Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @bthn şu an da onun üzerinde çalışmaktayım, yakın zamanda diyelim. 🙂

• @istalin teşekkür ederim cevabınız için.

• ⭐⭐⭐

@Vie, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese iyi geceler
    Benim kız arkadaşım 2025 talihlilerinden biri ve kendisi Azerbaycan vatandaşı. Ben ise Türk vatandaşıyım. Biz yakın zamanda evlilik yapmayı planlıyoruz. Normalde Türkiye’de yaşadığımız için konsolosluğu Ankara olarak seçmiştik ancak Ankara’nın yavaş ilerlemesinden ötürü dosyayı KCC’ye mail atarak Tiflis’e taşıdık. Şimdi aklımıza takılan birkaç soru var:

1- Evlendikten sonra DS-260 formunu açtırıp bu konuda güncelleme yapacağız, bu mantıklı mı?
    2- Dosya Tiflis’e taşındığı için ve Tiflis’in sadece Gürcistan ve Azerbaycan vatandaşlarına vize vermesi gibi bir durum söz konusu olduğundan ben bu konuda sorun yaşar mıyım? Yani eşimin Azerbaycan vatandaşı benimse Türk vatandaşı olmam Tiflis’te vize görüşmesini nasıl etkiler?

Bilgi ve tecrübelerinize dayanarak cevaplayabilirseniz çok sevinirim. Kafamız çok karıştı. 😔

Iyi gunler,

1. Bundan baska yontem yok zaten eger siz de GC almak istiyorsaniz. Lutfen deneyimleri okuyun, bir cok arkadas evlenme sonrasi surecini anlatti benzer sekilde.
    2. Evli oldugunuz ve ayni dosyada oldugunuz icin Gurcistan ulkesine girebildiginiz surec oradaki Konsololuk (ABD) icin hangi ulkenin vatandasi oldugunuzun bir onemi yoktur.
  • ⭐⭐⭐

@halildnrts34 Sonuclarin negatif olmasi icin tedavi oluyor ve surece devam ediyorsunuz. Boyle bir risk varsa lutfen saglik kontrolune gitmeden onmleminizi aliniz, yoksa surec uzar.

• @hDundar, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba, haftaya mülakatım için Viyana'ya gideceğim ve evraklarımı toparlarken bir hata fark ettim. Edevlet sisteminden aldığım askerlik durum belgemde doğum tarihim hatalı. Yıl doğru ama ay ve gün 01/01 şeklinde yazılmış. Nüfusumda, kütüğümde yazılı olan doğum tarihim doğru ve hiçbir zaman da değiştirilme ya da düzeltme yapılmadı. Hatta yine edevletten aldığım formül a da doğum gün/ay/yıl doğru yazılı. Öyle sanıyorum ki 20 yıl önceki askerlik kayıtlarımı edevlet sistemine geçirirlerken baştan salma iş yapan bir memurun gazabına uğradım. Bu bir sorun olur mu ? Ve bunu nasıl düzelttirebilirim ? Şu an orada yazılı olan askerlik şubesinin olduğu ilde de yaşamıyorum.

Edit: şikayetvar sitesinde benim gibi benzer şikayetler çok var. Cimerden başvuru yaptım, yarın da askerlik şubesini arayacağım.

Aynı şey bizimde başımıza geldi sanırım e-devlet sistemine geçildiğinde 2008 öncesi askerlik yapanları 01.01…. 19.. yıllarda sorun yok ama ay ve gün herkesin 01/01 olacak şekilde sisteme işlenmiş,
    çözüm; bağlı bulunduğunuz ilçedeki askerlik şubesine gidiliyor, siz tarih yanlışlığı var dediğinizde hiç şaşırmıyorlar 😀 ellerinde otomatik dilekçe var onu dolduruyorsunuz aynı gün içinde düzeltilmiş halde e-devlete düşüyor, daha sonra çıktı alıp ingilizceye çevirtebilirsiniz

• @lumos daha önce böyle bir sorun yaşayıp tedavi olunmuş olmasının sürece olumsuz etkisi oluyor mu ?

• ⭐⭐⭐

@Mua-Sevim Avusturya'ya ulkeden cikisinizdan itibaren 90 gune kadar gecerli yesil pasaportla giris yapabilirsiniz. Yani eger Yesil Pasaport'un gecerliligi Eylul 30 da bitiyorsa sizin Avusturya'dan Haziran 30 da cikis yapacak sekilde ulkeye girmeniz lazim, kural boyle.
    Kolay gelsin.

Screenshot 2025-01-17 114919.png
    Kaynak icin bakiniz.

• @musa-k tamamdır süper hayırlı olsun Musa bey. Diğer arkadaşlar için yazayım: eğer pasaportunuzu verirlerse ve AP olursanız biraz sıkıntı, ama pasaport onlardayken AP olursanız genelde vizeniz onaylandı anlamı taşıyor diyelim, benim gördüğüm kadarıyla. 2. ihtimalde AP'den sonra genelde 2 saat içinde issued oluyorsunuz.

• @lumos Cok tesekkurler!

• Merhabalar, aşağıda bulunanlardan (serolojik test, NAAT, x-ray, tüberküloz testi vb.) Türkiye'de yaptırabileceğimiz var mı, yoksa bu sayfadaki yalnızca vaccination kısmını mı Türkiye'de yaptırabiliyoruz?
    image.png

• ⭐⭐⭐

@ugurbocegi Iyi gunler, sadece asilar icin yaptiriyorsunuz, yani digerlerini yaptirsaniz da tekrar yapacaklar orada.

• @hDundar, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba, haftaya mülakatım için Viyana'ya gideceğim ve evraklarımı toparlarken bir hata fark ettim. Edevlet sisteminden aldığım askerlik durum belgemde doğum tarihim hatalı. Yıl doğru ama ay ve gün 01/01 şeklinde yazılmış. Nüfusumda, kütüğümde yazılı olan doğum tarihim doğru ve hiçbir zaman da değiştirilme ya da düzeltme yapılmadı. Hatta yine edevletten aldığım formül a da doğum gün/ay/yıl doğru yazılı. Öyle sanıyorum ki 20 yıl önceki askerlik kayıtlarımı edevlet sistemine geçirirlerken baştan salma iş yapan bir memurun gazabına uğradım. Bu bir sorun olur mu ? Ve bunu nasıl düzelttirebilirim ? Şu an orada yazılı olan askerlik şubesinin olduğu ilde de yaşamıyorum.

Edit: şikayetvar sitesinde benim gibi benzer şikayetler çok var. Cimerden başvuru yaptım, yarın da askerlik şubesini arayacağım.

Arkadaşlar dün gece saat 01:44'te Cimer başvurusu yaptım ve şu an saat 00:06, e-devletten aldığım askerlik durum belgemde yazılı olan doğum günüm ve ayım düzeltilmiş 🙂

Sanıyorum bu ülkeyi tek bu konuda özleyeceğim, resmi işlemlerin çözüm hızı :)))

• ⭐⭐

@hDundar Evet resmii islemlerin hizliligi konusunda ozleyeceginizi temin ederim 🙂 Mulakatinizda bol sans , Guzel Viyana'nin tadini cikarin.

• @lumos yani bildiğim kadarıyla yok😃 ama bir sürprizle karşılaşmamak için gitmeden önce bir test yaptırmayı düşünmedim değil.

• ⭐⭐⭐

@halildnrts34 Temkin iyidir 😉

• Herkese merhaba, dün biraz konuya hızlı bir giriş yapmıştım ama özetlemek gerekirse birçok aksiliğin bir araya geldigi bir Viyana süreci yaşadım 🙂 Dün, mülakata girmeden önce beklediğim kan tahlili sonucum bir türlü gelmemiş hatta mülakata benden once girenleri beklerken muayene sonucu sonunda mailime gelmişti (tam olarak mülakat saatimden 2 saat sonra). Mülakat bitimine doğru konudan bağımsız bir şekilde pasaportumun bana geri verilmesi ve AP (Administrative Processing) sürecinde olduğumu belirten bir kağıt verilmesiyle şoka girdim.

Bugün ise öğlene doğru konsolosluktan gelen "we have good news, vizenizi işleme alacağız" 🙂 mailini okuduktan hemen sonra Viyana'daki Amerikan konsolosluğuna yetişmek için koştum ve sonunda vizemi gün içinde işlenmiş olarak mutlu bir şekilde almış oldum. AP sürecinin bu kadar hızlı ve aynı zamanda olumlu sonuçlandığı bir durumla karşılaşmak beni şaşırttı doğrusu, yaklaşık 12 saat icinde case'i AP'den vize basımına evrilen bir deneyim daha önce okumamıştım. Dün yaşadığım olaylar bir araya gelince ortamı biraz hareketlenmiş olabilirim kusura bakmayın. Detaylı metni forumda, “Mülakat Deneyimleri” başlığında yazacağım.

• @bahar_aydin Çok sevindim sizin adınıza, her ne kadar aynı elçilikten görüşmeye girmesek, aynı konudan AP kalmasak da umut oldunuz şuan bana 🥹 Umarım her şey gönlünüzce olur tebrik ederim 🥳

• @bahar_aydin Çok güzel haber, çok sevindim adınıza. Neyse ki isminizi değiştirmenize gerek kalmadı:)
    Mülakat tecrübenizi bekliyoruz sabırsızlıkla.
    Yeni hayatınızda şimdiden mutluluklar..

• Selamlar, 15 Ocak'ta girdiğimiz mülakat sonrasında 17 Ocak tarihinde pasaport teslimi yapıldı. Şu anda dönüş yolundayız, detaylı deneyim yazısını ilk fırsatta hazırlarım. Umarım bekleyen ve isteyen herkes bir an önce vizesine kavuşur, iyi şanslar!

• 2423 e kadar gelmiş Ankara 😞 sadece 11 tane

Benzer Başlıklar

• 11427
  • 180
  • 2688
  • 1917
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |