Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

• ⭐⭐⭐⭐

@brad88

If you are arriving at Oslo airport from a non-Schengen country and travelling onward to a non-Schengen country, you may stay within the premises of the transit area at the airport. Most travelers will in this case not need a visa, as they will not cross the external Schengen border. However, some nationals are required to be in possession of an airport transit visa (ATV). This applies to nationals of the following countries: Afghanistan, Bangladesh, Democratic Republic of the Congo, Eritrea, Ethiopia, Ghana, Iran, Iraq, Nigeria, Pakistan, Somalia, Sri Lanka, Turkey and from 15th December 2019 also nationals of Syria.

Pasaportunuzda ABD vizesi var ise Türk vatandaşı olsanız bile transit vize olmaksızın OSL havalimanını kullanabilirsiniz. Önemli olan Pegasus ile Norse Atlantic havayolu arasında uçuş kodu paylaşımı var mı ve ilk bineceğiniz ADB’den valizlerinizi teslim ederken son varış noktanız olan JFK’e bagajlarınız bağlanıyor mu onu sorgulamanız gerekiyor Pegasus çağrı merkezinden. Bağlanmıyorsa valizinizi OSL’de teslim alıp tekrar JFK uçağına vermeniz gerekir ki bu durumda Oslo’ya giriş yapmanız gerekir ve Schengen vizesine ihtiyacınız var bu durumda. İyi uçuşlar ✈

• arkadaşlar merhaba, önümüzdeki haftaya bilet almayı düşünüyorum. bulabildiğim en uygun bilet fransa aktarmalı. internette araştırdığımda ABD oturum iznine sahip olanların fransa için transit vize almasına gerek olmadığı yazıyor ama emin olamadım. konuyla ilgili bilgisi olan var mı? alternatif olarak ingiltere, almanya ve yunanistan aktarmalı uçuşlar var bunların hangisini tavsiye edersiniz?

• selamlar, ucusunuz baglantili ucus oldugu surece ve Fransa'da aktarma ucusunuz indiginiz havaalanindansa (yani havalimani disina cikip baska hvalimanina gitmeniz gerekmiyosa) ABD vizeniz buradan aktarma yapmak icin gecerli. Oturum izni dediginiz GC mi hangi tur bilmiyorum ama sadece ABD turist vizesi bile yeterli bunu yapabilmek icin normalde.

• Merhaba
    Eşim (J1 vizesi), Ben (J2), ve köpeğimizle birlikte Pelsilvanya eyaletine ne kolay şekilde nasıl ulaşabiliriz. Yanımızda köpek olacağında dolayı aktarma yapmak istemiyoruz.

• Gidiş paris aktarmalı new york,dönüş amsterdam aktarmalı istanbul biletim var mart ayında,tek pnr numarası ile aldım bileti air france ve klm ortak uçuşu şeklinde.
    1 kasımdan sonra amsterdam transit vize istiyor şeklinde bir yazı okudum.Dönüşte binemeyecek miyiz şimdi amsterdamdan türkiye uçağına

• @beriyusico, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Merhaba
    Eşim (J1 vizesi), Ben (J2), ve köpeğimizle birlikte Pelsilvanya eyaletine ne kolay şekilde nasıl ulaşabiliriz. Yanımızda köpek olacağında dolayı aktarma yapmak istemiyoruz.

En kolayı Türkiyeden size en yakın destinasyona direkt uçmak, sonra araba kiralayıp geçersiniz adresinize.

• Teşekkür ederim

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Arkadaşlar merhaba , GC kazananı olarak immigrant vizemiz ile New York'a uçacağız. Lufthansa'dan Frankfurt aktarmalı bilet alırsak transit vizeye gerek var mı? Lufthansayi , konsolosluğu ve idatayi sıra ile aradım ancak net bir cevap alamadım. Bu şekilde tecrubeniz var mı acaba?

• ⭐⭐⭐⭐

@Fire-Family

Türkiye'den çıkışlı Frankfurt uçuşunuz ve Frankfurt - New York biletiniz tek PNR altında biletlenmiş ise, Türkiye'den valizleriniz son varış noktanız olan New York'a kadar bağlı olduğundan emin olun lütfen. Türkiye'den çıkış yaparken hem Frankfurt uçuşunuz hem de Frankfurt - New York uçuşlarınıza ait boarding card'larınız size teslim edilecek.

Türkiye'den çıkış yaparken Frankfurt - New York uçuşunuzun boarding kartı size teslim edilememe halinde (çok düşük bir ihtimal) Frankfurt'a varışta veya New York uçağınızın kapısında boarding card'larınız size teslim edilecektir. Uçuş öncesi online check in yapmanızı tavsiye ederim.

ABD göçmen vize veya göçmen olmayan vize ile yapacağınız aktarmalı seyahatte transit vizeye ihtiyacınız olmayacak. ABD göçmen veya göçmen olmayan vize aktarma uçuşlarında yeterli ve yukarıda ilettiğim detaydaki gibi biletiniz düzenlendiyse 24 saate kadar olan aktarmalarda transit vize istenmiyor.

• @ATS16 Çok Çok teşekkürler

• Aktarmalı uçuş olarak değil de çoklu uçuş olarak Amerika’ya gitmeyi planlıyoruz.

Türkiye’den önce Almanya-Berlin’e oradan ise Amerika’ya geçeceğiz.

Almanya konusunda vizemiz var.

Yol çok uzun olduğu için bir ara durak ile yolu azaltmak istedik hem de akrabalarımızı görürüz.

Almanya’dan Amerika’ya direkt uçacağız, pasaport kontrolünde sorun yaşamayız değil mi bu şekilde?

• @aysenalkan, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Aktarmalı uçuş olarak değil de çoklu uçuş olarak Amerika’ya gitmeyi planlıyoruz.

Yol çok uzun olduğu için bir ara durak ile yolu azaltmak istedik hem de akrabalarımızı görürüz.

Almanya’dan Amerika’ya direkt uçacağız, pasaport kontrolünde sorun yaşamayız değil mi bu şekilde?

@aysenalkan, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Aktarmalı uçuş olarak değil de çoklu uçuş olarak Amerika’ya gitmeyi planlıyoruz.

Hayır. Bu sekilde seyahat edebilirsiniz.

• Paris-charles De Gaulle Havalimanı'nda transit vize gerekiyor mu acaba ABD oturum sahipleri için ? Araştırdımda da net bir şey bulamadım maalesef.

• ⭐⭐⭐⭐

@Timur, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Paris-charles De Gaulle Havalimanı'nda transit vize gerekiyor mu acaba ABD oturum sahipleri için ? Araştırdımda da net bir şey bulamadım maalesef.

Ben istemez diye biliyorum, ama yine de baktım, resmi olmayan bir web sitesinde "ABD’de oturma izni olanlar Fransa için transit vize başvurusundan muaftırlar." yazıyor.

• ⭐⭐⭐⭐

• İstanbuldan Varşova aktarmalı bir uçuş vizeye tabii mi? Plan şu;

İstanbul - Varşova
    Varşova - Miami

dönüşte aynı şekilde

Miami-Varşova
    Varşova-İstanbul

Eğer oluyorsa bu aktarmalı uçuşta dönüşte Varşova sonrası İstanbul uçağı için 55 dakika var yetişir mi uçağa geçiş vs için? Bağlantılı uçuş olacak diye beklerler mi İstanbul yolcularını? Daha önce böyle bir aktarma yapan var mı?

Süre bu ;

image.png

• ⭐⭐⭐⭐

@aysenalkan

Her iki uçuşta LOT tarafından icra edildiği için biletinizi tek PNR’da aldığınız sürece sıkıntı olmaz.

Dönüş bacağında MIA - WAW uçuşunuz rötar yaparsa ve 12:55’de WAW’dan kalkacak IST uçağını kaçırırsanız havayolundan kaynaklı, sizi aynı gün bir sonraki IST uçuşu olan 19:55 kalkışlı LO137 uçuşuna alır havayolu ilave bedel almaksızın ancak bu durumda 8 saate yakın WAW’da bağlantı beklemek durumunda kalırsınız.

LOT’da ekonomi klasmanı bilette bilet fiyatına dahil sadece 1 adet x 8 kg kabin bagajı ve 1 adet el çantası bagaj hakkınızın olduğunu biliyorsunuz değil mi?

Vize sorunuz ile ilgili olarak https://www.lot.com/es/en/explore/about-lot/transit/warsaw/transfer-in-warsaw

Transfers between non-Schengen countries
    On arrival, get off the air bridge or bus and proceed to the terminal, then head towards the security check counter. Check the flight schedule and go to the gate displayed at your flight number.

Transfers to the USA

Arrivals from the non-Schengen Area: On going through a security check, head towards the mandatory verification point located at Gate 22N. Some passengers may be requested to have their baggage x-rayed again.

• ⭐⭐

@aysenalkan cok az transfer suresi var. Onermem.
    Guvenlik kontrolunde sira olabilir,gecikme olur vs vs.

• @ATS16 teşekkür ederim bilgiler için. Evet tek PNR gözüküyor gibi yükseltimiş premium almayı planlıyordum daha fazla bagaj hakkı vs için.

Tek sıkıntı sanırım 55 dakikalık süre, schengen dışı bölgeden ABD uçuşu hem güvenlik hem de pasaport kontrolüne tabii imiş. Her şey tamam bir tek bu durumu detaylı araştırmam lazım sanırım kapılar sabit kalmayabilir farklı bir bölüme geçiş yapılması gerekebilir, havalimanına bir sormak lazım bu durumu.

Tekrar teşekkürler ilginize, araştırayım bir daha.

• @charon evet bu 55 dakika olayına bakmam lazım aynı gün başka uçak var ama sistem seçtirmedi cüzi ücretle değiştirirlerse o daha mantıklı galiba.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |