Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@kayaomerrrr ı94 belgesini göçmen olmayan kişiler için istiyorlar genelde bir yanlışlık olmalı

• ⭐⭐

@kayaomerrrr green card yoksa pasaporttaki vizeyi kullanacaksınız.
    i94 istememeleri gerek.

• @kayaomerrrr, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Arkadaşlar ülkeye 15 gün önce giriş yaptim.
    Ehliyet için I 94 formu talep ediyorlar form sayfasına girdiğim zaman bilgilerim doğru yazıyorum ama böyle bir kayıt bulunamamaktadir diyor bu konu hakkında bilgisi olan varmi napmam gerekiyor

Sn @charon paylastigi uzere; green card fiziksel olarak henuz elinize gecmediyse, pasaportunuzdaki ABD Gocmen Vizesini yasal gocmenlik, kimlik ve calisma izni kaniti olarak kullanabilirsiniz (Not: Yasal olarak ise baslamak icin SSN karti gerekli degil, sadece isverenlerin bordro vs islemleri icin SSN'e ihtiyaci oluyor).

Bu gocmen vizesine asina olmayan bir kurumla/memurla karsilasirsaniz da su USCIS sayfalarinin ciktilarini veya linklerini gostermenizi oneririm:

Pasaportunuzdaki ABD Gocmen Vizesi ABD'ye ilk girisinizden itibaren 1 sene boyunca Green Card/I-551 yerine kullanilabilir

ABD Gocmen Vizesinin alt kisminda su aciklama yer alir:
    UPON ENDORSEMENT SERVES AS TEMPORARY I-551 EVIDENCING PERMANENT RESIDENCE FOR 1 YEAR.

ABD'ye ilk giriste Gocmen Vize'ye vurulan muhur (endorsement) ile muhurdeki giris tarihinden sonraki 1 yil boyunca bu vizeyi ABD girislerinde ve ABD'de green card (I-551) yerine kullanabilirsiniz.

Ekteki gorsellerde ABD gocmen vizesini, ilgili notu ve giriste vurulan muhru gorebilirsiniz.

sample-form-I-551-2.jpeg

Picture13 - I-551 MRIV.png

Detayli bilgi icin ilgili USCIS web sayfalari:

• Arkadaşlar kredi kartımın üstünde ismim yazmıyor bu ABD’de sorun yaşatır mı salı akşamı uçağım var banka hızlıca ismimin yazılı olduğu kartı veremiyor sanırım. Ne yapabilirim?

• @kayaomerrrr, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Arkadaşlar ülkeye 15 gün önce giriş yaptim.
    Ehliyet için I 94 formu talep ediyorlar form sayfasına girdiğim zaman bilgilerim doğru yazıyorum ama böyle bir kayıt bulunamamaktadir diyor bu konu hakkında bilgisi olan varmi napmam gerekiyor

Sn @kayaomerrrr

Onceki mesajimda belirtmeyi unutmusum; siz ABD'ye gocmen vize ile giris yaptiginizdan (sonraki girislerinizi de green card sahibi "LPR-Lawful Permanent Resident" olarak yapacaginizdan) I-94 kaydi duzenlenmeyecektir.

Ilgili kuruma bu bilgiyi hatirlatmak/kanitlamak icin ABD devletine ait asagidaki sayfalari gosterebilirsiniz (ekran goruntulerine tiklayarak ilgili sayfaya ulasabilirsiniz):

Screenshot 2024-11-29 at 07.46.12.png

Screenshot 2024-11-29 at 08.11.43.png

• ⭐⭐

@misha90 kredi kartiyla abd ucaginin alakasini anlamadim

• @charon ABD’de, üstünde ismim yazmayan kredi kartımla ödeme yapabilirmiyim diye soruyor sanırım.

• ⭐⭐

@Ryback neden olmasın ki?

• @charon @misha90 Kimlik kontrolü yaparlarmı diye endişeleniyor herhalde. Normalde yapmazlar, ama işlemden şüphelendiğini bahane edip kimlik gösterirmisin diyen çıkabilir. O yüzden cevap vermemiştim. Kredi kartı şirketleri kimlik kontrolü istemiyor genel olarak.

• @misha90 ABD’de ki harcamalar için soruyorsunuz sanırım. Ödeyin de hangi kredi kartıyla öderseniz ödeyin modundalar sanırım. 😃 Ben ilk girişte çoğu harcamada arkadaşımın kredi kartını kullandım.

• Merhabalar herkese.
    Biz bütün süreç boyunca adres olarak New Jersey deki bir akrabamızın adresini kullandık ve Nj ye gideceğiz diye plan yaptık. Şimdi son dakika biletimizi farklı yere alsak bu durumu ilk girişteki pasaport kontrolü, ülkeye giriş aşamasında belirtip adres değiştirebiliyor muyuz ?

• ⭐⭐

@berkayy merhabalar, bu konun ilk iletisinde sorunuzun cevabi yer aliyor. asagiya o kismi ekliyorum. simdiden iyi yolculuklar.

Bu konularda sikca soru geldigi icin simdiden yazayim... ABD'ye ilk girisinizi yaptiginiz sehirde ya da eyalette yasamak zorunda degilsiniz, formlara yazdiginiz adresin bulundugu sehir ya da eyaletten ABD'ye ilk girisi yapmak zorunda degilsiniz ve ayrica Green Card ve SSN'niz bu giris yaptiginiz eyalette bir adrese gonderilmek zorunda da degil. ABD'ye ilk girisi istediginiz yerden yapip, sonrasinda baska bir adrese gidebilirsiniz.

• @berkayy
    Selamlar, evet ilk girisinizi baska bir eyaletten yaparak, posta adresiniz icin gerekli duzenlemeleri yaptirabilirsiniz. Ancak bazen adres guncellemelerinde olusan aksakliklar nedeniyle karlarinizin, ilk verdiginiz adrese postalanma ihtimalinin oldugunu unutmayiniz. Iyi yolculuklar.

• @misha90 Hicbir sorun yasamazsiniz. Kimse karttaki isme falan bakmiyor. Yeter ki kart hata vermesin.

• @Didem-G @mysea @charon @Ryback aslında avis araç kiralama için sormuştum onların şartlarında kredi kartında isminiz yazmalı diyor ondan kaynaklı. İkna edebilir miyim bilmiyorum yoksa dediğiniz gibi kart olsun da yeter ki olsun derler mi 🙂

• @misha90 Dunya nin her yerinde bu ortak bir kuraldir. Arac kiralayacaginiz anda isminiz yazan bir kart talep ederler depozito icin ve de baskasinin ismi yazan bir kredi karti tasimak yasal degildir. Bu arada kimse buna uymaz diyenlerde cikacaktir.

• @misha90 Tecrubelerime gore, ben arac kiralarken (ki defalarca is gezilerimde kiraladim) sadece ehliyete baktilar. Kredi kartindaki ismi check edip etmedikleri konusunda kesin birsey diyemem cunku kredi kartim zaten reservasyon yaparken sisteme girdigim icin, bana o konuda hicbir zaman soru sorulmadi.

• ⭐⭐⭐⭐

@misha90

2024 Ağustos ayında Chicago O'hare tecrübeme istinaden, benim kredi kartımın chip bölümü arızalanmıştı seyahat öncesi.

Sürücü ben iken ödemeyi eşimin kartı ile yapmak istemiştik ancak ödemeyi kabul etmemişti Sixt firması kart üzerindeki isim ile sürücünün farklı olmasından dolayı.

Eşimi ikinci sürücü olarak kayıt etmişlerdi bedelsiz olarak, eşimin kredi kartı ile ödemiştik ve böylece aracı teslim alabilmiştik. Özetle kredi kartı üzerindeki isimle, araç kiralama sözleşmesini imzalayan ve ehliyet sahibini eşleştiriyor kiralama firması.

• @ugursway umarım böyle bir şansızlık yaşamayız şu zamana kadar hep nj deki dayımın adres ile ilerleyip bitirmiştik. Houston a girişte pasaport polisi ile bu düzeltmeyi yapacağız diye anlıyorum hocam.
    Bilgi için teşekkürler

• @minnesota Benim adım yazmıyor ama başkasının da yazmıyor. Uygulamaya girip gösterebilirim diye düşünüyorum bakın uygulamada ismim de yazıyor kart numaram da belli diye.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |