Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @özgür K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    @rookie tekrar selam başvuru esnasında nüfus kayıt ve diğer bütün belgeler İngilizce olarak çevirilmişti . Altı ayı geçti tekrar İngilizce olarak gerekiyor mu? Ankara görülmesine giderken ?

    Sayın @özgür arkadaşlar gerekli cevabı vermişler gerçi ama bende eklemek istedim Ankara için çeviriye ihtiyaç yok lakin Amerikaya gelmeden 1-2 gün önce Nüfus Kayıt belgenizi İngilizceye çevirtip yanınız da getirin zira Aos başvurunuz için lazım olacak.


  • Arkadaslar merhaba, birsey sormak istiyorum aslinda bu basligin konusu degil ancak formda bulamadim. K1 vizesiyle Amerika'ya girerken yanimizda 10.000 USD'den fazla para goturursek ve bunu beyan edersek ne oluyor? Internette baktim, kimi internet sitesi goturemezsiniz yasak diye yazmis kimisi ise eger para 10.000 USD'den fazla ise vergi odemeniz gerekir diye yaziyor. Turkiye'de kazanip zaten vergisini seve seve (!) odemis oldugum para icin Amerika'ya neden vergi vereyim ki anlamadim. K1 vizesiyle Amerika'ya giden arkadaslar tecrubelerini aktarabilirse cok sevinirim. Ayrica eger bu konuda bir baslik varsa ve ben goremediysem zamaninizi aldigim icin pesinen ozur dilerim 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @misi-misiyos K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    Arkadaslar merhaba, birsey sormak istiyorum aslinda bu basligin konusu degil ancak formda bulamadim. K1 vizesiyle Amerika'ya girerken yanimizda 10.000 USD'den fazla para goturursek ve bunu beyan edersek ne oluyor? Internette baktim, kimi internet sitesi goturemezsiniz yasak diye yazmis kimisi ise eger para 10.000 USD'den fazla ise vergi odemeniz gerekir diye yaziyor. Turkiye'de kazanip zaten vergisini seve seve (!) odemis oldugum para icin Amerika'ya neden vergi vereyim ki anlamadim. K1 vizesiyle Amerika'ya giden arkadaslar tecrubelerini aktarabilirse cok sevinirim. Ayrica eger bu konuda bir baslik varsa ve ben goremediysem zamaninizi aldigim icin pesinen ozur dilerim 🙂

    Sorun degil, gotureceginiz 10.000+ paranin bildirimini yapmaniz yeterli. Eger cok yuksek miktar ise ve parayi nasil kazandiginizi gosteren belgeler de varsa kesinlikle yaninizda goturun, yardimci olabilir. Bu para icin ek vergi odemenize gerek yok.


  • @crazycells cevabiniz icin cok tesekkur ederim..


  • @crazycells @graombze sayın ilgililer , 11 Mart görüşmem var benim görüşmeye giderken avukat başvuru yaparken kullandıkların evrakları nişanlıma vermiş bunları Türkiye’ye gönder diye , benim sormak istediğim o evraklar nişanlımın yeni tarihli nüfus kayıt örneği almasını bildirmiş . Burada olamadığı için yeni tarihli alamaz ben burda kendim yeni tarihli çıkardım . Şaşırdım kaldım yardım lütfen ..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @özgür K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    @crazycells @graombze sayın ilgililer , 11 Mart görüşmem var benim görüşmeye giderken avukat başvuru yaparken kullandıkların evrakları nişanlıma vermiş bunları Türkiye’ye gönder diye , benim sormak istediğim o evraklar nişanlımın yeni tarihli nüfus kayıt örneği almasını bildirmiş . Burada olamadığı için yeni tarihli alamaz ben burda kendim yeni tarihli çıkardım . Şaşırdım kaldım yardım lütfen ..

    Nisanliniz TC vatandasi ise konsolosluklardan bu belgeyi alip size gonderebilir. Eger sadece ABD vatandasiysa o durumda zaten almasi gereken belge "birth certificate" o belgenin de guncel olmasi gerektigini dusunmuyorum.


  • @crazycells @özgür merhaba. Benim de gorusmem 14 Mart'ta. Ankara buyukelcilikten gelen e-mailde gorusmeye gelirken getirilmesi gereken evraklar listesinde ilk basvuruda kullanilan evraklar gereklidir gibi bir bilgi yazmiyor. Ilk basvuruda kullanilan hangi evraklardan bahsediyorsunuz? Mesela ben ilk basvuruda gonderdigimiz kanit niteligindeki belgeleri gorusmeye goturmuyorum onun yerine baska kanit belgelerini goturecegim. Bu bir sorun olur mu? Bilemedim 😕

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @misi-misiyos K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    @crazycells @özgür merhaba. Benim de gorusmem 14 Mart'ta. Ankara buyukelcilikten gelen e-mailde gorusmeye gelirken getirilmesi gereken evraklar listesinde ilk basvuruda kullanilan evraklar gereklidir gibi bir bilgi yazmiyor. Ilk basvuruda kullanilan hangi evraklardan bahsediyorsunuz? Mesela ben ilk basvuruda gonderdigimiz kanit niteligindeki belgeleri gorusmeye goturmuyorum onun yerine baska kanit belgelerini goturecegim. Bu bir sorun olur mu? Bilemedim 😕

    I-129F belgesiyle gonderdiginiz belgelerin alabildiklerinizin hepsinin orjinallerini gondermenizi tavsiye ederim. Onun disinda su yonergeyi takip edebilirsiniz:


  • @misi-misiyos @crazycells ben 11 Mart’ta gireceğim avukat ABD de başvuru yaparken kullandığı evrakları olduğu gibi bana postaladı ancak nişanlımın nüfus kayıt örneği altınayı geçtiği için yeni tarihli alacak mı onu sordum . Kendisi alması için Miami’deki konsolosluğa gitmesi gerekiyor oda dört saat onu merak ettim . Tek takıldığımız evrak bu daha önce aldığımız ancak tarihi geçtiği için buradaki görüşmede acaba nişanlıma ait belge isteyecekler mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @özgür K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    @misi-misiyos @crazycells ben 11 Mart’ta gireceğim avukat ABD de başvuru yaparken kullandığı evrakları olduğu gibi bana postaladı ancak nişanlımın nüfus kayıt örneği altınayı geçtiği için yeni tarihli alacak mı onu sordum . Kendisi alması için Miami’deki konsolosluğa gitmesi gerekiyor oda dört saat onu merak ettim . Tek takıldığımız evrak bu daha önce aldığımız ancak tarihi geçtiği için buradaki görüşmede acaba nişanlıma ait belge isteyecekler mi?

    Elinizdeki belgelerle konsolosluktaki gorusmeye gidebilirsiniz, eger eksik ya da kabul etmedikleri bir belge olursa o durumda temin edersiniz.


  • Herkese merhaba,
    Öğrenmek istediğim birkaç bişey var yardımcı olursanız çok sevinirim.

    20 Nisanda erkek arkadaşımla Türkiye'de nişanımız var. Daha sonrasında vize işlemlerine başlayacağız.
    Şubat'ta Türkiye'de düğün yapmayı planlıyorduk (nikah burda olmayacak sadece çiftetelli kısmı :))
    Eğer vizem şubattan önce gelirse şubattaki düğünden sonra nişanlımla beraber döneceğim Amerika'ya.
    Vizem Şubatta gelmemiş olursa, Şubatta vize gelmeden burda bir düğün yapmamız (nişanlım tek başına dönecek, ben vizemi bekleyeceğim) sonrasında green card işlemleri için herhangi bir sorun teşkil eder mi?


  • @tuchi merhaba öncelikle surecinizde bol sabir diliyorum. Size tavsiyem bu ciftelli olan düğün kısmından bahsetmemeniz :)başvururken çünkü evli düşünebilirler sizi yasal olarak evli olup olmadığınıza bakmazlar evli görünüp gorunmediginize bakarlar ve red ederler isin bu kısmından konsoloslukta veya uscis başvurusunda dikkatli olmanızı ve abartılı olan bir nişan töreni önermem ya da fotoğrafları sade tutun 🙂


  • @graombze cevabınız için teşekkürler. 🙂
    Başvururken Türkiye’de bir düğünden bahsetmeyeceğiz. Nişanı büyük yapmayın derken bunun sakıncası ne olabilir? 😔 gayet burdaki nişanlar nasıl olacaksa o şekilde planladık ama 🤔
    Çekimdeki sade resimlerden ekleriz olmadı başvuruya.


  • @tuchi merhaba. Baska bir forum sitesinde soyle birsey okudum;

    Adam Amerikan vatandasi ve evlenmek istedigi Pakistan vatandasi nisanlisi adina K1 vize surecini baslatiyor. Sonra Pakistan'a giderek Pakistan adetlerine gore bir kac yuz kisinin katildigi bir nisan toreni yapiyorlar. Pakistan'li kizimiz viza mulakatina gittiginde ise red aliyor. Bunun nedeni olarak da yapmis olduklari Amerika'lilara gore fazla abartili olan nisan torenleri gosteriliyor. Amerikan konsoloslugundaki calisanlar bunun nisan toreninden cok bir evlilik toreni oldugunu dusunuyor anlasilan. @graombze arkadasin bahsettigi boyle bir durum. Dusununce aslinda son derece mantiksiz sonucta toren ne kadar buyuk ve kalabalik olursa olsun ortada evlilik yok ancak maalesef bu sekilde mantiksiz sorunlar meydana gelebiliyor. O nedenle kanit niteliginde vereceginiz belgelerde sade nisan fotograflari tercih etmenizi oneririm ben de. Simdiden cokca sabir ve bol sans dilerim 🙂


  • @misi-misiyos ay bu Amerikanlar ve tuhaf bakış açıları. 🤷🏻♀️ Sadece teklif gününden birkaç resim ve onlar nişan için geldiklerinde dışarda gezerken ailece çekildiğimiz bikaç resim ekleriz o zaman hiç merasimi katmadan. Sanırım en güvenlisi o ☺

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @misi-misiyos ilginc bir durum, belki gercekten de evlenmislerdir; o nedenle sorun olmustur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tuchi yine de iliskinin uzun sureli oldugunu gosteren belgeleri yaniniza alin.


  • @crazycells bütün belgeleri yanımıza alacağız fakat bu durumda ben ankaraya giderken nişan töreninden resim eklememeliyim sanırım. Erkek arkadaşım zaten Mart’ta işlemleri başlatacağı için nişan töreni vs olmayacak ortada.

    Burada Türkiye’de nişan vs yapmış bunu belgeleri arasına koymuş olanlar var mı? Ben nişan davetiyesini vs de eklemeyi düşünmüştüm.


  • @tuchi biz Tr de nisan yaptik ama aile arasinda; oyle toren alani vs yok. fotograflar ev ortaminda, arka fonda annemin perdeleri sade kiyafetler esliginde cekildi 🙂 yuzukleri filan gosterdik, niyet mektuplarinda da abd de evlenecegimizi vurguladik zaten.
    Bazen munferit olaylar olabiliyor ve eleyebiliyorlar ama neticede arastiriyorlar. A bak bunun toreni sasali kesin evlenmistir diye akil yurutme yontemleri kullanmiyorlar oyle sacmalik olmaz. Belgeleri bosuna vermiyoruz. Abd deki evlilik torenlerine bir bakin onu golgede birakmayacak sekilde fotograflar gonderin. Cunku abd dugunlerine benzer ya da golgede birakir cinsten bir nisan yapiyorsan iste o zaman adamlar iskillenebilir. Olabildigince sade foto yollayin. Gelinlige benzer nisanlik giyerseniz onlar bunu anlamaz nisanlik degil gelinlik zannedebilir cunku abd de nisanlilik kavrami yok gibi bir sey.


  • @crazycells bence de ilginc ve sacma. Dediginiz gibi belki de nisan toreni adi altinda dini evlilik toreni yapmislardir. Gerci o bile olsa sonucta kagit uzerinde gerceklesen resmi bir evlilik yok. Ne diyelim kopruyu gecene kadar tum konsolosluk memurlari canimiz cigerimiz 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

123
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum