Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
-
@deebee Evet haklısınız öyle bir anda aklıma gelmişken sormak istedim. Açıklandığı gün telaş olmasın diye. Bilgisayar mühendisliği okuyorum, avantajlı grupta yer alıyorum sanırım.
-
@ali-maramuroglu Ali Bey siz planlarınızı gitmeyecekmiş gibi yapın. Green Card isteyince çıkan bir çekiliş değil. 400 de 1 ihtimalle kazanılan bir çekiliş. Ben olsam hiç TR de eğitim almakla zaman harcamazdım.
-
@ali-maramuroglu green card i aldiktan sonra 2 yillik permit alabilirsiniz.
-
@ali-maramuroglu Şuanda gerçekleşmemiş ve gerçekleşmesi düşük bir ihtimal üzerinden soru soruyorsunuz. Green card talihlisi oldunuz diyelim, seçenekleri ondan sonra değerlendirirsiniz, forumdaşlarımız imdadınıza yetişecektir merak etmeyin.
Benim düşüncem okulunuz ve bölümünüz Türkiye şartlarında çok iyi ve dünyanın da bin bir türlü hali olduğundan önce eğitiminize odaklanmanız ve okulunuzu bitirmeniz. Olur da öğrenciyken talihli olursanız ve vizenizi almayı başarabilirseniz, Amerika’ya giriş yapıp re-entry permite başvurursunuz, okulunuzun 3.-4. sınıfında talihli olursanız re-entry permite gerek bile kalmayabilir; daha sonra Amerika’da yüksek lisansa başvurursunuz, hem okuyup hem çalışıp hayatınıza devam edersiniz.Aslında sizin gibi bir genç kardeşimizin yapması gereken asıl şey, green card sanki hiç çıkmayacakmış gibi hayatına devam edip, okulunu dereceyle bitirip, Amerika’da bir üniversiteden yüksek lisansa burslu kabul almak olmalı ve sonrasında Opt ile iyi bir şirketten sponsorluk almak olmalı. Hayat çizginizi potansiyel başaralarınızı hayal edip, çok çalışarak belirlemelisiniz.
-
@ali-maramuroglu, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@deebee Evet haklısınız öyle bir anda aklıma gelmişken sormak istedim. Açıklandığı gün telaş olmasın diye. Bilgisayar mühendisliği okuyorum, avantajlı grupta yer alıyorum sanırım.
Çok iyi bir bölüm, GC çıkmasa bile mezun olduktan sonra AB ve ABD için iş bazlı vizelere başvurabilirsiniz. GC çıkana kadar yapabileceğiniz en iyi şey, bölümünüzle ilgili kendinize yatırım yapmak olacaktır.
Başarılar ve bol şanslar!
-
Son 5 yılda 6 kez ABD dışına seyahat yaptım. 2 sinde 6şar ay 1 inde de 8 ay ABD dışında kaldım. Bugün vatandaşlık sınavım vardı. Hiç bir sorun yaşamadan sınavı geçtim ve yemin törenine katılıp vatandaşlığı aldım. 8 aylık süre covid döneminde olduğu için önemli değil dedi görevli.
-
@arnblt 🧿🧿Darısı başımıza
-
@arnblt merhabalar, ben de sizinle benzer bir durumdayım yani şuan henüz yerleşmedim ama gir çık yapıyorum 6 ayda bir. vergiyle ilgili bir şey sorabilir miyim size?
-
@miraycav tabi bildigim kadariyla cevap yazarim ama uygun baslikta sorarsaniz daha faydali olur. Burasi GC lilerin ABD disinda kalma sureleri ile ilgili
-
@arnblt Ne zaman amerikaya girip çıkıldığına değil 5 sene içinde toplam kalış süresine mi bakılıyor anlayamadım. mesela 1 sene içinde müsait olamadım amerikaya sadece giriş çıkış yaptım. ama diğer sene full kaldım. değişen bir şey olmuyor mu?
-
Absences: Absences from the U.S. of more than six months but less than one year during the period for which continuous residence is required can break the continuity of residence, unless you can demonstrate that you did not abandon your residence in the U.S. during that period
https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/guides/chapter4.pdf
-
@zynp7tepe tabi. Önemli olan toplam kalış süresi. 5 sene içinde toplam 30 ay kalacaksınız. Ayrıca sebepsiz yere ABD den 6 aydan fazla uzak kalmayacaksınız. Yani ilk 2.5 sene 6 ayda bir giriş çıkış yapıp son 2.5 sene sürekli ABD de kalırsanız sorun olmaz.
-
Merhabalar,
Sınırlarda sıkılaşan politikaları duymuşsunuzdur. İşim gereği sürekli giriş çıkış yapıyorum ABD'ye geldiğimden beri ve git gide sınır polisi arkadaşların tavrının değiştiğini görüyorum. tabi ki hepsi değil bazıları hala aa çekilişi kazanmışsın gibi esprilere devam ediyor ama bazıları da müşterilerimin önünde bir sürü soru soruyor günü birlik seyahatlerde bile. Şuana kadar ciddi bir sorunla ben şahsen karşılaşmadım. Tabi seyahat sürelerim iş gereği ve bir iki geceden az hep. Yeni yayınlanan yasaklı ülkeleri içermiyor.
-
Merhabalar. DV21 talihlisi olarak. 2022 Ekimden 2024 Ekim'e kadar eşim ve oğlumla birlikte 2 yıl boyunca ABD'de yaşadık. 2.5 yaşına doğru oğlumun sağlık sorunları ortaya çıkmıştı(otizm), bizde orada hiçbir eğitim veremeyeceğimiz ve çalışmaktan zaman bulamayacağımız için 1 günde karar alıp her şeyi satarak Türkiye'ye döndük. Tabi bu sürede hiçbir işlem yapmadık. Oğlumuzun durumu bizim için her şeyden önemliyid. Şu an iyileşme sürecindeyiz. Açıkçası öyle can atmıyoruz ama 1-1.5 yıl sonra ABDye dönmek istersek sorun yaşar mıyız? Bu konuda tecrübeleriniz ve tavsiyeleriniz nelerdir
-
@sobrero, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Merhabalar. DV21 talihlisi olarak. 2022 Ekimden 2024 Ekim'e kadar eşim ve oğlumla birlikte 2 yıl boyunca ABD'de yaşadık. 2.5 yaşına doğru oğlumun sağlık sorunları ortaya çıkmıştı(otizm), bizde orada hiçbir eğitim veremeyeceğimiz ve çalışmaktan zaman bulamayacağımız için 1 günde karar alıp her şeyi satarak Türkiye'ye döndük. Tabi bu sürede hiçbir işlem yapmadık. Oğlumuzun durumu bizim için her şeyden önemliyid. Şu an iyileşme sürecindeyiz. Açıkçası öyle can atmıyoruz ama 1-1.5 yıl sonra ABDye dönmek istersek sorun yaşar mıyız? Bu konuda tecrübeleriniz ve tavsiyeleriniz nelerdir
Merhaba, 1 yıldan uzun ABD dışında kalacaksanız reentry permit almanız gerekiyor, bu izin de anımsadığım kadarıyla alındığı tarih itibariyle 2 yıl geçerli. İlgili başlığı bırakıyorum, ne olur ne olmaz, gerekli adımları atıp giriş iznini kenarda bulundurmak değerli olabilir.
Oğlunuzun iyileşme sürecinin hızlı ve başarılı gerçekleşmesini dilerim!
-
merhabalar 2022DV kazananıyım belli sebeplerden dolayı yerleşemedim ama her 6 ayda bir giriş çıkış yapıyorum. son girişimde polis arkada odaya çekip sorular sordu ve sisteme girdi bir daha böyle yaparsanız 678 dolar kişi başı ceza yiyeceğimi söyledi. ben bu kartı kaybetmek istemiyorum hala Türkiye'de yaşıyorum. Buradan Re-entry yapabilir miyim ? konu hakkında bilgisi olan var mı ? veya bir avukata danışmalı mıyım arkadaşlar.
-
@nihat26 Trump yönetiminin hiç şakası yok, bir kere bu hakkı kaybederseniz, bir daha geri almanız imkanıza yakın bir duruma dönüşür. Şuan kaotik bir ortam ülkede. Hemen re-entry permite başvurmanız lazım, kendiniz başvurabilirsiniz, USCIS sitesine bakın, ülkeyi henüz terketmediğinizi varsayıyorum. İlgili başlıktan re-entry süreci ne kadar sürüyor, görebilirsiniz. Ülkeyle bağınızı güçlendirin; ehliyete başvurun, kira kontratınız olsun, göstermelik de olsa part time birkaç hafta bir yerde çalışın, günü geldiğinde tax return verin. Türkiye’de işlerim var, o kadar kalamam derseniz, hayat sizin.
-
Bu ileti silindi! -
@nihat26 re-entry permit bildiğim kadarıyla siz Amerika da iken seyehate çıkmadan başvurup onay alırsanız o şeklide 2 sene gelmesenizde oluyor Trump yönetimi çok sıkı tutuyor işleri ben uzun yıllar girdi çıktı yaptım problem olmadan ama şimdi ince eleyip sık dokunan dönemdeyiz
-
@nihat26 en son nereden ve ne zaman girmiştiniz acaba?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
39
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum