Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Wisconsin Dells - WI Walmart 02\21\25 tarihli alışverişimiz:

Pompeian marka Light Taste Zeytinyağı $12.67
    Nutella $10.87
    Muz 1 lb $0.50
    Soğan 1 lb $0.87
    Domates 1 lb $1.28
    Pirinç 2lb $1.77
    12 li yumurta $5.97
    Barilla marka makarna $1.84
    Limon adedi $0.58
    Ekmek $1
    Patates 1 lb $0.78
    Çilek 2lb $5.42
    Bebek havuç 1 lb $1.07
    Brokoli 1 lb $1.97
    35 li su $5.88
    Sea salt $3.16

• Dun bir cilginlik yaptim ve yumurta aldim. 12 adet gezen tavuk yumurtasi $5.99

Eskiden yani 3-4 yil once bunun fiyati $2.50 civarindaydi.

• ⭐⭐⭐⭐

Ohio Meijer Fiyatları 16 Şubat 2025

Russet Potato 5lbs $1
    Avocado Mini 6 Adet $1
    Yellow Onion 3lbs $1
    Onion Bagels 6lı $1
    Green Giant Niblet Corn 10oz $1
    Totinos Cheese Pizza Rolls 7.5oz $1
    Green Giant Chopped Spinach 8oz $1
    Meijer Whole Kernel Corn 16oz $1
    Meijer Fajita Tortillas 8li $1

Kuzeyde birkaç eyalette bulunan bir market zinciri Meijer. Normal market fiyatları her zaman çok uygun olmasa da her hafta yaptığı kampanyalarla uygun oluyor. Ayrıca kendi marketinin markasıyla çıkarttığı ürünler de genelde başarılı. Eskiden çok fazla kupon gönderirdi, kupon politikaları değiştiğinden beri kuponlar azaldı ve değerleri düştü. Ama kampanyalar devam ediyor genel olarak. Bu haftaki kampanyaları, eskiden ayda bir yaparlardı şimdi 2 ayda bir yapıyorlar bunu, 7si 7 kampanyası. Yüzlerce ürün içinden 7 adet ve üzeri aldığınızda tanesi $1 oluyor. Genelde bu kampanya geldiğinde restocking yapıyoruz. 1 alışveriş arabası doldurduk, $63 ödedik. Biz almadık ama havlu kâğıttan diş macununa, içeceklerden bebek mamasına, tıraş köpüğünden aburcuburlara kadar çok fazla ürün $1 oluyor.

• @deebee, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Yumurta krizine ana vatanimiz yetisti 🤩

https://people.com/turkey-is-supplying-33-million-lbs-of-eggs-to-the-us-amid-shortage-due-to-bird-flu-outbreak-11683560

Boyle haberler duyunca nedense cok mutlu oluyor ve gurur duyuyorum TC tarimciligimizla,keske Cinden daha cok TC ile bu gibi alisverisler yapilsa hep, ekonomik olarak ne kadar cok destek olurdu ulkeye(TC) .. Trump baskan Cin ile alisverisleri degistirecek dilerim TC den aliriz ozellikle gida urunlerini...

• @NewyorkNewyork, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

@deebee, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Yumurta krizine ana vatanimiz yetisti 🤩

https://people.com/turkey-is-supplying-33-million-lbs-of-eggs-to-the-us-amid-shortage-due-to-bird-flu-outbreak-11683560

Boyle haberler duyunca nedense cok mutlu oluyor ve gurur duyuyorum TC tarimciligimizla,keske Cinden daha cok TC ile bu gibi alisverisler yapilsa hep, ekonomik olarak ne kadar cok destek olurdu ulkeye(TC) .. Trump baskan Cin ile alisverisleri degistirecek dilerim TC den aliriz ozellikle gida urunlerini...

Özellikle kuru kayısı, kuru incir ve fındıklara her gördüğüm markette bakıyorum, henüz “product of Turkiye” yazmayanına denk gelmedim. Arada zeytinyağ ve kuru domatese de denk geliyorum, Costco’da satılan levrek ve çipuralar da bizden ve Yunanistan’dan geliyor. Ben de ismimizi, bayrağımızı görünce sebepsiz mutlu oluyorum, dilerim artar sayısı.

• ABD'nin en guzel yanlarindan birisi tuketici haklari konusundaki hassasiyet. Satin aldiginiz bir urunu, gecerli return tarihleri ve kosullari dahilinde, hic sorunsuz geri iade yapabilmeniz, tuketici acisindan cok buyuk bir imkan. Tabii ki bunu cok fazla suistimal edenler de elbette vardir.

Ben de bu konuda bir suistimalci olabilirim. 🙂 Ornegin kendime gomlek alacaksam, Amazon'dan begendigim gomleklerin degisik renklerini ve degisik sizelarini order yapiyorum. Amazon Prime sayesinde 1-2 gun icinde geliyor. Gelince hepsini deniyorum. Begendiklerimi alip, begenmediklerimi geri gonderiyorum.

• Costco’ya ikbal marka lokum gelmis 🤩 $12.99
    Fiyatı da Türkiye fiyatından daha ucuz

image.jpeg

• doordash yapmak dil bilmeyen biri için geçimde yeterli olur mu ben söylediği gibi uzak bi yerde ev tutsam çocuğumuz yok eşim ve ben. başlangıç olarak geçim kaynağı doordash olur mu çok video var ama göstermelik mi gerçek mi bilmiyorum. tecrübe eden arkadaşlardan duymak daha güzel olacak

• @Hasan-Dizlek 1 haftadır nj de yapıyorum . Günde 12 saat sürmeye 140 dolar geliyor bana acemilik var yollar farklı . Yapanlardan çok fazla Türk var .

• ⭐⭐⭐⭐

@Hasan-Dizlek, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

doordash yapmak dil bilmeyen biri için geçimde yeterli olur mu ben söylediği gibi uzak bi yerde ev tutsam çocuğumuz yok eşim ve ben. başlangıç olarak geçim kaynağı doordash olur mu çok video var ama göstermelik mi gerçek mi bilmiyorum. tecrübe eden arkadaşlardan duymak daha güzel olacak

Çalışacağınız eyalete göre değişir, hem giderleriniz hem gelirleriniz.

Bence artık delivery işlere bel bağlamamak gerekiyor. Delivery, bir ek gelir kapısı veya işsiz kaldığınızda çok fazla cepten yememek için yapılacak bir şey. Sürdürebilir değil. Benim gördüğüm kadarıyla mevcut durumda delivery yapmak yerine herhangi bir yerde maaşlı çalışsanız (Walmart, Mc Donald’s, Amazon vb.), izin günlerinizde de delivery yapsanız, sadece delivery ile kazanacağınız paradan fazlasını kazanırsınız.

Ayrıca hem 2 kişisiniz hem de çocuğunuz yoksa, ikiniz birlikte giriş seviyesi işlerde çalışarak zaten daha iyi kazanırsınız tek araba delivery ile kıyasla.

• @EzgiLera bel bağlamak için değil yeni bir yerde para kazancı olmazsa stres yapar insan. En azından ufak bir gelir bir geçim kaynağı için yapmak mantıklı olur diye düşünüyorum. Sonuçta maaşlı işlerde bizi beklemiyor belli bir süre geçirmek gerekiyor diye biliyorum. Ama şu da var benim eşim tesettürlü yapacağı işlerde ırkçılık görür diye çekiniyorum o psikolog onu kendi alanında eğitimlere yazdırmayı düşünüyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@Hasan-Dizlek planlarınızı direk delivery üstüne kurmayın derim. Birincisi dil bilmediğinizi söylüyorsunuz delivery işi dilinizi geliştirme imkanınızı dahada yavaşlatacak, ikincisi bu tarz delivery işleri maaşlı iş olarak görülmediği için bir kredi vs başvurusunda sizin elinizi güçsüz kılıyor maaşlı bir işe oranla, amerikaya ve kültürüne daha hızlı alışabilmeniz için burada yabancı çevre edinmek sizin işinize gelecektir.
    Bunu tabii ki hiç bu işe bulaşmayın olarak söylemiyorum ancak planınızı bunu ana iş olarak yaparım evimi vs ona göre tutayım gibi planlama yapmayın bence. Ezgi hanımın dediği gibi bu tarz işler biraz daha ek gelir kapısı gibi görülmeli bencede

• @Emre-Kurtulmuş evet şimdi düşününce mantıklı geldi. İnsan içine karışmak hem dil sürecinde hemde oradaki kültürü tanımakta daha faydalı olacak. Hemde bilmediğim işlerde orada yaşayanların yardımını almak işimi kolaylaştırır. Kendimi geliştirdikçe farklı iş imkanlarına ya da gelecek vadeden kurslara yazılabilirim. Tabi bunların olması için kazanmak lazım oda hakkımızda hayırlı neyse o olsun inşallah. Teşekkür ederim herkese

• ⭐⭐⭐⭐

@Hasan-Dizlek, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

@EzgiLera bel bağlamak için değil yeni bir yerde para kazancı olmazsa stres yapar insan. En azından ufak bir gelir bir geçim kaynağı için yapmak mantıklı olur diye düşünüyorum. Sonuçta maaşlı işlerde bizi beklemiyor belli bir süre geçirmek gerekiyor diye biliyorum. Ama şu da var benim eşim tesettürlü yapacağı işlerde ırkçılık görür diye çekiniyorum o psikolog onu kendi alanında eğitimlere yazdırmayı düşünüyorum.

Eşiniz Walmart gibi büyük yerlerde işe girerse ırkçılık göreceğini sanmıyorum. En azından iş arkadaşları ve işverenleri tarafından. Çünkü bunu ciddi anlamda kısıtlayan kurallar var ve ırkçılık ispatlandığı halde büyük tazminatlar var. Tabi müşterilerin tavırlarını bilemem, bu gideceğiniz bölgeye göre değişecektir ama şahsen ben ırkçılıkla karşılaşmıyorum pek, tesettürlü olunca da değişeceğini sanmıyorum bu durumun.

Delivery sizin de dediğiniz gibi, cepten daha az para harcamak için yapılabilir evet. Ama basit işlere kabul süreniz delivery için bekleme sürenizden muhtemelen daha düşük olacaktır. Amazon flex için 2 yıl bekleyen biliyorum. DoorDash de aynı şekilde çok bekletiyor. Uber Eats dışında tüm bilindik delivery uygulamalarında ciddi bekleme sırası var. Eğer bulunduğunuz bölgede delivery için açık varsa, orada genel olarak işçi açığı vardır ve Walmart, Mc Donald’s gibi yerlere başvurduğunuzda çok kısa sürede iş başı yaparsınız. Hatta Amazon’un deposuna eleman ihtiyacı olduğunda SSN bile beklemeden işe alım yaptığını duymuştum. Hiçbir delivery uygulamasına SSN gelmeden başvuru yapamazsınız. Önce SSN alıp daha sonra Ehliyet almanız lazım. Hatta ehliyetin de elinize ulaşması lazım ki ehliyeti yükleyerek delivery için kayıt olun. Benim yaşadığım eyalet olan Ohio’da ehliyetler postayla gönderiliyor. Onların da gelmesi 2-3 haftayı bulabiliyor. Ama basit işlere başlamak için ehliyeti beklemenize gerek yok.

Yani aslında delivery düşündüğünüz kadar kolay ve hızlı başlangıcı olan bir şey değil. Geldiğiniz günden itibaren her şey yolunda giderse kafadan 3 hafta bekleyeceksiniz ilk delivery için. SSN 1 haftada gelse, aynı gün sınava girip geçseniz ve ehliyetiniz 2 haftada gelse, delivery uygulaması da sizi hemen kabul etse 3 hafta… Tabi bu süreçte 2 adres kanıtı, banka hesabı, araç alımı gibi şeyleri de hallettiğinizi varsayıyoruz.

• @EzgiLera anladım. Ssn banka hesabı ehliyet falan filan derken bir miktar para ile gelmek stres yapmadan geçirmek için çok önemli. Demek istediğinizi çok iyi anladım. Elemana ihtiyaç olan bir yerde çalışmak daha hızlı para kazandıracak. Hemde başkaları ile sürekli iletişim halinde olmak dil içinde büyük önem arz eder. Teşekkür ederim gerçekçi fikirleriniz için.

• Merhaba Aradaşlar,

Orlando,FL için az ama öz bir Yaşam Maliyeti yazayım. 2 kişi, çocuksuz aile. 1 aylık maliyet şeklinde oluşturdum.

Ev Kirası : $1705 ( 1 Oda 1 Banyo 820sqft , Apartman Dairesi)
    Apartman Aidatı, kiracı sigortası ve giderleri: $90
    Ev için internet, elektrik giderleri: $120

1 Araba Kredi Taksidi: $430 ( Orta sınıf sedan )
    Araç sigortası 2 şöför : $215
    Yaktı gideri: $90 ( biz sadece haftada birkaç kere alışveriş, gezme tozma için kullanıyoruz. İşe şirketimin sağladığı imkanlarla gidip geliyorum.)
    Araç Bakım Lastik giderleri aylık: $100 ( Yağ,lastik değişimi,bakım, yeni lastik, yıkatma, cam suyu vs.)

Mutfak masrafları: $400
    Dışarıda yeme içme: $600 ( Ben işim gereği biraz fazla dışarda yemek zorunda kalıyorum.)

Telefon ve hat giderleri: $125 ( iki kişi , yeni iphone marka telefon taksidi ve sınırsız internetli paket ile)
    Online abonelikler: $60 ( yaklaşık Amazon prime, Netflix cart curt)

Kıyafet, kişisel bakım, makyaj malzemesi: $100

Sağlık sigortası, Diş sigortası ve göz sigortası : $412 ( iki kişi , PPO plan)

BURAYA KADAR TOPLAM: $4.447

istege bağlı emeklilik vs ödemeleri: $500

Toplam düz hesap $5000

Orlando için 5000 dolar net maaş (take home pay) alabilmek için kazanmanız gereken gross miktar YILLIK 75.000 dolar, aylık 6.250 dolar.

Başarılar dilerim. Umarım yeni göçenlere ışık olur.

Saatlik ücret ile iki kişi bu kadar kazanmak için ne kadar çalışmak gerektiğini hesaplamak da size düşer. Ben kaçtım.

• ⭐⭐⭐⭐

Costco, Glenview - IL

MacBook Air Laptop (13-inch) - Apple M2 chip, 8-core CPU, 10-core GPU, Built for Apple Intelligence: $699 + tax

• @sevdemimi merhaba Sevde Hanım, bu bahsettiğiniz gelir net mi yoksa vergi dahil mi? Saatlik 11,5 dolara geliyor yaklaşık, asgari ücretin altı.

• @Vildan-0 saate 11 net değil

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |