Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @T-C-Kubilay-Dikici KCC'ye dosya taşımamız için atacağımız örnek bir mail içeriği var mı acaba nasıl bir mail yazabiliriz?

• @gucarslan KCC'ye dosya taşımamız için atacağımız örnek bir mail içeriği var mı acaba nasıl bir mail yazabiliriz?

• @ahmet-eren-yeşiltaş @ugursway Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Pazartesi günü balgam testi yaptıracaktım o zaman yaptırmama hiç gerek kalmadı.

• @DenizMaths

Hayırlı olsun, çok sevindim adınıza. Sürecinizde kolaylıklar dilerim. Aşılar konusunda Her türlü sorunuza açığım. Başarılar dilerim… 🙂

• @zerooo merhaba,

Hem sorularınıza cevap vermek hem de genel bilgilendirme yapmak isterim. Bugün Dr Molnarda sağlık kontrollerimizi tamamladık.

Öncelikle Molnarın istediği aşılar:
    Tdap <dikkat edin aşağıdaki açıklamayı okuyunuz>
    Polio
    MMR
    Hep B
    Varicella
    Grip aşısı
    Covid

40 yaşında eşimle beraber istenilen aşılar için antikor testleri:

MMR <bizde KKK> <bakılacak antikorlar kabakulak, kızamık ve rubella>
    Hepatit B
    Varicella yani su çiçeği

Antikor testlerine göre Türkiye'deki yaptırdığımız aşılar:

Antikor sonuçları çıktıktan sonra sağlık ocağına gidip aşılarımızı yaptırdık. Bu arada yaptırdığız aşıları 15 güne yaydık.

Polio aşısı <ağızdan>
    Td adult <hemşiremiz yetişkinler için bu aşının yapıldığını söyledi. Yaptırdıktan sonra içimize sinmedi molnarı aradık. Stephan bize tdap yaptırmamız gerektiğini söyledi. Eczanelerde aşıyı bulamadık. Arkadaşımızdan rica ettik tdap adacel buldu. Td adult aşısından 10 gün sonra birde tdap yaptırdık.>
    Grip aşısı

Tüm bu aşıların çıktılarını sağlık ocağından alarak doktorumuza kaşeletip imzalattık.

10 yaşındaki kızımız için aşı takvimini e devletten çıkarmıştık. Bizim aşı takvimimizde olmayan Rotavirüs aşısını doktorumuzun önerisiyle bebekken yaptırmıştık. İlave olarak stephan onun içinde grip aşısı yaptırmamız gerektiğini söyledi. Rotavirüs çıktılarını hastanemizden, grip aşısının çıktısını sağlık ocağımızdan alıp dosyamıza ekledik. Herhangi bir çeviri yapmadan teslim ettik.

Sonuç olarak bugün muayenede sadece ben ve eşim Covid aşısı olduk.

İlave olarak röntgen çektirmek için Dr Molnardan çıktıktan sonra sola dönüp 300-400m ileriden 5A numaralı otobüse bindik. Röntgen merkezinin orada bulunan 5A durağının hemen arkasında inşaat olduğu için durağı iptal etmişler başka bir otobüs durağında indirdi. Yeni otobüs durağı röntgen merkezinin hemen karşısında. Biz google haritalara bakıp yol geçip yürümemiz gerekiyor diye yaklaşık 5 dakika boyunca röntgen merkezi aradık. Bulduğumuzda sesli kahkaha attık 😀 .

• @alparslan34 birkaç ileti geride arkadaşlar Hong Kong'da resmi tatil olduğundan bahsetmiş. Cevap alamama sebebiniz bu olabilir. Yoğunluk olduğunda da daha geç dönüş sağlayabiliyorlar. Daha önce ofisten randevu alan bir deneyim hatırlamıyorum varsa da. Böyle bi imkanınız varsa deneyebilirsiniz oldukça tatlı çalışanları vardı. Bunun öncesinde Hong Kong resmi tatil günlerini kontrol etmenizi tavsiye ederim.

• Bugün mülakat için 2x2 inç (5x5 cm) fotoğrafı çektirdim fakat Nicholson tarafından istenen 1x1.5 inç fotoğraf kafamı fazlasıyla karıştırdı. Fotoğrafçı ağabeyle işin içinden çıkamadık o nasıl bir ölçü diye bana soruyor 😃 Deneyimlerde de hiç bu konudan bahsedilmemiş gördüğüm kadarıyla. Nicholson için fotoğraf ölçülerini fotoğrafçıya ne şekilde söylemem gerekir inçden anlamıyorlar.

• @DenizMaths Devlet hastanesine randevu ile mi gittiniz hangi bölüme gittiniz bunun için ve siz hiç bu aşılar diye belirttiniz mi ?

• @lesnarhomie Bizim fotoğrafçımız da oldukça şaşırmıştı. Yanlıştır o dedi fotoğrafçıyı ikna etmek için belgede yazanı gösterdik. Inc ölçülerini santimetreye çevirip fotoğraf düzenleme programında yeniden şablon oluşturdu. Hep hazır şablon kullandıkları için uğraşmak istemiyorlar sanırım ama bizimki yardımcı oldu uğraştı.

• @ugurbocegi 1-e nabız çıktısı alınız
    2-kabul ediyorlar
    3-tüm 3ünden de antikora bakıyolar 1inde yoksa MMR vuruyolar yine de

• @mehmetgreen

• aşılarımı e-Nabız'a işletememekten endişe ediyorum. Aile hekiminde değil hastanede vurunacağım, doktor işler dedi ama o da çok emin değil gibi geldi. e-Nabız belgesini şart koşuyorlar mı yoksa doktor imzalı & kaşeli aşı kartını da kabul ediyorlar mı onu merak ettim.
    • Çok teşekkürler. Siz Tetraxim yaptırdınız öyleyse ve bir sıkıntı çıkarmadılar doğru mu?
    • Benim antikor testimde üçünden yalnızca kızamık negatif çıktı. HK'de değil de Türkiye'de MMR üçlü karma aşısı yerine yalnızca kızamık aşısını yaptırsam onu da kabul ederler mi, merak ettiğim bu.

• gerekli belgeler istenirken soyle bir ifade var: (https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-prepare-supporting-documents.html)

"from any country where arrested for any reason, regardless of how long they lived there THEN the applicant needs a police certificate from... the police
    authorities from place of arrest." hemen altinda da soyle yazmislar: "Note: Present and former residents of the United States do NOT need to submit any U.S. police certificates."

former US resident olmamakla beraber turist olarak amerikadayken tutuklandim (reckless drivingden hiz sinirinin baya ustunde arac kullanmistim) bu durumda amerikadan polis certificate almali miyim ? olay californiada olmustu belgeyi verebilecek kurumun sitesine bakayim dedim vpn siz bile girilmiyor turkiyeden almak biraz zor olabilir. konu hakkinda fikri olan arkadas var mi acaba ?

• @kelebek https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY25.html

alt taraftan 2025 yili icin konsolosluklarin durumlarina bakabilir sol ustten yil secimi yapabilirsiniz, ulke aramasindan sonra EU rakamlarina dikkat edin

• Hong Kong ta mulakata 6 yasinda kucuk cocuguyla katilan var mi? Covid asisi 6 yasindan kucuk cocuklar icinde zorunlu mu?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Santiago98 var, forumun arama özelliğini kullanarak çokça örneklerine ulaşabilirsiniz.
    hatta bu başlıkta da onlarca kere paylaşıldı.

• @gouryella Sanırım biraz geleneksel HK daha çok var diye garanti altına almak isteniyor. En azından okuduğum kadarıyla öyle yorumladım.

• ⭐⭐⭐⭐

@minnesota, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Hong Kong ta mulakata 6 yasinda kucuk cocuguyla katilan var mi? Covid asisi 6 yasindan kucuk cocuklar icinde zorunlu mu?

Çok var ve zorunlu değil.
    İşte size örnek bir deneyim

Forumda arama yerine 6 yaş Hong Kong yazarsanız başka örnekler de bulabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@ugurbocegi Aşılarınızı doktorunuzdan İngilizce imza ve kaşeli olarak alırsanız nicolson kabul ediyor.

• @Serapp onu okudum. Guncel bilgi degil. Guncel olani bulamadim. DV2025 datasina erismeye calisiyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

163

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |