Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @haleluja Medicaid Vs. Medicare içinde söyledi:

    4 ay önce GC ile geldim Amerika'ya New Jersey'de yaşıyorum 34 yaşındayım. Part-time çalışıyorum şu anda. Aşağıdaki linkte medicaid için
    "Adults must have Legal Permanent Resident status for at least five years to be eligible."
    yazıyor. Gelir gelmez medicaid yaptırabilen var mı aramızda ve hangi eyalet ve koşullarda yaşıyor? Veya başka hangi sağlık sigortası yaptırabilirim uygun ücretli olan?

    Bu yolladiginiz herhangi bir sigorta programinin bilgileri.

    Federal duzeyde 5 yil kosulu dogru olsa da pek cok eyalet bu kurali bypass ederek saglik destegi veriyor residentlara. Benim sahsen bir arkadasim yatirimci vizesiyle bulundugu NJ'de tum ailesine saglik sigortasi yaptirdi destek alarak. Massachusetts'te bizim yararlandigimiz sistemin adi MA Health Connector.

    Sizin yapmaniz gereken (eger yapmadiysaniz) https://www.healthcare.gov'dan basvurunuzu baslatmak. Site sizi yonlendirecek ve destekten yararlandiracaktir.

    Ama subvansiyona basvurmadan once su konuyu etraflica okumanizi oneririm: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1418/mevcut-abd-yonetiminin-yasal-gocmenlerin-vatandasliga-gecmelerini-engellemek-guclestirmek-icin-uygulamaya-calistigi-yeni-politika/53


  • @sadriabi Merhaba masshealthe basvuruda bulunduk yaklasik 20 gun oldu bir takim bilgileri doldurduk yani gidip yerinde yaptik size geri donecegiz dendi henuz herhangi bi geri bildirim yada evrak gelmedi..sizde surec nasildi ne yapmamiz lazim tesekkurler.


  • @loyd36 Medicaid Vs. Medicare içinde söyledi:

    @sadriabi Merhaba masshealthe basvuruda bulunduk yaklasik 20 gun oldu bir takim bilgileri doldurduk yani gidip yerinde yaptik size geri donecegiz dendi henuz herhangi bi geri bildirim yada evrak gelmedi..sizde surec nasildi ne yapmamiz lazim tesekkurler.

    Zannediyorum yetkili merkezlerden birinden basvuru yaptiniz. Aslinda sistem aninda karar verip sonucu bildiriyor ama belki de sizden yazili olarak form aldilar ve sisteme girisi sonra yapildi. Yazili olarak postayla cevap gelebilir, belki eli kulagindadir. Beklemenize gerek yok. Islem yaptirdiginiz merkeze gidip takip edin hem de internet erisiminizi acitirin boylece kendiniz takip edebilirsiniz. Yeni basvuru icin bu ayin 15’i son gun. Sorun olursa ozelden numarami yazayim, arayabilirsiniz.


  • Herekese selamlar..ben 2 aydir amerikadayim..greencardla geldim..su an icin calismiyorum..saglik sigortasi yaptirmak istiyorum..Masacussestseyim..burda masshealth denilen sigorta var..Bu obamacare ile aynimidir ? deyilse hangsni yaptirmaliyim ? Ucretsiz sigorta bana hangi problemlar yaratir ileride?


  • ‘de en son iş yerinden sağlanan sigorta ile karşılaştırma amaçlı bilgilerimi girerek anlık sonuçları almak istediğimde, aylık $1000 üzeri ödemeli fakat oldukça yüksek deductable oranları olan teklif gelmişti. Duruma göre çok değişiyor sonuçlar.


  • @sadriabi healthcare.gov'dan başvuru yapmanın ileride vatandaşlık sürecinde etkisi olur mu ya da ihtimali var mı yoksa medicaid'ten farklı bir sistem mi bu? 4 senedir burada yaşayan bir arkadaşım sosyal yardım alman ileride sorun yaratır sana dedi. O yüzden medicaid mantıklı durmuyor şu aşamada.


  • Bir arkadaş güzel bir anlatım yapmış sağlık sistemiyle alakalı birkaç parça şeklinde sizlerle de paylaşmak isterim, eksisozluk'ten alintiliyorum:

    " ABD'de Sağlık Sistemi "
    Kimi durumlarda halinize şükredeceğiniz, kimi durumlarda keşke diyeceğiniz ilginç detayları olan Amerikan sağlık sistemini ABD'de yaşayan Sözlük yazarı "diesel1907" anlatıyor.

    Amerika'daki her şey olduğu gibi sağlık sigortası da eyaletten eyalete değişen bir şeydir. zamanında obamacare getirildiğinde en büyük amaç eyaletler arasındaki farkı mümkün olduğunca azaltıp ülke boyunca benzer, standart ve ortak bir sağlık sistemine ulaşmaktı ama bunun ne kadar başarılı olduğu tartışılır.

    Öncelikle şunu söyleyeyim amerika'ya green card yoluyla veya başka bir şekilde geldiyseniz ülkeye adımınızı atar atmaz ilk yapacağınız şey sağlık sigortası almak olmalıdır

    bunun kesinlikle şakası yok. sağlık sigortanız yoksa bir ambulansın sizi alıp bir sokak ötedeki hastaneye götürmesi 2 bin dolar, acil serviste size basit bir pansuman yapılması 800 dolar, basit bir doktor ziyareti 400 dolar gibi fiyatlar çekebilirler. bu rakamların ayrıntısına girmeyeceğim ama bu rakamlar abartma değil. biz türklerde genelde "bana bir şey olmaz" zihniyeti olur ama bu konuda risk almaya değmez. şahsen 15 senedir hiç doktora gitmeme rağmen sigortam var çünkü yarın ne olacağı belli olmaz. sırf hava değişiminden dolayı uçaktan iner inmez hasta olan ve doktora gitmek zorunda kalan ve ayağının tozuyla binlerce dolar zarara giren insanlar var.

    yine de çok karamsar olmamak lazım. son istatistiklere göre amerikalıların %92'sinin sağlık sigortası mevcut. obamacare öncesi bu rakam %84'tu ve obamacare sayesinde sigortasızların oranı %16'dan %8'e düştü. bu oran almanya ve ingiltere'deki sigortalı oranının biraz daha altında ama obamacare sonrası arada çok fazla fark kalmadı.

    Yukarıda bahsettiğim gibi amerika'daki sağlık sistemi eyaletten eyalete değişiyor
    sağlık sistemi olarak iskandinav modelini birebir uygulayan oregon, washington, minnesota, california gibi eyaletler olduğu gibi, tam tersi model uygulayan alabama, teksas gibi eyaletler de mevcut. mesela her zamanki gibi oregon'u örnek vereyim. geçen sene geçen bir kanunla "oregon health plan" adında bir sağlık sigorta sistemine geçildi. buna göre aylık 1400 doların altında geliri olan tekil kişiler, 1600 doların altında geliri olan çiftler veya 2800 doların altında geliri olan çocuklu aileler tamamen ücretsiz bir sağlık sigortasına sahip olabiliyor. bu iskandinav modelinin birebir uygulamasıdır. bu sistemdeki sağlık sigortası hemen hemen akla gelecek tüm tıbbi durumları karşılamaktadır (doğum yapmak, uyuşturucu tedavisi, psikolojik tedavi, dış sağlığı dahil oldukça kapsamlı bir sigorta).

    bu konuda her eyalet oregon kadar cömert değil ama california'da da aşağı yukarı benzer bir sistem var. hatta california'daki birazcık daha cömert çünkü oregon'daki sigortadan faydalanabilmek için en az green card veya vatandaş olmanız gerekirken california'da kaçak göçmen olup sağlık sigortasından faydalanan insanlar var.

    yine de eyaletlerin kendi sağlık sigortası çok az kişiyi kapsıyor. amerika'daki sigortalıların büyük çoğunluğu (yaklaşık %60) çalıştıkları şirket tarafından sigortalanmaktadır. her şirketin sigorta politikası ve ücretleri farklı olduğu için burada tam bir birlik sağlanabilmiş değil. mesela nike'ın çalışanlarına sağladığı sigorta ile intel'in çalışanlarına sağladığı sigorta arasında farklar mevcut. genelde büyük ve kurumsal firmaların sigortaları daha kapsamlı ve daha ucuz oluyor. şirketlerin sağladığı sigorta çalışanın ailesi ve çocuklarını da kapsarken ücret bedava ile ayda 500-600 dolar arasında değişiyor. kişisel bir örnek olması açısından: şu anda çalıştığım şirkette kendim ve eşimi kapsayan sağlık sigortası için hiç para ödemiyorum ama önceki şirkette sırf kendi sigortam için ayda 200 dolar ödüyordum.

    bunun dışında 65 yaşının üzerindeki tüm vatandaşlar, engelliler, federal devlet için çalışan memurlar ve askerler federal devlet tarafından sigortalanmaktadır ve bu kişilerin sigorta masraflarını sosyal sigortalar kurumu ödemektedir. 65 yaşının üzerindeki tüm vatandaşlar ssk'dan emekli olduğu için sağlık masraflarını da ssk öderken kalıcı olarak engelli olan vatandaşlar da aynı kapsama giriyor. bu kişiler aynı zamanda bazı eyaletlerde de ek sigortalardan faydalanabiliyorlar.

    Peki obamacare nerede devreye giriyor?

    Diyelim ki 65 yaşının altındasınız, bilinen bir engeliniz yok, çalıştığınız şirket size sigorta sağlamıyor, geliriniz sigorta satın almaya yetmiyor ve oregon gibi iskandinav sistemini benimsemiş bir eyalette yaşamıyorsunuz. bu durumda obamacare'in sisteminden indirimli olarak kendi özel sigortanızı satın alabiliyorsunuz. obamacare öncesi bu durumdakiler için sigorta poliçesi almak çok pahalıydı ama obamacare ile bu ücret biraz daha indi ama obamacare'in asıl faydası bu olmadı. obamacare öncesi sigorta şirketleri kanser, şeker, kalp hastalığı gibi masraflı bir hastalığınız varsa sizi sisteme kabul etmemezlik yapabiliyordu ama artık bu yasaklandı. sigorta şirketleri artık hangi hastalığınız olursa olsun sizi kabul etmek zorundalar (trump bunu değiştirmek istemişti ama kendi partisi bile karşı çıktı).

    her şeye rağmen sigortası olmayan %8'lik kesim büyük bir risk alıyor.

    Sigortanız yokken doktora gittiğinizde en basit bir işlem bile yüzlerce, hatta binlerce dolar tutabiliyor. bunun da birkaç sebebi var

    1. bir hastanenin acil servisine gittiğinizde ne olursa olsun sizi kabul etmek ve size ilk müdaheleyi yapmak zorundalar. yanınızda bir kimlik olmasa ve paranız olmasa bile bu hastanelerin kanuni zorunluluğu. bu yüzden evsizler ve kaçak göçmenler genelde acil bir durum olduğunda doktora gidip acil serviste takılıyorlar. bunlar ücret ödemediği için kabak ödeyenlerin başına patlıyor çünkü hastane herkesin masrafını ödeyenlerden çıkartmaya çalışıyor.

    2. acil servisler sadece acil durumlar için olduğundan hastaneler acil servis kullanımını azaltmak istiyorlar ve bunu ücretleri yüksek tutarak yapıyorlar. kanunen gelen kimseyi geri çeviremedikleri için her başı ağrıyan veya burnu akanın acil serviste olmasını istemiyorlar ve fiyatları caydırıcı bir güç olarak kullanıyorlar.

    3. abd'de tıp okumak aşırı derecede pahalı olduğu için doktorlar 200-300 bin gibi borçlarla mezun oluyor ve ayda birkaç bin dolar öğrenci kredisi ödedikleri için bu rakamı müşteriye yansıtıyorlar.

    4. doktorlar yanlış tedavi uygulayıp hastaya bir zarar verirlerse hastanın mahkemeye gitme ve çok ciddi oranda tazminat isteme hakkı oluyor (malpractice). doktorlar bu ihtimale karşı özel bir sigorta satın alıyorlar ve bu da her ay binlerce dolar tutuyor. sonunda doktor mahkemeye verilirse tazminatı sigorta şirketi ödüyor. bunun parası da müşteriye yansıtılıyor.

    5. hemşireden hasta bakıcıya kadar sağlık personelinin maaşları oldukça yüksek ve dünya standartlarının üzerinde olduğu için bu da fiyatlara yansıyor. abd'de bir hemşirenin yıllık 100 bin dolar ve üzerinde kazanması hiç de nadir değil.

    6. ilaç firmaları genelde paralarını batı ülkelerinden çıkartırlar. mesela abd ve avrupa'da 5-10 bin dolar tutan bir ilaç aynı marka ve aynı şirket tarafından satılmasına rağmen çin veya hindistan'da 50-60 dolara kadar düşebiliyor. mesela abd'de 85 bin dolar tutan bir ilaç hindistan'da 500 dolara sattığı için birçok amerikalı hindistan'a gidip ilacı oradan alıyor Hindistan alıcılar kulübü: Amerikalıların ucuz ilaçlar satın almasının yeni yolu. genelde ilaç firmaları ar-ge masrafların batı ülkelerindeki ilaç satışlarından çıkartırken diğer ülkelere maliyetin çok az üzerine ilaç satarlar. özellikle bu konu çok ilginç ve bu konuda yazılan bir sürü makale ve kitap var. ilaç firmaları abd'de ve avrupa'da satış yaparken en büyük masraf kalemleri olan ar-ge'yi fiyata ekliyor ama asya ülkelerinde sadece ilacın fabrika üretim masrafları sayılıyor.

    7. tüm batı ülkelerinde olduğu gibi abd'de de nüfus gittikçe yaşlanıyor ve sağlık hizmetlerine olan talep artıyor. amerikalıların ekseriyeti sağlığına dikkat etmediği, fazla egzersiz yapmadığı ve sağlıksız beslendiği gerçekleriyle de yüzleşince ülkede yeterince sağlık personeli yok. talep arza göre kat kat fazla olunca da sağlık hizmetleri daha pahalı oluyor (serbest piyasa ekonomisi).

    8. hastanelerin, medikal ofislerin ve kullanılan yüksek teknolojili makinelerin kirası inanılmaz derecede yüksek ve bu da müşteriye yansıtılıyor.

    bazı durumlarda sağlık masraflarınızı sağlık sigortanız dışındaki kaynaklar da ödeyebiliyor. örneğin trafik kazası geçirdiğinizde hastane masraflarınızı araba sigortanız karşılar. işyerinde kaza geçirip sakatlandığınızda masraflarınızı şirketiniz çeker. eve hırsız gelip sizi yaralasa hastane masraflarını ev sigortanız çeker. yine de sağlık sigortası çok önemlidir ve buradaki hayatın olmazsa olmazlarındandır. sakın ihmal etmeyin.

    Kaynak: ABD'de-saglik-sistemi


  • Devam ediyim 🙂

    Sigorta konusu oldukça karmaşık
    bunun deductible'ı var, out of pocket'ı var, out of network goygoyu var, bunların hepsinden bahsetmeye kalkarsam yazı çok uzayacağı için bahsetmiyorum ama mevzu burada bahsettiğimden daha komplike. bazı durumlar oluyor, sağlık sigortanız olduğu halde sağlık masraflarına bir araba dolusu para dökmeniz gerekiyor. bu yüzden sigortanın şartlarını, nerede nasıl geçtiğini de iyice incelemek gerekiyor.

    amerika iyidir, hoştur, fırsatlar ülkesidir, bazı yerleri cennet gibidir (örneğin oregon) de kendi hakkınızı kendiniz aramanız ve her şeyi en ince ayrıntısına kadar irdelemeniz gerekiyor yoksa bu ülke insanı kağıt gibi öğütür. her şeyden önemlisi sağlık giderlerini kısmanın en iyi yolu yediğine içtiğine dikkat etmek, sağlığına özen göstermek, sinirden stresten uzak durmak, havası suyu temiz bir yerde yaşamak, egzersiz yapmak gibi şeyler geliyor. örnek olarak söylüyorum, gidip daha ucuz diye kalitesiz, junk food veya fast food tüketip sonra doktora binlerce dolar bayılacağıma biraz daha organik, kaliteli beslenip doktor masraflarını kısabilirim mesela. hayatta yapılan yatırımlar içinde insanın kendi sağlığına yapacağı yatırım gibisi yoktur çünkü istediğin kadar mal mülk topla, onları zevkle ve afiyetle yiyebileceğin sağlığın yoksa ne yapabilirsin ki?

    şu anda bu yazıyı okuyan herkes nefes alıp veriyor. bunu hiç düşünmeden, aklımıza bile gelmeden yapıyoruz. nefes alıyoruz, nefes veriyoruz. hiç düşünmüyoruz ama 2-3 gün hasta olsak, boğazımız veya burnumuz tıkalı olsa rahat rahat nefes almanın aslında ne kadar lezzetli ve keyifli bir şey olduğunu anlıyoruz. hastalık geçer geçmez "oh be dünya varmış" diyoruz, aradan birkaç gün geçince yine unutuyoruz çünkü insan bir şeyi kaybetmeden kıymetini anlamıyor. şimdi bu yazıyı okuyanlara bir sözüm var, derin bir nefes alın, sonra bırakın, sonra yeniden nefes alın, şimdi de bunun ne kadar keyifli olduğunu ama aslında hiç kıymetini bilmediğimizi düşünün.

    ha diyeceksiniz ki "sen oregon'un tertemiz taptaze yemyeşil havasını nefes çekiyorsun, tabii keyif alırsın". onun yeri ayrı. nefes her yerde nefestir.

    neyse, yukarıda dediğim gibi abd'de sağlık sisteminden vergi sistemine, eğitim sisteminden çevreyi koruma kanunlarına kadar her şey eyaletlere bırakılmış. bu yüzden eyaletinizi de iyi seçmek önemli. yine yukarıda söylediğim gibi bazı eyaletler sağlık sisteminde iskandinav modelini benimsiyor ama bu eyaletler vergilendirmede de iskandinav modelini benimsiyor. mesela teksas'ta yaşayıp yılda 100 bin dolar kazanan biri 28 bin dolar gelir vergisi öderken california'da yaşayan ve yılda 100 bin dolar kazanan biri yılda 38 bin dolar gelir vergisi ödeyecektir. sonuçta iskandinav ülkelerinde de bedava sağlık hizmeti olmakla beraber gelir vergilerinin oranları %50'nin üzerine çıkabilmektedir (mesela isveç'te gelir vergisi %62'ye kadar çıkabilmektedir). kısaca dünyanın hiçbir yerinde bedava sağlık hizmeti diye bir şeyden söz etmek mümkün değildir çünkü bunların parası halktan o veya bu şekilde çıkmaktadır.

    yine de abd gibi dünya tarihinin gelmiş geçmiş en varlıklı ve zengin ülkesine vatandaşlarının doktora gidemediği için veya ilaçsızlıktan dolayı ölmesi yakışmıyor. ideal olan bunun hiç olmaması, ülkenin %100'unun (kaçak göçmenler de dahil) sigortalı olmasıdır. umarım bir gün o da olur.
    Kaynak:abdde-saglik-sistemi


  • @barış Medicaid Vs. Medicare içinde söyledi:

    Çok sıkıcı olmaması açısından parça parça attım bilgilendirmeler güzel olmuş sizlerlede paylaşmak istedim saygılarım

    Sevgili Baris. Katkilariniz icin tesekkurler.
    Nacizane gorusum, eksi sozlukten aldiginiz bu yaziyi kopyala yapistir yapmak yerine yerine sadece linkini verseydiniz daha iyi olurdu. Sanki bir forum uyesi yazmis gibi anlasilabilir. Ote yanda yazarin adi belli degil kaynak bir nevi belirsiz. Icerigi henuz okumaya firsatim olmadi dogrulu ile ilgili kanaatim henuz mevcut degil. Bu yazinin buraya bu sekilde aktarmasi forumun bu bilgileri onayladigi sanisini yaratabilir.
    Firsat buldugumda diger arkadaslarin mesajlarini yanitlayacagim.


  • Sevgili @sadriabi Tabikide haklısınız. Sizden istirhamım yazıyı okuyup öyle yorum yapsaydınız daha mutlu olurdum. Uygun bulmuyorsanız yazıyı silebilirsiniz benim için bir sakıncası yok saygılarımla


  • @haleluja Medicaid Vs. Medicare içinde söyledi:

    @sadriabi healthcare.gov'dan başvuru yapmanın ileride vatandaşlık sürecinde etkisi olur mu ya da ihtimali var mı yoksa medicaid'ten farklı bir sistem mi bu? 4 senedir burada yaşayan bir arkadaşım sosyal yardım alman ileride sorun yaratır sana dedi. O yüzden medicaid mantıklı durmuyor şu aşamada.

    Bu konu cok karisik. Masshealth var, o zaten 5 senelik ikamet olmadigi icin vermiyor. O vermedigi icin eyalet MA HealthConnector adini verdigi bir sistem sayesinde advance tax credit (yani pesin olarak size verilen vergi iadesi) ile saglik sigortasini finanse etmenize yardimci oluyor. Trump’in en son tasarisi bu sekilde destek alanlari kapsamiyor. Ben advance onumuzdeki sene kullabdigim advance tax kredisini sifirlamayi planliyorum.


  • @barış Medicaid Vs. Medicare içinde söyledi:

    Sevgili @sadriabi Tabikide haklısınız. Sizden istirhamım yazıyı okuyup öyle yorum yapsaydınız daha mutlu olurdum. Uygun bulmuyorsanız yazıyı silebilirsiniz benim için bir sakıncası yok saygılarımla

    Benim mesajlari silme gibi bir yetkim yok, forum yoneticisi degil bu konuya biraz kafa patlatmis bir forum mudavimiyim. Eksisozlukte rumuz ile yazilmis ve kisinin kendi kanaatlerini de iceren bir yazi. Dikkat edilmezse resmi bilgilermis gibi anlasilabilir.


  • @haleluja Medicaid Vs. Medicare içinde söyledi:

    @sadriabi healthcare.gov'dan başvuru yapmanın ileride vatandaşlık sürecinde etkisi olur mu ya da ihtimali var mı yoksa medicaid'ten farklı bir sistem mi bu? 4 senedir burada yaşayan bir arkadaşım sosyal yardım alman ileride sorun yaratır sana dedi. O yüzden medicaid mantıklı durmuyor şu aşamada.

    @Ilgar @haleluja
    "Ilerde sorun yaratir mi" nin net bir cevabi malesef su anda yok. Su konuyu etraflica okumanizi oneririm: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1418/mevcut-abd-yonetiminin-yasal-gocmenlerin-vatandasliga-gecmelerini-engellemek-guclestirmek-icin-uygulamaya-calistigi-yeni-politika/53
    Ayrica baska goruslerimi de nacizane diger mesajlarimda burada belirttim.

    Ben de @knnrn gibi advance tax credit ile saglik sigortasini finanse etmenin sorun yaratmayacagina inanmak istiyorum ancak 45 numaranin ne yapacagi malesef kestirilemiyor.


  • @sadriabi Bakın anlıyorum okumanız ve yorum yapmanızdan daha menmun olurdum sadece forum yöneticisi arkadaşlar baksınlar sıkıntı varsa silsinler ozaman yazı genel anlamda uyarılar içeriyor aslında neyse kimsenin alanına girmek gibi bir fikrim yok ama okumayı severim sizlerin söylediği bir çok bilgi harmanlamış arkadaş ondan paylaştım link yerine içerik paylaşmayı uygun görüyorum genelde forum yöneticisi arkadaşlar bir sıkıntı görürse paylaşım yapmayıda kese bilirim iyi günler diliyorum Hassasiyetinizide anlıyorum ve saygı duydugumu bilmenizi isterim


  • @freeworld Medicaid Vs. Medicare içinde söyledi:

    ‘de en son iş yerinden sağlanan sigorta ile karşılaştırma amaçlı bilgilerimi girerek anlık sonuçları almak istediğimde, aylık $1000 üzeri ödemeli fakat oldukça yüksek deductable oranları olan teklif gelmişti. Duruma göre çok değişiyor sonuçlar.

    Bildigim kadariyla sisteme basvuru baslattiginizda ilk olarak daha uygun fiyatlar ve odemeler konusunda destek almak istiyor musunuz sorusu soruluyor? Destek almak istemiyorum derseniz normal piyasa fiyatlari (subvansiyonsuz) cikiyor. Evet derseniz baska fiyatlar cikiyor.


  • @barış Medicaid Vs. Medicare içinde söyledi:

    @sadriabi Bakın anlıyorum okumanız ve yorum yapmanızdan daha menmun olurdum sadece forum yöneticisi arkadaşlar baksınlar sıkıntı varsa silsinler ozaman yazı genel anlamda uyarılar içeriyor aslında neyse kimsenin alanına girmek gibi bir fikrim yok ama okumayı severim sizlerin söylediği bir çok bilgi harmanlamış arkadaş ondan paylaştım link yerine içerik paylaşmayı uygun görüyorum genelde forum yöneticisi arkadaşlar bir sıkıntı görürse paylaşım yapmayıda kese bilirim iyi günler diliyorum Hassasiyetinizide anlıyorum ve saygı duydugumu bilmenizi isterim

    Estagfurullah oyle bir talebim olamaz. Ben gorusumu paylastim.

  • ⭐⭐

    Buraya yazdığım yazıyı daha uygun olacağı için şuraya taşıdım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @barış Medicaid Vs. Medicare içinde söyledi:

    @sadriabi Bakın anlıyorum okumanız ve yorum yapmanızdan daha menmun olurdum sadece forum yöneticisi arkadaşlar baksınlar sıkıntı varsa silsinler ozaman yazı genel anlamda uyarılar içeriyor aslında neyse kimsenin alanına girmek gibi bir fikrim yok ama okumayı severim sizlerin söylediği bir çok bilgi harmanlamış arkadaş ondan paylaştım link yerine içerik paylaşmayı uygun görüyorum genelde forum yöneticisi arkadaşlar bir sıkıntı görürse paylaşım yapmayıda kese bilirim iyi günler diliyorum Hassasiyetinizide anlıyorum ve saygı duydugumu bilmenizi isterim

    yok, tabii ki problem yok 🙂

    zaten yazinin basinda alinti oldugunu belirtmissiniz, bir de sonlara kaynak olarak eklemissiniz linki.
    Ben genelde yazilarimda uzun alinti yapacaksam, forumun alinti isareti olan ">" i kullanmaya calisiyorum en basa... boylelikle alinti oldugu ilk bakista anlasiliyor... ornegin;


    baslik

    ...
    "alinti olan yazi"
    ...


    Eger siz de kullanmak isterseniz bu sekilde yapabilirsiniz, ama sizin yaptiginiz sekilde de bir sorun yok kanimca.


  • Merhaba, healthcare'den ucretsiz saglik hizmeti icin basvuru yaptim. 1 aydir ses cikmadi.Mail de gelmedi. Surec ne kadar surer sizce? Bir kişi icin hangi sigorta sirketinden nasil bir teklif alabilirim?


  • Merhaba, yaklasik 5 aydir houston da yasiyoruz, gelirgelmez de saglik sigortasi yaptirdik. Obamacare enroll center de Ambetter health insurance yaptirdik . Yaptirdigimiz zaman bir isimiz yoktu ve gorevli 17000$ incoming gostererek yaptirabiliriz dedi ve is buldugunuzda bildirmeniz gerekiyordu. Ve premium fiyati 632$ olan insuranc icin 17$ aylik odemesi cikmisti. 4 aydir sorunsuz oduyoruz . Is bulduk fakat 1099 ile self employer olarak calismaktayiz. W2 formumuz yok paycheck almiyoruz yani. Bunu bildirdigimizde incoming olarak gosterecek birseyimizin olmadigini bildirdik fakat bu ay 632$ odeme cikti. Bu tarz sorun ile karsilasan oldu mu?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum