Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.0k 953

• Arkadaşlar selam,
    konumuz antikor testleri ve aşı süreci
    Bazılarınız biliyordur, yakında mülakatı olan gebe bir dv talihlisiyim. 36 yaşındayım biliyorsunuz e nabızda çocukluk çağı aşılarımız görünmüyor. Öncelikle sağlık ocağına gittim, aile hekimim bana direk bunlar ile alakalı aşı takvimi veremeyeceğini söyledi, bu aşıların çocuklukta yapıldığını benim hangilerini olup olmadığımı bilmediğini vs söyledi. bunun üstüne enfeksiyon bölümüne gideceğimi söyledim ve sonrasında kendisini ziyaret etmek üzere ayrıldım. aynı gün B.düzü devlet hastanesinde antikor testi yaptırdım, Doktor aşı listesindeki aşıların hepsinin antikor testlerinin olmadığını, tespit edilebilenleri yapacağını söyledi. yaptıklarını aşağıya bırakıyorum. Testler 1 ün sonra çıktı ve ben şok geçirdim 2 aşı harici hiçbirine bağışıklığım çıkmadı. ki doktorlar öncesinde talep edilenlerin neredeyse çoğunun çocukluk dönemi aşısı olduğunu ve bunları büyük ihtimalle olmuş olduğumu söylemişlerdi, fakat bağışıklığım çıkmadı.
    Enfeksiyon hast uzmanı 2 aşı harici antikorum çıkmayanları ya aşı olmadığım, ya da o dönemde soğuk zincirin doğru çalıştırılmaması sebebi ile aşıların bozulmuş veya tutmamış olabileceği şeklinde yorumladı. bunların gebelere yapılma durumunu sorduğumda: bir saatlik int araştırması ile beraber bazı aşıların gebelere uygulanabileceğini bazılarının cansız olduğu halde uygulanmasını önermediğini belirtti, çünkü yeterli araştırma ve kanıt olmadığını söyledi. bunlarla alakalı bir yazı istedim ve bana bunu yazı olarak yazdı. Bu arada bazı aşıların antikor testinin olmadığını söylemişti ( poliomyelitis, influenza type hib, meningococcal, pneumococcal) bunların inaktif olduğunu ve bunları içeren 5li bir aşının var olduğunu ve bunun prospektüsünde gebelik ile alakalı yönlendirmeye göre aile hekiminde yaptırabileceğimi söyledi (fakat bunu söylerken gebelikte kendisinin fikrinin yapılmaması yönünde olduğunu da belirtti.)
    Devlet hastanesinde aşı yapılıp yapılamayacağı konusunda bir bilgi vermedi.
    sonrasında bu yazı ve sonuçlar ile aile hekimliğine gittim aile hekimi bunlara bağışıklığımın olmadığını aşıyı olmadığım anlamına gelmediğini belirtti ve kendilerinde 5 li aşı varsa yapabileceklerini belirtti. aşı yapan hemşire bu konuda kadın doğum uzmanımdan getireceğim onay ile yapabileceklerini söylediler. Fakat kadın doğum uzmanı doktorum antikorum çıkmayan çocukluk çağı aşılarını yaptırmamamı zaten olduğum aşıları gebeyken bir kez daha yaptırmamamı söyledi. bunlarla alakalı aile hekimi de ilginç şekilde evrak düzenleyemeyeceğini söylüyor, buradaki arkadaşların bir çoğunun aile hekiminden aldıkları kağıtla sağlık kontrollerini tamamladıklarını biliyorum, ama görüştüğüm doktorların hiçbiri buna yanaşmıyor ne yapacağımı bilmiyorum. böyle bir sıkıntı yaşayan var mı aramıza? Aşı ile ilgili rapor sunan arkadaşlar nasıl bir rapor sundunuz içerisine resmi bir kanıt eklediniz mi ?
    enfeksiyon uzmanı bir Prof tan alacağımız Türkiye’deki çocukluk çağ aşı takvimi ile, e-Devlette görünen Tetanoz aşısı raporu ile şu şu aşıları olmuştur vs şeklinde bir yazı yeterli olur mu acaba???

GÜNCELLEME
    Sorunu çözmek üzereyim burayı güncelleyeceğim

• tanıdığım biri meksika üzerinden amerikaya giriş yaptı şimdi kampta, babası kamptaki ankesörlü telefonla görüşebilmesi için ilgili site üzerinden para göndermeye çalışmış ama yapamamış benden rica etti ama kendi adıma göndersem green card sürecimle ilgili olumsuz bir etkisi olur mu

• @cptmuzaffer Merhaba.Sabah devlet hastanesine giderek eşim,ben ve 17 yaşındaki oğlumuz için antikor testlerimizi yaptırdık.Daha sonra Kozyatağı Acınadem Hastanesi’ne uğradık.Oğlumuzun tüm çocukluk aşıları orada yapılmıştı.Antetli kağıda kaşeli ve imzalı olarak bunların dökümünü aldık.Şimdi enabızdan antikor sonuçlarımızı bekliyoruz.Ona göre eksik aşılarımızı tamamlatacağız.Teşekkürler

• Merhaba Viyanadan selamlar. Bugün yeri bulalım diye konsolosluğa gitmiştik. Üç kişi vardı. Birinin mülakatı onaylanmıştı. Diğerleri de onaylandı mi acaba?

• Merhabalar, bugün o meşhur kapıdan girip 4. Kata çıktık. Vizemiz onaylandı ve o küçük bayrağı nihayet alabildik. Viyana deneyimini yazacam ama bana biraz zaman verin lütfen. Kafa dinlemem lazım

• @siraç abi tebrik ediyorum 👏🏻👏🏻👏🏻 yolunuz yollarımız açık olsun hep 🫡

• Merhabalar, Dr. Nicolson;

1. aşı geçmişi olarak yalnızca e-Nabız çıktısını mı kabul ediyor yoksa doktor imzalı & kaşeli aşı kartını da kabul ediyor mu?
    2. bir de çocukluk aşısı olarak geçen Tetraxim (DTaP+IPV polio) aşısını zar zor bulabildim, acaba bu aşıyı kabul ediyorlar mı yoksa bu çocukluk aşısı diyip sıkıntı ederler mi?
    3. MMR antikor testi yaptırdığımda mumps ve rubella değerim pozitif çıkarken yalnızca measles (kızamık) değerim pozitif çıkmıştı. MMR üçlü karma aşı vurdurmak yerine yalnızca kızamık aşısı vurdursam kabul ederler mi?

Forumdaki diğer deneyimleri okudum, sanırım bu üç sorunun cevabı da "kabul ederler, sorun etmezler" olacak ama Dr. Nicolson'da mülakata girenlerin ve bu sorduklarım gibi yapanların yine de teyit etmesi beni çok mutlu edecek. 🙏

• @T-C-Kubilay-Dikici KCC'ye dosya taşımamız için atacağımız örnek bir mail içeriği var mı acaba nasıl bir mail yazabiliriz?

• @gucarslan KCC'ye dosya taşımamız için atacağımız örnek bir mail içeriği var mı acaba nasıl bir mail yazabiliriz?

• @ahmet-eren-yeşiltaş @ugursway Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Pazartesi günü balgam testi yaptıracaktım o zaman yaptırmama hiç gerek kalmadı.

• @DenizMaths

Hayırlı olsun, çok sevindim adınıza. Sürecinizde kolaylıklar dilerim. Aşılar konusunda Her türlü sorunuza açığım. Başarılar dilerim… 🙂

• @zerooo merhaba,

Hem sorularınıza cevap vermek hem de genel bilgilendirme yapmak isterim. Bugün Dr Molnarda sağlık kontrollerimizi tamamladık.

Öncelikle Molnarın istediği aşılar:
    Tdap <dikkat edin aşağıdaki açıklamayı okuyunuz>
    Polio
    MMR
    Hep B
    Varicella
    Grip aşısı
    Covid

40 yaşında eşimle beraber istenilen aşılar için antikor testleri:

MMR <bizde KKK> <bakılacak antikorlar kabakulak, kızamık ve rubella>
    Hepatit B
    Varicella yani su çiçeği

Antikor testlerine göre Türkiye'deki yaptırdığımız aşılar:

Antikor sonuçları çıktıktan sonra sağlık ocağına gidip aşılarımızı yaptırdık. Bu arada yaptırdığız aşıları 15 güne yaydık.

Polio aşısı <ağızdan>
    Td adult <hemşiremiz yetişkinler için bu aşının yapıldığını söyledi. Yaptırdıktan sonra içimize sinmedi molnarı aradık. Stephan bize tdap yaptırmamız gerektiğini söyledi. Eczanelerde aşıyı bulamadık. Arkadaşımızdan rica ettik tdap adacel buldu. Td adult aşısından 10 gün sonra birde tdap yaptırdık.>
    Grip aşısı

Tüm bu aşıların çıktılarını sağlık ocağından alarak doktorumuza kaşeletip imzalattık.

10 yaşındaki kızımız için aşı takvimini e devletten çıkarmıştık. Bizim aşı takvimimizde olmayan Rotavirüs aşısını doktorumuzun önerisiyle bebekken yaptırmıştık. İlave olarak stephan onun içinde grip aşısı yaptırmamız gerektiğini söyledi. Rotavirüs çıktılarını hastanemizden, grip aşısının çıktısını sağlık ocağımızdan alıp dosyamıza ekledik. Herhangi bir çeviri yapmadan teslim ettik.

Sonuç olarak bugün muayenede sadece ben ve eşim Covid aşısı olduk.

İlave olarak röntgen çektirmek için Dr Molnardan çıktıktan sonra sola dönüp 300-400m ileriden 5A numaralı otobüse bindik. Röntgen merkezinin orada bulunan 5A durağının hemen arkasında inşaat olduğu için durağı iptal etmişler başka bir otobüs durağında indirdi. Yeni otobüs durağı röntgen merkezinin hemen karşısında. Biz google haritalara bakıp yol geçip yürümemiz gerekiyor diye yaklaşık 5 dakika boyunca röntgen merkezi aradık. Bulduğumuzda sesli kahkaha attık 😀 .

• @alparslan34 birkaç ileti geride arkadaşlar Hong Kong'da resmi tatil olduğundan bahsetmiş. Cevap alamama sebebiniz bu olabilir. Yoğunluk olduğunda da daha geç dönüş sağlayabiliyorlar. Daha önce ofisten randevu alan bir deneyim hatırlamıyorum varsa da. Böyle bi imkanınız varsa deneyebilirsiniz oldukça tatlı çalışanları vardı. Bunun öncesinde Hong Kong resmi tatil günlerini kontrol etmenizi tavsiye ederim.

• Bugün mülakat için 2x2 inç (5x5 cm) fotoğrafı çektirdim fakat Nicholson tarafından istenen 1x1.5 inç fotoğraf kafamı fazlasıyla karıştırdı. Fotoğrafçı ağabeyle işin içinden çıkamadık o nasıl bir ölçü diye bana soruyor 😃 Deneyimlerde de hiç bu konudan bahsedilmemiş gördüğüm kadarıyla. Nicholson için fotoğraf ölçülerini fotoğrafçıya ne şekilde söylemem gerekir inçden anlamıyorlar.

• @DenizMaths Devlet hastanesine randevu ile mi gittiniz hangi bölüme gittiniz bunun için ve siz hiç bu aşılar diye belirttiniz mi ?

• @lesnarhomie Bizim fotoğrafçımız da oldukça şaşırmıştı. Yanlıştır o dedi fotoğrafçıyı ikna etmek için belgede yazanı gösterdik. Inc ölçülerini santimetreye çevirip fotoğraf düzenleme programında yeniden şablon oluşturdu. Hep hazır şablon kullandıkları için uğraşmak istemiyorlar sanırım ama bizimki yardımcı oldu uğraştı.

• @ugurbocegi 1-e nabız çıktısı alınız
    2-kabul ediyorlar
    3-tüm 3ünden de antikora bakıyolar 1inde yoksa MMR vuruyolar yine de

• @mehmetgreen

• aşılarımı e-Nabız'a işletememekten endişe ediyorum. Aile hekiminde değil hastanede vurunacağım, doktor işler dedi ama o da çok emin değil gibi geldi. e-Nabız belgesini şart koşuyorlar mı yoksa doktor imzalı & kaşeli aşı kartını da kabul ediyorlar mı onu merak ettim.
    • Çok teşekkürler. Siz Tetraxim yaptırdınız öyleyse ve bir sıkıntı çıkarmadılar doğru mu?
    • Benim antikor testimde üçünden yalnızca kızamık negatif çıktı. HK'de değil de Türkiye'de MMR üçlü karma aşısı yerine yalnızca kızamık aşısını yaptırsam onu da kabul ederler mi, merak ettiğim bu.

• gerekli belgeler istenirken soyle bir ifade var: (https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-prepare-supporting-documents.html)

"from any country where arrested for any reason, regardless of how long they lived there THEN the applicant needs a police certificate from... the police
    authorities from place of arrest." hemen altinda da soyle yazmislar: "Note: Present and former residents of the United States do NOT need to submit any U.S. police certificates."

former US resident olmamakla beraber turist olarak amerikadayken tutuklandim (reckless drivingden hiz sinirinin baya ustunde arac kullanmistim) bu durumda amerikadan polis certificate almali miyim ? olay californiada olmustu belgeyi verebilecek kurumun sitesine bakayim dedim vpn siz bile girilmiyor turkiyeden almak biraz zor olabilir. konu hakkinda fikri olan arkadas var mi acaba ?

Benzer Başlıklar

• 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k