Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @leylaa onay vermemezlik degil AP ye birakirlar dv2024 te belgradin yaptigi gibi.

• @Emre-Kurtulmuş şuan zaten yaptığım ilk şey schengen istemeyen Ülkelere yönelmek ama örnek Makedonya ornek Moldova örnek Dubai vs vs KCC taşıdı dosya diyelim ama ülke kabul etmezse ne yapicaz illede oturum şartı ararsa ne yapicaz bunu öğrenmeden rastgele taşımak büyük risk arastirmam bu yönde zaten, ayrıca schengen vizesinide bir yandan araştırıyorum şuan aktif schengen vizem yok fakat geçen yıl 1 aylık almıştım pasaportumda 4 farklı ülke var bu sefer de schengen vereceklerinden tabiki şüphem var garantisi yokki , ayrıca ben alsam bile eşim alamayabilir pasaportu boş ayrica kısa süre de verebilirler işimize yaramaz o yüzden oturum şartı olmayan schengen gerekmeyen ülkeleri kovaliyorum tabiki KCC ile yürütmek amacimız farklı görüş ve tavsiyeler olursa öğrenmek dinlemek isterim

• @EzgiLera mülakattan önce derken mesela mülakat maili gelmeden oncemi ? Benim şöyle bir düşüncem var dosya taşımadan önce schengen başvurup uzun süreli alabilirsek hemen dosyayı taşırız curent olmadan önce , eğer kısa sureli verirse hemen bir gir çık yapıp tekrar başvurup uzun süreli almaya bakarız eğer bu defa alırsak hemen dosyayı yine taşırız Viyana gibi yerlere, ama baktikki vize işi olmuyor ve current olduk ozaman ya vizesiz oturumsuz ulkelere yonelicez sizce oluru varmı mantiklimidir denemekte yarar varmı

Ek bilgi: kendim gecen sene ilk başvurumda Hollanda için 1 ay almistim ama eşimin pasaportu boş oğlumun pasaportu boş

• @metinbeci böyle kısa süreli almak onu mülakata denk getirmek zor onun yerine Malezya Filipinler Hong Kong gibi yerlere direkt taşıma yapılır.ya da taşımayıp beklerseniz son anlarda stres yaşayabilirsiniz bazısı alırken bazısı alamadı

• @sevdemimi zaten kısa süreli iş görmez amaç uzun verirlerse diye denemek ama bana verseler bile eşime vermeyebilirler varsayım sadece neticede o ilk defa schgen bölgesine çıkacak o yüzden kısa verebilirler kısa verseler bile current olmadan tekrar uzun süreli vize kovalayıp yakalarsak denemek aslında kafamdaki düşünce heee olmadimi current olduk ozaman da sizin dediğiniz gibi son carelere bakarız son çare diyorumki çünkü dediğiniz yerler tuzlu bir süreç içeriyor 3 kişilik aile için , oraya harciyacagima schengeni makul tarihler içerisinde zorlamak ama treni de kaçırmamak şartıyla sadece bir düşünce çok birşey kaybetmeyiz diye dusunuyorum current olmadan denemek daha az maliyetli olur sanki

• Evet imkan varsa denenmeli Genç arkadaşlar vardı 18 20 yaşında Filipinlerden gidip almışlar .

• @metinbeci bence simdiden schengen almaya calisin kisa kisa da olsa (esiniz ve oglunuz icin), zaten bir kere verdiklerinde 2.verislerinde ilkinden daha uzun süreli veriyorlar. Hem baktiniz schengen isi olmuyor erkenden görmüs olursunuz bunu. Biraz masrafli olacaktir fakat eger abd vizenizi alirsaniz yeni hayatinizda bu harcadiginiz paralar size cok az gelecek. Vize reddinin %90 i ülkesine geri dönecegine ikna olmamalari zaten.

• @sevdemimi Filipinler hem uzak hem ciddi maliyetli çaresiz kalırsak current olmadan taşırız ama amaç oralara gidene kadar başka seçenek bulmak

• @rezanclz bu konuda yoğunlaşmaya başladım en kolay hangi ülke olur hangisi uzun verir onlara bakicam belki Hollanda olabilir geçmişte gidip gelmiştim dediğiniz gibi bir denemek lazım Filipin Hong Kong dan daha ucuza gelir hemde Avrupa seyehati olur tabi yolunda giderse hersey

• @Baran-Soylu kankam allahın izniyle güzelce atlatıcaz ya bu süreci

• ⭐⭐⭐⭐

@metinbeci, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera mülakattan önce derken mesela mülakat maili gelmeden oncemi ? Benim şöyle bir düşüncem var dosya taşımadan önce schengen başvurup uzun süreli alabilirsek hemen dosyayı taşırız curent olmadan önce , eğer kısa sureli verirse hemen bir gir çık yapıp tekrar başvurup uzun süreli almaya bakarız eğer bu defa alırsak hemen dosyayı yine taşırız Viyana gibi yerlere, ama baktikki vize işi olmuyor ve current olduk ozaman ya vizesiz oturumsuz ulkelere yonelicez sizce oluru varmı mantiklimidir denemekte yarar varmı

Ek bilgi: kendim gecen sene ilk başvurumda Hollanda için 1 ay almistim ama eşimin pasaportu boş oğlumun pasaportu boş

Mülakat maili gelmeden önce de alabilirsiniz tabi. Önemli olan mülakat zamanı geçerli bir Schengen ile oraya gidebilmek. Öncesinde alırsanız ve süresi yetersizse mülakat maili geldiğinde tekrar daha kolay alırsınız.

Kendi durumunuza uygun gördüğünüz her şeyi deneyebilirsiniz tabi. Bunun uygunluğunu değerlendirecek olan sizsiniz. Ama ne zaman current olacağınızı tam olarak bilemezsiniz. Bazı senelerde yavaş yavaş düzenli olarak yükselen bülten, bazı senelerde atlayarak ve durarak ilerliyor. İlk ayda sizin numaranızın current olduğu sene bile var geçmiş yıllarda ama şubatta current olduğu sene de var. O yüzden ne kadar hızlı aksiyon alırsanız o kadar iyi olur sizin için.

Current olduktan sonra oturumunuz olmadan taşımanız önceki senelere göre daha zor olacaktır diye düşünüyorum ama imkansız değil tabi ki.

• @EzgiLera son paragrafta oturum ile ilgili yazdiginiza bakarak bir sorum var current olmadan hemen bugün dosyami schengen istemeyen Makedonya yada x bir ülkeye tasirsam oturum isterlermi sizin dediğinizden anladığım current olursan oturum isteyenler ile işin zor ozaman current olmadan oturum isteyenler ile işimiz daha mı kolay kapıdan cevirmesinler

• ⭐⭐⭐⭐

@EzgiLera son paragrafta oturum ile ilgili yazdiginiza bakarak bir sorum var current olmadan hemen bugün dosyami schengen istemeyen Makedonya yada x bir ülkeye tasirsam oturum isterlermi sizin dediğinizden anladığım current olursan oturum isteyenler ile işin zor ozaman current olmadan oturum isteyenler ile işimiz daha mı kolay kapıdan cevirmesinler

Oturum sorma şansları her zaman var. O yüzden ülke bazlı konsoloslukların sitelerine tek tek girip araştırın. Bazı ülkelerin konsoloslukları sadece vatandaşlara ve oturumu olanlara hizmet verirken bazıları vatandaşları ve oturumu olanları önceliklendiriyor, yani oturumu olmayanlara da mülakat veriyorlar demek. Eğer konsolosluğun sitesinde böyle bir yazı bulursanız mülakatta oturum soracaklar mı diye endişelenmenize gerek kalmaz.

Current olduktan sonra dosya taşırken o konsolosluğa ekstra yük olacağınızı beyan edip bu yükü taşımalarını talep ediyorsunuz. O yüzden kabul etmeleri daha zor. Current olmadan taşıdığınızda konsolosluk elinde ne olduğunu biliyor ve en azından planlamasını ona göre yapıyordur.

• ⭐⭐⭐⭐

@leylaa, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Merhaba, bütün istatiskleri ve hemen hemen bütün mülakat deneyimlerini okudum şuana kadar dosyasını taşıyıpta alamayan olmamış gibi. Bu yılki Ankara performansından dolayı ben de dosyamı taşımalı mıyım ı sorguluyorum. Dosya taşıdıktan sonra diyelimki konsolosluk onaylamadı dosyayı tekrar Ankara'ya taşıyabiliyor muyum? Buradaki B planım ne olmalı? Ya da Schengen vizem varsa hiç riske girmeden taşımalı mıyım?

Konsolosluk dosyayı onaylamadı derken KCC taşıdıktan sonradan bahsediyorsanız, bir onay gerekmiyor. Ama mülakatta onay vermemelerinden bahsediyorsanız ona yapacak bir şey yok, geçmiş olsun.

Dosyanızı taşıdınız ve mülakat alamadıysanız ve bu süreçte Ankara’nın performansı çok iyi gidiyorsa Ankara’ya geri taşıyabilirsiniz.

Eğer imkanınız varsa bence B planınız Ankara olmalı.

• @yalcin61 tabiki

• ⭐⭐⭐⭐

@ers, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

foruma yeni uye oldum arkadaslar. umarim dogru yere yaziyorumdur.2025 cekilisinde 28bininci siradan esim kazandi. 2 cocugumuzun 1 tanesi abd dogumlu ve abd vatandasi. ben ve 2 cocugumuz ayni zamanda ingiliz pasaportu sahibi. esimin de 10 senelik abd turist vizesi var. hepimiz istersek hemen abd ye gidebiliriz. bu ozellikle cocuklardan 1inin bu sonbahar okula baslayacagi icin onemli. okula orda baslasin diye istedik ama anladigim kadariyla surecler yavas. amerikaya gider orda basvuru yapariz diye dusunuyordum fakat forumu biraz okuyunca anladim ki aos islemi cp den daha bile yavas. ds260 lari doldurmustuk ankara olarak turkiye icin de numara cok buyuk sira gelmez yazilmis. bu durumda ne yapmaliyiz ? turist vizesi ve ingiliz pasaportuyla amerikaya girsek cocugu okula baslatsak 6 aylik sure sonunda vize biter bu durumda aos icin yeterli sure olmaz hatta numara buyuk oldugu icin sure olsa bile yeterli islemler belki eylule yetismez diye yazilmis. turkiyede biraksak 28bine sira gelmez yazilmis. biz de green card kazandik saniyoruz pek bisey kazanmamisiz 🙂 bu durumda nasil hareket etmemiz en mantikli olur ? tavsiyleriniz nelerdir? herkese tesekkurler.

Maddi gücünüz yeterliyse AoS yapabilirsiniz ancak case numberınız Turist vizenizin süresi için yeterli olmaz gibi. Çünkü okul dönemi Ağustosta başlıyor. Turist vizenizin statüsünü kaybetmeden AoS için sürece başlamanız gerekiyor ve sizin o sürece current olamama ihtimaliniz yüksek.

Eğer eşinizin İngiltere’ye giriş çıkışında bir problem yoksa dosyanızı oraya taşıyıp oradan mülakat bekleyin derim. Oldukça boş bir konsolosluk ancak mülakatta oturum veya vatandaşlık sordukları için tercih edilmiyor. Sizin böyle bir sıkıntınız yok, direkt taşıyabilirsiniz.

Diğer bir seçenek olarak güz dönemi değil de bahar dönemi buraya gelip çocuğunuzu okula başlatabilir ve current olunca AoS sürecini başlatabilirsiniz.

• @EzgiLera dediğiniz gibi konsolosluk sayfasından bakmak iyi olacak ama o sayfalarda birşey bulmak pekde kolay olmuyor

• ⭐⭐⭐⭐

@EzgiLera dediğiniz gibi konsolosluk sayfasından bakmak iyi olacak ama o sayfalarda birşey bulmak pekde kolay olmuyor

Biraz satır aralarını kurcalamanız, araştırmacı ruhunuzu devreye sokmanız lazım 🙂

• Herkese iyi geceler
    Benim kız arkadaşım 2025 talihlilerinden biri ve kendisi Azerbaycan vatandaşı. Ben ise Türk vatandaşıyım. Biz yakın zamanda evlilik yapmayı planlıyoruz. Normalde Türkiye’de yaşadığımız için konsolosluğu Ankara olarak seçmiştik ancak Ankara’nın yavaş ilerlemesinden ötürü dosyayı KCC’ye mail atarak Tiflis’e taşıdık. Şimdi aklımıza takılan birkaç soru var:

1- Evlendikten sonra DS-260 formunu açtırıp bu konuda güncelleme yapacağız, bu mantıklı mı?
    2- Dosya Tiflis’e taşındığı için ve Tiflis’in sadece Gürcistan ve Azerbaycan vatandaşlarına vize vermesi gibi bir durum söz konusu olduğundan ben bu konuda sorun yaşar mıyım? Yani eşimin Azerbaycan vatandaşı benimse Türk vatandaşı olmam Tiflis’te vize görüşmesini nasıl etkiler?

Bilgi ve tecrübelerinize dayanarak cevaplayabilirseniz çok sevinirim. Kafamız çok karıştı. 😔

• @EzgiLera Sırbistan Belgrad istemiyormuş oturum , 90 gün vizesiz detaylı resmi kanallardan araştırıp buraya yazarim

Benzer Başlıklar

• 642
  • 180
  • 2655
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |