DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Belki mail almayan arkadaşlar vardır. Son gelen mail şu şekilde.

    Documents to bring with you (all applicants)
    Court Record(s) (Original and English translation with copy), If any applicant has been arrested, charged, convicted, or imprisoned in any country.
    Police Certificate (Original and English translation with copy), If any applicant has lived in any other foreign country for more than 12 months, where a police certificate is available (check link) OR was arrested for any reason, regardless of how long they lived there. Police certificates for Turkey must include the archive records check (Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi), but do not need to be translated. For Fiancée (K1) visa applicants, any applicant who has lived in any foreign country more than 6 months, where a police certificate is available (check link) OR was arrested for any reason, regardless of how long they lived there.
    Prior marriage documents (Original and English translation with copy), Marriage Certificate, Divorce Certificate and/or Death Certificate regarding your prior spouse(s), If applicable.
    Copy of co-sponsor’s U.S. passport or green card, Please bring the U.S. passport or green card copy of your sponsor(s) and/or household member(s), if you have a co-sponsor other than your petitioner.
    I-134, Affidavit of Support (Original), If you are a Diversity or Fiancée Visa applicant and you have a sponsor, then you should use I-134 Affidavit of Support form.
    I-864, Affidavit of Support (Photocopy), Not required for the Employment Based visa categories.
    Medical exam, All immigrant visa applicants are required to undergo a medical examination by a panel physician designated by the consular section. The validity of the medical exam will determine the visa validity, which will be the last day to enter the United States.
    PTT registration receipt, Each passport holder applying for a visa must register their passport pickup location with Turkish Post (PTT) before coming to the Embassy by using the provided link or calling +90-850 390 2884 (or 703-520-2490 from inside the United States). Failure to register your appointment at this web site will delay your entry at the Embassy gate on the day of your interview.
    Previous passport with valid U.S. nonimmigrant visa (Original), If applicable.
    Color photograph, 2 x 2 inches (51 x 51 mm) in size, printed on photo-quality paper, two per applicant.

    High school or University Diploma (Original and English translation with copy).
    Bank statements, Should show account balance and transaction history for the previous six months. Personal bank statements OR original I-134 Affidavit of Support from a sponsor along with his/her 1040 Individual Income Tax returns and W2 forms and a copy of his/her U.S. passport or green card. If you are submitting a form I-134. If you are submitting a form I-134, please make a copy for each additional family member immigrating.
    Marriage Certificate (Original and English translation with copy).
    Diversity Visa application Fee, $330 U.S. dollars per applicant, please bring exact change. Please note that you can pay in TL. or U.S. dollars.
    Police Certificate, Turkey (Original), Required for all Turkish citizens or residents of Turkey. Must include archive records check (Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi).
    Birth Certificate, Turkey (Original), Nüfus kayit örnegi (Please note that all actions (divorce(s), marriage(s) and death(s)) must be listed on your NKO).


  • Arkadaşlar merhaba postane seçerken case numberınızı arada sıfırları koyarak yazdığınızda kabul ediyor . Bilginize

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mutlu DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Bugün bana mail geldi "Your immigrant visa appointment" başlıklı.

    Kafama takılan iki konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.

    Birincisi her bir birey için Birth Certificate yazmışlar. Şimdi bizde çocuk olduğu için onların doğum sertifikası var fakat bizlerin yok 🙂 Birth Certificate yanlış anlamış olabilir miyim? Sadece asıl başvuranın vukuatlı nüfus kayıt örneği ve her bir birey için onun fotokopisini almam yeterli mi, birth certificate için?

    İkincisi bazı isteklerin yanına (Original), (Original and English translation with copy) ve (English translation with copy) yazmışlar. Mesela Bana Marriage Certificate (Original and English translation with copy), Eşime Marriage Certificate (English translation with copy). Ben şimdi evlilik cüzdanını ingilizceye çevirip fotokopisini götüreceğim.

    Bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.

    1. evet, birth certificate yerine vukuatli nufus kayit ornegi yeterlidir. Turkiye'deki karsiligi o oluyor.

    2. Dili turkce olan belgelerin tercumesini goturmenize gerek yok. Kendilerini goturmeniz yeterlidir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @schadow gecmis olsun, hemen guncelliyorum. bilgilendirme icin tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cyoart DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells tekrar merhaba tüm arkadaşlara ve sana cevapların için herkes adına teşekkür ederim, sorum biraz karmaşık en basit şekilde açıklamaya çalişacağım, kız arkadaşımla temmuz sonunda tanıştık ve anlaşarak, tartışarak bu güne kadar geldi. O da bende birbirimize dahada bağlandık, numara 14000 civarında ds260 ı şu dakkadan sonra açtırmak riskli diye duydum, bu risk oranı nedir bugün hızlı bi evlilik yapmak istesem nekadar riskli ve mantıklı olur, biz sonrası için plan yaptık ama evlilik le gelebilirse daha zahmetsiz olacak sana danışmak istedim teşekkürler...

    rica ederim. Diger arkadaslarin verdigi bilgilere ek olarak...

    Yapmaniz gereken evlendikten sonra DS260 formunu actirmak olmali (oncesinde actiramazsiniz), ama zaten mulakat tarihi almaya cok yaklastiginiz icin size tavsiyem hem evlendikten sonra hem de mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra konsolosluk ile iletisime gecip medeni durumunuzun degistigini bildirmeniz. Evlilik cuzdaninizin ilk sayfasinin fotokopisini mesajiniza eklerseniz esiniz icin de yeni bir DS260 formu aciyorlar. Ayrica kendi formunuzu actirip, bilgilerinizi de guncellemeniz gerekecek.

    Yakin bir tarihte evlenmeniz tabii ki suphe cekebilir; ama konsolosluk genelde bu konularda anlayisli, su ana kadar sadece iki kisi "sonradan evlilik" konusunda ekstra belgeler istediler ve sorular sordular diye yorum yapti. Yani genel olarak konsoloslukta bir sorun yasamazsiniz ama kesinlikle butun iletisiminizi gosteren belgeleri (varsa yazismalar, emailler vs.), tum fotograflar (dugun, nikah, kina ve onceki bulusmalar) ve iliskinizi gosteren her turlu dokuman ve ciktiyi yaninizda goturun. Eger iliskinizi gosterebiliyorsaniz bu tur belgelerle, bu surecin bir riski yok.

    Eger mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra evlenecekseniz, kesinlikle bunu en yakin zamanda yapip konsoloslugu bilgilendirmenizi oneririm. Bu durumda en mantiklisi sizin mulakatinizi ertelemek olmali, aksi takdirde vize surecini siz de bastan yasayip ucretleri tekrar odemek durumunda kalirsiniz. Esiniz icin DV2018 sureci bitene kadar (30 Eylul 2018'e kadar) vize almaya calisabilirsiniz ama sonrasinda basvuru yapamazsiniz. Eger mustakbel esiniz DV surecinden yararlanamazsa sonradan gelmesi icin cok daha fazla caba gosterip, masraf harcamaniz gerekecek, o nedenle tavsiyem en yakin zamanda evlenip surece esinizi de dahil etmeniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @civil_engineer bilgilendirme icin tesekkurler, goruldugu gibi email'i almak cok da onemli degil, zaten icinde bilmedigimiz hicbir sey yazmiyor.

    @greenleo bilgilendirme icin tesekkurler.


  • @crazycells teşekkürler


  • @crazycells Merhaba,

    Ben de birşey danışmak istiyorum. Benim erkek arkadaşım 2018 dv talihlisi, biz 2.5 senedir birlikteyiz. Ağustos ayında ds260 formunu bekar olarak doldurup göndermiştik, benim turistik amerika vizem olduğu için gitmem de sorun olmaz diye evlenmeyi akıl edemedik. forumlarda mülakattan önce evlenip gitmenin daha kolay olduğunu gördükçe geçen hafta evlendik. aynı gün hem kcc ye hem göçmen vize bölümüne mail attık fakat herhangi bir dönüş olmadı 9 ocakta da mülakatı var. ds 260 formunu güncellemeden 9 ocakta mülakata birlikte mi gitmeliyiz yoksa izlememiz gereken adım sizce ne olmalı? geridönüşleriniz çok önemli. teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ed48 Merhabalar,

    Mulakat tarihiniz verildigi icin bundan sonraki muhattabiniz sadece Ankara'daki konsolosluk olmali. Konsolosluga su adresten yazabilirsiniz:

    Arkadasinizla en yakin zamanda evlenip, evlendikten sonra konsoloslugu bu konuda bilgilendirmelisiniz. Eger onumuzdeki 9 gun icinde evlenmeyi dusunmuyorsaniz erkek arkadasiniz mulakatini ertelesin (bunun icin mulakata gitmemesi yeterli). Mulakatinizi birkac ertelemeniz bir problem yaratmaz.

    Evlendikten sonra konsoloslugu bilgilendirip CSC'den yeni bir randevu tarihi almalisiniz. Ayrica sizin icin yeni bir DS260 formu doldurmalisiniz.


  • Teşekkürler bilgiler için geçtiğimiz hafta evlenip belirttiğiniz adresten konsolosluğa yazdık fakat henüz ds 260 formunun açıldığına dair bir mail almadık. ds 260 ı güncelleyemezsek ve önümüzdeki hafta da konsolosluktan cevap gelmemiş olursa randevuyu mu ertelemeliyiz? randevuyu nasıl değiştiriyoruz ve ne sebep sunmalıyız ve yeni tarihi ne kadar süre sonra verebilirler sizce?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ed48 hayirli olsun o halde 🙂 5 is gunu icinde cevap vereceklerdir. Ayrica pazartesi gunu tatildi.

    Merak etmeyin cevap gelecektir. Sakin mulakati ertelemeyin. DS260'i mulakat oncesinde guncelleyemezseniz, mulakat gunu konsoloslukta da guncelleyebilirsiniz.

    Siz ve esiniz icin iki kisi girecekmissiniz gibi tum belgeleri simdiden hazirlayin, mulakat gunu ikiniz de konsolosluga gidin. DS260'i onceden guncelleme firsatiniz olmasa bile, konsoloslukta guncellemenize izin verirler. Tabii siz yine de oncesinde guncellemeye calisin. Konsolosluga 1 hafta sure taniyin 🙂 size doneceklerdir.


  • Merhaba mülakat tarihi çıkmış, yalnız beklediğimiz den çok daha erken 🤔, konsulusluga telefon açıp, randevuyu en az 2 ay ertelememize ihtiyacımiz var, diye mülakat imiza , olumsuz etkeler mı. Ya da bu şekilde soru sorayım, en fazla ne kadar zamana ertelememize makbul olur, kısa bir zamanda riske girmeye değer mi?


  • Merhaba , mülakat tarihi erteleme konusunda soru sormak istedim, mülakat tarihi çıkmış 1 Şubat, yalnız bizim için çok erken oldu, en az 1-2 aya erteleme ihtiyaç imiz var, bu kadar uzun zaman için erteleme yaparlar mı? Ve mülakat imiza bir olumsuz etki yaratır mı? Erteleme sebebi belgeyle ispatlamak ihtiyaç gerekiyor mu

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @vikki77 DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhaba , mülakat tarihi erteleme konusunda soru sormak istedim, mülakat tarihi çıkmış 1 Şubat, yalnız bizim için çok erken oldu, en az 1-2 aya erteleme ihtiyaç imiz var, bu kadar uzun zaman için erteleme yaparlar mı? Ve mülakat imiza bir olumsuz etki yaratır mı? Erteleme sebebi belgeyle ispatlamak ihtiyaç gerekiyor mu

    Yaparlar. Zaten ertelemeyi belli bir tarihe yapmiyorsunuz, sadece mulakat zamaninda konsolosluga gitmeyip, daha sonra hazir oldugunuzda tekrar mulakat tarihi aliyorsunuz. Bilginize.

    Genelde sozlu olarak erteleme sebebini belirtmek yetiyor, ama tabii ki durumunuzu gosteren belgeleriniz varsa kesinlikle yaninizda goturun. Sorarlarsa gosterirsiniz.

    Mulakat tarihinizi ertelemek, dosyanizi olumsuz etkilemez; ama ilerde size bir vize ayrilacagi anlamina da gelmez. Yani mulakatinizi eger son aylara birakirsaniz vize sansinizi kaybedebilirsiniz. Birkac ay sonra mulakata girebilirsiniz.


  • ABD vize kısıtlamasını az önce yaptığı açıklama ile ortadan kaldırdı. Göçmen olmayan vize görüşmeleri de artık normal seyrinde devam edecekmiş.

    Haydi Hayırlısı...

    image


  • @crazycells tamamdır biraz daha bekleyelim o halde bugün de cevap gelmedi 🙂 teşekkürler


  • Daha gitmeme 5 ay gibi bir zaman var. Şuan gc gelecek adresi değiştirebiliyor muyum? Yoksa ilk girişe mi kaldı.


  • @crazycells cevabınız için teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @schadow ilk girise kaldi, USCIS'in adresi degistirdigine emin olun. Son 1 ayda bana ulasan 3 kisi yanlis adreslere giden GC'lerden dolayi yeniden I-90 basvurusu yapmak zorunda kaldilar ve tekrardan $540 odediler. Hepsinin de nedeni adres degisikligi yaptiklarini sanmasi ama degisikligin yapilmamis olmasi ve GC'nin ulasan adreste kaybolmasi.


  • E-devlet den alınan öğrenci belgesini konsolosluk kabul ediyor mu?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

234
Çevrimiçi

41.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

430.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum