Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
4.1k 789 551.1k 685
  • ⭐⭐

    @charon ABD’de, üstünde ismim yazmayan kredi kartımla ödeme yapabilirmiyim diye soruyor sanırım.

  • ⭐⭐

    @Ryback neden olmasın ki?

  • ⭐⭐

    @charon @misha90 Kimlik kontrolü yaparlarmı diye endişeleniyor herhalde. Normalde yapmazlar, ama işlemden şüphelendiğini bahane edip kimlik gösterirmisin diyen çıkabilir. O yüzden cevap vermemiştim. Kredi kartı şirketleri kimlik kontrolü istemiyor genel olarak.


  • @misha90 ABD’de ki harcamalar için soruyorsunuz sanırım. Ödeyin de hangi kredi kartıyla öderseniz ödeyin modundalar sanırım. 😃 Ben ilk girişte çoğu harcamada arkadaşımın kredi kartını kullandım.


  • Merhabalar herkese.
    Biz bütün süreç boyunca adres olarak New Jersey deki bir akrabamızın adresini kullandık ve Nj ye gideceğiz diye plan yaptık. Şimdi son dakika biletimizi farklı yere alsak bu durumu ilk girişteki pasaport kontrolü, ülkeye giriş aşamasında belirtip adres değiştirebiliyor muyuz ?

  • ⭐⭐

    @berkayy merhabalar, bu konun ilk iletisinde sorunuzun cevabi yer aliyor. asagiya o kismi ekliyorum. simdiden iyi yolculuklar.

    Bu konularda sikca soru geldigi icin simdiden yazayim... ABD'ye ilk girisinizi yaptiginiz sehirde ya da eyalette yasamak zorunda degilsiniz, formlara yazdiginiz adresin bulundugu sehir ya da eyaletten ABD'ye ilk girisi yapmak zorunda degilsiniz ve ayrica Green Card ve SSN'niz bu giris yaptiginiz eyalette bir adrese gonderilmek zorunda da degil. ABD'ye ilk girisi istediginiz yerden yapip, sonrasinda baska bir adrese gidebilirsiniz.


  • @berkayy
    Selamlar, evet ilk girisinizi baska bir eyaletten yaparak, posta adresiniz icin gerekli duzenlemeleri yaptirabilirsiniz. Ancak bazen adres guncellemelerinde olusan aksakliklar nedeniyle karlarinizin, ilk verdiginiz adrese postalanma ihtimalinin oldugunu unutmayiniz. Iyi yolculuklar.


  • @misha90 Hicbir sorun yasamazsiniz. Kimse karttaki isme falan bakmiyor. Yeter ki kart hata vermesin.


  • @Didem-G @mysea @charon @Ryback aslında avis araç kiralama için sormuştum onların şartlarında kredi kartında isminiz yazmalı diyor ondan kaynaklı. İkna edebilir miyim bilmiyorum yoksa dediğiniz gibi kart olsun da yeter ki olsun derler mi :)


  • @misha90 Dunya nin her yerinde bu ortak bir kuraldir. Arac kiralayacaginiz anda isminiz yazan bir kart talep ederler depozito icin ve de baskasinin ismi yazan bir kredi karti tasimak yasal degildir. Bu arada kimse buna uymaz diyenlerde cikacaktir.


  • @misha90 Tecrubelerime gore, ben arac kiralarken (ki defalarca is gezilerimde kiraladim) sadece ehliyete baktilar. Kredi kartindaki ismi check edip etmedikleri konusunda kesin birsey diyemem cunku kredi kartim zaten reservasyon yaparken sisteme girdigim icin, bana o konuda hicbir zaman soru sorulmadi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @misha90

    2024 Ağustos ayında Chicago O'hare tecrübeme istinaden, benim kredi kartımın chip bölümü arızalanmıştı seyahat öncesi.

    Sürücü ben iken ödemeyi eşimin kartı ile yapmak istemiştik ancak ödemeyi kabul etmemişti Sixt firması kart üzerindeki isim ile sürücünün farklı olmasından dolayı.

    Eşimi ikinci sürücü olarak kayıt etmişlerdi bedelsiz olarak, eşimin kredi kartı ile ödemiştik ve böylece aracı teslim alabilmiştik. Özetle kredi kartı üzerindeki isimle, araç kiralama sözleşmesini imzalayan ve ehliyet sahibini eşleştiriyor kiralama firması.


  • @ugursway umarım böyle bir şansızlık yaşamayız şu zamana kadar hep nj deki dayımın adres ile ilerleyip bitirmiştik. Houston a girişte pasaport polisi ile bu düzeltmeyi yapacağız diye anlıyorum hocam.
    Bilgi için teşekkürler


  • @minnesota Benim adım yazmıyor ama başkasının da yazmıyor. Uygulamaya girip gösterebilirim diye düşünüyorum bakın uygulamada ismim de yazıyor kart numaram da belli diye.


  • @MySea Umarım dediğiniz gibi problemsiz kiralayabilirim umurlarında olmaz da.


  • @ATS16 Abi ama kartımın benim olduguma ikna edebilirim diye düşünüyorum. Bankadan ingilizce bu kredi kartının benim olduguna dair bi kagıt verirler mi acaba?


  • @ATS16, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    @misha90

    2024 Ağustos ayında Chicago O'hare tecrübeme istinaden, benim kredi kartımın chip bölümü arızalanmıştı seyahat öncesi.

    Sürücü ben iken ödemeyi eşimin kartı ile yapmak istemiştik ancak ödemeyi kabul etmemişti Sixt firması kart üzerindeki isim ile sürücünün farklı olmasından dolayı.

    Eşimi ikinci sürücü olarak kayıt etmişlerdi bedelsiz olarak, eşimin kredi kartı ile ödemiştik ve böylece aracı teslim alabilmiştik. Özetle kredi kartı üzerindeki isimle, araç kiralama sözleşmesini imzalayan ve ehliyet sahibini eşleştiriyor kiralama firması.

    Hocam selamlar, herhangi bi uygulama ile mi kiraladınız aracı yoksa direkt kendi sistemi falan mı var? Bizim uçağımız Atlantaya inecek ve oradan Charlotte'a araçla geçmek durumundayız. Akşam 21:00 ve sonrasında araç teslim alabileceğim bi yer arıyorum da


  • @Ben-Batur Ben avisin sitesinden kiraladım rezerve ettim sadece ödeme almıyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ben-Batur

    Tüm ABD seyahatlerimde şimdiye kadar hotwire.com'dan kiraladım, hot rate cars seçeneğinden bazen kiralama şirketlerinin kendi web sayfasındaki fiyatlardan daha uyguna teklifler yakaladığım oldu. Kiralama şirketlerinin kendi sayfaları ile de kıyaslamanızı tavsiye ederim.

    Drop off location'ı yaklaşık 250 mil uzaklıkta farklı bir nokta seçeceğiniz için yüksek fiyat gelecektir, bu ilk kiralamanızı kısa süreli yapmanızı ve aracı en kısa sürede teslim ederek bulunacağınız noktadan başka bir kiralama yapmanız ekonomik olarak daha çok yararınıza olacaktır.

    Saat 21.00'dan sonra da aracınızı teslim alabilirsiniz, bilinen araç kiralama şirketi markaların shuttle ile ulaşılabilen havalimanına yakın mesafadeki araç teslimat istasyonları genellikle 24 saat esasına göre çalışıyor Atlanta Hartsfield havalimanı özelinde aksi birşey yok ise.


  • @Ben-Batur Atlanta oldukca belali bir lokasyon bu arac teslimi konusunda. Cok buyuk bir hava alani. Kiralama sirketinin araci nerede teslim edecegini dikkatlice arastirin. Yoksa Shuttle, Otobus veya Uber vs ye binmek zorunda kalabilirsiniz. Bu videoyu dikkatlice izlemenizi oneririm. Ozellikle 8. dk ve sonrasi. https://www.youtube.com/watch?v=iYR_NZV4DpU


Benzer Başlıklar

  • abd'ye giderken hangi havayolu tercih edilmeli neden?

    Yolculuk
    85
    1 Oy
    85 İleti
    11k Bakış
    A
    @ATS16 Ülkeye giriş sonrası dönüş biletimi değiştirmek & iptal etmek istiyorum. Tek yön gidiş alıp dönüş için de ayrı bir pnr numarası bile dönüş bileti alsam sonra iptal etsem sıkıntı yaşar mıyım? izlediğim videolarda sadece beyan etmişler, bakılmamış.
  • GC Vizesi ile ilk ABD girişi

    Yolculuk
    10
    0 Oy
    10 İleti
    3k Bakış
    Tayfun YildirimT
    GC ile Türkiye'ye seyahat ederken hangi belgelerin olması gerekir. Yada sadece gc yeterlimi detaylı bilgi verirseniz sevinirim Teşekkürler.
  • ABD Türkiye'ye Dönüşte Aktarmalarda Vize Almak Gerekiyor mu?

    Taşındı Yolculuk
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    Su konuda yazilanlari inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/335/abd-ye-uçak-bileti-hangi-ulkeler-transit-vize-gerektiriyor/2
  • ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

    Taşındı Yolculuk
    579
    0 Oy
    579 İleti
    57k Bakış
    ATS16A
    @Ayşe-3, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?) Cevabınız için teşekkür ederim,gidiş uçağımızda terminal değişikliği yok ama dönüş uçuşumuzda Zürih için terminal bilgisi yok sadece Zürih havaalanı yazıyor orda bi karışıklık olmaz inşallah ZRH havalimanı tek terminal binasından oluşuyor, ABD uçuşunuzdan sonra bağlantı uçuşunuza skymetro treni ile ulaşacaksınız diye hatırlıyorum. Transfer tabelalarini takip etmeniz yeterli, skymetro ilerlerken tünel içerisinde gösterilen İsviçre Alp dağlarına ait animasyonu izlemeyi ihmal etmeyin, güzel yapmışlar 😉 https://www.flughafen-zuerich.ch/en/passengers/fly/all-about-the-flight/transfer
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum