Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @caglaror yarın tekrar zorlayacağım. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Sonucu aktarırım


  • Debit kartı bir daha zorlamadım, doğrudan dolar ekstresi olan kredi kartı ile ödedim. Destek için teşekkürler


  • Arkadaşlar merhaba
    Uscis immigrant fee odemek için Uscis e hesap açmak zorunlumu? Direkt case no ve alien no ile ödeniyormuydu? Uscis account zorunlu değil diye bir yorum vardı sitede. Emin olamadım.


  • @roccorocco değil ama ben hesap aç dursun derim.


  • @caglaror yani hesap açmamanın greencard gönderimine olumsuz bir etkisi yok değil mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @roccorocco USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle) içinde söyledi:

    @caglaror yani hesap açmamanın greencard gönderimine olumsuz bir etkisi yok değil mi?

    Ucreti odedikten sonra hesap acmis veya acmamis olmak sorun yaratmaz. Ama hesap acarsaniz durum takibi vb yapmak icin iyi olur.


  • @knnrn tesekkurler


  • Merhaba,
    Ben Nisan başında eşim ve çocuklarımda Temmuz başında ABD'ye giriş yapacaklar. Şimdiden USCIS Immigrant Fee Ödemesini yapsam bir problem olur mu? veya ne zaman yapmalıyım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gunesdogdu USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle) içinde söyledi:

    Merhaba,
    Ben Nisan başında eşim ve çocuklarımda Temmuz başında ABD'ye giriş yapacaklar. Şimdiden USCIS Immigrant Fee Ödemesini yapsam bir problem olur mu? veya ne zaman yapmalıyım.

    Biz ödemeyi vizeyi aldığımız hafta yapmıştık. Hiçbir sorun olmaz.


  • @gunesdogdu Biz vizemizin süresinin bitişe bir hafta kala giriş yaptık. Ödemeyi de yolculuğa 1 hafta kala yaptık. Sorunsuz işlemler devam etti. SSN'ler 7-10 gün de geldi. GC'lerde için de dün "basıma gönderildi" diye mesaj geldi.


  • Merhabalar;
    Dün bu işlemide sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda sorunsuzca hallettim.Ben ödeme yaparken garanti bankasının miles & smiles kartını kullandım.internet bankacılıgına girdigimde hala provizyonda görünüyor. Benim icin tek eksisi 220 dolarlık işlem icin 230 dolarlık tl cekmisler.


  • @roccorocco Sonraki adımlarda kullanım (durum takibi) için üye olmak gerekli. Sayın @knnrn da dediği gibi.
    My Case arayüzünde "Enter a Receipt Number" bölümünden IOE (genelde) ile başlayan takip nosunu girip takip edebiliyorsunuz. Ayrıca email ve tlf no bilgilerini dorğu girdiyseniz, "email allert" ve "mobile allert" seçeneklerini "Y" (YES) yaparak her dosya adımında size mesaj gelmesini sağlayabilirsiniz. Güzel oluyor tavsiye ederim. OS155A kodlu form her ne kadar adres değişikliği formu gibi görünse de size GC'nin gelmesi için verdiğiniz ilk adres beyanına karşılık geliyor. Ekrandaki IOE ile başlayan dosya nolarına tıklarsanız ekteki ikinci resimdeki ekranda dosyanın ilerleme durumunu görebilirsiniz.
    Benim My Case ekranımı örnek olarak sunuyorum. GC'ler basıldı ve adrese gönderildi mesajlarımız geleli 6 gün oluyor, henüz postadan haber yok ama. Bir süre daha bekleyeceğiz 🙂

    My Case ekranı ve dosyalar (kişi başı 1 dosya)
    Dosya aşamalarını gösteren ekran

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @onepunch USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle) içinde söyledi:

    Merhabalar;
    Dün bu işlemide sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda sorunsuzca hallettim.Ben ödeme yaparken garanti bankasının miles & smiles kartını kullandım.internet bankacılıgına girdigimde hala provizyonda görünüyor. Benim icin tek eksisi 220 dolarlık işlem icin 230 dolarlık tl cekmisler.

    230 dolarlık çekmemişlerdir, bankanın dolar kuru piyasadan farklı olduğu için o şekilde yansıyor. Garanti bu konuda kötü bir üne sahip.


  • Merhaba,
    Biz 4 kişilik bir aileyiz. Ben talihli olup 10 Nisan 2019'da Amerikaya giriş yapacağım. Eşim ve çocuklarım da 30 Haziranda yapacaklar. Acaba USCIS ücretini nasıl ödesem. Yani toplu halde mi ödesem yoksa Şimdi (Martta) kendim için Haziranda da eşim ve çocuklarımınkini ödesem nasıl olur. Bir karışılık olsun istemiyorum. Bu konuda yönlendirmenize ihtiyacım var.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gunesdogdu @redsat2000 yada @saulgoodman ikisi de sinin gibi durumdalar onlar giriş yaptılar ama ailece değil ondan dolayı onlardan cevap bekle bence

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gunesdogdu vizeleri aldiktan sonra hepsini ayni anda odemenizi tavsiye ederim.


  • @gunesdogdu Siz tüm ailenin vizesini aldığınız için ödemeyi hepsini aynı anda bitirin. Benim durum daha değişik eşim daha vize mülakatı askıda olduğu için ödeme işlemini ben tek yaptım.


  • @redsat2000 ve @crazycells teşekkür ederim bu durumda hepsini aynı anda yapacağım.


  • Merhaba,
    USCIS ödemesini yaptım. Önce https://myaccount.uscis.dhs.gov/users/sign_up adresine girerek kendim için üyelik oluşturdum sonrada bu postun ilk sayfasındaki

    adresine girerek kendim ve aile bireyleri ödemeleri yaptım.
    Sıralama şöyledir.

    1. https://myaccount.uscis.dhs.gov/users/sign_up adresine girerek kendim için üyelik oluşturdum.
    2. https://my.uscis.gov/uscis-immigrant-fee adresine girerek kendim ve aile bireyleri ödemeleri yaptım.
    3. İnternet explorer ödeme işlemleri başlatmıştım ancak ödemede ekranında kaldı diğer ekranlara geçemedimı onun için işlemleri yeniden Chrome browseri üzerinden yaptım ve sorun yaşamadım.
    4. Her bir birey için vizedeki Registarion Number'in başına 0 (sıfır) ekleyerek save entry ile ekledim.
    5. DOS case ID olarak 2019EU6XXX olarak yazdım. Aile bireyler Vizesin DOS CASE ID’nin sonunda 01, 02,03 gib rakamar eklenmiştir. Bu sonunda 01'leri girmeyiniz.
    6. Kart sabininin adresini yazınız. Örneğin ben Turkiyedeki adresimi yazdım.
    7. Kendi kullandığınız e-mail adresini yazın ki ödeme sonucu adresinize gelsis. Bir de IOE başlayan Numara da email adresine geliyor. Bununla sonucunuzu takip edersiniz.
    8. Başta üyelik açmıştım. Buraya login olduğumda IOE başlayan numaramı gördüm. Eşim ve çocuklarımınki ise görünmüyor. Demekki herkese üyelik yapmak gerekiyor.

    İlk postu hazırlayan ve diğer bilgileri paylaşan arkadaşların sayesinde işlemleri kolayca yaptım. @crazycells , @Sharm ve diğer bir çok arkadaşların deneyimlerinden yararlandım. Hepsine çok minnetdarım.


  • @gunesdogdu herkese uyelik gerekmiyor. Mycase bolumunden ioe ile baslayan dosyalari ekleyin yeterli. Bireysel bir basvuru yapip bunu anlik takip edecekseniz gerekli.

    Adresinden ioe ile baslayanlari Enter a Receipt Number kismindan eklerseniz gorunur hale gelir. Bunlar tikladiginizda asamalari takip edebilirsiniz. Ayrica SMS ve email uyarisini da her dosya icin ayin sayfadan olusturabilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum