Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@solidppl arkadaşımızın iletisinde iltica statüsünde bulunan kişinin kaçak yolla ülkeye girdiğine dair bir ibare göremiyorum. Anlaşılan yardıladığınız şeyin işleyişinden bile bihabersiniz aslında zaten günümüz sorunuda biraz bu maalesef sizde haklısınız

• @Emre-Kurtulmuş ilticaci statüsünde olanlarin %99 u illegal yollarla ülkeye girdigi icin ona itafen yapilan bir yorum oldugunu düsünüyorum ayrica yanlis bilmiyorsam vize ile ülkeye girip iltica basvurusu yapanlarin cok güclü kanitlari olmadigi sürece ilticalari da kabul edilmiyor. Kaldi ki ilticaci statüsünde olmasina ragmen genel olarak bütün kurallara ekstra özen göstermesi gerekirken trafik kurallari gibi hayati önem tasiyan konulara hakim olmadan trafige atildigina bakinca az cok nasil bir kisilige sahip oldugu da tahmin edilebiliyor.

• @ismailayaz Peki krediyle araba alabilirsem, kredi çekip düzenli ödemiş olmam sonraki dönemler için kredi notumu da olumlu etkiler değil mi hocam? Yani sadece nakit vermemek değil de tüm kurumlar tarafından da "bu ülkede ödediği bir kredim dahi var, kalıcı" olarak görülmek için.

• ⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş Beyfendi sanirim iltica etmeyi yalnizca sinirdan giren insanlarin yaptigini zannediyor.

@solidppl Yakalanan kisi vize ile gelip burada iltica etmis. Bu kisiye ek olarak yaklasik 80'e yakin Turk ogrencinin F-1 ve J-1 gibi vizeleri de benzer sebeplerle iptal edildi. Sizin de yesil kartinizi trafikte bir an daldiginiz icin iptal edebilirler. Bu is artik siniri gecen ve basvuruda bulunmayan kayitsiz kacaklari yakalamanin otesine gecip yabanci dusmanligina donmek uzere, o yuzden neyi tebrik ettiginize dikkat edin.

• @aliaytac41 araba kredisi etkiler. bunun icin once ufak limitli bir kredi karti alirsin onu duzgun odersin 6 ay 1 sene boylece kredi puanin olusmaya baslar. her borc/kredi alip duzgun borcuna sadik kalirsan puanin artar...odeme yapmazsan da duser

• @ismailayaz Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.

• @aliaytac41 estagfurulla

• Bu ileti silindi!

• @EasternStar
    Selamlar, soylediginiz gibi, “Sizin de yesil kartinizi trafikte bir an daldiginiz icin iptal edebilirler.” Boyle bir sey soz konusu olamaz. Bu sekilde anlamsiz bir korkuya kapilmak cok gereksiz. Kimse sizin basit bir trafik ihlalinden dolayi Green Cardinizi iptal edemez. Eger islediginiz suc agirlastirilmis(An aggravated felony) ya da yuz kizartici(moral turpitude) bir suc ise bu durumda non-citizens statutusune sahip bir kisi icin deportation gorusmesi talep edebilirler. Kaldi ki bu tarz bir suc ile yargilaniyorsaniz eger, deport edilmeye gecmeden once agirlastirilmis hapis cezalarina captirilirsiniz

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz sınırdan girenlerin şansı daha çok vizeyle gelenlerin şansı daha az diye bir durum yok olay tamamen ilgili kişinin ilticaya gerekçe gösterdiği sebeplerler alakalı.
    Kaldı ki kurallara uyma noktası vatandaş, gc sahibi, göçmen olmayan vize sahibi veya iltica statüsünde bulunan kişi farketmeden herkes için aynı şartlar altında geçerli olmalıdır biri vatandaş diye stopda durmayınca oluşturduğu risk ile diğeri turist, öğrenci vs diye oluşturduğu risk farklı değil.
    Kaldı ki ben kişinin trafik kuralına uymamasına hak vermiyorum zaten ama hiç statü durumundan bahsedilmeyen bir kişi için kalkıp direk kaçak gelmiş zaten vs gibi cevaplar ile yaftalamak doğru değil

• ⭐⭐

@ugursway Beyfendi ideallerden degil gerceklesenlerden bahsediyoruz. Merak etmeyin yasanin ne oldugunu ve vizeler ile gocmenlik belgelerinin hangi kosullarda iptal edilecegini biliyorum; muhtemelen vizeleri iptal edilip sinirdisina cikmalari icin sure verilen 81 ogrenci arkadasimiz da biliyor. Buyuk olasilikla ulkesini kisa sureli ziyaret edip ABD'ye geri donen ama bir sebeple yesil kartlari alinip geri gonderilen gocmen arkadaslar da biliyordu. Buradaki mevzu yasalarda belirlenen idealler degil, su an icin yasalara uydurulup uygulanan gerceklikler. Ben herkese son derece dikkatli olmasini, sakin kalmasini (muhtemelen artik polisler misdemenaur uretmek icin tahrik edeceklerdir) yasanmis gerceklikler uzerinden tavsiye ederim. Herkes istedigini yapmakta serbesttir.

Biz kamuda calisirken siklikla karsilastigimiz bir durum vardi:
    -Bu yapacagimiz idari isleme kanun acikca onay veriyor mu? Hayir!
    -Yapabilir miyiz? Evet.

• @EasternStar
    Tekrardan selamlar, ne ideallerinden ne gercekleslerden bahsettiginizi bilmiyorum, lutfen bana demagoji yapmayin.
    Benim bahsettigim nokta, ogrenciler veya kisa sureli ulkesine ziyaret bulundugu icin bir sebeple kartlari iptal edilenler degil, uyarilarinizda hakli olabilirsiniz ancak Green Card’i olan birini trafikte bir an daldigi icin kartini iptal edemezler.

• @EasternStar bir hatam varsa ben de yasalarin bana uygulanmasini isterim. Beni bir kere polis durdurdu. O da aracin fari yanmadigi icindi. Registration ve insurance kontrol etti ve geldi beni uyardi, tamir olmasi gerektigini soyledi. Yeni oldugumu bildigi icin hatta tavsiyelerde bulundu. Uzerine ben de ogrenmek istedigim seyleri kendisine sordum. Ayrica trafik cezasi yedigim icin benim yasal oturum iznim iptal edilemez. Ben ilticaci degilim. Buraya Amerikan esimle evlenerek geldim. Ilk vergimi verdim hatta uzerine ikinci el araba alinabilecek seviyede vergi borcunu da odedim. Ben bu ulkeye saygili bir birey olarak yasiyorum. Bir anlik dalginlikla herkes trafik cezasi yiyebilir. Beni lutfen ilticaci kacaklarla bir kefeye koymayin. Burada kim iltica etmis olsa iclerinde bir tane vizeyle geleni gormedim, hepsi kacak gelmis ve o kadar cahillerki burada kazandiklari paralari turkiyeye gonderip mal mulk sahibi olmaya calisiyorlar veya oluyorlar. Boyle yapan en az bir duzine sahtekar tanidim ve hepsini hem USCIS hem ICE hem de local polise sikayette bulundum. Ben hicbir zaman yasalara aykiri hareket etmem, hareket edenide bildiririm.

• @Emre-Kurtulmuş Emre Bey sen neden bu kadar duyar kasiyorsun ki? Kacak veya ilticaci ne farkeder. Iksiininde ortak noktasi iltica. Biri sinirdan atliyor, digeri vize alip gelip siginma talebinde bulunuyor. Ikisininde esas hedefi bir sekilde ulkeye giris yapip iltica talebinde bulunmak. Ben bu kisilerin duzgun karakterde oldugunu dusunmeyen birisiyim. Bircogu sahtekar. Vergi beyaninda biel bulunurken 40 takla atip ek vergi vermemeye calisan kisiler. Ben hem Avrupa gormus hem de ABD de yasayan birisi olarak gittigim hicbir ulkeye vizesiz veya vizemin gerektirmedigi amacla gitmedim. Sikinti olmasin diye bircok ulkeye transit vize dahi almak icin hem para hem vakit harcadim. Bosuna duyar kasiyorsun.

• @ugursway dediginize katilmakla birlikte, eger greencard sahibiyseniz ve ileride vatandas olmak istiyorsaniz, ciddi bir sebeple trafik cezasi yemis ve mahkemeye cikmissaniz, sizden mahkeme belgeleri vatandaslik icin istenir ve bir sure karin agrisi cekersiniz. Yani olabildigince ceza yememeye calisilmali, dikkat edilmeli.

• ⭐⭐⭐⭐

@solidppl olay duyar kasmak değil bilmediğiniz bir durum hakkında kendi kendinize direk insanları aşağılayarak fişlemeye kalktınız. Olay iltica etmiş veya kaçak olmakla alakalı değil. Mesela birisi kalkıp size gelmiş amerikalı biriyle sırf greencard almak için evlenmişsin diye yargılamaya kalksa onada aynı tepkiyi veririm. Bu Konu başlığını başlıktan alakasız bir şekilde sizin insanlara üstten bakan tavırlarınızla daha fazla kalabalık etmek istemiyorum daha fazla konu dışı mesaj içeriği girmeyeceğim konu başlığına iyi akşamlar size

• Arkadaslar merhaba, 14 Subat Amerika'ya geldim, San Diego'da yasiyorum ve 21 Subat'ta da 2015 Range Rover Sport aldim. Sormak istedigim simdi baska arac alicam ve range i satiliga cikarmistim ve iyi teklifler de geliyor ama ben aldigimda su Cetificate i saticinin bilgileri var ve benim alis tarihim ve imzam var. Ama DMV den uzerime almamistim bu belge ile. Satin aldigim kisiye sordum o da cok emin degil ama satmak icin once DMV gidip araci uzerine alarak sana verdigim certificate in bos olani adresine gelecek ve onunla satabilirsin dedi. Ve bu evragin da gelmesi 1 hafta 10 gun surebilir diyor. Uzerime almam gerek mi ? Gerekse de bu evragi erken alma sansim var mi ? Normalde bugun satabilirdim yoksa bekleyecegim.

Ve de son olarak satarken dikkat etmem gereken bisey var mi ? Cash olarak satin alma mesajlari geliyor, ne yapmam gerek ? Vergi olayi ya da resmi islemim var mi ? Tesekkurler.

• @hDundar Hocam benim de merak ettiğim konuları sormuşsunuz umarım bilen arkadaşlar cevap verirler.
    Araçtan memnun olmadığınız için mi satıyorsunuz acaba? Ne kadar zamandır kullandınız? Memnun kalmadığınız şeyler oldu mu?

• @kngslyr06, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@hDundar Hocam benim de merak ettiğim konuları sormuşsunuz umarım bilen arkadaşlar cevap verirler.
    Araçtan memnun olmadığınız için mi satıyorsunuz acaba? Ne kadar zamandır kullandınız? Memnun kalmadığınız şeyler oldu mu?

Hocam aslinda cok memnunum ve clean title bir arac. Ve ilk geldigim zamanlar buyuklugunden ikea ve evim arassi cok esya tasidim 🙂 Ama araca cok buyuk, suv araclar yanimda kucuk kaliyor 😃 Tek kisiyim ve spor arac almaya karar verdim; bu yuzden satiyorum.

• @hDundar Hocam ayıptır sorması diyeceğim ama yine de soracağım kusura bakma lütfen 🙂 Arabayı alırken kredi kullandıysanız faiz oranını kaç verdi acaba? İlk giren yeni SSN almış birisine ne çıkıyor diye merak ettiğimden dolayı soruyorum.

Benzer Başlıklar

• 2161
  • 3
  • 312
  • 22
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |