Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.4k 953

  • @Ben-Batur Hadi inşallah hocam. Her şey gönlünüzce olsun, umarım güzel haberleri bizimle paylaşırsınız.


  • @envergulsah siz dv2025 talihlisi misiniz?


  • @gucarslan evet


  • ⭐⭐

    @ozgu geçen sezonun verilerine göre vize sorunun yoksa viyana olmadı kuala lumpur hongkong o case numarasına ankaradan sıra gelmez


  • Sabah şehir hastanesinde antikor testleri için kan verdik, 3 hafta sonra çıkacakmış sonuçlar, bazı testler dışarda oluyormuş vs.. Bu testleri beklemeden aşıları alıp aile hekiminde vurulsak problem olur mu? Doktor, sonuçlara göre asilarinizi belirleyecegim gibi konuştu. Bir de hangi antikorlar a bakilacagini vurulacagimiz asilara gore belirledi, ayrıca HIV vs de ekledi.


  • @envergulsah genellikle 2 hafta ile 6 hafta arası mülakat öncesi mail gelir.

  • ⭐⭐⭐

    @Falcon-1 Selmalar...Test sonuçlarının o kadar geç çıkacağını düşünmüyorum..İzmir Şehir hastanesi labaratuvarı 1 günde sonuçları verdi..Dış labaratuvara gönderilen tek tetkik tetanoz oluyor, onun da referans değeri olmadığından pozitif yada reaktif şeklinde bir sonucu olmayacaktır. Sonuç olarak tetanoz aşısı her halükarda olunacak...
    Viyana aşı listesine göre tetkik sonuçlarını beklemezseniz covid hariç minimum 5 farklı aşı olmanız gerekecek.. Mülakat için yeterli zamanınız var diye düşünürsek maliyet bakımından gerek var mı tartışılır...Bu 5 aşıyı zamana yayarak olursanız olası yan etkileri yaşama olasılığını azaltırsınız.


  • @Falcon-1 Merhaba bizim case numaramız 12XXX Ankara mülakatı için çok olumsuz yorumlar yazmış herkes yüksek numaralar için ama bekliyoruz siteye üye oldum bilgi paylaşımlarını takip ediyorum fakat 5XXX yada daha yüksek mülakat a çağrılanlar oldumu göremedim.(Sizin ve diğer kazanan tüm arkadaşlar için hayırlısı olsun )


  • Bu ileti silindi!

  • @Flight101 merhaba, aslında doktorun kendisi söyledi 3. haftanın içerisinde sonuçlanacağını, anladığım kadarıyla dışarıya teste giden 2 hafta sürüyormuş gidip gelmesi. Sonrasında sonuçlara bakıp ben belirleyecegim aşıları dedi. Dediğiniz gibi bekleyelim bakalım sonuçları, sonrasına yetişir hepsi heralde.


  • @Ben-Batur Yolunuz açık olsun. Bol şans. İyi haberlerinizi bekliyoruz.


  • @sedat9095 geçen sene 7100 kusur sanırım son numara verilen Ankara dan, bence bu başlığı ilk sayfadan başlayarak sonuna kadar okuyun, dosya taşıyabilme şansınız varsa eğer dosyanızı tasiyin. Ankara dan mülakat alanları Excel listesinden görebilirsiniz. Sizin numaraniza sıra gelme ihtimali biraz zor Ankara için.


  • Arkadaşlar selam,

    Hong Kong'da mülakat tarihi almış ve bugün itibariyle 3 gün geçmiş bazı arkadaşlar buraya herhangi bir güncelleme geçmemiş. Sizin bildiklerinizden bu konuda vize alıpta burayı güncellemeyen var mı? Açıkçası onların deneyimlerini ve vize sonuçlarını merak ediyorum.

    Bu konuda güncelleme yapabilirlerse çok faydalı olacak.

  • ⭐⭐⭐

    @sedat9095
    Bucketlist..

    1. Vize sürecinin imzaya taşınması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
    2. DV2025 excel tablosuna bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID
    3. DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları?page=1
    4. Süreç ile ilgili soruların DV2025 Aşamaları başlığı altında sorulması
    5. DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi

    Sürecinizi daha iyi yönetmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...

  • Flight101F Flight101 bu başlıktan bahsetti

  • @blueboy21 evet mülakat deneyimini duymayı beklediğimiz @olowen var. Mülakata girdiniz mi?


  • @TuttoSPORT benimde numaram 10xxx lerde Hong Kong mülakat yerim iletişimde olalım konaklama falan beraber yaparız olmassa.

  • Flight101F Flight101 bu başlıktan bahsetti

  • Herkese merhabalar, banka hesap dökümü hakkında bir şey sormak istiyorum. Aktif olarak kullandığım X bankasında Mayıs ayında çekilmiş ve düzenli ödemesini yaptığım 1 büyük 1 küçük olarak 2 kredim var. Ekim dahil ödemelerini düzenli yaptım, fakat Kasım Aralık ödemelerini yapamama durumum var. Ocak sonu itibariyle mülakattan sonra ödemeye devam edebileceğim. Ocak başında da mülakat için güncel evrakları toparlayacağım.

    Şu an X bankasından Mayıs-Ekim arası dönem için 6 aylık hesap hareketimi alsam ve bu bankadaki hesabı 0,00 bakiye noktasına getirsem, içindeki bakiyeyi de Y bankasında yeni bir hesap açıp oraya havale etsem, Kasım-Ocak arası dönemde Y bankasındaki hesabımı aktif olarak kullanıp işlemlerimi oradan gerçekleştirip bir geçmiş olursam, ve Ocak başında mülakat öncesinde aracımı satıp meblağı Y bankasına yatırıp Y bankasından da Kasım-Ocak dönemi için 2-2,5 aylık hesap dökümü alsam, sizce mülakatta sorun ederler mi?

    Aracın alıcısı hazır, akrabamız. Ama elime geçecek meblağ ancak GreenCard için beyanıma yetecek meblağ olduğu için Kasım-Aralık taki X bankasındaki kredilerimin bu toplu parayı azaltmasını istemiyorum. Aracın satışı ile ilgili noter belgesini de mülakata götürüp göstereceğim. 6 ay X bankasından 2 ay Y bankasından hesap dökümünü götürsem bile, "X bankasındaki hesap hareketinde aylık kredi taksidi ödediğin işlemler var, ben bu X bankasının güncel evrağını isterim" diye AP'ye bırakma durumu oluşur mu sizce?

    Şimdiden çok çok teşekkür ederim, herkese bol şans!


  • @samikayhannn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese merhabalar, banka hesap dökümü hakkında bir şey sormak istiyorum. Aktif olarak kullandığım X bankasında Mayıs ayında çekilmiş ve düzenli ödemesini yaptığım 1 büyük 1 küçük olarak 2 kredim var. Ekim dahil ödemelerini düzenli yaptım, fakat Kasım Aralık ödemelerini yapamama durumum var. Ocak sonu itibariyle mülakattan sonra ödemeye devam edebileceğim. Ocak başında da mülakat için güncel evrakları toparlayacağım.

    Şu an X bankasından Mayıs-Ekim arası dönem için 6 aylık hesap hareketimi alsam ve bu bankadaki hesabı 0,00 bakiye noktasına getirsem, içindeki bakiyeyi de Y bankasında yeni bir hesap açıp oraya havale etsem, Kasım-Ocak arası dönemde Y bankasındaki hesabımı aktif olarak kullanıp işlemlerimi oradan gerçekleştirip bir geçmiş olursam, ve Ocak başında mülakat öncesinde aracımı satıp meblağı Y bankasına yatırıp Y bankasından da Kasım-Ocak dönemi için 2-2,5 aylık hesap dökümü alsam, sizce mülakatta sorun ederler mi?

    Aracın alıcısı hazır, akrabamız. Ama elime geçecek meblağ ancak GreenCard için beyanıma yetecek meblağ olduğu için Kasım-Aralık taki X bankasındaki kredilerimi bu toplu parayı azaltmasını istemiyorum. Aracın satışı ile ilgili noter belgesini de mülakata götürüp göstereceğim. 6 ay X bankasından 2 ay Y bankasından hesap dökümünü götürsem bile, "X bankasındaki hesap hareketinde aylık kredi taksidi ödediğin işlemler var, ben bu X bankasının güncel evrağını isterim" diye AP'ye bırakma durumu oluşur mu sizce?

    Şimdiden çok çok teşekkür ederim, herkese bol şans!

    Merhaba. Dosyanızı bir yere transfer ettiniz mi, eğer öyle ise imzanıza ekleyin lütfen. Eğer Hong Kong ise banka dökümü istemiyor.
    Başka bir yer ise, mülakat için banka hesap dökümü alın yeterli. Konsolosluk araç satışı vs onlara bakmaz, sizin kredi borçlarınızla ilgilenmez, evrak falan da istemez. Sadece hesapta ne kadar var ona bakar. Para miktarınız yeterli değilse, mülakata yakın bulup buluşturun hesaba yatırın, dolar hesap dökümü alın, sonra iade edin.


  • @samikayhannn sizin kredi ödemenizi vs dikkate almayacaklar. Mülakata gitmeden önce bütün birikiminizi tek hesapta toplayıp o evrağı almanız yeterli boş yere evrak ve işlem kalabalığı yapmamış olursunuz kendinizede


Benzer Başlıklar

  • DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    519k Bakış
    Ekto OktanE
    @excan 100k Bond konusunun amacı maalesef DV Başvurucuları değil ve DV26 Veya DV27 süreçleriyle hiç alakası yok maalesef konu biraz yanlış anlaşılmış Detaylı şekilde bu konuyu incelemiş birisi olarak WSJ'nin haberi ve diğer kaynakların belirttiği üzere Yurt Dışında DOS tarafından basılan göçmen vizelerinin büyük bir kısmı Amerikan vatandaşlarının yakınlarına ait vizelerdir. Trump yönetiminin 100 bin dolarlık bond kuralı ile hedef aldığı kategori maalesef bu bölgedir. Public charge bahanesiyle maddi gücü yetmeyen orta sınıf bir çok amerikalının aile birleşimini kesmeyi planlıyorlar yasal göçün önünü kesmek için bir fikir DV'yi dahil etme olasiliklari var bu kural çıkarsa ama bu kuralın hazırlanma amacı veya hedefi DV değil Çünkü bir çok kişininde bildiği üzere DV için her mali yılda 55.000 Vize ayrılıyor bu noktada basılan göçmen vizelerininin 500 bin ve yukarısında olduğunu düşünürsek mevcut sistemde DV vizelerinin payı %10 ancak ediyor. Bu haber hala bir dedikodu net bir duyuru yok fakat geldiğimiz noktada bunun DV yasağı ile veya DV ile bir alakası yok tamamen aile temelli göç hedef alınıyor ve orayı kesmek veya kısıtlamak istiyorlar. Saygılarımla.
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • 17 Oy
    8k İleti
    918k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum