Teşekkürler cevizli elmalı kurabiye bilmiyordum. Sayenizde öğrenmiş oldum.
-
-
ilginç ve güzel bir konu başlığı olmuş, pazar kahvesi eşliğinde güzel gitti
-
@Elgitaro, içinde söyledi: Köfte Yapamıyoruz!
Cevaplar için çok teşekkürler herkese. Bakalım önerileri deneyeceğim.
Sonuçtan bir bilgi alalım lütfen, köfte yapımı nasıl gidiyor😉
-
Teşekkürler cevizli elmalı kurabiye bilmiyordum. Sayenizde öğrenmiş oldum.
-
-
-
Lahmacun Antep'te yenir. Kesin ve net bilgi. Ayrıca tecrübeyle sabit. Çok uzun süredir Antep'te yaşıyorum. Antep'te her pide fırının yanında kesinlikle bir de kasap vardır. patates tava, domates tava, patlıcan kebabı, altı ezmeli patlıcan kebabı, karnı yarık, soğan kebabı, lahmacun, kilis tava başlıca yaptırabileceğiniz yemeklerdir.
Arkadaşın tarifine gelirsek, iç malzeme için gerekenler eksik. Pişirme konusunda ise @FreeWoRLD 'un yöntemi doğru. İyi bir fırınınız varsa fırında da yapabilirsiniz. Mecbur kaldığımız bir gün denedik oldu. Ama kesinlikle taş fırın gibisi yok. -
@mysea yabancisi ve kulturune hakim olamadigim bir icecek,sorsaniz beyaz kirmizi ve rose derim birde tadimlama yapilirken koklanip ardindan cok az alinarak agizda damakdaki aromasi uzerinden tercih edildigini yer yer gordum.
Kimbilir ne tur cesitliliklere sahiptir orada -
Biz evde hemen hemen ayda 1 defa sucuk yapiyoruz. Dana kiyma ve baharatlar ile acili ve bol sarmisakli yapiyoruz. Strec film falan kullanmak yerine, cizbiz kofte gibi hazirlayip, donduruyoruz ve kahvaltilarda 2 veya 3 tanesini yumurta ile pisirip yiyoruz. Gerek koku gerekse tat olarak piyasa sucuklarindan hic farki yok. Sadece goruntu farkli. 🙂
-
@yapay-zeka, içinde söyledi: Destekleyin beniii 😃
like atacakdım mesajını bulamadım baya mesaj kaydırdım
gerek kalmadı abi saol zaten kayboluyor diye yazmıştım 😃 saçma sapan bir değişik iş
-
ahahahaha
-
@Mr-Hakan Bunu en kısa sürede deneyeceğim. 🙂
-
@stoneage, içinde söyledi: Kiyma ve et
@crazycells, içinde söyledi: Kiyma ve et
Mumkun oldugu kadar marketlerden veya supermarketlerdeki supheli ambalajli etlerden kacinin... Son kullanma tarihi gecse de, hemen tarihi degistirip yine raflara koyuyorlar veya tarihi gecmeye yakin baharatlarla vs. karistirip "marine edilmis et" diye satiyorlar.
Amerika'da oluyor bunlar?
Evet, sanilanin aksine ABD'de son kullanma tarihi kullanmak (bebek mamalari disinda) yasal bir zorunluluk degil. Fakat boyle bir kultur olustugu icin ureticiler urunun yasam uzunluguna gore bir tarih belirliyorlar. Yasalar bozulmus, kuflu veya tuketilmesi zararli olacak seyleri yasakliyor, ama bunun yasalarla belirlenmis net bir siniri/tanimi yok.
Burada sizin duyu organlariniz devreye girmeli... Bir seyin bozuk oldugunu gozunuzle, elinizle, burnunuzla vs. algilayabiliyorsaniz o durumda ya urunu almayacaksiniz ya da aldiysaniz hemen aldiginiz yere gidip paranizi geri alacaksiniz (fis oldugu surece hicbir market sorun cikaramaz).
Eger bir seyin bozuk oldugunu gordugunuzden marketi sikayet de edebilirsiniz.
Fakat dogrusunu soylemek gerekirse paket urunlerin ustundeki tarihler de cok dogru degil, bir seyin ne kadar uzun sure dayanacagini sizin onu saklama kosullariniz belirler... misal son kullanma tarihi gecen ay gecmis bir biskuvi yediginizde ne olur? Cevap: Buyuk ihtimal hicbir sey... Eger siz o biskuviyi serin ve kuru bir yerde sakliyorsaniz SKT uzerinden 3-5 ay bile gecmis olsa hala kitirligini ve tadini kaybetmez. Fakat sicak ve nemli bir ortamda birkac haftada yumusayip tadini kaybedebilir, SKT gecmemis olsa bile... Bu dedigim butun yiyecek/icecekler icin gecerli...
Fakat belirteyim, bu tur konularda bir sorun yasarsaniz, konuyu gonul rahatligiyla mahkemelere tasiyabilirsiniz, yasalar sizin yaninizda.
-
-
-
kaleminize saglık teşekkür ederim. 🙂
-
Gereken malzemeler
2 su bardağı pudra şekeri
2 yemek karışı buğday nişastası (mısır olmaz )
2/3 su bardağı sıvı yağ
2 paket yada 500 gram katı yağ (tercihen 250 gram tereyağı 250 gram margarin)
Alabildiği kadar unYapılışı
Ununuzu , pudra şekerinin 3/4 ünü (kalanı süsleme için kullanılacak ) ve nişastanızı elekten geçirerek derince bir kaba alın .
Kabın içine aldığınız unun ortasını havuz gibi yaparak sıvı ve katı yağınızı ekleyip yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru uzun şeritlere bölünüz ve yuvarlayınız.
Yuvarladığınız hamurları istediğiniz boyutlarda keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine seriniz .
Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15 dakika pişirin . 15 dakikayı geçmemesine dikkat edin .
Pişen kurabiyelerinizi fırından çıkarıp soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra üstüne süsleme için ayırmış olduğunuz pudra şekerini serpin ve afiyetle yiyin .Birkaç ufak ipucu
Verilen tarife yaklaşık 1 su bardağı kakao ekleyerek kakaolu un kurabiyesi yapabilirsiniz.
fırından ilk çıkardığınız zaman kurabiyeleriniz biraz nemli gibi hissettirebilir ama soğuduktan sonra çok beğeneceksiniz.Unutmamanız gereken en önemli şey ise 160 celcius derece den yuksek sıcaklıkta pişirmemeniz gerektiğidir. daha yuksek derecede pişirirseniz içi hamur kalacaktır.
Pastane tarifidir .yaklaşık 2 tepsi çıkacaktır .
-
Hamur için
6 bardak un
2 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1.5 paket yada 15gram kabartma tozu
1 su bardağı süt
Açmak için de mısır nişastasıŞerbeti için
4 bardak şeker
4-5 bardak su (şerbetle aranız iyiyse 4 değilse 5 bardak )
yarım limonun suyuİçi için
Ceviz fıstık yada fındık 600 -700 gramUn, tuz ve kabartma tozunu derince bir kabin içerisine alın , üstüne yumurta, süt ve yağınızı ekleyin .
Yumuşak bir hamur kıvamı yakalayana kadar yoğurun, 10 dakika dinlenmesi için üstünü strecleyip bir kenara koyun .
Zevkinize göre ici için seçtiğiniz malzemeyi blender ile iyice ufalama kadar çekin.
Hamurunuz dinlendikten sonra toplamda 30 parça olacak şekilde küçük parçalara ayırın. 30 parca hamurunuzu 12 12 ve 6 parça olarak 3 gruba ayırın .
Her hamur parçanızı bir tatlı tabağı büyüklüğünde eliniz veya oklava ile açın .
12 parçayı aralarında yeteri miktarda nişasta olması şartı ile üst üste dizin son 6 parca için de aynısı yapın .
Açtığınız parçaları tepsinize sığacak kadar büyüklükte olana kadar oklava ile açın. En alta 12 katlık bir parça gelecek şekilde hamurunuzu tepsiye serin üstüne baklavanızın içi için kullandığınız malzemenin yarısını dökün sonra diğer 6 katli hamurunuzu açıp kalan iç malzemenizi hamurun üzerine serin . En son olarak 12 katlı diğer parçanızı açıp tepsinize serin . Baklavanızı isteğinize göre üçgen , kare veya prizma şeklinde kesin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırınınıza verin. Ortalama 18 ile 23 dakika arasında pişecektir. Fırınınıza hamurunuzu attıktan sonra ara ara kontrol ederek meşhur altın baklava rengini alana kadar pişirin. Piştikten sonra fırınınızdan çıkarın .Serbetin yapımı
Şekerinizi ve suyunuzu bir tencereye alıp biraz karıştırdıktan sonra kısık ateşte pişirmeye başlayın bu arada limonu üstüne ekleyip karıştırmaya devam edin . Şerbetiniz kaynamaya başladıktan 5 dakika sonrasına kadar karıştırmaya devam edin . Kaynayan şerbetiniz soğumadan . Elle dokunabilecek kadar soğumuş baklavanızın üzerine dökün.
Gerisi size kalmış ister soğutup, isterseniz sıcak sıcak afiyetle yersiniz .Önemli bir kaç nokta var onları da burda belirteyim
Bu tarif 45 cm çapındaki yuvarlak tepsi içindir yaklaşık olarak 3.5 kg baklava tarifidir.
Baklavanız yeteri kadar soğumamış ise kesinlikle şerbet eklemeyin
Her fıstık , ceviz ve fındık baklava için kullanılmaz mümkünse işlem görmemiş (kavrulmamış) yemiş kullanın fıstık için ise eğer bulabiliyor iseniz boz iç fıstık kullanın .
Mümkün ise mermer tezgah üzerinde hamurunuzu açabildiğiniz kadar açın.
Bu tarif pastanelerde aldığınız ticari nedenlerle üretilen baklava değil babaannelerimizin yaptığı baklavadır.
-
California’da Sprouts diye bir market var orda sisede cig pastorize edilmemis sut satiliyor. Organic sutlere gore bile biraz pahali.
Sucuk yapımı
-
1 kilo az yağlı kıyma
10 diş sarımsak yada 1.5 yemek kaşığı toz sarımsak
1 yemek kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı yeni bahar(isterseniz kullanmaya bilirsiniz.)
3 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı acı toz biber
3 yemek kaşığı tatlı toz biber
1 tatlı kaşığı kimyon
3 metre kadar kurutulmuş bağırsak yok ise burdan alabilirsiniz .Yapılışı
Kıymanız ne kadar çekilirse iyi (amerikada özellikle et çekiliyor mu bilmiyorum)
aldığınız kıymanızı ve baharatları iyice homojenlesene kadar yoğurun. ( Acı seviyorsanız acı toz biberi artırıp tatlı toz biberi azaltabilirsiniz.) Ardından kıyma değirmeni veyahut huni ile bağırsağa doldurun ve içinde hava kabarcığı olmamasına dikkat edin doldurduğunuz bağırsakları mümkün olduğu kadar sıkı bağlayın . Yaz aylarında 1 hafta kadar kış aylarında ise duruma göre 15 20 gün güneşte bekletin (Alaska da olan arkadaşlarımız hiç bu işe girişmesin ) . Sonrasında sucuklarınızı afiyetle yiyin.Ufak bir öneri eğer bütçenizi sarsmayacak ise burda bulunan ürünü alıp hem kıymanızı daha rahat çekip hem dolumunuzu daha rahat yaparsınız.
Dipnot:
1 Aynı uygulamalar ile avladığınız eti de sucuk yapabilirsiniz.
3 normalde 10 15 kilo et ile yapılan tarifi tahmini olarak küçülterek ölçüleri elde ettim -
@caglaror hocam tarifiniz burda kafanıza takılan birşey olursa çekinmeden yazın
-
@mr-hakan elinize saglik. Ilk firsatta deneyecegim.
-
@mr-hakan hocam supersiniz. Bir sucuk bir de midye dolma konularinda uzmanlasmak gerek Digerleri bir sekilde bulunabiliyor Turk marketleri vesayireden
-
@filth_grinder ya şu kokoreç olayı nasıl oluyor orada ? aklıma en çok takılan konu bu, bahsi geçen Türk marketlerde var mı ? olurda bu sene talihli olursak, süreçleri bitirip girişte yaptık mı hazırlıklı olmak lazım. eğer bulunmuyorsa @Mr-Hakan arkadaşımızın bu konuyada bir el atacağına inancım var
-
@iacar hocam siz kuzu bağırsağı bulun gerekirse telefon açar tek tek anlatırım.
@filth_grinder hocam malesef şahsım olarak hiçbir zaman midye dolma yapmadım lakin yapılışına çok şahit oldum . 75 yaşlarında bir halam var , kendisiyle görüşünce onunda tarifini alır paylaşırım.Sucuk mevzusuna gelince amerikaya gelince ilk sene olmasa bile ikinci seneden itibaren geyik , alaca tarzı hayranları avlamaya giderim ayda bir defa bahsettiğim hayranların 1 yaşında bile olanından en kötü ihtimalle 75 - 80 kilo safi et olacağı için her seferinde bir kısmını sucuk yapacağım. Bollaştığı zamanda artık forumdan ilk kimle görüşürsem o arkadaşa vereceğim fazla sucukları
-
@mr-hakan hücam büyük adamsın saolasın. inşallah kısmet olurda gideriz, o fazla sucuklarıda alırız senden
-
@mr-hakan şimdi gördüm eline sağlık Greencard çıkarsa aynı siteye çıkalım mı.. :))) Bir deneyim. Teşekkürler...
-
Güzel gider bu konuya
-
Streç filme sarsak olur mu acaba guzel ya ? Yok ya bagirsak tadi vermez
-
@gizemyavuz92 gizem hocam aslında strec film kullanan bir kişi tanıyorum . Şekil konusunda çok takıntınız yok ise pek problem olmaz kullanabilirsiniz. Lakin sonuçta plastik mamulü ne kadar sağlıklı olur bilemem.
-
Oha sucuk malzemeleri bunlarmıymış ilk defa gördüm
-
@Mr-Hakan Merhaba, Kuru et tarifi de var mı ?
-
Biz evde hemen hemen ayda 1 defa sucuk yapiyoruz. Dana kiyma ve baharatlar ile acili ve bol sarmisakli yapiyoruz. Strec film falan kullanmak yerine, cizbiz kofte gibi hazirlayip, donduruyoruz ve kahvaltilarda 2 veya 3 tanesini yumurta ile pisirip yiyoruz. Gerek koku gerekse tat olarak piyasa sucuklarindan hic farki yok. Sadece goruntu farkli.
-
Bu ileti silindi!
Benzer Başlıklar
94
Çevrimiçi
40.2k
Kullanıcı
4.3k
Konu
420.1k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum