Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

Taşındı Eyaletler
1.0k 270 153.8k 269
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

Amerika'da bazi sehirler yukselir ve bir sure sonra duser... Houston , Austin ve Dallas'in orta vadede dusecegini sanmam ama nitelikli gocmen cekme noktasinda handikaplari oldugu acik. Ispanyolcanin neredeyse ingilizce kadar yaygin oldugu ve guney sinirinda bulunan bir eyalette her zaman 'yeni gelmis ve tutunmaya calisirken beklentileri en dipte' olan bir gocmen akini olacaktir.

Daha noktya atisi yatirim ve sektorlerle buyumeye calisip, yatirim ve is gucu cekmeye calisan sehirleri tekip etmek her zaman iyidir.

Ben geleli 8 sene oldu ve bu 8 sene icinde 'buralar dutluktu' diyebilecegim yerler ev vs doldu...

Yanliz Teksas'in orta vadede sorun yasamama ihtimali ekonomisinin petrolden , sagliga kadar cok yonlu olmasi ve spesifik krizleri bu cok yonlu eknomisinin sayesinde atlatabilmesi... Yani ornek olarak Houston bir Detroit cokusu asla yasamaz eger arabalar su ile calismaya baslamazsa... Petrol sektoru yavaslasa, saglik var, o olmadi tarim o olmadi hayvancilik vs vs ...

• Biz 2018'de ABD'ye tasinirken https://www.niche.com/ sitesinden cok yararlandik.
    Turkiye'deki islerimiz nedeniyle saat farkinin en az oldugu dogu yakasinda bize en uygun yeri secmeye calistik. Onceliklendirme yaptik ve oglumuzun egitimi ve kaliteli bir yasami tercih ettik. Bu ikisi birlesince otomatik olarak pahali sehirler cikti karsimiza. Amerika kapitalizmin dogdugu yer, pahalilik arttikca daha kaliteli okullar, daha guzel bir cevre ve yukek guvenlikte yasiyorsunuz. Mesela Paterson NJ'ye girdiginiz anda kendinizi Uskudar'da hissediyorsunuz, her yer pislik icinde, egitim kalitesiz ama evler daha ucuz. Egitim kalitesi yuksek bir sehir sectiginizde hem kiralar hem satin alma degerleri yukseliyor.
    Ozetle; cebinizdeki paraya gore, yasamak istediginiz hayata gore bir secim yapmalisiniz. Biz NJ'de kaliteli bir sehirde yasiyoruz, egitim guzel. Ama ben daha iliman iklimi olan bir yerde yasamayi istiyorum, esimi ikna edebilirsem guneye dogru inmek istiyorum. Bir de anlasabileceginiz turkler olmali. Maalesef cok yalniz hissedeceksiniz, siz istemeseniz bile beyaz amerikalilarla koklu dostluklar kuramayacaksiniz. Bu yuzden size benzeyen turkler arayacaksiniz etrafinizda, bunuu da iyi dusunmeniz lazim. Benim tanik oldugum 3 ana kategoride turk var ABD'ye gelen. Fetoculer, Giresunlular ve monşerler. Tabirimi hos gorun lutfen. Kimseye hakaret etmek niyetinde degilim. Fetoculer diyerek ne demek istedigim belli. Giresun'lular derken ise Turkiye'deki yasam tarzini, Anadolu kulturunu aynen yasamaya devam eden/etmek isteyen turkler. Ve universite egitimi veya sonrasinda gelen yuksek egitimli, kurumsal isleri olan, hirsli, ihtirasli ve egosu yuksek turkler. Biz maalesef, kendimiz de oyle olsa gerek, son gruba yakin insanlarin yasadigi bir yerdeyiz. Cocuklar icin degil belki ama ne kadar ingilizceniz iyi olursa olsun, insan kendi dilinde iki laf edecegi insan istiyor yakinlarinda. Nereye yerlesirseniz yerlesin, cebinize uygun bir yer olsun ve etrafinizda kirpi mesafesinde yaklasacaginiz turkler olsun.

• @eyuphanyl, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

@AhmetGS17 Hocam lottery’e başvurdunuz ve taşınacak gibi işlere mi başvuru yaptınız ? Doğru mu anladım ?

Sponsorluk koşturdum önce. Ama greencard başvurusundan sonra bunu tecrübe kazanmaya dönüştürmüş oldum. Nedir nasıl olur öğrenmiş oldum.

• Gecen hafta ailecek Atlanta ve Savannah sehirlerini gezdik. Izlenimlerim su sekilde:

Atlanta'da Alpharetta bolgesinde birkac gun gecirdik. Bu arada Marietta ve Cumming bolgelerini de gezdik. Atlanta downtown'da birkac saat gecirdik. Aquarium ve Coca Cola Museum ile Olympic Park bolgesinde.

Alpharetta ve cevresi anladigim kadariyla yasamak icin en cok tercih edilen bolgeler. Zaten her yerinde apartment siteleri, evlerin oldugu siteler ve shopping centers var. Biz aslinda ailecek o bolgeyi cok begendik. Yeni yapilan birkac ev bile gezdik. Ev fiyatlari, yerine ve sitesine gore degisiyor. Bizim gezdigimiz evler townhouse cinsindendiler ve fiyatlari $240k ile $360k arasinda degisiyordu. 3 bedrooms ve 2.5 bathrooms seklindeydiler. Kiralar ise $1800 ile $2400 arasindaydi.

Yeme-icme konusunda fiyatlar bazinda Delaware'den sanki biraz daha pahali geldi bize. Mesela, birkac degisik restaurantta kahvalti deneyimimiz oldu ve fiyatlar hemen hemen ayniydi ama ek olarak eyalet vergisi vardi. Mesela, Alpharetta'de bir Turk restaurantinda aksam yemegi deneyimledik ve Delaware'dekilere gore oldukca fazla fiyat farki vardir. Ortalama $6-7 daha pahaliydi. Birkac yerde kahve deneyimlerimiz de oldu ve fiyatlar hemen hemen ayniydi.

Atlanta buyuk sehir oldugu icin, malesef trafik sorunu var, yollar hep kalabalik. Ozellikle downtown bolgesine giderken veya oradan ayrilirken cok fazla trafik jam vardi diyebilirim.

Savannah sehirini cok begendik. Tipik bir turistik sehir. Ozellikle Waterfront bolgesi cok guzel, Avrupai bir havasi var, ve cok fazla turist var. Yasamak icin nasil bir yerdir bilemiyorum ama gezmek icin guzel bir yer. Eski binalari ve arnavut tasli yollari ile guzel bir deneyimdi. Oradaki yeme-icme tecrubelerimiz de gosterdi ki biraz daha pahali bir yer. Bunun en buyuk sebebi ise turistik bir yer olmasi sanirim. Bir de sehir merkezinde Waterfront'a yurume mesafesindeki tum park yerleri ucretli.

• @AhmetGS17 anlamadım ama kolay gelsin hocam. Yazdıklarınızdan çekilişe başvurduğunuz ve eyalet baktığınızı anlıyorum bu durumda hayal kırıklığı yaşamanız matematiksel olarak %99.5

Umarım şansınız bol olur

• @burakshop Kesinlikle doğru sebeplerden dolayı serzenişte bulunmuşlar, benim Texas’da 1.5 senem yeni doldu ben bile ya arada kış mı görsek diyorum ki bunu 30 sene yaşayan insanın söylemesine oldukça hak veriyorum.

• @berkayy Ben tamamen en başta bana yardımcı olabilecek arkadaşım olduğu için onun olduğu eyalete gidiyorum bu size bağlı biraz da.

• @charon demokratliktan daha ziyade hava sartlari iklimden cok dert yaniyor. O kisim tercih ettigi eyaletler icin demokrat olmasindan kendisininde demokrat oldugu fikrinden yola cikiyor.

• @Karagoz njde nerdesiniz? Kaliteli nitelikli turk cevresi istemek tercih etmek dogal hakkiniz.

• smartcellsS smartcells bu başlıktan bahsetti

• @berkantsipahi selamlar 1 yildir Grapevine historic district de yasayan biri olarak sunu soyleyebilirim. Grapevine cok kucuk bir amerikan kasabasi ama turistik bir yer ve gayet keyifli. Bu arada Grapevine bolgesinin belediyecilik sisteminin temeli cocuklara saygi, sevgi ve guven uzerine kurulu. Sokakta bronz cocuk heykelleri gorebilirsiniz ve altinda su yazar: burasi cocuklarin 1930 lardan beri neseyle ve guvenle oynayabildigi bir yerdir.

Okullar konusunda bir fikrim yok cocugumuz olmadigi icin ama mekan guzel ve gayet sakin.

Umarim faydasi olur.

• Merhaba yazılım müh. bölümünden mezun oldum. Eyalet olarak aklımda ciddi olarak florida (miami, orlando) ve emin olmamakla beraber texas (houston ve çevresi buralara gittim) var, buralar hakkında neler düşünüyorsunuz önerileriniz var mıdır? Onun dışında şuralarada baksan iyi olur dediğiniz bir yer var mı?(sadece bu alanda çalışmayı düşünmüyorum) Ayrıca San Francisco(wat için) ve New Yorka (gezmek için) gitmiştim. Öneri ve fikirlerinizi bekliyorum, İyi forumlar.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@savageandtipsy

Indeed, JobsCareers, Monster, Live Career gibi çevrimiçi platformlarda kriterlerinize göre yapacağınız aramada on site çalışmada en çok ilan çıkan ve başlangıçta fiks maliyetlerinizi (kira, vergi, yiyecek & içecek, ulaşım) düşündüğünüzde yaşam maliyetleri mümkün olan en düşük şehiri listenin ön sırasına almanızı tavsiye ederim. Bu şehirlerden birisinde ilk taşınmanızda adaptasyon sürecinizde size zor durumda el uzatabilecek bir tanidiginiz var ise doğru seçimlerden bir tanesi olacaktır bu şehir. Adaptasyon sürecinden sonra medeni durumunuz ve is koşullarınız izin verirse başka bir şehire taşınmayı düşünebilirsiniz.

• @savageandtipsy Merhabalar, bana göre New York City ve San Francisco görsel açıdan şehir olarak Amerika’nın en güzel, en top iki şehri, karakteri olan ikonik şehirler. Lakin turistik gezmekle, yaşamak arasında büyük farklar bulunuyor, bende bunu bizzat deneyimledim. Size Austin’e bakmanızı önerebilirim, bunların dışında Seattle, Denver ve Phoenix’i de incelemeye alabilirsiniz. Aslında şöyle yapmanızı tavsiye ederim, ben yapmıştım. Buraya yazdıklarınızın aynısını ilave detaylar vererek, kendinizi de anlatarak, ne yapmak istediğinizi, hayallerinizi, bütçenizi, hangi iklimde yaşamak istediğinizi ve hatta resumenizi de ekleyerek ChatGPT’ye benim için hangi şehir uygun diye bir sorun bakalım, gerçekten güzel, yararlı ve eğlenceli cevaplar veriyor :)

• @savageandtipsy, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

Merhaba yazılım müh. bölümünden mezun oldum. Eyalet olarak aklımda ciddi olarak florida (miami, orlando) ve emin olmamakla beraber texas (houston ve çevresi buralara gittim) var, buralar hakkında neler düşünüyorsunuz önerileriniz var mıdır? Onun dışında şuralarada baksan iyi olur dediğiniz bir yer var mı?(sadece bu alanda çalışmayı düşünmüyorum) Ayrıca San Francisco(wat için) ve New Yorka (gezmek için) gitmiştim. Öneri ve fikirlerinizi bekliyorum, İyi forumlar.

Merhaba. Yazılım mühendisi mesleğinizi bir çok eyalette rahatlıkla yapabilirsiniz. Linkedin, indeed gibi yerlerden ortalama maaşları öğrenebilirsin. Ama bence en önemli konu sizin nasıl bir eyalette ve iklimde mutlu ollduğunuza/olacağınıza karar vermenizdir. Bir de başlangıç eyaleti olarak sizin şuanki ekonomik durumunuz çok belirleyici olacaktır. Örneğin San Francisco için yaşam maaliyetleri Houston ya da North Caroline eyaletlerine göre çok yüksek olacaktır. Başlangıç eyaletini ekonominize göre belirleyip sonraki yıllarda sizin için en ideal eyalete taşınabilirsiniz. Umarım faydalı olmuştur.

• @denizci10 selamlar. Bende limanlarda iş güvenliği uzmanlığı yaptığım için limana yakın İzmir havasına benzeyen bir bölge düşünüyorum. Charleston bu noktada ideal görünüyor. Acil olaylar konusunda nasıldır?

• Artik forumlarinda bir esprisi kalmadı galiba. Herkes herseyi chatgpt'ye soruyor olsa gerek :)

• @cafer-mokar asla tecrubenin yerini tutmaz.. misal
    Su anda amerika karisacak isler terse dusecek gorunuyor acaba oylemi? Bunu ancak piyasada calisan insanlar anlar sezer ongoru olusturur

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@burakshop

Yeni gümrük tarifeleri nedeniyle bir çok ürünün ve hizmetin fiyatı artacak tartışmasız. Bu harita, her eyaletin 2024 yılında Meksika ve Kanada'dan yaptığı ithalatın toplam payını görselleştirerek, farklı ABD eyaletlerinin ticaretinin bu tarifelerden ne kadar etkilendiğini göstermektedir. Eyalet bazında bu bagimlilik ve oranlarının pahaliliga nasil etki edeceğini önümüzdeki günler ve aylarda göreceğiz.

f3aa8321-a69b-416d-b9e2-ebdb7263508f-image.jpeg

https://www.visualcapitalist.com/mapped-which-u-s-states-import-the-most-from-canada-and-mexico/

• Merhaba herkese Tampa da yaşayan veya orayı bilen yazabilirmisiniz acaba Tampa da ücretsiz ingilizce kursaları varmı belli bir miktar gelirin altında ki kişilere ücretsiz sağlık hizmeti veriliyormu?

• herkese merhabalar. mülakat tarihim yaklaştı. ben ve eşim ikimizde matematik öğretmeniyiz ve devlette çalışıyoruz. hangi iş kollarında çalışabiliriz? tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istiyoruz

Benzer Başlıklar

• Para biriktirmek için en uygun eyalet

Eyaletler
    3
    1 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    mozturk228M
    @feyzanur6, içinde söyledi: Para biriktirmek için en uygun eyalet merhaba 3 kız arkadaş j1 vizesi ile pensilvanya-pocono da çalışmaktayız. bu süreç 2022 eylül ayında bitecek. Sonrasında ise de 2 sene daha para biriktirmek için kalmayı düşünüyoruz. Fakat hangi eyalette kalmak para biriktirmek açısından kolay olur bilmiyoruz. yüksek bir beklentimiz yok fakat şu anda kaldığımız yer tamamen köy gibi olduğu için biraz canlı ve sıcak bir yer önceliğimiz olabilir. Şimdiden değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.
  • Amerika'daki Türk Konsoloslukları

Eyaletler
    13
    5 Oy
    13 İleti
    3k Bakış
    knnrnK
    @MySea, içinde söyledi: Amerika'daki Türk Konsoloslukları Bize gecen yil karayolu ile giderken sormuslardi. Aractan hic cikmadan, sadece passportlara bakip geri vermislerdi. Burada pasaport bazı durumlarda gerekebilir diyor. https://www.cbsa-asfc.gc.ca/travel-voyage/ivc-rnc-eng.html Bizim girişimizde sorulmamıştı. Görevli memurun yaklaşımına göre de değişiyor olabilir.
  • Amerika'da Eyalet ve Bolgelere Gore Suc Oranlari

Taşındı Eyaletler
    17
    6 Oy
    17 İleti
    25k Bakış
    ?
    MA eyaletinde bir guvercini korkutmanin bile cezasi var, $20 veya 1 ay'a varan hapis. Burada 2 yilimi doldurmak uzereyim ve simdiye kadar hicbir ciddi sucla karsilasmadim. Burasi belki de Amerika'nin en liberal eyaletlerinden birisi fakat kurallar bakimindan cok muhafazakar. California'daki gibi markete girip istediginizi calip elinizi kolunuzu sallayarak cikamazsiniz, veya New York'daki gibi insanlarin evine cokemezsiniz (squatting). Birkac sikintili town disinda islenen suclardan haberim bile olmuyor, oldugunda da zaten polis geregini yapiyor. Buna ek polisler burada yillik asagi yukari $150-450k arasi kazaniyor (evet, saka degil) ve buyuk bir cogunlugu Veteran, cunku burada kamu hizmetlerinde veteranlara direkt oncelik veriliyor.
  • Ev Sahibi Olmak icin Hangi Eyalette Ne Kadar Calismali?

Eyaletler
    46
    1
    27 Oy
    46 İleti
    17k Bakış
    Burhan evinB
    @crazycells yani sadece çalış babam çalış:) gerçi Amerika'da bir umut var Türkiye'de o umutta kayıp oldu ev almak için. Ev fiyatları günümüzde 15-20 yıllık bakımsız evler bile 250 bin ile 300 bin arasi
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k