Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@misha90 ABD’de ki harcamalar için soruyorsunuz sanırım. Ödeyin de hangi kredi kartıyla öderseniz ödeyin modundalar sanırım. 😃 Ben ilk girişte çoğu harcamada arkadaşımın kredi kartını kullandım.
-
Merhabalar herkese.
Biz bütün süreç boyunca adres olarak New Jersey deki bir akrabamızın adresini kullandık ve Nj ye gideceğiz diye plan yaptık. Şimdi son dakika biletimizi farklı yere alsak bu durumu ilk girişteki pasaport kontrolü, ülkeye giriş aşamasında belirtip adres değiştirebiliyor muyuz ? -
@berkayy merhabalar, bu konun ilk iletisinde sorunuzun cevabi yer aliyor. asagiya o kismi ekliyorum. simdiden iyi yolculuklar.
Bu konularda sikca soru geldigi icin simdiden yazayim... ABD'ye ilk girisinizi yaptiginiz sehirde ya da eyalette yasamak zorunda degilsiniz, formlara yazdiginiz adresin bulundugu sehir ya da eyaletten ABD'ye ilk girisi yapmak zorunda degilsiniz ve ayrica Green Card ve SSN'niz bu giris yaptiginiz eyalette bir adrese gonderilmek zorunda da degil. ABD'ye ilk girisi istediginiz yerden yapip, sonrasinda baska bir adrese gidebilirsiniz.
-
@berkayy
Selamlar, evet ilk girisinizi baska bir eyaletten yaparak, posta adresiniz icin gerekli duzenlemeleri yaptirabilirsiniz. Ancak bazen adres guncellemelerinde olusan aksakliklar nedeniyle karlarinizin, ilk verdiginiz adrese postalanma ihtimalinin oldugunu unutmayiniz. Iyi yolculuklar. -
@misha90 Hicbir sorun yasamazsiniz. Kimse karttaki isme falan bakmiyor. Yeter ki kart hata vermesin.
-
-
@misha90 Dunya nin her yerinde bu ortak bir kuraldir. Arac kiralayacaginiz anda isminiz yazan bir kart talep ederler depozito icin ve de baskasinin ismi yazan bir kredi karti tasimak yasal degildir. Bu arada kimse buna uymaz diyenlerde cikacaktir.
-
@misha90 Tecrubelerime gore, ben arac kiralarken (ki defalarca is gezilerimde kiraladim) sadece ehliyete baktilar. Kredi kartindaki ismi check edip etmedikleri konusunda kesin birsey diyemem cunku kredi kartim zaten reservasyon yaparken sisteme girdigim icin, bana o konuda hicbir zaman soru sorulmadi.
-
2024 Ağustos ayında Chicago O'hare tecrübeme istinaden, benim kredi kartımın chip bölümü arızalanmıştı seyahat öncesi.
Sürücü ben iken ödemeyi eşimin kartı ile yapmak istemiştik ancak ödemeyi kabul etmemişti Sixt firması kart üzerindeki isim ile sürücünün farklı olmasından dolayı.
Eşimi ikinci sürücü olarak kayıt etmişlerdi bedelsiz olarak, eşimin kredi kartı ile ödemiştik ve böylece aracı teslim alabilmiştik. Özetle kredi kartı üzerindeki isimle, araç kiralama sözleşmesini imzalayan ve ehliyet sahibini eşleştiriyor kiralama firması.
-
@ugursway umarım böyle bir şansızlık yaşamayız şu zamana kadar hep nj deki dayımın adres ile ilerleyip bitirmiştik. Houston a girişte pasaport polisi ile bu düzeltmeyi yapacağız diye anlıyorum hocam.
Bilgi için teşekkürler -
@minnesota Benim adım yazmıyor ama başkasının da yazmıyor. Uygulamaya girip gösterebilirim diye düşünüyorum bakın uygulamada ismim de yazıyor kart numaram da belli diye.
-
@MySea Umarım dediğiniz gibi problemsiz kiralayabilirim umurlarında olmaz da.
-
@ATS16 Abi ama kartımın benim olduguma ikna edebilirim diye düşünüyorum. Bankadan ingilizce bu kredi kartının benim olduguna dair bi kagıt verirler mi acaba?
-
@ATS16, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
2024 Ağustos ayında Chicago O'hare tecrübeme istinaden, benim kredi kartımın chip bölümü arızalanmıştı seyahat öncesi.
Sürücü ben iken ödemeyi eşimin kartı ile yapmak istemiştik ancak ödemeyi kabul etmemişti Sixt firması kart üzerindeki isim ile sürücünün farklı olmasından dolayı.
Eşimi ikinci sürücü olarak kayıt etmişlerdi bedelsiz olarak, eşimin kredi kartı ile ödemiştik ve böylece aracı teslim alabilmiştik. Özetle kredi kartı üzerindeki isimle, araç kiralama sözleşmesini imzalayan ve ehliyet sahibini eşleştiriyor kiralama firması.
Hocam selamlar, herhangi bi uygulama ile mi kiraladınız aracı yoksa direkt kendi sistemi falan mı var? Bizim uçağımız Atlantaya inecek ve oradan Charlotte'a araçla geçmek durumundayız. Akşam 21:00 ve sonrasında araç teslim alabileceğim bi yer arıyorum da
-
@Ben-Batur Ben avisin sitesinden kiraladım rezerve ettim sadece ödeme almıyorlar.
-
Tüm ABD seyahatlerimde şimdiye kadar hotwire.com'dan kiraladım, hot rate cars seçeneğinden bazen kiralama şirketlerinin kendi web sayfasındaki fiyatlardan daha uyguna teklifler yakaladığım oldu. Kiralama şirketlerinin kendi sayfaları ile de kıyaslamanızı tavsiye ederim.
Drop off location'ı yaklaşık 250 mil uzaklıkta farklı bir nokta seçeceğiniz için yüksek fiyat gelecektir, bu ilk kiralamanızı kısa süreli yapmanızı ve aracı en kısa sürede teslim ederek bulunacağınız noktadan başka bir kiralama yapmanız ekonomik olarak daha çok yararınıza olacaktır.
Saat 21.00'dan sonra da aracınızı teslim alabilirsiniz, bilinen araç kiralama şirketi markaların shuttle ile ulaşılabilen havalimanına yakın mesafadeki araç teslimat istasyonları genellikle 24 saat esasına göre çalışıyor Atlanta Hartsfield havalimanı özelinde aksi birşey yok ise.
-
@Ben-Batur Atlanta oldukca belali bir lokasyon bu arac teslimi konusunda. Cok buyuk bir hava alani. Kiralama sirketinin araci nerede teslim edecegini dikkatlice arastirin. Yoksa Shuttle, Otobus veya Uber vs ye binmek zorunda kalabilirsiniz. Bu videoyu dikkatlice izlemenizi oneririm. Ozellikle 8. dk ve sonrasi. https://www.youtube.com/watch?v=iYR_NZV4DpU
-
@ATS16 ve @minnesota çok teşekkürler yardımlarınız için iki konuya da bakıyorum şimdi :)
-
@minnesota, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
@Ben-Batur Atlanta oldukca belali bir lokasyon bu arac teslimi konusunda. Cok buyuk bir hava alani. Kiralama sirketinin araci nerede teslim edecegini dikkatlice arastirin. Yoksa Shuttle, Otobus veya Uber vs ye binmek zorunda kalabilirsiniz. Bu videoyu dikkatlice izlemenizi oneririm. Ozellikle 8. dk ve sonrasi. https://www.youtube.com/watch?v=iYR_NZV4DpU
Ve Atlanta havaalaninda arac kiralayacaginiz sirketin havaalani kompleksi icinde oldugundan emin olun. Boylece, havaalinindaki tren ile oraya ulasabiliyorsunuz. Aksi takdirde, havaalani disina cikmaniz ve baska bir tasit vasitasi ile arac kiralama yerine gitmeniz gerekiyor.
-
@Ben-Batur Hocam tavsiyem eger daha once gideceginiz rotada arac kullanmadiysaniz ve ABD'de arac kullanma tecrubeniz yoksa mutlaka gunduz kiralama yapip yola cikmaniz. Bu cok onemli bir detay bence, cunku gece bilmediginiz yollar ABD'de zor olabiliyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum