Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @charon evet öğrenmeniz gerekiyor ancak ‘hiç
    siniz?’ biraz fazla bence. Fransa’da arkadaşım 5 senedir fransızca öğrenmeden yaşıyor, global bir firmada işinde ingilizce yeterli. Fransızların nasıl olduğunu duymuşsunuzdur, defalarca İngilizce soruya fransizca cevap vermişler. Ancak hayatından memnun, üçüncü senesinde firmada terfisini aldı, geçen sene de evini aldı.

Benzer bir örneği hollanda’daki çocukluk arkadaşım için verebilirim. 10 senedir orada, evlenip gitti, süpermarket sahibi oldu, yakında ikinci şubesini açacak ve giriş seviyesinde flemenkçe biliyor. Muhasebe dahil, tedarik vs hepsiyle kendi ilgileniyor.

• Yasaklı

@okokok benim bir arkadsimda gelir gelmez apple da ise girip 3 yilda hem 200k birikim yapti hem ev aldi altinda canvar gibi araba var her yaz baska bir ulkeye gidiyor .... Bu simdi genel icin iyi bir ornek mi ? Cogu tek atimlik kursunuyla geliyor risk aliyor eziliyor ...bir yerde eger turist degil kalıcı iseniz o dili ogrenceksiniz.NOKTA!

• ⭐⭐

@okokok sikinti degil hocam, abdye ingilizcesiz gidin siz, insanlara da onerin.
    Ben soyledigimin arkasindayim dunyadaki cogu ulkeyi gormus birisi olarak.
    Meksika restoraninda saatlik 11 dolara bulasikcilik yaparim diyorsaniz ingilizce ogrenmenize gerek yok evet.

• @Henry-bloor bence siz bu forumda en negatif düşünen kişilerdensiniz. Her konuda negatif bir gönderiniz var. O yüzden size karşı bir şey savunmayacağım.

@charon savunmam aslında ingilizce için değildi. İngilizceyi elbet öğrenmeliyiz ‘o ülkenin dilini ôgrenene kadar hiçsiniz’ yazdığınız için belirttim. İngilizce ile gayet dünyanın her yerinde yaşarsınız.

• ⭐⭐

@okokok gelin Latin amerikada yasayabilirmisiniz gorelim sadece Ingilizce ile.
    Rusya, cin, japonya, kore, vs.
    En son rusyaya gittigimde turist burosundaki gorevli Ingilizce bilmiyordu 😉

Soylediginiz yanlis. Bir ulkede yasamak istiyorsaniz o ulkenin dilini ogrenmeniz gerekir. En en en kotu Ingilizce bilmeniz gerek.

Abdnin dili Ingilizcedir. Soyledigimin sonuna kadar arkasindayim.

Yahu Ingilizce olmadan SSN alamazsiniz, ehliyet alamazsiniz, vs vs. size surus testi yapacak kisiyle ingilizcesiz nasil anlasacaksiniz?

• Yasaklı

@charon bosver denemesi bedava 🙂

• Ben hic Almanca bilmeden 4 yil Almanya'da yasadim. Ogrenmek icin de hicbir cabam olmadi. Almanlarin cogunlugu Ingilizce biliyorlar, o yuzden gundelik hayatta hic problem yasamadim. Bir tek problemi Almanlarin isyerlerinde calisan bazi Turklerle yasadim. Kendileri ile Turkce konusmama ragmen, anlamiyormus gibi yapip bana Almanca cevap verdiler 🙂

• @charon ben 1,5 yıldır Abd Denver’da yaşıyorum eşimde benim gibi çok İngilizce bilmiyor kursa gidiyoruz ama sizin dediğiniz gibi olumsuz bir durumla karşılaşmadık ABD’ye geldikten 1 ay sonra ehliyetlerimizi aldık ikimizde Panera Bread’ta çalışıyoruz ayrıca ben hem lyft ve uber yapıyorum tabiki İngilizce biliyorsanız maça 2-0 önde başlıyorsunuz ama İngilizceyi bizim gibi az biliyorsanız sizin söydiğiniz gibi çok aşırı olumsuzlukla karşılaşmıyoruz bence buraya gelecek insanlara doğru bilgi vermek çok önemli yeterki buraya gelecek kişilerin cesareti olsun bütün zorlukları zamanla aşıyorsunuz selamlar sevgiler

• Yasaklı

@Darwin mortgage/tax/financial consultancy/investment/sosyal hayat vesaire vesaire bunalari nasil yapacaksiniz? Kanun kitap bircok seyle mesgul olacaksiniz ve bir evrak eksikliginde ya surec uzar ya iptal olur.... Geleceginiz icin ingilizceye mecbursunuz.Nokta.

• ⭐⭐

@Darwin Ben olumsuz bir durumla karsilasirsiniz demedim, Ingilizceyi ogrenene kadar hicsiniz dedim.
    Duzgun is bulamazsiniz ingilizcesiz. Anca entry level olur bulacaginiz isler.

• ⭐⭐

Arkadaşlar yaşadığınız olumlu deneyimlerinizi buradaki negatif insanların onayını almadan bizimle paylaşmayın inanmıyoruz çünkü (!)
    Siz ne derseniz ne yaşarsanız yaşayın önemi yok onlar ne derse o dur 😀

• ⭐⭐⭐⭐

@Henry-bloor koyduğunuz noktalar bir bitmedi sırf sizin söyledikleriniz doğruymuş veya kabul edilmek zorundaymış gibi

• ⭐⭐⭐⭐

@charon ingilizce bilmek burada tabii ki her açıdan faydanıza ancak söylediğiniz ssn alamazsınız, ehliyet alamazsınız vs noktasına katılmıyorum. Evet zorlanırsınız ancak bütün bu işlemleride halledebiliyorlar bir şekilde. Senelerdir burada yaşayan ingilizce bilmeyen meksikalılarda var, türklerde var.
    Sizin söylediğinize şu noktada katılıyorum bende göçmen olduğunuz ülkenin dilinin öğrenilmesinden yanayım doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum ama bir hiçsiniz vs tabirleri biraz ağır ve doğru değil bence

• ⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş ağır değil hocam.
    ingilizce bilmiyorsanız ssn alamazsınız yanınızda ingilizce bilen birileri yok ise. Karşınızdaki kişiyi anlamıyorsunuz bir kere.
    meksikalıların ingilizce ögrenmeme sebebi her türlü hizmeti ispanyolca alabilmeleri ki ben ona da katılmıyorum. Saçmalık.
    ABDde hiçbir hizmeti türkçe alamazsınız(belki new jerseyde dmvde türkçe hizmet vardir). Lakin onlarda ingilizce bilmediği için alt düzey entry level iş yaparlar.

İngilizce bilmek fayda değil, zorunluluk eğer düzgün bir hayat yaşamak istiyorsanız.

• İngilizce bilmezseniz eğer hemşerileriniz tarafından istismar edilirsiniz. Her sorunda dil bilen birini ararsanız daha da çok istismar edilirsiniz. İngilizce Dünya'nın öğrenmesi en kolay dilidir. 2-3 aylık ciddi bir çaba ile sıfırdan orta düzeye gelebilirsiniz. Sonuçta gider gitmez Amerikalılarla Amerikan tarihi tartışmalarına girmeyeceksiniz, İngilizce Psikoloji kitabı yayınlamayacaksınız.

• @charon Eğer İngilizce bilmeyenler bir hiç olsaydı green card başvurusunda veya mülakat aşamasında İngilizce'yi şart koşmazlar mıydı? Ayrıca yaşam kolaylığı ve işlerini halledebilme açısından ABD, İngilizce bilmiyorsanız veya az biliyorsanız dahi verdiğiniz örnekten yola çıkarsak Rusya, Çin ve Kolombiya gibi ülkelerle kıyaslanamaz. Oralarda dillerini ana dil seviyesinde konuşsanız bile bürokrasilerini aşmanız zor ve illa bir lokal adam gerekiyor (yaşadığım için biliyorum).

Devamında yazdığınız gönderilerin hepsi mantıklı ve doğru, tecrübeleriniz de çok ve kayda değer, bunu iletilerinizden de anlıyoruz, genel olarak yazdıklarınızı da beğeniyorum lakin burada bir hayallerle Amerika'ya yeni göç etmiş ya da göç edecek arkadaşları demotive edici ifadenizi ben ve birçok kişi doğru bulmadı. Daha yol gösterici olmaya devam ederseniz müteşekkir oluruz.

• ⭐⭐

@erenotti hocam şöyle
    green card lotosunda ingilizceyi şart koşamazlar çünkü tamamen loto. Herkese çıkabilir. Onu geçtim abd anayasasında resmi dil diye birşey yok.
    Lakin h1b olsun,h2b olsun, eb1-2-3 tipi green cardlar olsun, ingilizce beklentileri var vize memurlarının. Yasada yazmasa bile mantıken adamlar bekliyor. En nihayetinde immigrant vize de olsa vize memurunun vizeyi vermeme yetkisi var.
    Green card kazandığınızdan vizeyi aldığınız zamana kadar geçen en azından bir 6 ay var. bu zaman zarfinda ingilizceyi geliştirmek zor değil.
    Hayaller güzel ama biz burada gerçekleri yazıyoruz. Polyanna gibi ağbi gideriz hallederiz bir şekilde insanlar düşünmesin istiyoruz çünkü işler o kadar kolay değil. ABD plan ülkesidir.
    Bende ispanyolca az var, biz h2b ile çalışırken araba sigortası alacaktık, latinlerin çok oldugu bir muhitteki bir sigorta şirketine gittik, sırf eşim latin diye daha ucuza sigorta aldık. Hani abdde ingilizcenin bile yetmediği durumlar oluyor.
    Dil çok önemli ve bir ülkede yaşamanın en önemli kuralı bence. Bu kural expat iseniz yani uluslararası bir şirketin x ülkesindeki şubesinde bir süre çalışacaksanız esnetilebilir, yada ülkede ingilizce yaygınsa(mesela hollanda, isveç vs). Lakin kalıcı olarak yaşayacaksanız, dili öğrenmeniz şart, yoksa ya sürünürsünüz yada istediğiniz kalite işler bulamazsınız.

• Yasaklı

Ne degisik insanlarsiniz,anadili ingilizce hatta ispanyolca olan bir ulkede ingilizcesiz bir hayat kurabilecegine inaniyorsunuz....Komik .Her gun ezilirsiniz her turlu firsati kacirirsiniz,adam yerine bile konmazsiniz.Gercekleri kabul etmeyip sacma sapan arguman yapan tek millet bizizdir herhalde.Turist degilseniz o diller bilinecek.Nokta! Yoksa oradaki lokaller sizi dil bilmiyor diye salakmissiniz gibi davranirlar ne ciddiye alirlar nede firsat verirler. Guzel bir hayat ku ra maz si niz.Ingilizce den kacis yok hatta ispanyolcadan bile

• Yasaklı

@charon daha yeniler ye balayi surecindeler.hele isler ciddilessin kafalarini duvara vurarlar adamlarla dalga gectik hakikatten ciddiymis bu ingilizce olayi diye bosverin insanligimizi yaptik anlayan anlar digerleri zorlugunu ceker.2 kere 2 4 ama bunlar 15de olur diyen tipler.

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• 19
  • 312
  • 28
  • 1052
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |