Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @hDundar 2014 yılı ise hagb şimdiye silinmiş olmalıydı, 2024 mü demek istediniz?

• @ugursway , belki yanlis bilgiyi ilk adimda verdim. Bende AP digil. Yesil renkde 221g formu eksik evraktan dolayi, statusda da case AP yazilanlar var. Bende sadece 221g yazilmis, aile bireyleri ready. 221g dosyasinda her hangi AIS kaydindan bahs etmiyor. Sadece original dokumani onlara iletmem gerektigi ve adreslerini gostermisler. Gorevli de sadece orijinal belgeyi iletmemi istemisdi.

• @mnamiz
    Merhaba, ilk gonderinizde mulakatiniza nerede girdiginizi vb. detaylari paylasmadiginiz icin, gonderinize yorum yapan arkadasimiz Ankara varsayiminda bulunarak size AIS kaydi yapmaniz gerektigini belirtmisti. Tam olarak bu sebeple size imzanizi guncellemenizi belirtmistim. Butun konsolosluar ayni sistemi kullanmiyorlar. Siz AIS kaydini unutun, Gurcistan konsoloslugu “TNT Express” ile calisiyor, eger konsolosluga belge gondermeniz gerekiyorsa, onlarin belge alim nizamina gore gondermeniz gerekiyor. Bir onceki gonderimde size vermis oldugum linki lutfen inceleyiniz, yine de sorulariniza cevap bulamazsaniz, konsolosluga email atarak evraklarimi nasil gonderecegim? Pasaportlarimizi da gondermeli miyiz? gibi sorguda bulunabilirsiniz. Kolayliklar.

• @mnamiz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@deebee , onerdiğiniz sayfada evark gonderme kısmını bulamadım. AİS kaydı konsolosluk bazlı ola bilirmi? https://ais.usvisa-info.com/ sayfasında Tiflis konsoloslugu gormedım. Ayrıca gorevli de bana oyle sey soylemedi. Bu konuda daha net bilgiyi nasıl ala bilirim. Benim case-ım statusu AP

Merhaba, evet Konsolosluklar arasinda fark olabiliyor. Tiflis bilgisini herhangi bir yerde gormedigim icin Ankara bilgisi paylastim sizinle. Tiflis icin lutfen Konsoloslugun sayfasindaki yonergeleri ve size verilen evraktaki bilgileri dikkatle inceleyin.

• @sezen Çok yoğun ve çok zor bir süreçteyiz yeni bakabildim kusura bakmayın. Mülakat tarihimizin dvsatate de görünmediğini konsolosluğa mail attık. Buna istinaden mülakat tarihimizi içeren bir mail attılar. Böylece Dr Anderson dan randevu alabildik. Orada görüştük Çin yeni yılı Ocak ayının son üç günü imiş. Bu yüzden sonuçlarımızın 3 hafta civarına çıkabileceğini belittiler ve muayenenin ertesi günü bizi korona aşısı olmaya yönlendirdiler. Onu da olmak zorunda kaldık. Sağlık sonuçlarımızın mülakat tarihine yetişmeyeceğini belirten bir mail oluşturmaya çalışıp konsolosluğa attım umarım. Umarım dedim çünkü konsolosluğun mail sistemi değişmiş. Şimdi cevap bekliyorum. Daha öncesi de var ama onu da yazarsam çok uzun olacak. Bir de pasaportunuzu teslim almak için ais vb. bir yere kayıt mı yaptınız yoksa görüşmede mi bildirdiniz bu süreç nasıl oluyor?

• @ugurbocegi 25 ocak sabah 10.30'da JN1 aşısı olduk gecesi biraz fenalaştım ama hala yaşıyorum 🙂

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ugurbocegi doktor sizden sadece kan tahlili istediğinde, gidip bir de mr çektiriyorsanız eğer yok yere; iş teklifi istemeyen bir konsolosluğa job offer götürebilirsiniz tabi.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@RuhunGemisi

*Pek çok mülakat deneyiminde "Daha önce evlilik yaptın mı?" Sorusuyla karşılaşıldığını gördüm.Eski evliliğe dair boşanma belgelerinin ibrazı dışında bu sorunun bir kriteri veya dikkat etmemiz gereken bir durumu var mıdır?

doğru beyanda bulunmanız ve boşanmaya dair ilgili kararların yeminli tercümesini mülakata götürmeniz dışında yok.

*Almanya doğumluyum oradan uluslararası doğum belgesi (Formul A) almaya çalışıyorum ancak süreç pek iyi ilerlemiyor,yedek plan olması adına,elimde orjinal doğum belgem(Formul A formatında değil) ve edevletten alacağım Formul A ile gitsem işe yarar mı?

oejinal doğum belgenizi yeminli tercüme ettirip mülakata götürün yeterli. ayrıca e devletten de ilgili belgeyi alın tabi.

*Greencard ve ssn aldıktan sonra Türkiye'ye geldiğimizde kısa bir süre tutuklanmamız,hapis cezası almamız veya bu hapis cezasının para cezasına çevrilmesi Amerika'daki oturum iznimizi tehlikeye atar mı?(TSK'da zorunlu hizmetimi bitirmediğim için küçük de olsa böyle bir risk var🫡)

gc'nizi yasal olarak aldıktan sonra kırmızı bülten ile aranmadığınız ve abd'ye girecek bir suça karışmadıktan sonra bahsettiğiniz konular LPR sürecinizi tahlikeye atmaz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@yusaomers merhaba,

Geçmiş mülakat deneyimlerini okudum fakat bilgi sahibi olamadım.

aç.ıkçası bu mümkün değil. binlerce deneyimi okuduğunuz halde bilgi edinemeniz olanaksın. yine de ben cevaplayacağım sorunuzu tabi orası ayrı ama; siz yine de okuduğunuzdan emin olun.

Miamide yaşamak istiyorum hem iklimden dolayı hemde işim gereğiyle ama geçebileyim diye texas austine gitmek istediğimi söyleyeceğim.

nereye gitmek istiyoranız orası söyleyin. belirttiğiniz miktar az değil.

eğer ki texas austin e gideceğimi söylersem ve vize basıldıktan sonra miamiye geçersem bir sorun olur mu ?

sonrasında tokat / niksar'a bile gitseniz olur, yapanlar var. hiçbir sorun olmuyor.

SSN ve greencard adresi için benden adres istendiğinde benim daha gidecek yerim belli değil tekim ve tanıdığımda yok ben nereyi yazacağım ?

buna sahip değilseniz zaten vize alamazsınız. bir an önce bu konuyu çözün.
    abd'de belirtmek için mecburen bir adrese ihtiyacınız var.

• Merhabalar dosyamı 24.01.2025 tatilinde Hongkong a taşıdım onay geldi ve mülakat tarihi aldım bana bugün şöyle bir mail geldi,

Sayın Bay ,

Çeşitlilik Göçmen vizesi (DV) dosyanızı aldık, DV davanızı Hong Kong'da işleme koyacaksınız.

DV davası için, her DV Ana Başvuru Sahibi eğitim/iş deneyimi gereksinimini karşılamalıdır. Lütfen Lise Diplomanızın bir kopyasını ve Türk e-devlet sisteminden barkodlu/QR kodlu lisansüstü belgeyi sağlayın. Web sitesi üzerinden kendiniz başvurabilirsiniz: https://www.turkiye.gov.tr/yuksekogretim-mezun-belgesi-sorgulama. Bir kez aldıktan sonra, lütfen önce bize e-posta gönderin ve Hong Kong'daki görüşme sırasında onayı sunun.

Daha önce böyle bir mail alan oldu mu diplomayı mail olarak istediler. @Serapp

• ⭐⭐⭐⭐

@cptmuzaffer

https://yesilkartforum.com/forum/post/467838

Benzer emaili alan forum kullanicisi olduğunu hatırlıyorum. Ne talep edildiği ve nasıl yapılacağıni çok açıkça iletmiş HKN konsolosluk, bir an önce talep edilen evrakları göndermeniz süreciniz için faydası olacaktır.

• @ATS16 Ben daha yeni mülakat tarihi aldım dosyamı yeni taşıdım benden bu belgeleri mail olarak istediler. Aynı anda taşıdığımız arkadaşlar da var onlardan istemediler bu belgeleri mail olarak.

• ⭐⭐⭐⭐

@cptmuzaffer, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar dosyamı 24.01.2025 tatilinde Hongkong a taşıdım onay geldi ve mülakat tarihi aldım bana bugün şöyle bir mail geldi,

Sayın Bay ,

Çeşitlilik Göçmen vizesi (DV) dosyanızı aldık, DV davanızı Hong Kong'da işleme koyacaksınız.

DV davası için, her DV Ana Başvuru Sahibi eğitim/iş deneyimi gereksinimini karşılamalıdır. Lütfen Lise Diplomanızın bir kopyasını ve Türk e-devlet sisteminden barkodlu/QR kodlu lisansüstü belgeyi sağlayın. Web sitesi üzerinden kendiniz başvurabilirsiniz: https://www.turkiye.gov.tr/yuksekogretim-mezun-belgesi-sorgulama. Bir kez aldıktan sonra, lütfen önce bize e-posta gönderin ve Hong Kong'daki görüşme sırasında onayı sunun.

Daha önce böyle bir mail alan oldu mu diplomayı mail olarak istediler. @Serapp

Merhaba. Evet daha önce böyle mail alan oldu, merak etmeyin. İstenen belgeyi gönderin lütfen. Bu iletiniz ile mülakat almış olduğunuzu gördüm ve çok sevindim, hayırlı olsun şimdiden.

• Çok teşekkür ederim Serap hanım, umarım sıkıntısız bir süreç geçiririz 🙏🏼 Yardımlarınız için çok teşekkür ederim🙏🏼 @Serapp

• @mymuyi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@hDundar 2014 yılı ise hagb şimdiye silinmiş olmalıydı, 2024 mü demek istediniz?

2014 hocam, 10 yılda siliniyormuş ama benim mahkemenin karar tarihi Mart 2015, yani 2 ay sonra silinebiliyormuş.

• @ATS16 Bende dosyamı Hong Kong'a taşımayı düşünüyorum ama benim mezuniyetim 2008 öncesi olduğu için Edevletten böyle bi belge alamayacağım. Okuduğum liseden mezuniyet belgesi alcam ama verecekleri mezuniyet belgesinde Qr kod ve barkod olmuyormuş. Bu durumda ne yapılabilir peki ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Ysfuncu diplomanızı aldığınız okulun il / ilçe milli eğitim müdürlüğünden diplomanızı ya da meziniyet belgenizi ıslak imzalı ve kaşeli almalı, bunu yeminli tercüme ve apostil ettirmelisiniz.

• Merhaba arkadaşlar, Az önce DS-260 formumu kontrol ettim ve sürekli aklımı kurcalayan bir konuya baktım. Okuduğum lisenin eski adını mı yoksa yeni adını mı yazdığımı hatırlayamıyordum. Kontrol ettiğimde, yeni adını yazdığımı gördüm. Ancak, diplomamda okulun eski adı yazıyor. Şimdi düşündüğümde, mülakat sırasında diplomamı teslim ettiğimde, DS-260'ta yazan okul ismi ile diplomadaki isim farklı görünecek. Sizce bu durum sorun olur mu? Mülakat tarihini aldığımızda DS-260’ı açtırıp düzeltmeli miyim?

Bir diğer konu ise, hangi kafayla yazdığımı bilmiyorum ama belki de Green Card çekilişini kazanma heyecanıyla 2019 yılında bir dönem okuyup bıraktığım bir üniversiteyi de forma eklemişim. Bu üniversiteye sadece bir dönem gitmiştim ve daha sonra kaydım pasif duruma düştü, kayıt yenilenmedi. Şimdi o bilgiyi formdan silmeyi düşünüyorum. Sizce bu bilgi formda kalmalı mı, yoksa silebilir miyim? Ayrıca, bu üniversiteyle ilgili herhangi bir belge sunmam gerekir mi? Üniversite pasif olduğu için ne yapacagımı bilemiyorum.

• Excel listemize istinaden CN 12000-13000 arası cutoff olan arkadaşlarımızdan ANKARA dışında data giren tüm forumdaşlarımız mülakat tarihi almış görünmektedir. Herkese başarılı bir mülakat süreci geçirmelerini dilerim.

ANKARA da ısrar eden arkadaşlara da en kısa sürede dosyalarını taşımalarını öneririm.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@rasitcenngiz iki konu da ziyadesiyle önemsiz, kafanıza takmayın.

Benzer Başlıklar

• 153
  • 11427
  • 16399
  • 2655
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |