Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @istalin merhaba, bu münakaşa yazılarına yanıt vermeyi doğru bulmuyorum ama buraya kayıtsız kalamadım. Evet haklısınız Amerika burası, bizi neler bekliyor az çok tahmin ediyoruz ama taşınma süreci başladığında ve manen çok çok zorlu olduğunda insan kendine "neden" sorusunu o kadar çok soruyor ki.. @Mr-Yavuz "gelmeyin" i taşınmayın asla, burası şöyle böyle anlamında söylemiyor.. Buna her anlamda hazır değilseniz gelmeyin demek istemiş. Evet taşınmadan anlayamıyorsunuz ne kadar hazır olduğunuzu. Bazen insan kendini yeni doğmuş bir bebek gibi hissediyor, çünkü ingilizce bilseniz de her kelimeyi bilmiyorsunuz, her versiyonu bilmiyorsunuz, anlamıyorsunuz. Kültür olarak Avrupa'ya asla benzemiyor, onu özümsemek epey zaman alıyor. Hepsini topladığınızda madden ve manen ne kadar hazır hissetseniz de göç bir yas süreci ve insanı çok zorluyor. Bunu bilerek gelebilmek önemli. Kira, market, aylık harcama ile ilgili binlerce youtube videosu var, dilerseniz oralardan inceleyebilirsiniz.

• Yaklaşık 3 aylık bir göçmen olarak en garibime giden, türklerin birbirleri arkasından sallaması. 😆 forumda da hep okuyordum da bu kadar beklemiyordum.

• Yasaklı

@Didem-G dikkatli olun.Ozelini hemde en onemlisi status ve vergini kimse ile paylasma .yoksa canin yanar hemde hiç tahmin etmedigin birinden.Ya irs ve sikayet eder ya sana evlilik icin yazar şirketine tel acar seni sikayet eder vs vs.Mumkunse kendi adını bile kullanma turk topluluklarinda mesela Adin didem ise ayse de deniz de ,kendi asil adını kullanma.

• @Henry-bloor, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@Didem-G dikkatli olun.Ozelini hemde en onemlisi status ve vergini kimse ile paylasma .yoksa canin yanar hemde hiç tahmin etmedigin birinden.Ya irs ve sikayet eder ya sana evlilik icin yazar şirketine tel acar seni sikayet eder vs vs.Mumkunse kendi adını bile kullanma turk topluluklarinda mesela Adin didem ise ayse de deniz de ,kendi asil adını kullanma.

Bu paylasima malesef ki katiliyorum. Asla ozel bilgilerinizi ve detaylarinizi baskalari ile paylasmayin! Hicbirsey yapmasalar bile dedikodunuzu yapiyorlar. Biz bunu malesef cok yasadik. Bizim haricimizde bu duruma maruz kalanlara da sahit olduk. Detaylara girmeye gerek yok. Belirli bir sure burada yasayanlar durumun farkindadirlar diye dusunuyorum.

• @Henry-bloor Nasıl ya, inan kafamda oturtamadım. 🙃 Ben düzgünce ev iş arası gelip gidip vergimi adam akıllı öderken gelip neyimi şikayet ederler. Kötü kalpliler hepimizden uzak olsun umarım. 🥲

• @MySea Yani en fazla yapılan muhabbetler Türkiye’de ne iş yapıyordun. Hangi şehirden geldiniz vs. Şeklinde oluyor. Ama yorumlarınızdan sonra ayrıca dikkat edeceğim muhabbetlerime.

• ⭐⭐

@Didem-G abdde insanlar genelde gocmenlik statulerini soylemezler zaten.
    Nedeni Belli 😉

Yurdum insani kiskanc oldugu icin daha da sikintili

• @Didem-G Nasıl insanlar ve ortamlar varmış, ben çok şaşkınım şu an. Bizim bulunduğumuz yerde zaten Türk çok çok az, olanlarda da hiç böyle bir muhabbet duymadım. Şanslı saymam lazım kendimi sanırım.

• @charon daha öğrenecek çok şeyimiz var.. umarım sakin sakin düzgün tecrubelerle öğreniriz 🙂

• @lavita çok iyi insanlar da var gerçekten. Umarım hep onlarla kesişir yollarımız.

• Yasaklı

@Didem-G insallah ama illahaki darbe yiyeceksin hemde ummadigin zaman o yuzden kafanin bir kosesine yaz ya maddi ya manevi bu yolculukta darbe yiyecem bu beklenilen birsey diye.O sekilde hemen atlatirsin yoksa bunalima girip psikolojin bozulur.Bol sans

• Bu ileti silindi!

• @ugursway Doğru gibi görünse de, maalesef pratikte durum öyle olmuyor.

Şu gözlemimi aktarayım, ingilizce işini Amerikaya gelmeden önce halletmeyen kişilerin, burada bu konuyu halledemediklerini de gördüm. Dolayısıyla, diyelim iyi bir dosya numarasıyla green card çekilişi kazanıldı, mutlaka buraya gelmeden belli bir seviyede öğrenmek önemli. Yani kısaca walmart videosu seyredip, Amerikada araba hayali kurana kadar, oturup ingilizce çalışmak lazım. Gidince öğrenirim işi pek olmuyor. Hele hele ailece gelenlerin hemen hiç şansı yok.

Yine de kastımı açıklayayım. Söylediğim sonuna kadar orada kalın anlamında değil, ehliyet, banka hesabı, ssn vs işlerini halledene kadar Türklerin yoğun olduğu yerlerde kalmaları şeklinde. Sonra isterlerse giderler.

Hele hele kısıtlı parayla Amerikaya gelen ve İngilizce bilmeyen birisi için, ben kesinlikle Türklerin olmadığı bir yere gitmelerini önermem. Çok büyük macera olur açıkçası... Yine de kendileri bilir. Gelenin parası çoktur, kendisine ve ailesine bir yıl bakacak durumdadır, o zaman gidip istediği yere yerleşebilir diye düşünüyorum.

Tabii bu benim düşüncem.

• ⭐⭐

@warmgrey ingilizce yoksa abdde hicsiniz.
    Insanlarin bunu anlamasi gerek.

• Yasaklı

@warmgrey ingilizce+ saglik+ para bunlardan biri bile yoksa surunursun istersen amerikan pasaportun olsun zamaninda ailen seni orda dogursa bile

• @Henry-bloor, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Bu durum bu işlere niyetlendiğimden itiberen benim de dikkatimi çekiyordu. Niye sosyal medyada orada burada ABD de yaşayan Türkler detay vermiyor. Yaptığı iş, aldığı para, işyeri, yaşadığı yer vb bilgiler. Ama sonra şu anki kendi çevremden düşündüm, hatta şu söz aklıma geldi : "akraba akrabanın ne olduğunu ne öldüğünü ister..." Akraba bile bunu yaparsa başkası neler yapar.
    Peki ne yapabilirler? ;
    Bir şey ister. Şunu getir gibi misal. Veya bu adam dolarla kazanıyor deyip para ister. Veya bizim çocuğu da aldırsana oraya gibi... Ama en kötüsü gider şikayet eder. Yalan da olsa çamur at izi kalsın hesabı. Bizim insanımız kendinde olan başkasında olmasın der. Kendinde olmayan da başkasında da olmasın. Ne yazık ki böyle.
    Tabi bu öncelikle yakın çevre için yazdıklarım
    Diğer uzakları siz yazmışsınız zaten
    Kısacası her şeyi herkese söylemek doğru değil

• Yasaklı

@AhmetGS17 seni bankalar kredi kuruluslari irs bilsin yeter bana ne adanadaki adamin yada uruguaydakinin beni bilip bilmemesi.Muhatapim bilsin yeter

• @charon ben buna katılmıyorum.
    İngilizce için neden eğitime londraya amerikaya gidiyor insanlar o halde. Herkes öğrenir bir şekilde öğrenene kadar zorluk yaşayabilir. Tamam Amerikayla ilgili yaşantınız tecrübeniz olabilir bırakında insanlar denesin belki adam senden daha girişken çabuk öğrenecek yada mesleği var böyle artis artis ahkam kesenlere ayar oluyorum
    yok hiçsiniz filan kimse neyin nolacağını bilemez bundan sonra böyle her yorum yapana cevap yazacağım. İsterse itibarım eksiye düşsün.
    Bırakın da herkes kaderini yaşasın.

• @salih-atilla yazınızı yeni okudum ve yaşadığınız yere baktım, gerçekten çok güzelmiş reacher dizisinin ilk sezonundaki kasabaya benziyor 🙂

• ⭐⭐

@TuttoSPORT almanyada almanca bilmiyorsaniz hicsiniz. Hicbir burokratik islemi yapamazsiniz.
    Irlandada ingilizce bilmiyorsaniz hicsiniz.

Ben kolombiyaya yerlestim, ispanyolca bilmiyorum(ogreniyoruz) ve su an bir hicim esim olmasa. Disisleri bakanligi,gocmenlik burosu vs. Hicbir yerde ingilizce gecmiyor. Hatta vizeyi online uzatiyorsunuz,o kisimda bile ingilizce yok.

Bir ulkeye yerlesilecekse o ulkenin dilini bilmiyorsaniz,Dili ogrenene kadar hicsiniz.

Gayet net. Artislikle alakasi yok,gercekler acidir.
    Turkiyedeki yabancilara da yardim etmistim, oturma iznini kiz uzatamadi cunku memur ingilizce bilmiyor.

Hatta benzer sekilde abdde sadece Ispanyolca biliyorsaniz Alt isler yaparsiniz. Miamide ingilizce bilenler ekstra ucret aliyor.

Ingilizcenin acil ogrenilmesi gerek abdye yerlesilecekse. Yoksa bir hicsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |