Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Su ara saglik sigortami arastiriyorum. Sunu anladim,

Turkiyede biz su lafi siklikla soyleriz; sigorta bir yere kadar karsiliyor.
    Burada ise tam tersi; sigorta bir yerden sonra karsiliyor.

• ⭐⭐⭐

@Kramer Gülümsemeden kendimi alamadım ama evet tam olarak böyle 😅.

Sağlıklı günler.

• @TUNCAHM Cok tesekkurler tekrardan.

• Merhabalar, araştırırken tesadüfen burada konuşulduğuna rastladım. insubuy üzerinden daha önce sigorta yaptıran oldumu, tecrübelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

• @Er-Rayn, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

Merhabalar, araştırırken tesadüfen burada konuşulduğuna rastladım. insubuy üzerinden daha önce sigorta yaptıran oldumu, tecrübelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Merhaba,

Biz yaptırmıştık. Diğer bütün sigortaları da araştırdık fakat en uygun fiyatlı olan İnsubuy'dı.
    Müşteri hizmetleri çok iyi ve hızlı çalışıyordu.
    Kapsam olarak genelde öğrenci sigortaları aşağı yukarı aynı fiyat. Geçmişe yönelik rahatsızlıkları kapsamıyor vb..
    İşimizi gördü bizim. Buarada aile olarak yaptırırsanız daha ucuza geliyor, biz 3 kişi için 137 Dolar vermiştik aylık.

• @TUNCAHM merhaba, kizim georgia eyaletinde universiteye baslayacak, zorunlu saglik sigortasi isteniyor ve okulun sigortasina alternatif ariyoruz. Belirttiginiz insubuy bizim de isimizi gorur mu? Green card liyiz ayni zamanda ama su an Amerika’da aktif adres yok. Tesekkurler

• @Gulsah2000 https://studenthealth.emory.edu/insurance/euship.html<https://urldefense.com/v3/https://studenthealth.emory.edu/insurance/euship.html;!!FEyU5bU!BGoQfTmiTIMKJEqgpSQ34uFJFBdYU0UDK4b0vh38J5CmSw5licntZbcw0JDivtlrzxtEjjLm11yO_L64EsEnQYwO$%3E

Istenen sigorta bu sekilde

• @TUNCAHM Teşekkürler bilgi için

• merhaba, oncelikle yine herkese essiz bilgileri icin tesekkur ediyorum🤍🙏🏻 temmuz sonunda giris yapacagim, buna gore giristen sonra 60 gun icerisinde yaptirmam gerektiginden special enrollment kapsaminda eylul ayina kadar marketplace den olusturmayi dusunuyorum. Eylul ayinda hepatit B asimin 3. Dozunu olmam gerekiyor. Acikcasi bronze paketlerden belki max PPO lu secmeyi dusunuyorum: Vpnden giris yapmadigim icin tasinacagim eyaletin sitesinde fiyat ve uyelik sayfasi bilgilerini ulasamadim o yuzden detay paketleri inceleyemedim, aslinda sorum “sigortalar bu tarz asilari kapsiyor mu” ile birlikte ‘ saglik kurulusuna gidip “ben geldim , bu asi kartim , 3. Doz hepatit B olmaliyim “ dedigimde bunu nerede ve nasil yaptirabiliyorum.
    Diger bir sorum giristen sonra 60 gun kurali ok ama ornegin isveren 90 gun sonra yapmayi teklif etti diyelim , open enrollment doneminde yapmasi mi gerekiyor yani kendim icin temmuz sonu gelip kasim da yaptirdigini dusunelim bu durumda vergi beyan zamaninda bana 295usd penalty mi yansitilir uncoverage dahilinde oldugum icin.
    Acikcasi coverage yaptirmaktan kacmiyorum ama isveren yaptiracaksa kendi yaptirdigimi sonra kolaylikla iptal edebilecek miyim ?
    Ve de asi kismi ile ilgili de goruslerinizi rica ediyorum

• Merhaba çok ciddi bir şey yok ama alerjisel bir şey var ve bir aile hekimi gibi bir şey var mı ? Hastaneye gitmek istemiyorum yani kısaca bir aile hekimi gibi görünmek istiyorum. Bilen var mı nasıl işliyor burada? New yorkta yaşıyorum. Teşekkürler.

• Bu baslik artik aktif degil mi , daha dogrusu yanlis baslik uzerinden mi soru iletiyorum emin olamadim uzun suredir cevap alamayinca 😞 rica etsem yukaridaki iletime istinaden geri donus saglayabilecek arkadaslar olur mu ?

• @aura, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

merhaba, oncelikle yine herkese essiz bilgileri icin tesekkur ediyorum🤍🙏🏻 temmuz sonunda giris yapacagim, buna gore giristen sonra 60 gun icerisinde yaptirmam gerektiginden special enrollment kapsaminda eylul ayina kadar marketplace den olusturmayi dusunuyorum. Eylul ayinda hepatit B asimin 3. Dozunu olmam gerekiyor. Acikcasi bronze paketlerden belki max PPO lu secmeyi dusunuyorum: Vpnden giris yapmadigim icin tasinacagim eyaletin sitesinde fiyat ve uyelik sayfasi bilgilerini ulasamadim o yuzden detay paketleri inceleyemedim, aslinda sorum “sigortalar bu tarz asilari kapsiyor mu” ile birlikte ‘ saglik kurulusuna gidip “ben geldim , bu asi kartim , 3. Doz hepatit B olmaliyim “ dedigimde bunu nerede ve nasil yaptirabiliyorum.
    Diger bir sorum giristen sonra 60 gun kurali ok ama ornegin isveren 90 gun sonra yapmayi teklif etti diyelim , open enrollment doneminde yapmasi mi gerekiyor yani kendim icin temmuz sonu gelip kasim da yaptirdigini dusunelim bu durumda vergi beyan zamaninda bana 295usd penalty mi yansitilir uncoverage dahilinde oldugum icin.
    Acikcasi coverage yaptirmaktan kacmiyorum ama isveren yaptiracaksa kendi yaptirdigimi sonra kolaylikla iptal edebilecek miyim ?
    Ve de asi kismi ile ilgili de goruslerinizi rica ediyorum

1- Geldiginizde marketplace den sigortanızı yaptirirsiniz. İşveren size sigorta yaptıgı zaman hemen iptal edebiliyorsunuz kendi yaptirdiginiz sigortayı.
    2- Penalty durumunu bilmiyorum maalesef.
    3- Yaptirdiginiz sigortayı arayip Hepatit B asisinin 3. dozunu olmanız gerektiğini söylerseniz onlar sizi yönlendirir. Belki primary care doktorunuzla görüşmenizi isterler, videolu randevu alıp ona söyleyebilirsiniz. Onleyici tedavi kapsamında karsilama ihtimalleri var. Olurda karşılamazlarsa eczanelere yaptırabilirsiniz. Ornegin; CVS'e baktım simdi, 153 dolar.

• @Ryback oncelikle cevabiniz icin cok tesekkur ediyorum. Surec icerisinde asi icin 265$ lara varan fiyatlar aldim aslinda . Vakit kaybetmeden marketplace den bu isi halletmem gerektiginin farkindayim artik cover etmesi icin.fazlaca is oldugundan simdi sira ancak buna geldi ve otomatik iptali ogrenmem cok iyi oldu , cok tesekkur ediyorum size 🙏🏻

• @aura, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

@Ryback oncelikle cevabiniz icin cok tesekkur ediyorum. Surec icerisinde asi icin 265$ lara varan fiyatlar aldim aslinda . Vakit kaybetmeden marketplace den bu isi halletmem gerektiginin farkindayim artik cover etmesi icin.fazlaca is oldugundan simdi sira ancak buna geldi ve otomatik iptali ogrenmem cok iyi oldu , cok tesekkur ediyorum size 🙏🏻

Rica ederim. Otomatik iptal değil. Kendiniz iptal edeceksiniz. Hemen edebiliyorsunuz demek istedim.

• Merhaba bir plan secmek icin healtcare.gov uzerinden bilgileri girdim. 118 tane plan cikti :S cok fazla degil mi? yoksa ben mi yanlis bir sey yaptim

• Merhabalar,
    Biz kısmetse Ocak ayinin 3. haftası gibi ABD ye giriş cikis yapacağız sırf süreç başlasın diye ve asil gidişimiz Nisan ayinda olacak. Okuduğum kadarı ile special enrollment suresi 60 gün. Şimdi ilk girişten sonra kesin gelişimiz arasında 60 günden fazla bir zaman olacak. Eşim ve ben healthcare.gov üzerinden başvuru yapamayacak mıyız acaba? İlk girdiğimiz tarih mi baz alınıyor yoksa kesin gidiş yapacagim tarih mi? Yani bu tarihi formlarda ben mi belirliyorum?

• @Falcon-1 ailecek sizin ile aynı planımız var. Hatta üniv. Hazırlık okuyan oglum kalmayı planlıyor. Yaza kadar üniv. Araştırması yaparak gecici işlerde harçlık biriktirme planı var. Sağlık konusunda ne gibi adımlar atmalıyız acaba?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Falcon-1 ABD'ye taşınma tarihinizi yazmanız gerekiyor. Kısa bir ziyaret için geldiğiniz tarih special enrollment şartlarına uygun değil.

• @knnrn merhaba, 20 Ocak ilk gidiş olacak 3 günlüğüne hersey yolunda giderse, asil kesin gidiş Nisan ortası olacak.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Didem-G, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

Merhaba bir plan secmek icin healtcare.gov uzerinden bilgileri girdim. 118 tane plan cikti :S cok fazla degil mi? yoksa ben mi yanlis bir sey yaptim

Çok sayıda sigorta şirketi ve plan var. Anormal bir şey değil.

Benzer Başlıklar

• 5
  • 3
  • 8
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |