Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

• ⭐⭐

@aysenalkan 55 dakika hakikaten sıkıntılı. Havaalanında tekrar kontrolden geçmeniz gerek, sıra olabilir mesela.
    kapı farklı olabilir, başka terminalde olabilir, o terminale ulaşım kaç dakika sürer, istanbul uçuşu rötar yer mi vs. gibi çok risk var.

Eşimin kolombiya - amsterdam - norveç uçuşunda 55 dakika transferi vardi(amsterdam-norveç arası), vizesiz olmasına rağmen koşarak zor yetişti ki norveç uçuşu iç hatlardi + 20 dakika rötar yedi. ABD için ekstra güvenlik oluyor.

ben olsam alternatif uçuşlara bakarım ama sizin kararınız tabi.

• Bu videoda ki arkadaş transit vize konusunu detaylı anlatmış.

• @aysenalkan, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

@charon evet bu 55 dakika olayına bakmam lazım aynı gün başka uçak var ama sistem seçtirmedi cüzi ücretle değiştirirlerse o daha mantıklı galiba.

fiyat farkı çok var mı thy ile? Bakıyorum şimdi 15 bin den daha ucuz aktarmalı yok. Birde bagajda daha az. Bagaj minumum 100 euro oluyor bu tür firmalarda.

• @caner92, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

@aysenalkan, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

@charon evet bu 55 dakika olayına bakmam lazım aynı gün başka uçak var ama sistem seçtirmedi cüzi ücretle değiştirirlerse o daha mantıklı galiba.

fiyat farkı çok var mı thy ile? Bakıyorum şimdi 15 bin den daha ucuz aktarmalı yok. Birde bagajda daha az. Bagaj minumum 100 euro oluyor bu tür firmalarda.

thy 2 kişi gidiş dönüş 50-60 bin tl iken aktarmalı uçuşlar 30-35 bin tl oluyor. şubat-mart zamanı baktım şimdi tekrar. gidiş dönüş alınınca daha ucuz oluyor. şu an klm daha uygun çıktı mesela.

tarih ve sezonlara göre değişiyor genelde. 2 kişi ekonomi 1-11 mart. bagaj pek bakmadım.

409fdc88-42f2-49d6-85eb-8048cdaccc59-image.png

• @aysenalkan, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

@caner92, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

@aysenalkan, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

thy 2 kişi gidiş dönüş 50-60 bin tl iken aktarmalı uçuşlar 30-35 bin tl oluyor. şubat-mart zamanı baktım şimdi tekrar. gidiş dönüş alınınca daha ucuz oluyor. şu an klm daha uygun çıktı mesela.

tarih ve sezonlara göre değişiyor genelde. 2 kişi ekonomi 1-11 mart. bagaj pek bakmadım.

409fdc88-42f2-49d6-85eb-8048cdaccc59-image.png

28 saat 55 dk çok uzun. aktarmalı için 17-18 saat olmalı bence max toplam süre. hiç çekilmez o kadar süre. 2 katı sürüyor normale göre. Birde ben 2020'de KLM den aldım sizin paylaştığınız resimdeki gibi. Bagaj bir şekilde kayboluyor sonradan adrese getiriyorlar. Gelen akrabamında sürekli hollanda aktarmalı geldiğinde kayboluyor valizi ve sonra getiriyorlar

• @aysenalkan THY’nin kampanyaları oluyor, onu yakalamak lazım. Kampanya dışı evet çok pahalı.

• @erenotti, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

@aysenalkan THY’nin kampanyaları oluyor, onu yakalamak lazım. Kampanya dışı evet çok pahalı.

aktarmalılarda eskisi gibi değil artık. Dün bende bakayım dedim bir aktarmalılara fiyatları 15 bin civarı tamam ama valizi ekleyince 19-20 bin oluyor. e zaten thy 25 bin falan baktıgım dönemde. 5-6 bin tl için hiç değmez gerçekten. en son 2020 de 400 euroya istanbul-amsterdam-istanbul klm den gidiş dönüş almıştım ama valizde dahildi fiyatı şu anki kura göre 14-15 e geliyor. 10-15 bin tl fark olsa yine mantıklı ama 5-6 bin tl için hiç uğraşılmaz. e birde valizi doldurup geliyoruz ben en son ailemle 6 valiz döndüm. ross, marshall, tj maxx girdin mi bir amazon yaptın mı valiz doluyor zaten 😃 bakıyorum çocuğa geçen gün oyuncak aldım gidip avm den 1700 tl ye. aynı oyuncak amazonda 13-14 usd. aradaki farka bakar mısınız

• ⭐⭐⭐⭐

@caner92

05.04.25 THY ile IST - JFK
    12.04.25 THY ile JFK - IST
    2 x her birisi 23 kg uçak altı bagajı dahil + 1 x 8 kg kabin bagajı dahil
    Her bir yetişkin için bilet tutarı TL 41.754,29.-

**

05.04.25 Lufthansa ile IST - FRA - JFK (FRA’da bekleme süresi 1 saat 15 dakika)
    12.04.25 Lufthansa ile JFK - FRA - IST (FRA’da bekleme süresi 1 saat 15 dakika)
    2 x her birisi 23 kg uçak altı bagajı dahil + 1 x 8 kg kabin bagajı dahil
    Her bir yetişkin için bilet tutarı TL 23.414,13.-

• @ATS16 THY nin bizi öptüğünü rahatlıkla görebiliyoruz.

• ⭐⭐

@minnesota garip bir sekilde yabancilar gayet guzel fiyatlara thy bileti alabiliyorlar.
    Yurdum insanina ayri uygulama var herhalde.

• @minnesota, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

@ATS16 THY nin bizi öptüğünü rahatlıkla görebiliyoruz.

@charon, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

@minnesota garip bir sekilde yabancilar gayet guzel fiyatlara thy bileti alabiliyorlar.
    Yurdum insanina ayri uygulama var herhalde.

Thy fiyatları pahalı gerçekten. Almanya dan lufthansa direk bakınca bir alman 16-17 bin tl ye direk uçabiliyor, birde kazançlarına göre düşününce çok düşük kalıyor bize göre. THY gerçekten uçuk rakamlar ama ben genelde skyscanner üzerinden bakıyorum. valiz ekleyince bir avantajı kalmıyor şu an aktarmaların eskisi gibi. siz hangi siteden baktınız bilmiyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@caner92 skyscanner vb arama motorları yanıltıcı olabiliyor, yukarıdaki biletlerin fiyatlarını her iki havayolunun da kendi web sitesinden bakarak size yazdım...

• ⭐⭐⭐⭐

@ATS16 @caner92 @minnesota aynı tarihlerde Bükreş - İstanbul - JFK - İstanbul - Bükreş uçsanız bile Euro 911 ödüyorsunuz, TL karşılığı yaklaşık TL 33.360,82.-

Türkiye çıkışlı THY ile ABD uçuşu satın almak pişmanlık...

afed8658-2dbe-496d-a2f9-f7f7eee0076a-image.png

• @ATS16 ben en son 2024 ocakta geldim miami direkt istanbuldan. 22 bin tl civarına aldım kişi başı. aktarmalılarda 14 bin civarı idi. Şansa bu aralar benim baktıgım zamanlarda uygun aktarmalı gelmiyor maalesef. Valizde çok dönünce avantajlı oldu benim için THY. Ama şimdi 30 ları geçmiş çok artış yapmışlar öyleyse. Öğrenciler için %10 falan indirimde yapıyor THY bu arada. Eşim yüksek lisans öğrencisiydi ona daha uygun almıştık bana göre.

• Arkadaşlar hong kongtan amerikaya giderken kanadayı transfer aktarma olarak kullanacağım kanadada vize isterler mi ?

• ⭐⭐⭐⭐

• ⭐⭐⭐⭐

@atilla-04

Sadece ABD vatandaşları ve LPR statüsündeki kişiler Kanada havalimanlarını bağlantı noktası olarak kullanarak transit vize almaksızın seyahat edebiliyor benim bildiğim kadarıyla.

Gireceğiniz mülakat sonrası ABD göçmen vizeniz olan pasaportunuz ile geçici I-551 statüsü kazanmış olsaniz bile vize üzerinde ilk giriş esnasında vurulan mühürü istiyor Kanada pasaport görevlisi (foreign passport with a temporary I-551 printed notation (“Upon endorsement serves as temporary I-551 evidencing permanent residence for 1 year”) on a machine-readable immigrant visa upon endorsement with a U.S. Customs and Border Protection admission stamp)

Her bir kişinin kendi incelemesini tavsiye ederim, kişinin kendi alacağı sorumluluk. Birebir şahsen deneyimlemedim.

• Merhaba,

Temmuz 24’ amerikaya green card kazanarak taşındım. Shengen vizem ve ingiltere vizem yok Şimdi türkiyeye transit uçuşla daha uygun biletler gördüm. Sorum şu Green card ile ingiltere veya Shengen ülkelerinden aktarma yapıp uçuş yapabilir miyim ?

• @selun Merhaba, 10 ay önce yayımlanan bir video var. Net ve çok düzgün anlatmış..

• ⭐⭐

@atilla-04 @ATS16 arkadaşımız net anlatmış.
    ABD green card sahipleri kanadaya vizesiz girebilir 6 aya kadar. Lakin green card yoksa ve sadece immigrant vizesi var ise, abdye giriş yapmanız gerek, yoksa i-551 alamazsınız. i-551 green card yerine geçer.
    i-551 yoksa kanadaya vizesiz giremezsiniz.

Benzer Başlıklar

• 9
  • 249
  • 16
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |