DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@busedmrcgl Geçmiş tecrübelere baktığımızda nakit para, ev tapusu, araç ruhsatı gibi varlıklar beyan edildiğini görüyoruz...Bordrodan ziyade maaşın yattığı hesapta yeterli para görmek isteyebilirler....
Mülakat yaklaşmış belli ki imzaya yansıtsak mı, ne dersiniz...
Sürecinizde başarılar... -
@busedmrcgl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba herkese, benim mülakatta para gösterimi ile ilgili bir sorum mevcut. Ben şu an da remote olarak çalışıyorum ve muhtemelen ilk gidişimize kadar iş bulamazsam, çalıştığım şirkette devam edeceğim bir süre. Mülakat sırasında gelir göstermek için şu an çalıştığım yerden maaş bordrosü almam mantıklı olur mu sizce? Bir artı sağlar mı yani gelirimin olacak olması?
Mülakatta şu anki işinizle ilgili bordro göstermenizin bir anlamı yok. Konsolosluk sizden göç ettiğinizde iş bulana kadar ilk aylarınızda gerekli olacak olan birikiminizi görmek ister. Bu nedenle banka hesap dökümü götürmeniz gerekecek.
Ayrıca imzanıza mülakat yeri ve tarihini eklemeniz rica olunur.
-
Birikimi göstereceğim ama ekstra her ay aslında çalıştığım için hesabıma para akışı olmaya devam edeceğine dair bir şeyin gösterilmesi artı olur mu diye merak ettim çünkü Amerika'dan iş bulsak sözleşme göstermenin olumlu etkileyeceğini okumuştum forumda. Amerika'da da kendi işime devam edip gelir sağlayabileceğimin göstergesi de bir artı sağlar mı onu merak ettim aslında.
İmzama taşıdım güncel durumu hatırlatmanız için teşekkürler, unutmuşum

-
Birikimi göstereceğim ama ekstra her ay aslında çalıştığım için hesabıma para akışı olmaya devam edeceğine dair bir şeyin gösterilmesi artı olur mu diye merak ettim çünkü Amerika'dan iş bulsak sözleşme göstermenin olumlu etkileyeceğini okumuştum forumda. Amerika'da da kendi işime devam edip gelir sağlayabileceğimin göstergesi de bir artı sağlar mı onu merak ettim aslında.
İmzama taşıdım güncel durumu hatırlatmanız için teşekkürler, unutmuşum

Amerika'daki firma ile bir sözleşmeniz varsa, yanınızda destekleyici belge olarak götürebilirsiniz tabi.
-
@Serapp yok hayır. Şöyle ben şu anda Türkiye'de remote olarak çalışıyorum, ve yurtdışında ikamet ederek buradaki firmaya çalışma hakkım mevcut. Bu sebeple aslında Amerika'da iş bulana kadar işime devam etme planım var. Düzenli bir gelir kaynağım olmaya devam edeceği için mülakatta şu an ki işime ait sözleşme vs. göstermemin faydası olur mu? Net açıklayabildim mi?
-
Merhaba Ankara için hiç mülakat deneyimi paylaşma yok yüksek numara olanlar için skıntılı ve mülakat şansı zor deniliyor ama diğer düşük numaralar içinde burda hiç bilgi paylaşımı yok bizde Hong Kong taşıma kararı verdik burda paylaşılan birkaç arkadaşın yurtdışı mülakat deneyimi hariç çok yardımlaşma ve bilgi paylaşımı yok
-
@Serapp yok hayır. Şöyle ben şu anda Türkiye'de remote olarak çalışıyorum, ve yurtdışında ikamet ederek buradaki firmaya çalışma hakkım mevcut. Bu sebeple aslında Amerika'da iş bulana kadar işime devam etme planım var. Düzenli bir gelir kaynağım olmaya devam edeceği için mülakatta şu an ki işime ait sözleşme vs. göstermemin faydası olur mu? Net açıklayabildim mi?
İlk mesajınızdan beri sizi anlıyorum ama şöyle bir şey var. Konsolosluk sizin ABD'de çalışmanızı ister. Buradaki işinizde iş bulana kadar uzaktan çalışmaya devam ederek maddi gelir sağlayacağınızı hiç söylemeyin bile.
Bankada yeterli miktar varsa zaten bunları düşünmenize gerek yok. Yeterli para yoksa da etraftan bulup buluşturun, hesaba yatırın, döküm alıp iade edin. -
@Serapp tamam çok teşekkür ederim, ben anlatamadım sandım da
Yarardan çok zarar olur o zaman 
-
@blueboy21 baştaki o cümlenize o kadar katılıyorum ki. Sadece bu dv sürecinde değil hayatın her anında, döneminde o söz geçerli. 🫡
-
Sevgili talihliler,
Mülakat sonrasında deneyimlerinizi ayrıntılı bir şekilde şu başlıkta paylaşmanız, sizden sonra sürece dahil olacaklar için çok faydalı olacaktır:
DV2025 Mülakat Deneyimleri https://yesilkartforum.com/forum/topic/7231/dv2025-mülakat-deneyimleri?page=1ABD’ye gitmeden önce ve gittikten sonra yapılması gerekenlerle ilgili bilgi almak için bu başlığı mutlaka inceleyin:
ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar https://yesilkartforum.com/forum/topic/329/abd-ye-gitmeden-önce-ve-gittikten-sonra-yapılacaklarAyrıca, ilk girişinizi yaptıktan sonra deneyimlerinizi şu başlıkta paylaşmanız da büyük katkı sağlayacaktır:
Göçmen Vize ile ABD’ye İlk Giriş https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/göçmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giriş?_=1732614197257Sevgiler

-
Selam forum. Ankitor testi sonucunda KKK (Kızamık-Kabakulak-Kızamıkçık) ve su çiçeği aşılarımın eksik olduğunu öğrendim. Bu nedenle eksik olan aşıları eczaneden temin ettim. Ancak sağlık ocağındaki doktor, bu aşıların sistemde görünmesinin (e-Devlet'e yansımasının) 2 aydan önce mümkün olmadığını söyledi. Bunun yerine bana barkodlu bir yazı verebileceğini belirtti. Bu barkodlu yazıyı Nicolson kabul eder mi bilemedim.
Canlı aşılar olduğundan dolayı burada yaptırdığım aşıların Hong Kong'da tekrar talep edilmesi halinde sorun yaşanabileceğinden endişeliyim. Bu durumda nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda fikir verebilecek olan var mı ?
-
@blueboy21 bu iletiyi okumuş muydunuz? Bu iletiye cevap olarak yazmıştım.
@sezen, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@zge Teşekkür ederim geçen hafta attığım maile cevap bu sabah geldi fakat başka isimle 🫢 bu biz değiliz yanlışlık olmasın diye geri mail gönderdik, anladığım kadarıyla mailleri attıktan sonra sıra ile bakıyorlar kimin sırası geldiyse ona cevap atıyorlar yani panik olmaya gerek yok zaten ne zaman mülakatımız olduğu evrakta belli ona göre ayarlama yapacaklardır
-
@Gs1905 Aşıları olduktan sonra tekrar bir antikor testi olabilirsiniz zamanınız varsa. Ben de hepatit B yi olduktan sonra tekrar Devlet hastanesi nin Enfeksiyon bölümünden randevu bularak antikor testi yaptırmıştım. Ancak burda da şöyle bir konu var vücut hemen antikor üretmiyor. Eğer zaman probleminiz yoksa bu şekilde ilerleyebilirsiniz
-
Bugün KCC'ye attığımız mail'a yanıt geldi ve dosyamızın Viyana'ya taşındığını bize ilettiler. Umarım doğru bir şey yapmışızdır. Herkese bol şans diliyorum.
-
@Gs1905 ek olarak kkk + su çiçeğini muhtemelen çocukken geçirdiniz ya da +30 üzerindeyseniz mutlaka bu aşıları cocukken oldunuz ancak antikor testinde çıkmamış olabilir. Doktorumuz bize bu şekilde söylemişti. Ekstra Türkiye de aşı olduktan sonra alacağınız barkodlu belgeyi klinik kabul etmezse tekrar aşı olmak zorunda kalabilirsiniz. Canlı aşı olduğunuz için de bu sorun olur dediginiz gibi. İmzanızı kontrol ettiğimde çok zamanınız kalmamış yerinizde olsam Nicolson da olurdum kalan aşılarımı.
-
Eczacımın benimle paylaştığı bilgiyi paylaşmak istiyorum,
Adacel: tetanoz-boğmaca-defteri aşısı, canlı değil
İnfluenza : grip, canlı değil, 1 ay ara ile 2 doz mutlaka dedi, oraya gidince yapacaksa olmaya gerek var mı bilemedim.
Su çiçeği : canlı -
@TuttoSPORT size @Ben-Batur’un tavsiye ettiği durum farklı.
Muscat ABD konsoloslukta işlem yapacağınız göçmen vizenin basılmasını istediğiniz pasaporta ilave olarak her TC vatandaşının hakkı olan 2.pasaportu almanızı tavsiye ediyor size, 10 yıllık olmasını değil.
Muscat konsolosluk mülakat için size randevu verdiğinde Umman e-vizeyi ve tüm Umman gidiş & dönüş seyahatini 2.pasaport ile yapın diyor, 1.pasaportunuz da ABD konsoloslukta işlemde içeride kalır, olası uzama veya olası aksiliklerde Muscat’da sıkışıp kalmazsınız ve rahatça 2.pasaport ile seyahat edebilirsiniz böylece demek istiyor.
-
@blueboy21 siz ANK dışında başka bir konsolosluğa taşıdınız mı dosyanızı?
-
@sedat9095, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba Ankara için hiç mülakat deneyimi paylaşma yok yüksek numara olanlar için skıntılı ve mülakat şansı zor deniliyor ama diğer düşük numaralar içinde burda hiç bilgi paylaşımı yok bizde Hong Kong taşıma kararı verdik burda paylaşılan birkaç arkadaşın yurtdışı mülakat deneyimi hariç çok yardımlaşma ve bilgi paylaşımı yok
Dosyanızı taşıma kararı doğru bir adım olmuş. CN’niz 12.000’in üzerinde sanırım. Eğer dosyanızı aktif olmadan önce KCC aracılığıyla taşımak istiyorsanız, hızlı hareket etmeniz gerekiyor.
Bu arada, Mülakat Deneyimleri başlığında Ankara deneyimi var, sanırım henüz görmediniz.
-
@Gs1905 aşılar sisteme hemşire tarafından girildiği anda gözükmeye başlıyor. Ancak gözüken aşılar son dönemde devlet tarafından aşı takvimi çerçevesinde uygulanan aşılar şeklinde gözükmüyor. Sadece vurulan aşının adı vurulma tarihi şeklinde çıkıyor.
Bu arada siz KKK için hangi firma aşısını temin edebildiniz ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.