Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Senem-Yukselen büyük ihtimal case numberla diğer numarayı karıştırıyorsun

• @16bilgin Diğer numara?Case number ımı yazıyorum.Doğrusu bu değil mi?2025 le başlayan?

• @Senem-Yukselen , @16bilgin
    Merhabalar, goruntulemiyor olmaniz normal, veriler 1 ocak tarihinden sonra aktif hale geliyor, bu ilgili iletiyi okumanizi tavsiye ederim.

• @ugursway Tamamdir👍Teşekkür ederim .

• @olowen tebrikler. a’dan z’ye, tane tane çok anlaşılır bir şekilde anlatmışsınız. yeni hayatınız için bir mutluluk dileği de benden…

• Merhabalar,
    Greencard icin toplanmasi gereken evraklari e devletten indirmek yetiyor mu , yoksa turkce olan evraklari yeminli tercuman yada noter ile ingilizceye cevirmemiz gerekiyor mu ? Bir de valilikten apositil yapiliyor mu ?. Bilmedigim icin soruyorum yardimci olursaniz cok sevinirim.

• @Fuat-ERDOĞAN Mülakata gireceğiniz elçiliğin istekleriyle alakalı. Kimi yer noter onaylı apostilli belge ister, kimi yer ise yeminli çeviriyi kabul eder. Formul A Formul B gibi evrakları e-devletten alabilirsiniz gideceğiniz yere göre. Diğer belgeler için ise elçilikten gelen yönergeleri takip edin. e-epostil diye devletin web servisi var. 2-3 belgeyi apostil yaptırabiliyorsunuz. Denemenizi öneririm.

• @Senem-Yukselen gözünüz aydın olsun tebrikler

• Merhabalar Yanlıș sordum galiba , Ankarada mulakata girmek icin soruyorum. Mesela mulakat maili aldiniz ve Ankarada mulakata giriyorsunuz . Gerekli olan evraklar şu sekilde

Mulakat icin gereken belgeler soyledir:

Su anki ve daha onceki pasaportlariniz
    (not: uzerine vize basilacak pasaportunuz, mulakat gunu en az 8 ay daha gecerli olmali)
    Pasaport teslim alma yeri kaydi (AIS-PTT Kaydi).
    Diploma (sadece cekilis talihlisi icin lise ya da daha ust bir diploma)
    (not: eger hala ogrenciyseniz, okuldan alacaginiz ogrenci belgesi ve transcript belgesi de yeterli.)
    Nufus kayit ornegi (vukuatli)
    Arsiv kayitli adli sicil belgesi (belge 'arsiv kayitli' olmali!)
    Saglik Raporu
    Banka hesap cuzdani (ya da Mali Gecim Kanitlari)
    Amerikan vizesi standartlarina uygun 2 tane 5x5 cm fotograf

Greencard icin toplanmasi gereken evraklar bu kadar mi ? bu evraklari e devletten indirmek yetiyor mu ?, yoksa turkce olan evraklari yeminli tercuman yada noter ile ingilizceye cevirmemiz gerekiyor mu ? Bir de valilikten apositil yapiliyor mu ?. Bilmedigim icin soruyorum yardimci olursaniz cok sevinirim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Fuat-ERDOĞAN Önce imzanızı şu şekilde düzenleyin lütfen. Sorunuzun cevabı bu başlığın ilk iletisinde var zaten. Sürecin takibi için de bu başlığı okumanızı öneririm: https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları?page=1

• @Ben-Batur Boşanma mahkeme kararını nasıl imzalı aldınız ?

• @omerko, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@Ben-Batur Boşanma mahkeme kararını nasıl imzalı aldınız ?

Mahkemenin görüldüğü Adliyeden alabiliyorsunuz ama Türkçe veriyorlar, sonra onu yeminli tercümanda ingilizceye çevirtip noter onayı ve apostil yaptırdım

• Merhabalar. Geçmiş deneyimler bana epey fayda sağladı. Umarım ben de birilerine yardımcı olabilirim.
    Varşova mülakat ve sağlık muayenesi
    Sağlık muayenesi için klinik Wilanow'da ama kan verme ve röntgen için Ludwika Warynskiego 9 adresine gitmeniz gerekiyor. Göz korkutacak bir uzaklık yok bu arada, hatta kan ve röntgen daha merkezi bir konumda olduğu için pek etkilemiyor sizin işlemlerinizi. Kan ve röntgen için randevu almanıza gerek yok. Kişi başı 210pln ücreti var. 3 saat sonra sonuçlar çıkıyor. Benim doktor randevum 13:30daydı, aynı gün sabah gidip yetiştirebildim, sorun olmadı.
    Doktorla daha önce konuştuğumuzda Polonya'da korona aşısı olmadığı için yapmayacaklarını söylenmişti. Ancak Polonya'ya kasım ayından itibaren korona aşısı gelmiş ve klinikte aşı yokmuş. Muayene tamamlandıktan sonra korona aşısı bulup olmam gerektiğini ve kendilerine mail olarak göndermem gerektiğini söyledi. Burada 4 aşı olup, 960pln ödeme yaptım ve korona aşısı aramaya çıktım. Bu durumda kalırsanız tavsiyem eczaneler, çünkü sağlık merkezleri yapılan diğer aşılardan dolayı korona aşısı yapmayı reddediyorlar. Kendi doktorlarının onaylaması gerektiğini söylüyorlar ve bunun için 3-4 gün sonraya randevu veriyorlar. Eczanede aşı buldum, doktorumun onay verdiğini söylemem yeterli oldu ve aşıyı yaptılar. Herhangi bir ücret alınmadı. Verdikleri aşı kartını mail olarak attım ve mülakattan 1 gün önce sağlık raporumu alabildim. Aşının olup olmadığını randevunuzdan 1 hafta önce falan teyit ederseniz faydanıza olur.
    Mulakat saat 8deydi. Dışarıda 2 pencere var yola bakan. 2 numaralı pencere immigrant vizelere bakıyor. Randevu kayıt çıktısı ve ds 260 onay sayfasına bakıyorlar ve içeri yönlendiriyorlar. Alt katta 13 numaralı pencereden sıra numaranızı alıyorsunuz. Belge tesliminde amerikadaki adresimi teyit ettiler. Daha önce 2 kere ABD'ye girmiştim WAT ile, onunla alakalı vize süremi aşıp aşmadığım soruldu. Sonra ödeme yapmak için yönlendirdi. Üst katta ödemeyi yaptım ve dönüp aynı kişiye ödeme kağıdını teslim edip beklemeye başladım. Bu arada, mülakattan 1 hafta önce mail gelmişti, artık tüm ödemeler polonya zloty'si cinsinden yapılacak diye, belgeleri verirken de hatırlattılar sadece zloty kabul ediliyor diye, ama ben kartla ödedim ve dolar çekmişler 🙂 yine de siz hazırlıklı gidin, zloty cinsinden ödeme yapmak zorunda kalabilirsiniz.
    Gorusme sırasında da sorulan sorular
    -Polonya'da kaç yıldır yaşıyorsun?
    -Türkiye ve Polonya dışında bir ülkede yaşadın mı?
    -Nereye gideceksin?
    -ne iş yapacaksın?
    -Askerde ne yaptın hangi rütbedeydin?
    Onaylandı dedi. pasaportumu 3-5 iş günü içinde alabileceğimi söyledi. Banka dökümanına bakmadı bile.
    Aynı konsoloslukta daha önce vize reddi alan biri olarak, görüşmenin oldukça rahat geçtiğini söyleyebilirim.. İçerde sıra beklemek stres seviyenizi biraz arttırabiliyor sadece.
    Pasaport alım için "pick up" seçerseniz oldukça hızlı alabiliyorsunuz. Bana aynı gün mail geldi, 10da konsolosluktan çıktım, 2de mail gelmişti. Ama mailin İngilizcesinde "pasaport hazır" yazmadığı için anlamadım. Aynı mail ikinci kez gelince lehçe olan kısmı çevirdim, pasaportunuz hazır yazıyormuş...
    Umarım herkes kolayca vizesini alır

• 20 küsür kişinin mülakatı tamamlanmış, 11-12 kişi deneyim girmiş. Deneyimlerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz arkadaşlar, sizden sonrası yani bizler için çok kıymetli sizin deneyimleriniz.

• ⭐⭐⭐

"Veren el alan elden üstündür."
    Bir Talihli Dost

• Bugün akşamüstü Amerika'ya ilk girişimi gerçekleştirdim. Herhangi bir sorun çıkmadı, uçaktan indikten sonra yaklaşık 30 dakika içinde tüm işlemlerimi halledip valizimi teslim almış durumdaydım. Varsa merak ettiğiniz bir konu seve seve yardımcı olabilirim 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Baran-Soylu, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Bugün akşamüstü Amerika'ya ilk girişimi gerçekleştirdim. Herhangi bir sorun çıkmadı, uçaktan indikten sonra yaklaşık 30 dakika içinde tüm işlemlerimi halledip valizimi teslim almış durumdaydım. Varsa merak ettiğiniz bir konu seve seve yardımcı olabilirim 🙂

Hayırlı olsun. Ayrıntılı deneyiminizi bu başlığa yazarsanız güzel olur.

• @Baran-Soylu Allah yolunu açık etsin.

• Son durumumla ilgili bir güncelleme yapayım. AP için Filipinlerden NBI Clearance istemişlerdi. Gerekli işlemleri yapıp, dökümanları DHL ile filipinlere yolladık. Bu sürec devam ederken, dün elçilikten bir mail aldım ve 2008-2009 da yine 1 yıldan az kaldığım Irak için police check istediklerini belirten bir mail aldım. Maile o sürecin savaş dönemi olduğu ve yerel bir hükümet ve otorite olmadığını, ayrıca 9 aydan az kaldığımı belirten bir mail attım ve aynı zamanda forumdaki @warmgrey in de yardımlarıyla Irak için police check işlemlerine başladım. Anladığım kadarıyla bu süreç Filipinlerden de uzun geçecek. Mülakatta Irak'tan belgeye gerek olmadığını özellikle belirtmişlerdi ama şimdi tekrar istediler. Maillere çok geri dönüş de yapmıyorlar. Bakalım bu süreç nasıl tamamlanacak.

• @Baran-Soylu Amerika' daki hayatınızda başarılar diliyoruz, sağlık, mutluluk sizinle olsun.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

129

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |