger, deport edilmeye gecmeden once agirlastirilmis hapis cezalarina captirilirsiniz -
@rezanclz sınırdan girenlerin şansı daha çok vizeyle gelenlerin şansı daha az diye bir durum yok olay tamamen ilgili kişinin ilticaya gerekçe gösterdiği sebeplerler alakalı.
Kaldı ki kurallara uyma noktası vatandaş, gc sahibi, göçmen olmayan vize sahibi veya iltica statüsünde bulunan kişi farketmeden herkes için aynı şartlar altında geçerli olmalıdır biri vatandaş diye stopda durmayınca oluşturduğu risk ile diğeri turist, öğrenci vs diye oluşturduğu risk farklı değil.
Kaldı ki ben kişinin trafik kuralına uymamasına hak vermiyorum zaten ama hiç statü durumundan bahsedilmeyen bir kişi için kalkıp direk kaçak gelmiş zaten vs gibi cevaplar ile yaftalamak doğru değil -
@ugursway Beyfendi ideallerden degil gerceklesenlerden bahsediyoruz. Merak etmeyin yasanin ne oldugunu ve vizeler ile gocmenlik belgelerinin hangi kosullarda iptal edilecegini biliyorum; muhtemelen vizeleri iptal edilip sinirdisina cikmalari icin sure verilen 81 ogrenci arkadasimiz da biliyor. Buyuk olasilikla ulkesini kisa sureli ziyaret edip ABD'ye geri donen ama bir sebeple yesil kartlari alinip geri gonderilen gocmen arkadaslar da biliyordu. Buradaki mevzu yasalarda belirlenen idealler degil, su an icin yasalara uydurulup uygulanan gerceklikler. Ben herkese son derece dikkatli olmasini, sakin kalmasini (muhtemelen artik polisler misdemenaur uretmek icin tahrik edeceklerdir) yasanmis gerceklikler uzerinden tavsiye ederim. Herkes istedigini yapmakta serbesttir.
Biz kamuda calisirken siklikla karsilastigimiz bir durum vardi:
-Bu yapacagimiz idari isleme kanun acikca onay veriyor mu? Hayir!
-Yapabilir miyiz? Evet.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
45
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum