Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.6k 953
  • ⭐⭐⭐⭐

    @musa-k, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba arkadaşlar şimdi ceactan kontrol ediyorum Administrative Processing yazıyor acaba apye mi bıraktı .

    Bu mesajı okuyun lütfen:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/475181
    Bir önceki sayfada..


  • @Serapp şuan bakıyorım bende ve çocuklarımda ap yazıyor eşim için ready yazıyor


  • @minnesota teşekkürler


  • Belki daha once ve ya farkli muzakerelerde oldu. Medical kontrol ortalam 4 kisilik aile icin ucret ne kadar oluyor?


  • @mnamiz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Belki daha once ve ya farkli muzakerelerde oldu. Medical kontrol ortalam 4 kisilik aile icin ucret ne kadar oluyor?

    Hangi konsoloslukta mulakata gireceginiz ve yapilacak asilara gore degisecektir. Ancak kisi basi min $250-300 arasi olacagini dusunerek kendinizi ayarlayabilirsiniz.


  • Bu ileti silindi!

  • @ZÜLAL
    Selamlar acil olarak cevap vereyim, evrak ceviri islemlerinize baslamadan once Viyana’nin nasil evrak talep ettigini ve onay isteyip istemedigini de arastirmadiysaniz ki yuzlerce gonderi mevcut bu konuda, siz kafaniza gore evrak hazirliyorsunuz demektir. Forumu hazir soru sorayim acil cevap alayim mantigiyla kullanmak yerine, burada ki herkes gibi surecinizi arastirarak ilerlemelisiniz.


  • Bu ileti silindi!

  • @ZÜLAL insanlar boşuna her sayfa için 400 lira vermediler ceviri için, bize kalsa chat gpt daha iyi çevir i yapardı ama işte 🥲


  • @10urdmn Onur hocam mülakat deneyiminizi ne zaman okuyabiliriz?


  • @bthn şu an da onun üzerinde çalışmaktayım, yakın zamanda diyelim. :)


  • @istalin teşekkür ederim cevabınız için.

  • ⭐⭐⭐

    @Vie, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese iyi geceler
    Benim kız arkadaşım 2025 talihlilerinden biri ve kendisi Azerbaycan vatandaşı. Ben ise Türk vatandaşıyım. Biz yakın zamanda evlilik yapmayı planlıyoruz. Normalde Türkiye’de yaşadığımız için konsolosluğu Ankara olarak seçmiştik ancak Ankara’nın yavaş ilerlemesinden ötürü dosyayı KCC’ye mail atarak Tiflis’e taşıdık. Şimdi aklımıza takılan birkaç soru var:

    1- Evlendikten sonra DS-260 formunu açtırıp bu konuda güncelleme yapacağız, bu mantıklı mı?
    2- Dosya Tiflis’e taşındığı için ve Tiflis’in sadece Gürcistan ve Azerbaycan vatandaşlarına vize vermesi gibi bir durum söz konusu olduğundan ben bu konuda sorun yaşar mıyım? Yani eşimin Azerbaycan vatandaşı benimse Türk vatandaşı olmam Tiflis’te vize görüşmesini nasıl etkiler?

    Bilgi ve tecrübelerinize dayanarak cevaplayabilirseniz çok sevinirim. Kafamız çok karıştı. 😔

    Iyi gunler,

    1. Bundan baska yontem yok zaten eger siz de GC almak istiyorsaniz. Lutfen deneyimleri okuyun, bir cok arkadas evlenme sonrasi surecini anlatti benzer sekilde.
    2. Evli oldugunuz ve ayni dosyada oldugunuz icin Gurcistan ulkesine girebildiginiz surec oradaki Konsololuk (ABD) icin hangi ulkenin vatandasi oldugunuzun bir onemi yoktur.
  • ⭐⭐⭐

    @halildnrts34 Sonuclarin negatif olmasi icin tedavi oluyor ve surece devam ediyorsunuz. Boyle bir risk varsa lutfen saglik kontrolune gitmeden onmleminizi aliniz, yoksa surec uzar.


  • @hDundar, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar merhaba, haftaya mülakatım için Viyana'ya gideceğim ve evraklarımı toparlarken bir hata fark ettim. Edevlet sisteminden aldığım askerlik durum belgemde doğum tarihim hatalı. Yıl doğru ama ay ve gün 01/01 şeklinde yazılmış. Nüfusumda, kütüğümde yazılı olan doğum tarihim doğru ve hiçbir zaman da değiştirilme ya da düzeltme yapılmadı. Hatta yine edevletten aldığım formül a da doğum gün/ay/yıl doğru yazılı. Öyle sanıyorum ki 20 yıl önceki askerlik kayıtlarımı edevlet sistemine geçirirlerken baştan salma iş yapan bir memurun gazabına uğradım. Bu bir sorun olur mu ? Ve bunu nasıl düzelttirebilirim ? Şu an orada yazılı olan askerlik şubesinin olduğu ilde de yaşamıyorum.

    Edit: şikayetvar sitesinde benim gibi benzer şikayetler çok var. Cimerden başvuru yaptım, yarın da askerlik şubesini arayacağım.

    Aynı şey bizimde başımıza geldi sanırım e-devlet sistemine geçildiğinde 2008 öncesi askerlik yapanları 01.01…. 19.. yıllarda sorun yok ama ay ve gün herkesin 01/01 olacak şekilde sisteme işlenmiş,
    çözüm; bağlı bulunduğunuz ilçedeki askerlik şubesine gidiliyor, siz tarih yanlışlığı var dediğinizde hiç şaşırmıyorlar 😀 ellerinde otomatik dilekçe var onu dolduruyorsunuz aynı gün içinde düzeltilmiş halde e-devlete düşüyor, daha sonra çıktı alıp ingilizceye çevirtebilirsiniz


  • @lumos daha önce böyle bir sorun yaşayıp tedavi olunmuş olmasının sürece olumsuz etkisi oluyor mu ?

  • ⭐⭐⭐

    @Mua-Sevim Avusturya'ya ulkeden cikisinizdan itibaren 90 gune kadar gecerli yesil pasaportla giris yapabilirsiniz. Yani eger Yesil Pasaport'un gecerliligi Eylul 30 da bitiyorsa sizin Avusturya'dan Haziran 30 da cikis yapacak sekilde ulkeye girmeniz lazim, kural boyle.
    Kolay gelsin.

    Screenshot 2025-01-17 114919.png
    Kaynak icin bakiniz.


  • @musa-k tamamdır süper hayırlı olsun Musa bey. Diğer arkadaşlar için yazayım: eğer pasaportunuzu verirlerse ve AP olursanız biraz sıkıntı, ama pasaport onlardayken AP olursanız genelde vizeniz onaylandı anlamı taşıyor diyelim, benim gördüğüm kadarıyla. 2. ihtimalde AP'den sonra genelde 2 saat içinde issued oluyorsunuz.


  • @lumos Cok tesekkurler!


  • Merhabalar, aşağıda bulunanlardan (serolojik test, NAAT, x-ray, tüberküloz testi vb.) Türkiye'de yaptırabileceğimiz var mı, yoksa bu sayfadaki yalnızca vaccination kısmını mı Türkiye'de yaptırabiliyoruz?
    image.png


Benzer Başlıklar

  • 33 Oy
    11k İleti
    783k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 43 Oy
    7k İleti
    558k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 17 Oy
    8k İleti
    915k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum