[Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri
-
@crazycells Merhaba,
Ben de birşey danışmak istiyorum. Benim erkek arkadaşım 2018 dv talihlisi, biz 2.5 senedir birlikteyiz. Ağustos ayında ds260 formunu bekar olarak doldurup göndermiştik, benim turistik amerika vizem olduğu için gitmem de sorun olmaz diye evlenmeyi akıl edemedik. forumlarda mülakattan önce evlenip gitmenin daha kolay olduğunu gördükçe geçen hafta evlendik. aynı gün hem kcc ye hem göçmen vize bölümüne mail attık fakat herhangi bir dönüş olmadı 9 ocakta da mülakatı var. ds 260 formunu güncellemeden 9 ocakta mülakata birlikte mi gitmeliyiz yoksa izlememiz gereken adım sizce ne olmalı? geridönüşleriniz çok önemli. teşekkürler
-
@ed48 Merhabalar,
Mulakat tarihiniz verildigi icin bundan sonraki muhattabiniz sadece Ankara'daki konsolosluk olmali. Konsolosluga su adresten yazabilirsiniz:
https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/Arkadasinizla en yakin zamanda evlenip, evlendikten sonra konsoloslugu bu konuda bilgilendirmelisiniz. Eger onumuzdeki 9 gun icinde evlenmeyi dusunmuyorsaniz erkek arkadasiniz mulakatini ertelesin (bunun icin mulakata gitmemesi yeterli). Mulakatinizi birkac ertelemeniz bir problem yaratmaz.
Evlendikten sonra konsoloslugu bilgilendirip CSC'den yeni bir randevu tarihi almalisiniz. Ayrica sizin icin yeni bir DS260 formu doldurmalisiniz.
-
Teşekkürler bilgiler için geçtiğimiz hafta evlenip belirttiğiniz adresten konsolosluğa yazdık fakat henüz ds 260 formunun açıldığına dair bir mail almadık. ds 260 ı güncelleyemezsek ve önümüzdeki hafta da konsolosluktan cevap gelmemiş olursa randevuyu mu ertelemeliyiz? randevuyu nasıl değiştiriyoruz ve ne sebep sunmalıyız ve yeni tarihi ne kadar süre sonra verebilirler sizce?
-
@ed48 hayirli olsun o halde :) 5 is gunu icinde cevap vereceklerdir. Ayrica pazartesi gunu tatildi.
Merak etmeyin cevap gelecektir. Sakin mulakati ertelemeyin. DS260'i mulakat oncesinde guncelleyemezseniz, mulakat gunu konsoloslukta da guncelleyebilirsiniz.
Siz ve esiniz icin iki kisi girecekmissiniz gibi tum belgeleri simdiden hazirlayin, mulakat gunu ikiniz de konsolosluga gidin. DS260'i onceden guncelleme firsatiniz olmasa bile, konsoloslukta guncellemenize izin verirler. Tabii siz yine de oncesinde guncellemeye calisin. Konsolosluga 1 hafta sure taniyin :) size doneceklerdir.
-
Merhaba mülakat tarihi çıkmış, yalnız beklediğimiz den çok daha erken 🤔, konsulusluga telefon açıp, randevuyu en az 2 ay ertelememize ihtiyacımiz var, diye mülakat imiza , olumsuz etkeler mı. Ya da bu şekilde soru sorayım, en fazla ne kadar zamana ertelememize makbul olur, kısa bir zamanda riske girmeye değer mi?
-
Merhaba , mülakat tarihi erteleme konusunda soru sormak istedim, mülakat tarihi çıkmış 1 Şubat, yalnız bizim için çok erken oldu, en az 1-2 aya erteleme ihtiyaç imiz var, bu kadar uzun zaman için erteleme yaparlar mı? Ve mülakat imiza bir olumsuz etki yaratır mı? Erteleme sebebi belgeyle ispatlamak ihtiyaç gerekiyor mu
-
@vikki77 DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
Merhaba , mülakat tarihi erteleme konusunda soru sormak istedim, mülakat tarihi çıkmış 1 Şubat, yalnız bizim için çok erken oldu, en az 1-2 aya erteleme ihtiyaç imiz var, bu kadar uzun zaman için erteleme yaparlar mı? Ve mülakat imiza bir olumsuz etki yaratır mı? Erteleme sebebi belgeyle ispatlamak ihtiyaç gerekiyor mu
Yaparlar. Zaten ertelemeyi belli bir tarihe yapmiyorsunuz, sadece mulakat zamaninda konsolosluga gitmeyip, daha sonra hazir oldugunuzda tekrar mulakat tarihi aliyorsunuz. Bilginize.
Genelde sozlu olarak erteleme sebebini belirtmek yetiyor, ama tabii ki durumunuzu gosteren belgeleriniz varsa kesinlikle yaninizda goturun. Sorarlarsa gosterirsiniz.
Mulakat tarihinizi ertelemek, dosyanizi olumsuz etkilemez; ama ilerde size bir vize ayrilacagi anlamina da gelmez. Yani mulakatinizi eger son aylara birakirsaniz vize sansinizi kaybedebilirsiniz. Birkac ay sonra mulakata girebilirsiniz.
-
-
@crazycells tamamdır biraz daha bekleyelim o halde bugün de cevap gelmedi :) teşekkürler
-
Daha gitmeme 5 ay gibi bir zaman var. Şuan gc gelecek adresi değiştirebiliyor muyum? Yoksa ilk girişe mi kaldı.
-
@crazycells cevabınız için teşekkür ederim
-
@schadow ilk girise kaldi, USCIS'in adresi degistirdigine emin olun. Son 1 ayda bana ulasan 3 kisi yanlis adreslere giden GC'lerden dolayi yeniden I-90 basvurusu yapmak zorunda kaldilar ve tekrardan $540 odediler. Hepsinin de nedeni adres degisikligi yaptiklarini sanmasi ama degisikligin yapilmamis olmasi ve GC'nin ulasan adreste kaybolmasi.
-
E-devlet den alınan öğrenci belgesini konsolosluk kabul ediyor mu?
-
@crazycells gc ücretlerini yatırırken online değiştirebiliyor muyum uscis’ten?
-
@mehmett DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
E-devlet den alınan öğrenci belgesini konsolosluk kabul ediyor mu?
uzerinde barkod olacagi icin kabul edeceklerdir.
-
@schadow DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
@crazycells gc ücretlerini yatırırken online değiştirebiliyor muyum uscis’ten?
hayir, ama su adresten degisiklik yapabilirsiniz:
https://egov.uscis.gov/coa/displayCOAForm.do
Burada degisiklik yaptiktan sonra USCIS customer service'i arayip degisiklikten emin olmanizi tavsiye ederim. -
@crazycells teşekkürler
-
Merhaba,
Greencard bana cikti. Vizeyi aldıktan sonra eşimle beraber Amerikaya giris yapsak orda bir ay kadar kalip ben işlerimi halletmek icin geri dönsem. Ben orda olmadan eşim kalip bir işte çalışabilir mi? -
@s-and-v calisabilir, herhangi bir sorunla karsilasmaz. ABD'ye ilk girisi yaptiktan sonra herkes kendinden sorumludur.
-
@crazycells teşekkürler
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
47
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum