Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Barış merhabalar bir sorum olacaktı
    Bazı tasarım çakmaklar Türkiye de bulunmuyor ve usa de alabiliyoruz bunlar torch lighter diye geçiyor ve mavi alev çıkartıyor bunların gazı yokken yani boşken uçuşa alınabilir mi

• ⭐⭐⭐⭐

@PunisherBullet Türkiye’de de gayet yaygın kullanılıyor, pürmüz çakmak olarak geçiyor.

Pürmüz Alev Çakmak 1300°C - Torch Doldurulabilir Depolu Orta Boy

• @ATS16 hocam haklısınız türkiyede yaygın olarak bulunabiliyor ama bazı özel tasarım veya zippo gibi markalar ya pahalı ya da bulunamıyor o sebeple sordum

• ⭐⭐⭐⭐

@PunisherBullet gazı boşaltılmış şekilde kabin bagajınızda taşıyabilirsiniz diye düşünüyorum zira uçak altı bagajınızdan flammable olabileceği için sorgusuz bir şekilde TSA tarafından bilginiz haricinde valizinizden alınabilir.

• Arkadaşlar bir sorum olacak.ABD'ye ilk indiğimiz havaalanında pasaport ve bagaj kontrolü olacağını tahmin ediyorum.Yani Amerika içi ikinci uçuştan önce bu kontrollerin yapılacağını ön görerek soruyorum.(Yanlışlarım varsa düzeltin lütfen) Knoxville uçuşumdan önce ki Washington Dulles Havalimanında ilk kontroller yapılacağı için burada bekleme süresi ne kadar çok olursa uçuşu kaçırmamam için o kadar iyi olur değil mi? Yani 1saat 45dk bekleme süresi çok az gibi geldi.İlk kontroller 2-3 saati bulanlar olduğunu söyleyenler olmuştu. 2. aktarma en az kaç saat sonra olması uçuşu kaçırmamam için en ideal süre olacaktır?

Ekran görüntüsü 2024-11-02 105652.jpg

• ⭐⭐⭐⭐

@kngslyr06

MUC - IAD uçuşunuzun olası bir rötar yapması can sıkıcı olabilir, pasaport kontrole IAD'da gireceksiniz, pasaport kontrolde sıra beklemeniz söz konusu olabilir, IAD'da valizlerinizi kendiniz alacaksınız, IAD'da valizlerinizi aldıktan sonra olası bir baggage screening'e girerseniz beklemeniz gerekebilir, iç hat uçuşunuz olan TYS uçuşu için Commuteair'e valizlerinizi kendiniz teslim ettikten sonra iç hatlar uçuşu için tekrar kimlik ve güvenlik kontrolünden geçeceksiniz. Bu süreçler göz önüne alınınca 1 saat 45 dakika yeterli olmayabilir, riski yüksek.

Eğer ki aceleniz yoksa, bir sonraki uçuş olan IAD'da 6 saat 40 dakika gibi bir uzun beklemesi olacak olan aşağıdaki uçuşu tercih ederdim ben olsam. Eğer ki bu süreçlerden hızlı geçerseniz IAD'da Commuteair görevlilerine 17.15 kalkış uçağa değişiklik yapıp yapamayacaklarını sorabilirsiniz uçak altı bagajlarınızı yetiştirebilirlerse. İyi yolculuklar...

2ab45437-8308-458b-9e17-0ab4be6b3b54-image.png

• @ATS16 Öncelikle teşekkürler.Paylaştığım görsel aslında örnek teşkil etmesi için paylaştım,yani 1saat 45dk bekleme süresi olan saat ne kadar çok fazla olursa (kontroller için) benim için daha iyi olur doğru mu?Bilet alacağım zaman bu bekleme süresine dikkat ederek almak istiyorum.Mesela ortalama 6 saat bekleme süresi olmasına dikkat etmeyi düşünüyorum,tüm kontroller vs için yeterli süreymiş gibi geldi.

• ⭐⭐⭐⭐

@kngslyr06 şimdiye kadar yaptığım ABD ve diğer okyanus ötesi iç hat bağlantılı uçuşların da dahil olduğu seyahatlarimi planlarken en az 4 saat bekleme ile yola çıkıyorum, tercih sizin...

• @ATS16 Çok mantıklı bende öyle düşünmüştüm.Teşekkür ederim.
    Bu arada istediğim aktarma süresini bulamamamı düşünürsek ekstra soru sormak isterim.IAD'e inip tüm kontrolleri yaptıktan sonra bu şekilde bekleme süresi çok uzun olduğunu varsayarsak,havaalanından çıkıp dışarıda konaklayıp/gezip tekrar havaalanına girip uçuşumu yapabilirim değil mi?(muhtemelen evet diyeceksiniz ancak garantilemek için soruyorum 🙂 )

Ekran görüntüsü 2024-11-02 130520.jpg

• ⭐⭐⭐⭐

@kngslyr06 IAD'da havaalanından çıkıp dışarıda konaklayıp/gezip tekrar havaalanına girip uçuşu yapabilirsiniz, evet 🙂

• Merhabalar, 21.500TL ye uçak bileti ve tarihlerinin paylaşıldığı bir sayfa linki paylaşacağım. Sayfa ile alakam yoktur, reklam değildir. Buradaki insanlara faydalı olacağını düşünüyorum.

Sağlıcakla..

• Arkadaşlar merhaba. 18 kasımda Lufthansa ile Frankfurt aktarmalı Houston'a geldik. Öncelikle şunu söylemek istiyorum Almanya'nın Pegasus'u olmuş durumdalar biz o uçuşu gördükten sonra THY'nin değerini net şekilde anladık ama ilk gelişimiz olduğundan ve bagaj hakkının Lufthansa da daha fazla olduğundan dolayı tercih ettik. İstanbul havalimanında check-in sırasında güvenlik amaçlı bütün yolcuların pasaportları toplandı ve tek tek kontrol yapıldı. Frankfurt'a indiğimizde hostese aktarmalı olarak Houston'a gideceğimizi söyledik ve diğer uçağın hangi kapıda olduğunu sorduk solsun uçak durduktan sonra şirket tabletinden hangi kapıda olduğu ve hava limanın krokisini açarak nasıl gitmemiz gerektiğini anlattı. 1 saat 50 dakikalık aktarma süresi ucu ucuna yeter derken yönlendirme tabelalarını takip edip transfer metrosuna bindik ve yaklaşık 15 dakika ikinci uçuşun olacağı terminale ulaştık. germinal girişinde tekrar x-ray den geçip pasaport kontrolü yapıldı. tam Houston uçağına biniş kapısına geldik derken İstanbulda yapılan güvenlik aramasının aynısı yine yapıldı. Bu güvenlik aramasının sebebini İstanbulda sormuştum ve görevliler havayolu firmasının özel isteği diye cevap vermişti. Başka havayolu firmalarında da görmedim. Uçakta ikramlar ve yemekler gerçekten düşük kaliltedeydi. Bir sonraki uçuşta Lufthansa'yı tercih etmeyeceğim kesinleşti.

• @mrt01 2*23 kg cazibesi dışında pek memnun kalmamışsınız. Tekrar yeni hayatınızda başarılar.

• ⭐⭐⭐⭐

@mrt01 öncelikle hayırlı olsun, tebrikler.

Uçak biletini satın aldığınız tarihte, uçuşunuzu yaptığınız Lufthansa bileti ile aynı tarih - rota - bagaj hakkına sahip THY bileti arasındaki fiyat farkı yüzdesel olarak ne kadardı? Gözlemlerinizin fiyat/performans ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

• @ATS16 teşekkür ederiz. fiyat farkı olarak 50% THY pahalı ve Lufthansa kişi başı 2 bagaj hakkı veriyorken THY 1 bagaj hakkı veriyordu.

• @akara bagaj hakkı önceliğimizdi. teşekkürler

• @mrt01 hayirli olsun oncelikle. bagaj hakki onemli bir konu, FRA ya alisinca aslinda alanda ulasim kolay oluyor. Biletinizde 4 tane S harfi varsa ekstra bir aramaya tabi tutuluyorsunuz, bunu ABD devleti bazen istiyor. Yemekler TK da daha guzel ama yolcu profili de bir o kadar kotu artik, kac ucusta tek tuvaletle gittigimi ben bilirim. Tek kalemde silmeyin 🙂 . Tekrar hosgeldiniz.

• ⭐⭐

@mrt01 Lufthansa ile 2010dan beri ucarim,lakin covidden sonra kalite dususu oldu evet.
    Thy yemek konusunda daha iyi,ama lufthansanin yolcu kalitesi cok daha iyi.

Thy abd ucuslarinda daha modern ucaklar kullaniyor. Ayrica bilet fiyati olarak cok sacma sapan farklar var. Yurtdisindan bileti Alinca cok daha ucuza geliyor okudugum kadariyla.

• THY'de malesef eski THY degil, eskiden sunulan hizmet - yemek ve icecek kalitesi su an icin mevcut degil ama direk ucmasindan oturu in bin yapmamak adina sahsen tercih ediyorum ama hem fiyat hem bagaj avantajini yitirmis durumda bir sonraki ucusta deneme amacli Lufthansayi deneyebilirim.

• ⭐⭐⭐⭐

Uygun fiyatları nedeniyle yurtiçi ve Avrupa uçuşlarımda genellikle Pegasus’u tercih ederdim. Yemek servisi olmaması sorun değildi çünkü uçuşlar genelde 2-3 saati aşmıyordu. Aşırı rötarlar ve dar diz mesafesi gibi olumsuzluklara ise uygun fiyatlar sayesinde katlanılabiliyordu. Ancak, son dönemde fiyat politikalarının değişmesiyle artık Pegasus’u tercih etmiyorum; tek tercihim THY oldu.

THY'nda ekonomi sınıfı biletlerde EcoFly, ExtraFly ve PrimeFly olmak üzere üç seçenek bulunuyor. EcoFly’de 1 x 23 kg bagaj hakkı varken, ExtraFly’de bu hak 2 x 23 kg’a çıkıyor ve bilette ücretli değişiklik imkanı sunuluyor. Üstelik EcoFly ile ExtraFly arasında büyük bir fiyat farkı da yok.
    Aktarmalı uçuşlar, ABD gibi uzun yolculukları daha da uzattığı için tercihim olamaz. Ayrıca incelediğim kadarıyla THY’nin direkt uçuş fiyatları ile aktarmalı uçuşların fiyatları arasında büyük bir fark da göremedim ya da bana denk gelmedi. Yani aradaki fark çekilen sıkıntıya değmez.
    THY’nin hizmetine gelince: ABD uçuşlarında iki kez yemek servisi yapılıyor, yerli ve yabancı içecek seçenekleri mevcut😉 Rötar neredeyse yok, hizmet kalitesi gayet güzel ve konforlu bir seyahat sunuyor.

Benzer Başlıklar

• 7
  • 1
  • 16
  • 11
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |