DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • ds260 formunu ilettikten sonra barkod numaralarının olduğu kısımda ''click the review requirements'' ve ''requirements for photograps'' kısımlarını tıklayamadan sayfam yanlışlıkla kapandı, gerekli olan gitmiştir diye düşünüyorum ama yine de içime bir kurt düştü :)) tecrübeli arkadaşların görüşünü rica ediyorum.


  • @yusbet
    Amerika göçmen vize sürecinizi (DV), göçmen olmayan diğer vize türlüleri hiçbir şekilde etkilemez. Göçmen olmayan vize sürecinizi ise DV kazananı ve DS-260 formunu doldurmuş olmanız ciddi anlamda etkiler. Sebebi malum. Siz sayın Gücarslan’ın tavsiyeyle hareket edebilirsiniz. Bol şanslar.


  • @Tuğçe-0 henüz hayır


  • @ugurbocegi
    Kişisel deneyimlerime göre, değil 200 kişi 20 kişi bir arada organize olarak mail atmayı başarmanız bile mucize. Biz organize olma özürlüsü bir toplumuz. Hele ki DV şansı maalesef ki her zaman sizin gibi düşünenlere çıkmıyor. İnanın süreç ilerledikçe demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.
    Yine de bireysel olarak şansınızı deneyebilirsiniz tabii ki bol şanslar.


  • @gucarslan
    Merhabalar,
    Nişanlim green card cekilişini kazandi.
    Ds-260 formunu hemen vakit kaybetmeden bekar oldugu için bekar olarak doldurduk.
    Bu ay içinde nikah ve pasaport islemlerini kütük
    degisim islemlerini yapmayi planliyoruz.(pasaportsuz
    bagvuru ve ds-260 formu doldurduk.)
    Yaz aylarinda veya yaz sonuna dogru evrak ve talimat maili gelince gönderecegimiz evraklarda soy adi bilgisi
    gibi bilgiler degismis olacak. Bu bir sorun teskil eder mi?
    Yoksa evrakları gönderdikten sonra ve mülakata çağırılmadan mi nikah islemi
    yapilmali.
    Çünkü mülakattan önce ds-260 formunu açtirip bilgi
    güncellemesi yapilmasi önerilmiyor. Mülakat tarihi
    aldiktan sonra guncelleme talebinde bulunulmali
    deniliyor. (sebebi ds formunun submit tarihi degisip mülakata çagirilamama ihtimali)
    Bu konuda bizi aydinlatabilirseniz çok seviniriz ne
    yapmaliyiz? hemen nikah kiymak ardindan soyadi degismis evraklari göndermek sorun teskil eder mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yusbet etkilese etkiledi derdim zaten size.
    dosya taşıma için de tokat / niksar hariç her yeri düşünebilirsiniz.
    bol şans.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yücel-Oktay öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    sistemde dosyanız "Complated" görünüyorsa gitmiştir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @serserotek bahsettiğini her şeyi ben dedim zaten.
    bol şans..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MartinOcean salondaki beyaz duvarda.


  • Arkadaşlar selam ds-260 formunu 2 gün önce doldurdum ve gönderdim. Bugün fark ettim ki city ve state kısmını karıştırıp citye İstanbul stateye Üsküdar yazmışım bunun için dosyayı açtırmalı mıyım ?


  • @metinbeci internet Explorer ile doldurun birde caps lock açık olsun


  • @gucarslan Hocam şu an oturumum başka ülkede ve ilk DS 260 formumu ona göre yolladım. Buradaki vizem Eylül 2024 te bitiyor. Başvuruyu yaparken ailem ve kendim için oturumumun olduğu yer olarak buradaki elçiliği seçmiştim. O tarihte oturumum bittikten sonra yine de mülakata girebilir miyim? Bir soun olur mu? Bu arada eşimin ve çocuklarımın burada oturumu yok. Onlar da burada girecekler interview e. DS 260 ı unlock ettim. Nasıl bir yol izlemeliyim?


  • @gucarslan
    Teşekkür ederim ilgi ve alakanız için.
    İzleyeceğim yol şu şekildedir.

    1. Nişanlıma bir an önce pasaport çıkartacağım.
    2. Yaz aylarında gönderilecek olan emaile pasaportla birlikte(istenirse) gerekli belgeleri ekleyeceğim.
    3. Onayı alır almaz nikah işlemlerini yapacağım ama mülakat tarihim belli olana kadar bekleyeceğim.
    4. Hayırlısı ile mülakat tarihim belli olunca hemen ds-260 formuma güncelleme talebinde bulunup medeni hali,eş bilgileri,çocuk bilgileri pasaport bilgileri, soy adı değişikliği gibi güncel bilgileri ekleyeceğim.

    Burada merak ettiğim olay şu affınıza sığınarak soruyorum. Mülakat tarihimi öğrendiğim günden itibaren mülakata kaç gün vaktim oluyor ortalama mesela 1 ay 2 ay vs gibi?


  • @Mustafa-Bayram
    unlock edilen ds formunun mutlaka tekrar submit edilmesi gerekir bilginiz olsun öyle bırakayım kalsın demeyin sakın. Diğer konu hakkında bilgi sahibi değilim


  • Bahsettiğiniz yazınızı nereden okuyabilirim. Ben de merak ediyorum bu durumu ve burada yeniyim. @gucarslan


  • Herkese hayırlı olsun diyeyim. Bende forumu 4 gündür okuyorum, üye oldum, gerekli bilgileri girdim vs..
    Numaram 95XX, Umarım Ankara'dan tarih verilir süresi bitmeden.
    Herkesin gönlünce olsun.


  • Merhablar,

    Ben daha doğrusu eşim DV2021 kazandı case EU22XXX, fakat malumunuz coğumuz gidemedi, konsolokluk kapalı, pandemi vs. Davaya katıldık hala devam ediyor. GoodluckVSBiden.
    Her sene yine çekilişe başvuru yaptık, DV2021 den sonra gruptan DV2021 kazanıp yaklaşık 5-10 kişi her yıl tekrar kazanıyor.
    Sonuç DV2025 bu sefer ben kazandım, fakat son 4 yıldır Ankara'da sıra gelmiyor, ortalama Case No 10.000 ve altı mülakat alma şansı var.
    2.Defa kazanıp gidememe ihtimali çok yüksek.
    42 yaşındayım ve gurbetçi ailem oğlu olarak 1982 de İsviçre de doğdum, sonra ailem 1998 (ben 14 yaşındayken) TR temelli dönüş yapıp, tüm haklarımız iptal etti.
    Şimdi ise emin olmamakla birlikte, tekrar benim DV kazanmanın sebebi TR doğum olmayıp, Switzerland doğumlu olmama bağlıyorum, çünkü Switzerland ten katılım ve kazanan sayısı ortalama her yıl 20-30 kişi.
    DS-260 formu doldurmak ve doğru doldurmak önemli, 04 Mayıs 20:00 civarı anca kontrol edebildim sürekli yoğunluk sebebiyle açılmıyordu, ve bu sefer ben kazandım ama numaram çok yüksek hem sevindim, hem üzüldüm, çok karmaşık duygular içindeyim hala, çünkü çok çaba sarfettim, çok karıştırdım, çok araştırdım, çok takip etti, avukatlar, yeni kanunlar, dava dosyaları, DV2020 ve DV2021 dava dosyalar, yazılar, meclis oylamalar takip ettim daha neler neler, kafayı yedim resmen. Sonraki yıllar için bir çok arkadaşa destek verdim, dışarda İstanbul'da denk gelip DV2021 kazanıp benim gibi gidemeyenler tanıştım, dertleştim. Hani erkekler bilir, uzun süredir görmediğin asker arkadaşın olur ya, çektiğiniz çile zorlukları hatırlarsın, öyle duygulandığım zamanlar oldu. Yani hem kazanmak hem kaybetmek tuhaf bir duygu.
    Tabi bu bazılarına destek verdiğim asla bir @gucarslan kadar değil, o insan üstü bir şey. O herkese yetişmeye çalışan biri, emeğe buraya çok çok büyük.
    Neyse DS260 hemen aynı gece uyumadan 04 Mayıs-05Mayısa bağlayan gece doldurum.
    Şimdi ne yapacaz, İsviçre doğumlu olmamın bir faydasını kullanmam lazım, önce İsvicre deki US Embassy yazdım, anlatım, Ben DV2025 kazananyım, numara bu çok yüksek, son 4 yıldır 10.000 üzeri sıra gelmiyo benim mülakatımı Bern/Switzerland almanızı istiyorum, ve ek olarak ben isviçrede doğum vatandaş değil vs dökümlerimi ekledim. Stadart okumadan cevap geldi. Sonra KCC ye benzer mail attım 1-2 gün içinde cevap geldi, mülakatınızı Ankara'dan Bern/Switzerland alındı diye.
    Şimdi sıra beklemeye geldi, tahmini Current olmam Haziran - Temmuz, current olunca isviçre vize başvuru yapıp, mülakata orda girmeyi planlıyorum.


  • @Cemil-Hacioglu
    Selamlar, öncelikle tebrikler. Gereken bütün aksiyonları almışsınız, bir bilgilendirme olarak İsviçre’den vize alamazsanız eğer alternatif diğer Avrupa ülkelerinden vizenizi alarak sürecinize devam edebiliyorsunuz, mülakatınız planlandığında yasal olarak orada bulunmanız yeterli. Bol şanslar.


  • @ugursway, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Cemil-Hacioglu
    Selamlar, öncelikle tebrikler. Gereken bütün aksiyonları almışsınız, bir bilgilendirme olarak İsviçre’den vize alamazsanız eğer alternatif diğer Avrupa ülkelerinden vizenizi alarak sürecinize devam edebiliyorsunuz, mülakatınız planlandığında yasal olarak orada bulunmanız yeterli. Bol şanslar.

    Hocam selamlar, biraz konuyla alakasiz bir soru olacak ama, avrupa ulkelerinden basvuru yapmak icin oturumun olmasi gerekiyor mu? yoksa schengen vizesi vs olsa, mulakata avrupa ulkelerinde birinde girebiliyor muyuz?


  • Arkadaşlar selam ds-260 formunu 2 gün önce doldurdum ve gönderdim. Bugün fark ettim ki city ve state kısmını karıştırıp citye İstanbul stateye Üsküdar yazmışım bunun için dosyayı açtırmalı mıyım ?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   hdemircanusa hdemircanusa 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54
Çevrimiçi

42.6k
Kullanıcı

4.5k
Konu

435.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum